Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Колко често си миете зъбите

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Колко често си миете зъбите

Жената учи сина да си мие зъбите веднага след ставане, аз го уча след закуска. Горкото дете.
    Пия си кафето, закусвам, след това зъбите. Какъв е смисълът да ги мия преди това?
    Вечер с душа и зъбите с четка, конец и ако е нужно интердентални четки.

Коментар

По- ми е готино кафето. И шкембето, и ракията, и всичко след измити зъби. Поне на мен.
      А тези простотии се правят от името на всички ни.
      Даника
      Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Кафе с мента, пфу.
        Всеки с вкуса си.

Коментар

Аз с мента не ползвам, а и с чаша студена вода съвсем ги претрепвам. Но вярно вкус. Ревът после.
          А тези простотии се правят от името на всички ни.
          Даника
          Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Гледам резултатите от анкетата и направо не мога да повярвам, че има хора, които си мият зъбите по 1 път на ден - или само сутрин, или само вечер.
            Тези, които си мият зъбите само сутрин - вечер си лягат с храна м/у зъбите, трупана цял ден, която гние и въди бактериите, които причиняват кариес /особено, ако сте яли сладко през деня/
            Тези, които си мият зъбите само вечер - денем смърдите на околните. Най ми се повдига от вонята на немити зъби, комбинирана с миризмата на кафе.

Има го и момента с предразположението към кариеси, но това е свързано главно със слюнката и формата на зъбите. Примерно аз 7 години не бях си чистил зъбния камък и миналото лято реших да ида да ми го изчистят. Зъболекарят беше изненадан, че нямам нужда от чистене. Дали ще се образува зависи от слюнката - киселинност и някакви подобни неща. За сметка на това зъбите ми са с кофти форма и ми се завира много храна м/у тях, която не може да се извади с четка. С клечка за зъби само частично се вади и единственият вариант за цялостно почистване е конец за зъби.
            За съжаление чистенето с конец ми се вижда адски досадно и го правя от дъжд на вятър. На 29г съм и имам доста пломби, предибно такива м/у два зъба....заради застояла храна.
            Четката също е много важна - сменя се всеки месец /без пари са все пак/, иначе се въдят вредни бактерии в тях. Задължително е да не е с твърд косъм, ами със средна твърдост /все пак трябва да чисти нещо/.
            Дълго време ползвах такива с твърд косъм, но за няколко години ми се издълбаха кучешките зъби отстрани, заради триенето.

Общо взето, за да няма човек проблеми със зъбите на старини, трябва отрано да е започнал правилно да си ги поддържа, т.е. не да ходи на зъболекар чак когато усети болка.
            Има значение и къде е работил - Баща ми почти цял живот е работил в Кремиковци - на всякакви постове, и е останал с 10тина зъба /на 65г/. Майката на гаджето ми е едва на 54г, но още на 50г остана без нито един зъб заради това, че 20г е работила в някакво мазе в Енергопроект, където е имало много принтери и изпарения от тях, които са адски вредни, и без вентилация.
            Изобщо много са факторите.

А тези, които са отговорили, че не си ги мият всеки ден - дано да се ебавате.
            Последно редактирано от shotgun600; 17-02-15, 01:03.

Коментар

За протокола от как се помня ги мия сутрин и вечер . Единя от дядовците ми цял живот е работил в металургията почнал е още преди девети на електропещите в Радомир на няма и 14 години. Монтирал е турбините на Асуан в Египет 4 години пенсионира се като директор на Феросплавен завод в Кремиковци като е бил там от първата копка . Дишал е дълги години цялата Менделеева таблица . Почина на 80 без нито една пломба и изваден зъб . Аз на 45 вече 10 зъба от оригиналните ми ги няма .
              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                За протокола от как се помня ги мия сутрин и вечер . Единя от дядовците ми цял живот е работил в металургията почнал е още преди девети на електропещите в Радомир на няма и 14 години. Монтирал е турбините на Асуан в Египет 4 години пенсионира се като директор на Феросплавен завод в Кремиковци като е бил там от първата копка . Дишал е дълги години цялата Менделеева таблица . Почина на 80 без нито една пломба и изваден зъб . Аз на 45 вече 10 зъба от оригиналните ми ги няма .
                Не било ген а

Първоначално публикуван от biboqn Преглед на мнение
                Идея си нямаш,колко не си прав.
                Можеама като се разклати какво да правиш....Прочети долното...

Първоначално публикуван от upi Преглед на мнение
                Стресът е убийствен за зъбите. Когато си замина майка ми, за по-малко от година ми се развалиха 25 зъба, при положение, че предната година всички бяха наред. Миенето на зъбите не съм променял, нито пастата. Нито ген, нито миене на зъби, нито нещо друго може да спаси нещата.
                Стресът абсолютно съгласен...макар че някой не вярват...а също точене на бензин с маркучама това беше в едни други измерения
                К мирной жизни не пригоден.
                Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Много трудно, но се намират читави пародонтолози, това по въпроса с опадването на зъбите. Четох, че на 90% било разпространено това заболяване след някаква възраст.
                  Повечето неща сте ги споменали - чистене с конец и душ, всяка вечер. От Листерин-а ми изгаря устата при ежедневна употреба.
                  Аз по едно време се бях панирал, че едно на ръка калпав зъболекар, ама друго - спане с отворена уста. Разликата е драстична откак се научих да не го правя, а как се научих е за ЛС, че ме е срам да напиша колко проста работа е.
                  Стоматолог си намирам от 5-6 опита един. Тоя дето му имам доверие дори няма сестра да му помага, нито е евтин, нито пипа леко. Ама понаучих се да внимавам как прави нещата (по въпроса с избора на лекар), и нямам проблеми откак съм с него.
                  И много внимавайте със скъпите клиники, това не е гаранция за опитни професионалисти. До човека си е.

п.с. А, да, и едни боички де оцветяват налепи, невидими по друг начин. Има ги по аптеките. Колкото и невероятно да е - зъбите де са напълно здрави могат да опадат от зъбен камък.
                  И не пийте кафе на гладно. Вдига киселинността на организма, и извлича калция от кости и зъби, за да компенсира.
                  Последно редактирано от Rabin; 17-02-15, 20:02.

Коментар

Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение
                    Не било ген а

Можеама като се разклати какво да правиш....Прочети долното...

Стресът абсолютно съгласен...макар че някой не вярват...а също точене на бензин с маркучама това беше в едни други измерения
                    Четох Старо,повярвай ми цели 6 години четох,че да стигна до този извод....

Коментар

Докторе, дай професионално мнение.
                      Че аз преди много години като се похвалих на една зъболекарка, че ползвам бленд-а-мед(заради онази реклама с яйцето и потапянето му в разтвор наподобяващ слюнка, едва не бях изгонен от кабинета, даде ми ясно да разбера, че това което е по рекламите няма нищо общо с действителността, та оттогава започнах да се замислям върху нещата от живота въобще.

Според мен престараването в устната хигиена е само психология-да се чувства конкретния индивид в комфорт, че се е погрижил перфектно(според разбиранията му) за зъбите си.
                      А истината, реално кое помага за доброто здраве на зъбите си е строго индивидуално за всеки човек.
                      е, има си и всеобщи правила де, но който е "целунат" от Господ да има здрави зъби-и да троши орехи с ченетата си-пак ще има здрави зъби. Даже и да не ги мие и по веднъж на месец.

Лично мнение.
                      Има ли желание-има и начин!

Коментар

Тази сутрин наблюдавам, че само един ял чесън вечерта, умирисва цял рейс. И какво като си е мил зъбите снощи и сутринта? Трябвало е да си навие часовника и за веднъж през нощта.
                        Лошите помисли и миризми идват отвътре, не можеш да ги отмиеш

Коментар

Само да вметна, че е хубаво да си спомните или да питате баби, дядовци... как са се грижили за зъбите си...
                          Другото е - да се интересуваме превантивно, да питаме, да четеме какво, кога как... Щото не винаги от там, гдето трябва да ти разкажат, покажат и напътят го правят...
                          Публикувайте отговор

Коментар

Освен изброените до тук фактори много вредно е едновременното консумиране на топло и студено, най често от такива термошокове се пука емайла и тръгват проблемите...та в случая фактор се явяват и вредните навици.
                            ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Темата, най-вече, трябва да бъде поучителна а не от типа- Ала БГ Мама. Прочетох всички досегашни мнения и смятам, че има малко точни попадения. Колегата Билбоян, явно няма време да влиза в спорове и дълги обяснения. Аз също не разполагам с такова. За да прозвучим сериозно е нужен поне един час, за да бъдем разбрани правилно, а в писане ще ми отнеме 2-3. Поздрави и ходете на преглед 1-2 пъти годишно.
                              Мариан Христов- Beta 300 RR- 2016

Коментар

Първоначално публикуван от offar Преглед на мнение
                                Темата, най-вече, трябва да бъде поучителна а не от типа- Ала БГ Мама. Прочетох всички досегашни мнения и смятам, че има малко точни попадения. Колегата Билбоян, явно няма време да влиза в спорове и дълги обяснения. Аз също не разполагам с такова. За да прозвучим сериозно е нужен поне един час, за да бъдем разбрани правилно, а в писане ще ми отнеме 2-3. Поздрави и ходете на преглед 1-2 пъти годишно.
                                +1

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X