Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Има ли тук аудиофили?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Има ли тук аудиофили?

Първоначално публикуван от PinMaster Преглед на мнение
    Имаш предвид, че слушайки едно и също произведение стерео и 5.1 (при подходящ източник) пак предпочиташ стерео?
    Ъхъ
    О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Имаш предвид, че слушайки едно и също произведение стерео и 5.1 (при подходящ източник) пак предпочиташ стерео?
      Въпрос на вкус - казало кучето и се облизало под опашката
      Да сравняваш качествен стерео звук с 5.1 система е като да слушаш Пако де Лусия в зала 1 на НДК и да ти свири цигански оркестър "на ушенце". В първия случай звука си е звук- чист, без орнаменти, идващ от неговия източник, максимално реалистичен, във втория- за да покрият посредствеността, не 5.1 ще ти направят, ами ще се въртят около теб, като самодиви... 5.1 си е чик*я за тийнейджъри- киномани: като филма е прост, поне да ти изнасилят сетивата... За музика определено не става... или, не, става- синът ми да си слуша дриско или други подобни явления.
      08седемшест5едно513четири

Коментар

и да ти свири цигански оркестър "на ушенце".
        Циганите са музиканти, това им е вродено, аз уважавам музиката им. И се свири не по-малко трудно от Де Лусия.

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
          Циганите са музиканти, това им е вродено, аз уважавам музиката им. И се свири не по-малко трудно от Де Лусия.
          Аз да съм казал, че не са музиканти или пък не уважавам музиката им??? Казвам, че, както има музиканти и музиканти, така има инструменти и инструменти... Просто диапазона е различен- едните варират от откровена пошлост, до много добро ниво, другите от добро ниво до перфекционизъм. Тук ставаше въпрос за аудиофили, които, като, че ли отиват към вторият регистър. А, че има примати, които си купуват стерео колони за по няколко десетки хиляди и си пускат Шабан от айфоня, то това пък е съвсем трети филм.

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
            Споко и двете са "циганско" Не за това е спора макар, че винаги изпадам в паника ако в ресторант се повят трупа мургави музиканти и се засилят към моята маса. Трудно ми е да взема решение дали да им платя за да се разкарат или веднага да ги отровя след което да застрелям собственика на кръчмата.
            О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
              Споко и двете са "циганско" Не за това е спора макар, че винаги изпадам в паника ако в ресторант се повят трупа мургави музиканти и се засилят към моята маса. Трудно ми е да взема решение дали да им платя за да се разкарат или веднага да ги отровя след което да застрелям собственика на кръчмата.
              Точно, понеже и двете са "циганско", дадох именно този пример. Разлика има, макар и за доста люде- несъществена. Хората често карат на принципа "колкото повече- толкова повече!": дали са брой музиканти или колони- все тая....

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
                Бошко, Сашо ще го мързи, но аз бих ти дошъл на гости, какво пиеш? Мисля, че имам идея на какво слушаш у вас ;-)
                Яро звънни ми да се разберем. Пиенето е лесна работа. За слушане обаче ще трябва да си отделиш поне 3 часа
                no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                  Яро звънни ми да се разберем. Пиенето е лесна работа. За слушане обаче ще трябва да си отделиш поне 3 часа
                  Да взема пък аз, тогава, да добавя мезето?

Коментар

Първоначално публикуван от Валентин Стоилов Преглед на мнение
                    Да взема пък аз, тогава, да добавя мезето?
                    Направете ми един клип с телефона да направи после разбор
                    42

Коментар

Шом каате - тъй ще да е, кой съм аз да споря!
                      Те хората хич не развиват сектора, не измислят протоколи, кабели, формати...
                      Никой сериозен (според вас) музикант не вади блу-речета, хич не си дигитализират и старите албуми!
                      Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Мдаааа, за това и онея със златните уши продължават да си купуват ламБови стерео усилители с хорнови ОТ за по судурнайси илди куприльона кинтове. За жиците си правилен де...
                        42

Коментар

Oтиде коня у рЯката
                          Само още не се е заговорило за ужасно Цифровов Звучане, за формата и Размера и МатРЯла на крайният траф, за ИЗтинското Звучене на ЛАмБАТА....

А нормалният човек след средната възраст, не чува, чак толкова много , Но Феновете са си Фенове....

Между другото Насвсякъде същата история и при колелата и при "джиповете"....

Коментар

Кироф ме спами (желано де) редовно - не е кат да няма и многоканални от високият ранг.
                            Някои (качествени) групи работят по темата от края на шейсете
                            Тъй че - нека секи си слуша квото му е кеф (или за квото има $) и да не обясняваме колко другото не стаа.

Да - ако пусна стерео запис и съраунда го направи 5.1 си е кенеф, но има (все повече вече) неща, записвани за 5.1. Включително и аудиофилски тестови дискове.

Наздраве!
                            Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
                              Oтиде коня у рЯката
                              Само още не се е заговорило за ужасно Цифровов Звучане, за формата и Размера и МатРЯла на крайният траф, за ИЗтинското Звучене на ЛАмБАТА....
                              Аз съм много далече от този филм за мен ем-пе-тройка не е мръсна дума, въртя си ги по цял ден
                              Но бях на едно изложение през зимата в Гранд хотел София, където наистина много се впечатлих и послушах музика с удоволствие за час два. Останах горд, защото системата, която най-много ми хареса е правена (изцяло ръчно) от българин. Такъв звук не бях чувал досега, без претенции да съм слушал много системи.

... Да - ако пусна стерео запис и съраунда го направи 5.1 си е кенеф, но има (все повече вече) неща, записвани за 5.1. Включително и аудиофилски тестови дискове.

Наздраве!
                              Аз съм напълно съгласен с това. Наздраве, до петък ;-)

Коментар

Брей, брей човек като чете и ще си помисли, че едва ли не 5.1 (и в частност това дето вече е при мен) свири като колонки на лаптоп и не става за дъски на кочина .. Всъщност 70% от потребителите не биха намерили разлика м/у 5.1 и стерео, че дори и обратно водени чисто от човешката алчност(колкото повече - толко повече, вече го споменахте). Ако продължи темата в същия дух ще си говорите безкрай кое е наЙ.
                                Аз лично не харесвам новите смарТ простотии, напротив даже ме изнервят. Затова и това донякъде дърто Сони ме кара да се връщам в "онова" време когато японската техника "миришеше" различно и вдъхваше респект. Ходих в един магазин за аудио техника, дето пича беше супер отзивчив и навътре в нещата. Пуска ми поне 10 различни стерео системи, пък от различни сд-та и незнам какво си. На мен всичките ми харесаха, харесва ми вече моето Сони 5.1..

Поздрави !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X