Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Къща в планината

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Къща в планината

това:

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
    Бог знае, може пък полека лека да тръгнат и такива инициативи, примерно аз давам вилата на морето за 2 седмици на някой който респективно ще ми даде неговата в балкана примерно и т.н. ако има такива оферти ще сложа и СОТ и Интернет и ще я стегна и т.н.
    не изключва и това, или поне не си противоречат чак толкова:

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
    Българинът е вкопчен в недвижимите имоти, защото историческата му памет и горчив опит, му показват, че всичко друго може да му бъде отнето.
    Последно редактирано от ivied; 14-08-16, 17:49.

Коментар

Първоначално публикуван от rosen_offroad Преглед на мнение
      Добре де какъв е проблема вместо да се купи и подържа къща да се наеме за 2 седмици годишно на цена много по малка от 15% от цената на къщата + разходите по подръжка?
      Спомнете си само колко е куверта в Банско за Коледа и новогодишната нощ и ще видите, че ако си собственик по-излиза сметката защото обикновенно такива имоти се дават и под наем през свободното време та потенциално носят и приходи.

Къща по местата където моето семейство харесва да почива струва повече от 2-3 бона за две седмици, и това само спането, ами ядене, ами транспорт, ами пиене и т.н. и то какво стана издухахме бюджета за покупка на имот за има няма една ваканция а иначе с 5 бона примерно плюс месечните за подръжка си почивам 2 седмици всяко лято и примерно седмица през другото време, аз такава инвестиция нямам но познавам хора които имат и от тях черпя впечатления.
      Бъдете живи и здрави!

Коментар

Спомнете си само колко е куверта в Банско за Коледа и новогодишната нощ и ще видите...
        и т.н. и то какво стана издухахме бюджета за покупка на имот за има няма една ваканция ...
        Описал си го много добре, и в предишния пост и тука...
        - за мен мога да кажа, че отказвайки се от 2 почивки за 2 години - и сумата ще ми се върже...
        + ще си харчим парите в БГ
        + имам си "моето местенце" под небето
        + някой и друг лев, за някоя и друга работа ще му се отвори на местния бай Иван или Хасан, да го наглежда и коси тревата...

Коментар

... че ако си собственик по-излиза сметката защото обикновенно такива имоти се дават и под наем през свободното време та потенциално носят и приходи.
          Точно на тая кълка не трябва да се лежи. Що народ изгърмя, вкл. и англичани. Айде, на тях им е простено, щото не са знаели - гледат на картата "Сънито" колко е по-на юг от Брайтън и юруш на ваканционните имоти, а то сезонът - два месеца. Не са един и двама пък собствениците, на които "ваканцуващи" наематели буквално им запалиха и изгориха къщите, пък застрахователите не плащат, щото "А-а-а, ама вие с търговска цел? Ама полицата не е за това!". Имот има смисъл само, ако влагаш ИЗЛИШНИ пари (вярно, те никога не са излишни, но да кажем, че набиваш спестявания в една ама мнооооооооооооого дългосрооооооооочна инвестиция), без да очакваш възвръщаемост. Тогава нещата ще се наредят... може би не за теб, но за поколенията Пример: дядо ми през 1939 г. си построил вила "на първа линия" на морето. След пет години му я взели "комуняките кляти" Той умрял 1964 г., върнаха вилата 1993 някъде с големи разправиЙ, щото не била отчуждена като от "кулак-враг народен" ми просто се нанесло здравно заведение в нея, та не я ловел реституционният закон. Вярно със скандали между роднини (щото въпросният дядо имал четири деца, всяко от тях по две) кой кога да я ползва, но все пак през мътните 1995-2005 г. за децата ми имаше безплатно море, каквото трудно щях да им осигурявам, ако не беше този мой дядо... Инвестиции в имота - нула, освен някакви освежителни ремонти. За късмет (писал съм го и друг път тука) покрай имотния балон местните загубиха интерес да крадат от вилата...тоалетни чинии батерии на чешми и ел.-ключове. Да видим докога, дано да е за по-дълго.
          В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Спомнете си само колко е куверта в Банско за Коледа и новогодишната нощ и ще видите, че ако си собственик по-излиза сметката защото обикновенно такива имоти се дават и под наем през свободното време та потенциално носят и приходи.

Къща по местата където моето семейство харесва да почива струва повече от 2-3 бона за две седмици, и това само спането, ами ядене, ами транспорт, ами пиене и т.н. и то какво стана издухахме бюджета за покупка на имот за има няма една ваканция а иначе с 5 бона примерно плюс месечните за подръжка си почивам 2 седмици всяко лято и примерно седмица през другото време, аз такава инвестиция нямам но познавам хора които имат и от тях черпя впечатления.
            Темата май се измести.
            Говорим за къща в българска планина.
            Къде е това място, дето само спането е "2-3 бона" за две седмици, и в какво: лева, € или £ ?
            Банско не е пример за място във връзка с темата, а и въобще не ставаше въпрос за бизнес, което е съвсем друга тема.

Не бих пуснал някой да пърди в личното ми легло с/у каквато и да било сума !
            ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Тя темата си е част и от "българската планина", и от българсите нрави, обичаи, общество, икономика, манталитет, география и т.н. и не само от българската де...
              а и за леглото може и да си прав, ама и това се оправя с 2 матрака и комплект чершафи, които ще си донеса...
              а в местната кръчма - и за мен, приятелите и патриотите - ще има и немска бира, английски пайове, освен розовите домати, дето само ми липсват и току виж сме направили мястото - атрактивно
              ...не бе сериозно, май "идеята" не е толкова лоша...

Коментар

Това което го казваш го има от много отдавна в западна европа, англичаните ползват този механизъм в разни разновидности за да купуват имоти в топлите страни като Испания и т.н.

Сметката е много проста, ...
                Да де, прословутият таймшеър. Масово се набутаха и масово после вият като линейки, щото се оказват договорно обвързани да плащат такси за поддръжка, охрана и т.н., което си става отвсякъде проблем, ако в един момент поискаш да се отървеш от "притежаваната" от тебе "one fixed-date week in April every year", защото вече ти е писнало, графикът ти или други обстоятелства не позволяват ползване, а не можеш да се отървеш, защото няма на кого да го продадеш. И в един момент простата сметка (от рекламите) се оказва не така проста ...

Първоначално публикуван от ivied Преглед на мнение
                ...
                Но както и да е, замислям се за нещо като кооператив ли, обединение ли, група ли, малко предприятие ли... за взаимопомощ, ползване ли, нещо като малко общество от приятели ли... които да споделят ползването и собственоста... и да си разпределят собственоста, грижата, ползването на имота...
                Знам, че звучи малко (малко ли) наивно... Но + кръг от приятели/партньори + доверие + време + средства + общи интереси и вкусове + надлежно и точно регламентиране/договор/спогодба + знам ли още какво... = мисията невъзможна ли, или защо не...

P.S. Всеки участва с някаква сума първоначално (примерно 3-5,000 Е) - с 5 човека това са 25.000 Е - плюс на година - някаква сума за разходи, поддръжка и ремонти...
                Не че не може, но на мен влизането в отношения на съсобственост и съвместна експлоатация на имот с приятели ми звучи като сериозна предпоставка за разваляне на приятелските отношения. Не на последно място и поради споменатото по-горе. В един момент на някой му идва друг акъл, смяна на приоритети, промяна в материално положение и т.п. и настава драма, защото трудно ще може да се освободи от притежавани Х идеални части от имот, ако другите съсобственици не желаят (не могат) да придобият дела на отказващия се ...

Спомнете си само колко е куверта в Банско за Коледа и новогодишната нощ и ще видите, че ако си собственик по-излиза сметката защото обикновенно такива имоти се дават и под наем през свободното време та потенциално носят и приходи. ...
                Ха ха ха! Колко англичани и руснаци се набълбукаха с кутийки в апартхотели за по ХХХХ евра/кв. м. баш с тая мисъл, че правят инвестиция, която ще им позволи извън седмицата-две собствено ползване на имота да го дават под наем и да печелят пари. Само за да установят, че вместо да инкасират, ще трябва да се бъркат за поддръжка, охрана, текущи ремонти и т.п. ...
                Последно редактирано от Чавдар (V93); 14-08-16, 18:22.
                Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от ivied Преглед на мнение
                  ...не бе сериозно, май "идеята" не е толкова лоша...
                  Идеята е толкова добра, колкото да си купиш фабрика на 9-ти септември 1944 г.
                  Ама ако питаш някои реститутки - вкъщност хич не е била лоша такава една идея, осенила навремето техния дядо.
                  Тука във форума, не четеш ли - хората мобилизационни мешки тъпчат с кръвоспиращи препарати и турникети, патрони лентоват и цеви прочистват, ти... къщичка в планината? Я се огледай за някое "шалЕ" в Швейцария или за подобна къща, ама в Гърция?
                  В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

...
                    Я се огледай за някое "шалЕ" в Швейцария или за подобна къща, ама в Гърция?
                    Да, ама разходите и данъците май няма да са като У Родопите ?!

за някоя и друга работа ще му се отвори на местния бай Иван или Хасан, да го наглежда и коси тревата...
                    ше иска евраци или франкове в, поне, 3 цифри.
                    ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Идеята е толкова добра, колкото да си купиш фабрика на 9-ти септември 1944 г.
                      ...не четеш ли - хората мобилизационни мешки тъпчат с кръвоспиращи препарати и турникети, патрони лентоват и цеви прочистват, ти... къщичка в планината?
                      Я съдба, я история, я ненаучени поуки... ама няма лошо - бази за ятаци си требат... с мандра наблизо по възможност
                      Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
                      Да, ама разходите и данъците май няма да са като У Родопите ?!
                      ...ше иска евраци или франкове в, поне, 3 цифри.
                      еее, в Испания, в Португалия и на още няколко места не е като в Швейцария... стандартОт
                      и с пенсии 200-300 лв. от мен ли ще печелят...

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                      Да де, прословутият таймшеър.
                      Не че не може, но на мен влизането в отношения на съсобственост и съвместна експлоатация на имот с приятели ми звучи като сериозна предпоставка за разваляне на приятелските отношения. Не на последно място и поради споменатото по-горе. В един момент на някой му идва друг акъл, смяна на приоритети, промяна в материално положение и т.п. и настава драма, защото трудно ще може да се освободи от притежавани Х идеални части от имот, ако другите съсобственици не желаят (не могат) да придобият дела на отказващия се ...
                      да, ако не бъркаме сиренето с парите - и това се урежда, не му трябва много на човек...
                      Последно редактирано от ivied; 14-08-16, 21:20.

Коментар

Френска компания... Maison Brikawood

Коментар

И това струва едни пари...

Изпратено от моят Moto G (4) с помощта на Tapatalk
                          "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Първоначално публикуван от chris_vicom Преглед на мнение
                            И това струва едни пари...

Изпратено от моят Moto G (4) с помощта на Tapatalk
                            Е за по-малко пари - знаеш. Кал, слама и тъй нататък.

Коментар

Кам я Планината? Строителството в Аляска е би било не по- малко интересно за темата. Който помни или знае как се построи френския в Сф няма да да се чуди. Още повече пък ако се знае какво се прави много отдавна и тук. Цената е шестцифрена, в нихните пари.
                              А тези простотии се правят от името на всички ни.
                              Даника
                              Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Нещо интересно и не много скъпо

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X