Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Отопление на Ток.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Отопление на Ток.

Щом е за малко мятай се на конвектори - има що-годе читави за по 200 лв.
    подаръци за мъже от FACOM
    промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от piron45 Преглед на мнение
      На единия климатик съм закачил и бойлера....нощем работи влагоабсорбатор
      Това пък как става? (Извинявай за невежеството ми.) И какво представлява този влагоабсоратор, че апартамента ми прилича на закрития басейн във Враца зимно време.

Коментар

Най-вероятно на същия предпазител е закачил и бойлера, а влагоабсорбатор = влагоуловител - пробвай в гугъла, най-общо, извлича влагата от въздуха, харчи ток, вдига шум.

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от Dimitar.Dimitrov Преглед на мнение
          Какво ще ме посъветвате да направя. ....
          Виж във PRODAVALNIK има едни конвектори на Адакс във Враца нови и на добра цена, май някаква жена ги продава. Добър вариант са защото има добри отзиви за марката, можеш да ги ползваш и ако не ти харесат да ги продадеш. Освен това можеш да ги местиш от стая в стая.

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
            Най-вероятно на същия предпазител е закачил и бойлера, а влагоабсорбатор = влагоуловител - пробвай в гугъла, най-общо, извлича влагата от въздуха, харчи ток, вдига шум.
            Мисля че има предвид друго. Чел съм за отопление на вода с външното тяло на климатика и затова рекох да попитам. А влагоуловители - много но не вършат работа. Ако има някой изпитан казвайте, че ми мухляса къщата.

Коментар

Първоначално публикуван от PolYank Преглед на мнение
              Мисля че има предвид друго. Чел съм за отопление на вода с външното тяло на климатика ......
              Само лятото обаче става тоя номер, а за влагата - проветряване му е майката. И негасена вар.

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

За влагоабсорбатора си прав, но за бойлера не. В бойлера съм вкарал 5м серпентина през която минава горещия фреон от климатика преди да отиде във вътрешното тяло. Така ми топли и водата в бойлера и стаята.

ПП. Майсторе, фреона за бойлера го взимам преди четирипътния вентил, така че няма значение на какъв режим работи климатика - водата в бойлера си се топли.Мога да я докарам до 55гр. но я държа на 42-45 за да не товаря климата, пък и тази температура ми е достатъчно. Няма да се щавя я . Макар че не ми се налага да го ползвам лятото защото си имам соларен на покрива.
                Последно редактирано от piron45; 12-11-13, 18:35.

Коментар

фреона за бойлера го взимам преди четирипътния вентил, така че няма значение на какъв режим работи климатика - водата в бойлера си се топли.
                  Хитрото си е хитро, еййййй

Коментар

За влагоабсорбатора си прав, но за бойлера не. В бойлера съм вкарал 5м серпентина през която минава горещия фреон от климатика преди да отиде във вътрешното тяло. Така ми топли и водата в бойлера и стаята.

ПП. Майсторе, фреона за бойлера го взимам преди четирипътния вентил, така че няма значение на какъв режим работи климатика - водата в бойлера си се топли.Мога да я докарам до 55гр. но я държа на 42-45 за да не товаря климата, пък и тази температура ми е достатъчно. Няма да се щавя я . Макар че не ми се налага да го ползвам лятото защото си имам соларен на покрива.
                    Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                    Хитрото си е хитро, еййййй
                    Яааа и двамата да се изокате малце по-подробно, че от тоя час в даскалото съм бегАл.
                    Ега го гепиш топлото преди вътрешното тяло, колко топли то самото !? Чудя се бре.

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

но я държа на 42-45 за да не товаря климата, пък и тази температура ми е достатъчно.
                      Как я "държиш", това с някакъв терморегулатор дето спира притока на фреона към бойлера ли става? И като охлаждаш по такъв начин фреона, как успяваш да си топлиш и помещението? И колко литра е тоя бойлер и вие по някакъв сложен график ли се къпете (щото аз стоплянето чрез климатик си мисля че ще става отегчително бавно, фреона май около 60С достига)? Щото моя е 600 л. 6 kW ,стопля минимум за 4 часа до 60 -70С , свършва за 4-5 дена през зимата (лятото караме и по седмица) и повече от 40лв. никога не сме плащали за ток (на отделен електромер е).
                      "Do not correct a fool, for he will hate you;
                      Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

...... но я държа на 42-45 за да не товаря климата, пък и тази температура ми е достатъчно. Няма да се щавя я ......
                        Аз пак да си повторя - 42-45 градуса чудесно място за развитие на легионела.
                        Минимума е 55-60.

Ясене, я кажи какъв термопомпен бойлер си поръчал.
                        Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
                        Drag Grand Canyon Daily
                        Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
                        LZ1JYM

Коментар

600 л.?!? Това чудо от колко човека се ползва? Нещо се омотах, но според моите криви сметки водата в 600 л. боилер трябва да е с темп. 35-45 С за да се загрее с 24 кв. до 60-70С. Моя 200 л. бойлер загрят до 60-70С за 3 дена се семоохлажда до 45-50С без никаква консумация на вода, само от загубите от лоша термоизолация.Моля някой от по инжинерно насоченита колеги да осветли темата с малко сметки.
                          Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Яааа и двамата да се изокате малце по-подробно, че от тоя час в даскалото съм бегАл.
                            Ега го гепиш топлото преди вътрешното тяло, колко топли то самото !? Чудя се бре.
                            Майсторе, за по голяма яснота по въпроса, че не ми се пише толкова ще сложа тук един линк към моя тема в Сеткома. Дано не се приеме като реклама, защото работата ми няма нищо общо с темата и не предлагам на никого нищо.

http://forum.setcombg.com/%D0%BE%D1%...%B0%D0%BC.html

Коментар

Ти си за Нобелова награда! Японците знаят ли за тези системи?

Коментар

И китайците знаят.
                                Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X