Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Да си построя ГАРАЖ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Да си построя ГАРАЖ

Според мен цената в случая е субективно определяна А тези термо-панели ще ги купуваш или ще си ги правиш сам.Моето хале е направено от панели от сгурбетон,които сам си направих.Вече 8 години нищо не е мръднало.Иначе си бах направил и машина за отливане на кашпи и профили,също съм си правили и бетонови пръстени за бунара.Айде да не се увличам в приказки де.

Коментар

Нещо около 20лв/кв.м. с монтажа мисля че беше,един познат скоро си облича цеха за сладки с тази космическа технология,като идва насам ще го разпитам за цени и т.н.
      А за изработка мисля че се обезмисля,най много да ги докараш на цената на купешки,а разправията е голяма,.

Коментар

Е щом е 20лв/кв.м. с монтажа наистина е по-изгодно.

Коментар

А тези панели, които аз знам са изградени от 2 поцинковани ламарини и между тях пенополиуретан.
          Въпроса ми е могат ли да се опбаботват повърхностите, примерно с мазилка с драскана структура или лепене на камък или терокота?
          Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Искаш да кажеш,че искаш да лепиш нещо върху поцинкованата ламарина? Нещо не разбрах.

Коментар

Първоначално публикуван от bg2001 Преглед на мнение
              Искаш да кажеш,че искаш да лепиш нещо върху поцинкованата ламарина? Нещо не разбрах.
              Да направя мазилка, залепя камък...
              Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                Да направя мазилка, залепя камък...
                Съмнявам се да стане номера с мазилка върху такава повърхност,ако имаш предвид тази конструкция,и аз също мисля върху реализацията на подобно хале,като търся най оптималното решение за целта и бюджетно разбира се,поздравления за инициатора на темата.
                Прикачени файлове
                LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
                Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

От: Да си построя ГАРАЖ

Има развитие с моя гараж. От края на април вече го строим. И в края на юни се надявам да привършим строежа и да започна с оборудването. Вече купих комплект инструменти от Майстор-а, също зарядно за акумулатори и крик "крокодил".
                  Тези дни ще постна снимки.

Коментар

След много мислене с какви материали и как да изпълня гаража, през април тази година започнахме строежа.
                    Първоначално подравнихме доколкото можем терена. След това изкопахме основите, доставиха заготвената арматура и изляхме подложния бетон заедно с основите и площадката пред гаража. Направих и широко 20 см. линейно оттичане. Първоначално мислех да зидам с тухли "четворки". Но избрах "бюджетния" както е модерно да се казва вариант с бетонни блокчета, само че от тях закупих по-скъпите вместо каменно брашно направо от бетон Б12.5, пясък и фина фракция.

Покрива е ондулин в/у дървена конструкция, хидрофобен шпертплат и "черна" хартия.

Височината е 2.6 м. на корниз. Наклона е малък и кота било е около 3.30 -3.40 м.

Коментар

Поздрави!
                      Много добре се получава.
                      Инече можеше и да се спети кофража с това
                      http://www.gildia-stroi.com/big_pic/G040.htm
                      Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD

Коментар

Строежа продължава:

мой приятел ме посъветва да си направя и навес към гаража. Речено и построено:

Термоизолация:

Направих и двоен покрив, за да може на това тясно място да кача всички гуми от леки автомобили, джипки, АТВ-та, велосипеди и какво ли още не.

вижда се в ъгъла квадратния отвор в който спокойно може да влезе гума 33 инча.

Днес очаквам да монтират дограмата.

Коментар

Колега, тъкмо видях темата и като зачетох от първа страница си помислих да ти кажа да строиш с бетонови блокчета тип "коминно тяло", а ти точно това си направил. Станало е супер, можеше да си спестите изливането на колони с кофраж и да сложите железата направо в кухините на две съседни блокчета и да пълните с бетонец вътре, американците така правят, ама нашите конструктури още му се чудят на този метод.
                          Александър

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
                            Колега, тъкмо видях темата и като зачетох от първа страница си помислих да ти кажа да строиш с бетонови блокчета тип "коминно тяло", а ти точно това си направил. Станало е супер, можеше да си спестите изливането на колони с кофраж и да сложите железата направо в кухините на две съседни блокчета и да пълните с бетонец вътре, американците така правят, ама нашите конструктури още му се чудят на този метод.
                            Колоните и гредите са ужасно големи и по проект замина близо тон желязо. Размерите на срадното греда мисля ча бяха 25/40см. Иначе вече дограмата е монтирана, "драсканата" мазилка е изпълнена, сега съм на етап ел. инсталация. Очаквам само да доставят гаражните врати, за да се нанасям. Тези дни ще снимам, но с телефона, че нямам друго под ръка и ще сложа снимки.

Коментар

[QUOTE=s_s1;1192701]След много мислене с какви материали и как да изпълня гаража, през април тази година започнахме строежа.
                              Първоначално подравнихме доколкото можем терена. След това изкопахме основите, доставиха заготвената арматура и изляхме подложния бетон заедно с основите и площадката пред гаража. Направих и широко 20 см. линейно оттичане. Първоначално мислех да зидам с тухли "четворки". Но избрах "бюджетния" както е модерно да се казва вариант с бетонни блокчета, само че от тях закупих по-скъпите вместо каменно брашно направо от бетон Б12.5, пясък и фина фракция.

Действително хубаво е станало. Аз следя темата , защото и на мен ми предстои нещо такова. Вчера дори писах, но нещо не ми публикуваха въпросите. Дали не обърках нещо. Както и да е – надявам се сега да успея.
                              Имам няколко въпроса по строежа на гаража:
                              1. До колкото разбрах височината при вратата е 2,2 м – не е ли ниско ? Един бус е 2,7м.
                              2. Проверяваха ли те по време на строежа , дали го строиш както е по проект ? Ще искат ли акт 16 ?
                              3. Пишеш , че по проект стените са с тухли четворки – това , че си го направил с бетонни блокчета няма ли да ти създаде проблеми ?
                              4. Пишеш , че си използвал бетонни блокчета без каменно брашно. Аз съм чувал , че тези с каменно брашно са по-здрави. Защо избра такива ?
                              Колега сподели колко ти излезе строежа ?

Коментар

Височината на "наджипен" джип със руф бокс може да достигне 2200мм, а вратите са със светъл отвор по височина 2350. Бус със "средна" надстройка пак е до 2200мм. А аз основно правя гаража си за съхранение и ремонт на АТВ-та.
                                За постройката съм направил проект, имам и строит. разрешение. Никой не ме е проверявал, тя няма да е с обществено предназначение /магазин, сервиз/.
                                Какви проблеми може да създаде, че е с бетонни блокчета?
                                Това, което сте чувал не отговаря на истината. Избрах по-здравите. Каменното брашно е най-евтиния вариант, но не и най-здравия. Такова бетоново блокче изследвано на 15-тия ден има по-голяма твърдост от изискванията за тухла четворка.

Колко ми излезе ли? Колкото имах не ми стигнаха, каквито можах заеми взех и пак не стигат.
                                За цената.... още съм в процес на разходи, после ще смятам, нека да го завърша.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X