Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Има ли тук аудиофили?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Има ли тук аудиофили?

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
    Oтиде коня у рЯката
    Само още не се е заговорило за ужасно Цифровов Звучане, за формата и Размера и МатРЯла на крайният траф, за ИЗтинското Звучене на ЛАмБАТА....

А нормалният човек след средната възраст, не чува, чак толкова много , Но Феновете са си Фенове....

Между другото Насвсякъде същата история и при колелата и при "джиповете"....
    да добавим и за посоката на кабела етц етц етц
    When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Абе оставете ваште техники - те са ясни, скоро няма да достигна такъв левел ..

Ообаче, единственият дерт който имам със системката е дистанционното, което Алекс ми предостави. То не е оригиналното, а програмируем Logitech Harmony 515, доста умно нещо. Проблема е, че в предоставения от фирмата firmware настройките са доста орязани. Аз си свалих най-новата програма зА програмирането не дистанционното, но ми липсват няколко функции, които си ги ползвам.
      А именно :
      - засичането на радиостанциите (tuning +/-)..
      - и преминаването на различните видове декодиране на сигнала (stereo/ 5.1/ auto)..

Четох по разни форуми и там доста хора се натъкват на именно същия проблем, но не успях да намеря решение. Най-лесно ми се струва да се обучи новото по старото, но като нямам старо ще трябва да вкарам кодовете някак си ръчно, някой по-вчас от мен >?

Поздрави !

Коментар

Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение
        Абе оставете ваште техники - те са ясни, скоро няма да достигна такъв левел ..

Ообаче, единственият дерт който имам със системката е дистанционното, което Алекс ми предостави. То не е оригиналното, а програмируем Logitech Harmony 515, доста умно нещо. Проблема е, че в предоставения от фирмата firmware настройките са доста орязани. Аз си свалих най-новата програма зА програмирането не дистанционното, но ми липсват няколко функции, които си ги ползвам.
        А именно :
        - засичането на радиостанциите (tuning +/-)..
        - и преминаването на различните видове декодиране на сигнала (stereo/ 5.1/ auto)..

Четох по разни форуми и там доста хора се натъкват на именно същия проблем, но не успях да намеря решение. Най-лесно ми се струва да се обучи новото по старото, но като нямам старо ще трябва да вкарам кодовете някак си ръчно, някой по-вчас от мен >?

Поздрави !
        Някой нещо?

Коментар

Няколко пъти на битака засичам дистанционни за Сонита някви по десетина лв. Имаш ли идея какъв модел е конкретната елка за твоя ресивър?
          42

Коментар

Първоначално публикуван от slaf4u Преглед на мнение
            Няколко пъти на битака засичам дистанционни за Сонита някви по десетина лв. Имаш ли идея какъв модел е конкретната елка за твоя ресивър?
            sony rm-lj304

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:sony_rm_lj304.jpg
Прегледи:1
Размер:69.9 КБ
ID:5592944

- видиш ли -вземай без да се чудиш
            Последно редактирано от I.Stoyanov; 12-06-14, 01:56.

Коментар

Имам познат от т.нар аудиофили,и да ви кажа там става въпрос за наистина големи мании.И големи пари.Доколкото знам от него и както е казал slaf4u,там се ползват само усилватели с лампи,на производители, които едва ли нормален човек е чувал,кабели за хиляди евра метъра,които не изкривяват звука,тонколони които изобщо се губят в представата ни за такива,грамофони с въздушни системи за окачване и т.н и т.н И всичко това е нищо без тяхната любима акустична стая - шумоизолирана,с някакви специални тавани и покрития по стените,които са в унисон с законите на акустиката.И те-аудиофилите се кефят на това!
              За нас обаче,обикновените потребители,е трудно да усетим чак толкова силно разликата,но повярвайте ми-разлика има!Въпроса е да може да я оцениш.И както се казва-кеф цена няма!
              TLC 120 Prado
              Yamaha Wolverine 450 4x4 SE

Коментар

Аз па от 4 години употреблявам тва

Име:WP_000535.jpg
Размер:87.6 КБ
ID:5601368

Име:WP_000536.jpg
Размер:96.8 КБ
ID:5601369

Име:WP_000537.jpg
Размер:93.6 КБ
ID:5601370

Име:WP_000538.jpg
Размер:122.5 КБ
ID:5601371

само телевизора е по-дърт.
                Jeep Grand Cherokee 4.7 WJ V8
                0888854582
                Дизел втора употреба за лична - НЕ!!!!
                Китайска поговорка "Не ти пожелавам да живееш в интересни времена" басси!!!

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov
                  Само още не се е заговорило за ужасно Цифровов Звучане, за формата и Размера и МатРЯла на крайният траф, за ИЗтинското Звучене на ЛАмБАТА....
                  А нормалният човек след средната възраст, не чува, чак толкова много , Но Феновете са си Фенове....
                  Между другото Насвсякъде същата история и при колелата и при "джиповете"....
                  Един лампов фен ми разправя, че дори на слухов апарат се долавя разликата.
                  Мен нещо ме ухапа и си направих лампово стъпало от скрап, с чаркове от стари телевизори. Прочетох доста, не за друго, ами да разбера, че нямам компетентност да си избера купешки, че е една джунгла там. 200+ левчета е кондензатор половин микрофарад Бройката! Имало и още в пъти по-скъпи, ама ме е срам да кажа какви цени ми обадиха.
                  Та, и аз бях скептичен с тия ламби, ама пуснах едни плъгини, дето симулират лампов звук. Разлика има, хората са го изучили и го емулират на компа.
                  Има и друго. Транзисторният усилвател е генератор на напрежение, а ламповият повече се държи като генератор на ток. http://education.lenardaudio.com/en/...ve_amps_7.html тая статийка я има и преведена на БГ, не ми се търси линка. Това оказва разлика в държането на високоговорителя, и то голяма.
                  Има и разлика с четни-нечетни там хармоници, динамични характеристики и какви ли не още разлики на ламповото стъпало.

Коментар

Чета, чета и се чудя дали да пиша.... Ами кажете им на тия "аудиофили" , че има много начини за наслаждаване на звук. Някой предпочитат чисто, някой дистортнато леко, някой ( като мен ) предпочитат РА звука пред квато и да "аудиофилска" техника по техните разбирания, някой предпочитат компресията на напълно затворени слушалки, някой на отворени и т.н. и т.н..... Техните изявления са малко от сорта "по-добро от жълтото няма" . Имам доста контакти с такива изтъкнати "аудиофили" ( реват ми все да им продам някое сони супер метал мастър и винаги ми е забавно да им слушам излиянията от сорта "вие па кво чувате" . Простете им. То си е болест .
                    висете отпуснато

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X