Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Има ли тук аудиофили?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Има ли тук аудиофили?

На времето много се кефех на силна музика и 5+1 Долби, ДТС.... (последният да затвори вратата) системи. Съответно се оборудвах с приличен ресивър Сони и Инфинити 5+1 колони (СубУфера е Активен).
    Днес докато се опитвах да махна праха се усетих, че не съм ги включвал от поне 2 години. И ги забърсах и подбрах да ги нося в мазето, ама се замислих защо да си тъпча мазето? Та въпроса ми е имат ли стойност тези неща (всичко работи перфектно или поне работеше когато го пробвах, само дистанционното отдавна даде фира и последно ползвах универсално дистанционно)?

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Al__0133.jpg
Прегледи:1
Размер:105.3 КБ
ID:6057092Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Al__0123.jpg
Размер:157.7 КБ
ID:6057095Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Al__0124.jpg
Размер:87.4 КБ
ID:6057096Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Al__0126.jpg
Размер:106.8 КБ
ID:6057097Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Al__0132.jpg
Размер:110.6 КБ
ID:6057098
    Прикачени файлове

От: Има ли тук аудиофили?

Е измисли му някаква стойност пък аз ще ти кажа дали съм ....фил или не , че последно време ме сърби, особено по това време на дЕня

п.п. може и на лично ..

Коментар

За аудиофили стойността му е нулева.

Коментар

Първоначално публикуван от chrichri Преглед на мнение
        Зависи кой дан аудиофили са.
        Комбинацията е прилична и позволява лесен и сравнително евтин ъпгрейд с две допълнителни (или основни, в зависимост от гледната точка) колони за стерео. При символична цена (100лв) ще се продаде веднага.

Не се чете добре модела. STR-DB940 ли е?
        Последно редактирано от bokomo; 14-05-14, 10:08.

Коментар

Другия вариант е да го пуснеш на търг. И 200 може да се вземат за комплекта.
          Grand Cherokee ZJ 96 5.9 Limited + 4'' Rubicon Express Coils. 4'' Rough Country 2.2 shocks, MAxxis Mudder 33/12.5/15

тел. 0897818449

Коментар

Първоначално публикуван от bokomo Преглед на мнение
            ............. .

Не се чете добре модела. STR-DB940 ли е?

Според мен ... ДА!
            На "нормални" пари бих го взел .... да ми свири в сервиза.
            Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

С колегата се спазарихме за ~200, но аз ще имам възможност да ги прибера към средата на другия месец. Ако някой има нужда нека се договори лично и да ги отнася

Коментар

Преди 5 часа се прибрах от странство, техниката ме чакаше опакована в хола. След 15 минутно разопаковане, 3 минутно чешане зад врата кое къде да бъде, събуждането на приятел (собственик на магазин за офис техника) от който взех 30 метра кабел и готово - чух гласчето на системата. Нищо особено, сеедно слушах радио в колата. Тук е момента да спомена, че баса не беше закачен, а източника на звука бе телефона ми (3.5 мм жак към 2 чинча). Малко ми се оби желанието и едноседмичната тръпка. Тук дойде на помощ съненият ми приятел, който като видя разположението на колините, липсата на бас и от какво пускам музиката само ме погледна и избяга .
                Дойде след 20 мин. с торба банички и 2 литра боза и вика - "на" дръж.. аз посягам към чантата, а тох НЕ БЕ! Вземи кабелите .
                Свързах усилвателя с ТВ-то с оптичен кабел, навързахме баса и преразпределихме..
                Е това бе момента в който се ухилихме и двамата до уши - баси ЯкОтО!
                Който разправя, че за слушаме на музика е по -добре стерео усилвател и 2 колони има много здраве от мен. Чуството, че имаш цял оркестър около себе си е неописуемо.

Алекс, още веднъж благодаря на теб и съпругата ти

п.п. бас ловя, че Христо ще ме сяде пръв

Коментар

Печелиш баса.

Коментар

Първоначално публикуван от chrichri Преглед на мнение
                    Съгласен.
                    no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение
                      Който разправя, че за слушаме на музика е по -добре стерео усилвател и 2 колони има много здраве от мен. Чуството, че имаш цял оркестър около себе си е неописуемо.

Колега явно никога не си чувал истинска стерео аудифилска система. Аз също имам 5.1 даже това ми е поредното 5.1 но то е само за филми. За музика само истински колони с истински усилвател. Такива неща се чуват, че проверявам по 2 пъти същото парче ли съм пуснал.
                      Лошото е че такава система надхвърля 40-50 000 лв.
                      no signature no problems

Коментар

Моите 5 стинки по темата:
                        Имам себе си за аудиофилен прошляк т.е. оценявам качествения звук но не мога да си го позволя! Започнах с едно подобно сони, след което преминах на Harman Kardon AVR3000 (17кг.) в комбинация с предни Jamo, активен суб Jamo и сателити Onkyo. Хубу, ама за филми и джумба лумба... Търсих нещо друго. Продадох системата малко по малко и си взех един дрът стерео усилвател NAD с двойка букшелфове Tannoy Mercury M1. Слушах флакове без външен дак и как да кажа...беше в пъти по качествен звука от 5.1 системата конкретно за стиловете които слушам, въпреки в пъти по малката мощност (ватовете са илюзия).
                        Идеята ми е че всеки си шета на акъла. За един е добре когато баса му обръща червата и му прави масаж на простата за друг когато средите и високите се чуват все едно Нина Симон те е гушнала и ти пее на ушенце. Проблема идва когато плащаш за системата - първия се разминава с 2-300 лв, втория с поне х10 за някакъв компромисен вариант.
                        42

Коментар

Просто е - за видео 5,6,7+1...,за аудио 2х1. Парите са надстройка върху тази база.
                          Поздрави!

Коментар

Абе има аудиофили доста тук. Ама на кой му е интересно да чуе нещо любопитно като звук - да заповяда при мен на бира/кафе. Стена от много стерео компоненти на една плоскост/стена..... Е, имах 4 активни РА колони преди това в тази стая ( около 2400 вата еремес заедно) - сега звука ги убива. Незнам - наистина е трудно да се организира тази композиция на много стерео източници със собствено усилване и да се наредят на една стена..... Иначе такива неща като 5.1 и .тн... са верно само за кино ( мен и там не ме кефят де). Ама въобще не съм сигурен дали не оспамих темата тук....
                            висете отпуснато

Коментар

Пуснах темата, защото исках да си създам представа за пазара на аудио техника втора ръка, така и не стигнах до тема "продавам" защото щастливият собственик (Честито) вече се кефи
                              А, че като с всяка мания и тук няма горна граница е ясно, жалко само, че на моята възраст освен очите и ушите започват да си заминават, та страхотните системи няма кой да ги оцени (в къщи)
                              Другият проблем е, че хубава система се слуша по-силничко, а в апартамент...съседи, жена, деца.... улавям се че най-много слушам музика в колата, когато съм сам
                              Жалко замина си още една забава... а стават все по-малко

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X