Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Колко често си миете зъбите

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Колко често си миете зъбите

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
    Сутрин да не си измиеш зъбите..хм...като да не си проветриш стаята. Вечер да не ги измиеш и да си легнеш при булката,смърдящ на какво ли не...
    Именно реакцията ми към тази анкета. Дори и ако ми докажат че зъбната хигиена няма отношение към зъбното здраве.

От друга страна - може би участниците в анкетата с отговор различен от "колкото се може по-често" просто са активни пушачи. Тогава само на едно смърдиш и няма чак такова значение
    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

За миенето - ясно. Сутрин и вечер.
      Ама ще споделя моя опит в поддръжката на зъбите и устната хигиена.
      1. Редовна подмяна на четката за зъби. Аз имам и електрическа.
      2. Електрическата ми четка е в комбинация със зъбен душ - много полезна добавка. Марката няма да пиша, но колкото по известна марка - по-добре.
      3. Използвайте конец за зъби. Минава там където неможе нищо друго да мине.
      4. Малко трудно намирам подходяща паста за зъби. Масово рекламираните западни марки тук в BG не са със същото качество като това в Люксембург да речем. Твърдя го от лични впечатления.
      5. Вечер почиствам гърлото дълбоко. Това го препоръчвам особено на пушачите /аз съм бивш такъв/, при които дори и при току-що измити зъби рискуват да имат лош дъх поради натрупване на слюнка в носоглътката.
      6. Листерин го препоръчвам като вода за уста
      Има ли файда, ако направя една диагностика? В смисъл, някакви показатели, които биха косвено показали наличието на проблем, имащ нещо общо със случая?
      Бахти, как се изказах...

Коментар

За мен е до ген.Мия ги сутрин и вечер,на 33 г. съм и нямам нито една пломба.

Коментар

Установих опитно, че водата за уста вечер след измиване помага много. А прекаленото четкане разранява венците и започва да вреди. Хрупам моркови всеки ден, значи зъбите са ми добре. И са си собствените, де.

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
            хахаха не се сдържах и писах, че нямам зъби. Павка как можа да го сложиш там това в анкетата
            Иначе Сутрин и вечер ми се струва препоръчителното от зъбарите и така правят от детска съзнателна възраст.

също така важно за пломбите е алкалността в устната кухина, някой хора са с по-киселинен баланс други с алкален. Аз за това след миене жабуря юнашки с вода за уста Листерин. от както го правя имам в пъти по-малко проблеми със зъбите. И друго важно е да се миеш правилно и с електрическа четка с въртяща се глава.
            Относно последния отговор "без зъби" отчасти е за веселата част но и отчасти за хора с протези...

Относно електрическите четки, зъболекарката ми обясни че е желателно да не се ползват повече от един път седмично, понеже с времето зъбите ставали много чуствителни и изтънявал емайла при всекидневната употреба... , а относно Листерина наистина е добър, макар че първия беше доста силен все едно със спирт се плакнах

Коментар

Според мен е нормално сутрин след ставане, след това след закуска, след обяда и след вечерята. Тубичката на пастата да е със зелена или синя чертичка ( не с червена, а още по-малко с черна ).
              Казано е:
              -"Обичай ближния",
              щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

Коментар

До голяма степен зависи от наследствеността състоянието на зъбите. Поддържането на хигиена само помага. Липсата на хигиенни грижи за устата е най-малкото противно, после нездравословно. Аз си чистя зъбите механично с четка след всяко хранене, щателно ги мия сутрин и вечер. Ако нямам четка, обилното жабурене с вода след хранене върши работа донякъде. Имам няколко пломби, нямам протези и мостове, и пълен комлект зъби.
                Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Абе аз познавам човек който не си мие зъбите изобщо, ама нито има развалени зъби, нито устата му мирише.
                  Това при разговор отблизо де, не сме се целували.

Така, че и с миенето е както и с еко и био-повече мода отколкото съдържание.

Относно конеца, дето влизал там където друго не можело-елате и пробвайте с моите зъби. Нищо не влиза там...
                  Има ли желание-има и начин!

Коментар

Лошия дъх в устата по-често е причинен от проблеми със стомаха, а не заради миенето на зъбите...
                    Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                    Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                      Лошия дъх в устата по-често е причинен от проблеми със стомаха, а не заради миенето на зъбите...
                      Лошия дъх в устата, при липса на стомашни проблеми, най-най-често е причинен от не-миене на зъбите
                      Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                        И от снощното пиенье и едене!

Коментар

Устата мирише много рядко от зъби а много често от гърло, по-точно от бактерии които процъфтяват в носоглътката ви.

Има едно едно нещо което се нарича камък от сливиците в буквален превод (gland stones), едни бели топчета колкото мъничко зрънце леща големи, стиснете едно и го помиришете ако имате и ще ми повярвате мигновенно

Зъби миришат само ако се извадят гадостите гнили между тях, ама те спонтанно не си излизат и спонтанно не миришат.

Пушачите са друга бира те си смърдят навсякъде ))

Още едно нещо, зъбите се развалят от храната която ядете, когато съм на диета и не ям никакви скорбялни харни и дори почти никакви въглехидрати зъбите ми стоят чисти с дни и без миене,нарочно тествах, а когато хапнеш тестяно и т.н. след час повече зъбите се усещат, че имат налепи на другия ден зъбния камък или както са там наричат тия полипи вече са видни.

НЕ миенето на зъбите и наличието на много зъбен камък има едно огромно нещастие, смъкват венците надолу и оголват зъбите, след махане на зъбния камък венците НЕ могат да се възстановят и НЕ могат отново да обгърнат зъбите както трябва, тоест за винаги човека си остава с оголени зъби и съответно трябва да се внимава с четки и т.н.

Тия неща ги знам от НЕ миене на зъби 10тина години когато бях млад и от 10-15 години бягане от зъболекари, сега сам ходя на поне всеки 6 месеца, ама така е като акъла ни идва след христова възраст.
                          Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение
                            За съжаление миенето не може да те предпази от разклащането и падането
                            Идея си нямаш,колко не си прав.

Коментар

Стресът е убийствен за зъбите. Когато си замина майка ми, за по-малко от година ми се развалиха 25 зъба, при положение, че предната година всички бяха наред. Миенето на зъбите не съм променял, нито пастата. Нито ген, нито миене на зъби, нито нещо друго може да спаси нещата.
                              Ако не свършва добре, значи не е свършило!
                              0888 315 794
                              LZ1UPI
                              A1 (Rh+)

Коментар

Първоначално публикуван от upi Преглед на мнение
                                Стресът е убийствен за зъбите...
                                За нещо да не е?
                                А тези простотии се правят от името на всички ни.
                                Даника
                                Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X