Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Има ли тук аудиофили?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Има ли тук аудиофили?

Момчета, прави сте, всички сте право... Ообаче точно тази конфигурация за мен се явява префектният баланс кино/музика. Аз смятах да го ползвам само за музика, но след като случих някакъв Йекшън с много престрелки и хиляди специални ефекти се зарибих. Днес монтирах и ФМ-антената, сега и радио мога да слушам на воля

Поздрави !

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
      Другият проблем е, че хубава система се слуша по-силничко, а в апартамент...съседи, жена, деца.... улавям се че най-много слушам музика в колата, когато съм сам
      Сашо трябва да ми дойдеш на гости. Явно не си попадал на нещо качествено.
      моята система е 2х3 вата. Слушам я усилена максимум на 10 от възможно 100 на дака. Просто всичко се чува дори на 1 и няма нужда от сила.
      no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
        моята система е 2х3 вата. Слушам я усилена максимум на 10 от възможно 100 на дака. Просто всичко се чува дори на 1 и няма нужда от сила.
        Знам ли? Слушал съм професионални монитори, в редките случай когато искам да се изкефя на някое парче пускам едно босе... Но Кефа най-често идва със сила на звука над "обикновенното"

Коментар

Знам ли? Слушал съм професионални монитори, в редките случай когато искам да се изкефя на някое парче пускам едно босе... Но Кефа най-често идва със сила на звука над "обикновенното"
          И аз имах 1000 вата в колата... ама аудифилството е съвсем различно нещо. Качеството няма нищо общо със силата на звука.
          А мониторите са си монитори те не са за слушане.
          no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение
            ... Който разправя, че за слушаме на музика е по -добре стерео усилвател и 2 колони има много здраве от мен. Чуството, че имаш цял оркестър около себе си е неописуемо...
            И от мен имаш много здраве Всичко си има своето предназначение (както и +/-), но явно не си слушал музика на наистина хубава аудиофилска техника или просто не правиш разлика.

Да си я ползваш техниката със здраве!

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение

Да си я ползваш техниката със здраве!
              Това е най -важното...

Коментар

Та въпроса ми е имат ли стойност тези неща...
                Преди няколко години ми изпадна усилвател от работа. Седя някакво време в нас и накрая задомих мой приятел с него. Седя и при него някакво време и накрая се реши да го продаде. Нямаше колони, нито дисплей ... само 2 грозни врътки (марката не я помня , ама не беше нещо кой знае какво, пък и на годинки щом австриеца беше решил да го хвърля) и момчето го развърза в продавалник за около 50лв.

Ако някой от форума се кефи , по добре да му се даде на разумна цена и да побърква комшиите
                Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
                Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
                Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново

Коментар

Първоначално публикуван от Faca Преглед на мнение

Ако някой от форума се кефи , по добре да му се даде на разумна цена и да побърква комшиите
                  - вече му се радвам. А най -близките ми съседи са на 25 м. и поне за сега не се оплакват за разлика от котките които вече бягат само като ме видят да грабвам дистанционното

Поздрави!

Коментар

Първоначално публикуван от Faca Преглед на мнение
                    и да побърква комшиите
                    Много гадно пожелание. Крайно време е да затегнат законите с шума. Никой не е длъжен да ти слуша кефа след работа, за кооперация или блок имам предвид.

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
                      Много гадно пожелание. Крайно време е да затегнат законите с шума. Никой не е длъжен да ти слуша кефа след работа, за кооперация или блок имам предвид.
                      С трите ръце ЗА!!!
                      Аз не съм аудиофил, а просто човек обичащ да слуша музика. Не ме вълнува дали системата е 10000$ или 5 лева, важното е да ми харесва. Именно с тази идея взех и тази техника от колегата. Идеята ми беше да я кротна в апартамента в Пловдив, ообаче след като я чух размислих моментално. Дори и съвсем обикновено гледане на филм/музика ниските от касата се разнасят поне на 2 етажа.
                      + патил съм много от съседски телевизори и перални , още повече като човек който до сега не е живял в кооперация.
                      Тъй, че разумно, ако изтеещявате а нямате площ - постоете в колата след работа, пък ако не се наслушате минете през на, музикА може да нямам, но мезе и компания - винаги

Коментар

При качествена техника - всичко започва от източника. Ако е стерео - се слуша на стерео! Ако е 5.1 или 7.1 - си се слуша на него.
                        Вече има достатъчно от вторият и при такъв източник - ще ми хвалите стереото само ако не сте чули за какво иде реч!
                        Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Първоначално публикуван от PinMaster Преглед на мнение
                          ... ще ми хвалите стереото само ако не сте чули за какво иде реч!
                          Чували сме бре ... и пак хвалим стереото
                          О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Това е една почти безкрайна тема относно нормално звуково ниво при слушане на музика, чувствителност на ОТ, средна динамика на музиката, ниво на пиковете в нея и каква мощност ни е необходима за да могат те да бъдат възпроизведени без изкривявания и която финално се сгромолясва около дискусията лампи срещу транзистори...
                            Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Бошко, Сашо ще го мързи, но аз бих ти дошъл на гости, какво пиеш? Мисля, че имам идея на какво слушаш у вас ;-)

Коментар

Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
                                Чували сме бре ... и пак хвалим стереото
                                Имаш предвид, че слушайки едно и също произведение стерео и 5.1 (при подходящ източник) пак предпочиташ стерео?
                                Въпрос на вкус - казало кучето и се облизало под опашката
                                Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X