Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Колко често си миете зъбите

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Колко често си миете зъбите

След като се наложи да ми сложат цели четири коронки - металокерамика заради почти разрушени зъби от многото пломби, за около 3 месеца работа и вчера беше финалната част, пълно ултразвуково почистване на зъбен камък, сега имам холивудска усмивка за обща цена на стойност 4 бр. чисто нови гуми 33-ки BF goodrich АТ , започнах да си мия зъбите сутрин, обяд и вечер след хранене, преди си миех само вечер и по-рядко сутрин, вече си взех "скъпа" бележка

Та в тази връзка реших да направя анкета, колко често си миете зъбите?

п.с. Анкетата не е публична, за да не се притеснявате да посочите верния отговор и бъдете честни !
    202
    само сутрин
    21.78%
    44
    само вечер
    10.40%
    21
    сутрин и вечер
    40.59%
    82
    сутрин, вечер и след всяко хранене
    2.97%
    6
    сутрин, вечер и понякога през деня
    8.91%
    18
    не всеки ден
    7.92%
    16
    нямам зъби
    7.43%
    15
    Последно редактирано от Еделвайс; 13-02-15, 15:39. Причина: Редакция правопис

От: Колко често си миете зъбите

Все ми се струва, че всичко е до ген... Сина няма нито една пломба (почти 20г), а не си мие зъбите...
    Щерката ги мие що годе редовно, ама преди нова година правихме някъде около 34-35 пломби на постоянни зъби (на някои зъби по няколко пломби)...
    И то при условие, че преди около година бе правена пълна ревизия на зъбите с пломби и т.н. (да, навярно предния зъболекар е бил с две леви ръце)...
    За сумата - въпреки, че е дете, сумата излезе колкото автомобил втора ръка - помощта на държавата за здравно осигурени деца е меко казано символична...
    Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
    Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Миеш не миеш ако си ,,програмиран '' с ,,лоши'' зъби файда йок
      Аз и всеки месец сменях и четката с нова и пак съм с мостове.
      Grand Vitra ddis 2008
      SEAT Althea XL tsi 2010
      Mitsubishi Canter

Коментар

И аз съм на мнение, че си е до конкретния човек и предразположеност. Ако ще и през час да търка и жабури с какво ли не, калпави ли са зъбите няма да помогне, по-скоро да поотложи неизбежното. И обратното - хора късметлии, без никаква хигиена, нямат и по една пломба...
        Seat Leon FR 2017 1.8 TSI
        Seat Leon 2007 1.9 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
          Все ми се струва, че всичко е до ген...
          Така е! Булка ми на 50+ има една пломба.
          Аз съм с цялостна металокерамика от 20 години.
          Та така...

Коментар

Тая работа с опазването на зъбите е колкото си искате сложна. Хич не се и заблуждавайте, че миенето не е важно и че е до предразположение. Важно си е, ама има нюанси. Примерно има люде които заради форма и разположение на зъбете нямат никаква възможност да свършат работата с четка, колкото и да търкат. На тях си им трябват специални устройства.

Иначе да, има късметлии на които зъбите се самопочистват.

Коментар

Освен основно генчето, трябва си и докторчето. Има места, дето неспазен профилактичен преглед ти струва не втора, ми създаване на нова кола. Можеше и по-просто, пишат те в стенвестника.
              А тези простотии се правят от името на всички ни.
              Даника
              Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Баща ми е на 80 години и има повече зъби в устата от мене а никога не е имал четка за зъби

Аз колко и да ги търкам току некой се разклати и до там

Баш си е до ген дъртия се е метнал на баба си „моя пра баба“тя си е умряла със всичките зъби в устата .....за огромно мое съжаление не съм унаследил точно този ген

За съжаление миенето не може да те предпази от разклащането и падането
                К мирной жизни не пригоден.
                Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Жабури се с огнена вода бре ! Мани я тая каменярка от ръката !
                  подаръци за мъже от FACOM
                  промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
                    Жабури се с огнена вода бре ! Мани я тая каменярка от ръката !
                    Подкрепям с две ръце и с каквото още мога!!

Коментар

хахаха не се сдържах и писах, че нямам зъби. Павка как можа да го сложиш там това в анкетата
                      Иначе Сутрин и вечер ми се струва препоръчителното от зъбарите и така правят от детска съзнателна възраст.

също така важно за пломбите е алкалността в устната кухина, някой хора са с по-киселинен баланс други с алкален. Аз за това след миене жабуря юнашки с вода за уста Листерин. от както го правя имам в пъти по-малко проблеми със зъбите. И друго важно е да се миеш правилно и с електрическа четка с въртяща се глава.
                      Последно редактирано от fanatic; 13-02-15, 16:55.
                      no signature no problems

Коментар

Сутрин да не си измиеш зъбите..хм...като да не си проветриш стаята. Вечер да не ги измиеш и да си легнеш при булката,смърдящ на какво ли не...На обяд ,ако имаш възможност,със сигурност не вреди. Ако се развалят,оправяш ги...
                        Виден столичен ихтиолог

Коментар

Е то е отредено и по- често да се общува с тях (с някои изключения във възмажаването).
                          А тези простотии се правят от името на всички ни.
                          Даника
                          Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
                            Ако се развалят,оправяш ги...
                            Това последното е донякъде сигурно. Ако не ги оправиш - болЪт.

Коментар

Хигиената на зъбите си е хубаво нещо, ама само дето повечето пасти за зъби, заздравяват косъма на четката...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X