Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Колко често си миете зъбите

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Колко често си миете зъбите

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
    Това по-горе се получава от зъбен камък НЕ чистен с години
    С това съгласен. Дали зъбен камък или друго, без значение - липса на адекватна хигиена въобще е причината. Вида на венците говори за същото.

, забравете тия филми дето за 4-5 минутки дневно мека четчица ще изтрие венец или зъб
    На четката не и е работа да трие венеца, а само зъба. И да, почиства и под венеца, ако е отпуснат(болен), и до границата на венеца, ако е стегнат(здрав). Лично четкам под 45 градуса спрямо зъба, с лек натиск на тласъци нагоре-надолу. Прониква и между зъбите, до колкото е възможно.

Зъбния камък е следствие от непочистване за повече от 10-12 часа - толкова време му трябва да стане от плака на камък. И пак е до ген. Някои хора чистят 2 пъти в годината, други на 3 години веднъж. Но факта си е факт - ръчна четка е невъзможно да почисти така, като въпросния Philips (моя е същия). Факт е и че при адекватна зъбна хигиена чистенето на зъбен камък при зъболекар ще се налага значително по-рядко.

, ако беше така то тия животни които ядат, камъни, пясък, кокали на седмица две трябваше да си сменят зъбите щото щяха да се претриват ))
    Тия животни дето ядат камъни, пясък и кокали разполагат със съответните за това зъби, включително като дебелина на емайла. Но и при тях, като обърнеш внимание на продължителността им на живот и колко зъба имат в истата си към краят му - нищо по-различно от при хората. Гледането на зъбите при купуване на кон не е случайна работа.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

И запомнете -
      - доброто здраве на зъбите не зависи от пастата, а от четката!
      Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
      Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
        Ами не е системно, но нещо много чуФствителен съм станал. Една недобре измита ябълка, морков и готово. Лошото е, че не практикувам дезинфекция по метода на Стария и това си го знам
        Благодаря и на двамата по-горе, ще се пробва.

П.П. Сега попитах Гугъл, за Ваготила. Ъ-ъ, ти сигурен ли си, че е за уста?
        Без дезинфекция не може

А Колъо ти е рекъл правилно
        К мирной жизни не пригоден.
        Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
        ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Аз по тези зъби от снимката зъбен камък не виждам. Като има камък, той допълнително ще предпазва зъба от четката. Това, което е показано на снимката е малко каналче, вдлъбнатина, която се е образувала от продължително четкане по неправилен начин. Обикновено тези вдлъбнатини се получават на най-издадените зъби - например кучешките и най-вече близко до венеца. Стават много видими когато се ядът оцветяващи храни - например домашно червено вино.
          Аз също имам няколко изтрити зъба по начин като този от снимката. Зъбен камък нямам изобщо. Чистил съм го 2-3 пъти през живота си, колкото да опитам какво е.

Коментар

Темата е много полезна, но дали не е по-добре да се премести в този раздел?
            Казано е:
            -"Обичай ближния",
            щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

Коментар

Да ви споделя две неща, които на мен лично много ми помагат:

AirFloss - http://www.sonicare.com/en_US/OurProducts/AirFloss.aspx

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:airfloss_main31.jpg
Прегледи:1
Размер:64.7 КБ
ID:5647280

Това изстрелва вода под налягане и изхвърля и най-малките остатъци от храна. Почти винаги използвам обикновен конец за зъби, но имам две места, където конеца не винаги успява да изчисти. Това се случва, когато ям храни, които трудно се чистят - например телешко.
              Направо си е учудващо как като си използвал конеца, измил си зъбите и използваш тая машинка, тя успява да изкара още много боклуци. Това ми се случва само на определени места и само след определени храни. През повечето време не я използвам, но има случаи, когато е незаменима.

Другото е една четка за език. С нея се изтъргва езика преди лягане. И особено преди лягане след по-сериозно ядене и пиене.
              Повярвайте ми, разликата в събуждането сутрин, ако сте си изчеткали езика и ако не сте е ОГРОМНА!

Име:T1TIZVXbFcXXXXXXXX_!!0-item_pic.jpg
Размер:64.4 КБ
ID:5647276

Име:breathrx-so90z-15.jpg
Размер:71.8 КБ
ID:5647277

Коментар

Спарки здравей може ли да напишеш точния модел на четката.При търсене излизат бая модели.Предварително благодаря.Поздрави Георги.

Коментар

Philips HX6932 е моята, поне като гледам картинка. Купих я за 300лв, в което влизат 2 основи (това, която прави цялата работа), 2 големи и 2 малки накрайника, малко зарядно и голямо зарядно с UV почистване.

Така като гледам по това, което намира google по магазините, те са няколко близки модела, като основната разлика е че при едни има повече режими (общо 5 при моята), а при други - по-малко. Не е съществено - на моята ползвам обикновено един режим.

Имаше и по-евтини комплекти без устройство за UV почистване и без втора основа. В технополис/техномаркет ги гледах последно, като си купувах накрайници. Има и накрайници за деца с малка четчица.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Благодаря за бързия и изчерпателен отговор колега.Както винаги си точен.Поздрави и лек ден.

Коментар

Откак се помня, предразположен съм към бързо натрупване на зъбен камък, този проблем го имам само на долния ред предни зъби от вътрешната им страна, веднъж на всеки 6 месеца ходя да ми чистят плаката и полират зъбите, но както знаете това удоволствие никак не са от евтините услуги и рекох да експериментирам по друг начин миенето на зъбите си, за да ходя поне един път в годината за чистене на зъбен камък. Преди си миех зъбите само със стандартна четка за зъби сутрин и вечер, преди няколко месеца реших да си купя електрическа четка за зъби и за нея друга отделна паста за зъби, с лек избелващ ефект и подсилване на венците, самата паста е розова на цвят и е с тръпчив и стягащ вкус, нарочно не споменавам марката за да не се счита за реклама, от тогава всеки ден сутрин си чистя с обикновена четка за зъби и комплексна паста за зъби от типа Total, и вечерта вече с електрическата четка и с другата паста за зъби, днес с удоволствие след няколко месеца по този начин на миене на зъбите ми, мога да кажа че има наистина голям ефект и няма даже повърхностната лека калцирана бяла плака, зъбите светят и е с лъскав гланц , така че колеги ако някой от вас има този проблем, спокойно може да пробва по моята схема. Сега някой ще каже че ползва само електрическа четка за зъби, но на мен ми действа вече прекалено екстремно, зъбите и венеца почват да ми стават по-чувствителни и не е хубаво другата крайност, та затова най-добре за мен ми дойде комбинираното миене на зъбите
                      Последно редактирано от Еделвайс; 05-12-15, 10:32. Причина: Пояснение

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X