Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Вода за всеки

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Вода за всеки

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
    Та ако някой знае как се решава проблема със зеленясването да каже.
    За да зеленясва водата, значи има изобилие от светлина. Едно непрозрачно покривало ти решава въпросите (друго ако няма, торба за смет от по-плътните).

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      За да зеленясва водата, значи има изобилие от светлина. Едно непрозрачно покривало ти решава въпросите (друго ако няма, торба за смет от по-плътните).
      Не само това. Явно водата е повърхностна, а не изворна.Изворната зеленясва по-бавно. Минералната /от по-надълбоко/ не зеленясва с години.

Коментар

Изцяло зависи от минералния състав. Малко амониев йон, малко фосфат и на светло ще зеленяса, ако ще да си я вадил от Кольская Сверхглубокая

Коментар

Изцяло зависи от минералния състав. Малко амониев йон, малко фосфат и на светло ще зеленяса, ако ще да си я вадил от Кольская Сверхглубокая
          Аз пък си мисля, че в случая зеленясва от тия работи,дето се хранят с помоща на хлорофила. Може и да бъркам, ама нито тази от Банкя,горна баня и баня баши, не зеленясва и след година.

Коментар

Зелени едноклетъчни има навсякъде. Ако имат условия (вещества, светлина) те се развъждат. Ако във водата няма свързан азот или фосфор, няма да им е лесно. И да, някои води не съдържат тези вещества. Други пък ги съдържат, но това не ги прави негодни за пиене.

Коментар

Някой знае ли как става профилактиката? Моя го разглобих до дупка, измих всичко, продухах казанчетата за топла и студена вода. Преди време някой беше минавал да прави профилактика, но доколкото разбрах не е стигал до такива галимации.

Коментар

До скоро мъкнех туби като хамалин от Горна баня и Княжево. Писна ми и си купих една джаджа за чешмата, дето пречиства водата 4-степенно, а не само 2 или 1. Направо се родих. Със сменящ се картридж е на 6 месеца или 7800 литра - което настъпи първо. И температурата на пиене е баш колкото ми харесва - достатъчно студена, че да ми е кеф и да не ми реагира УНГ системата...
                Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Първоначално публикуван от emanuilis Преглед на мнение
                  При този модел, конкретно, веднага ли започва да тече студена вода и приблизително с каква температура

Аналогичен въпрос и за горещата.
                  При този модел, не. Температурата на студената вода е 10-15 градуса, а на топлата 90 гр. Въпреки ,че това е по-евтиния вариант смятам, че е достатачно за едно домакинство.

Коментар

Аз си пия структурирана вода и нямам никакви проблеми с водата и е много вкусна!!!

Коментар

Първоначално публикуван от emanuilis Преглед на мнение
                      Има хигиенни норми за температура на поеманите течности и храни - не ги помня в детайли.

При всички случаи 14-16 градуса по Целзий е ОК за вода, при тези атмосферни условия.
                      Не е ли ниско това?
                      Питам щото на юг от средиземно море забелязах, че студена вода пият само туристите, и освен тва яко хапчета със соли. Повечето от тях колабират от обезводняване.
                      Местните пият чай, топъл, или вода (по-рядко) ама с температура на околната среда.
                      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                        ...на юг от средиземно море забелязах, че студена вода пият само туристите, и освен тва яко хапчета със соли. Повечето от тях колабират от обезводняване
                        На Канарите и местните и туристите пият само студена вода. За 9 години не видях един да колабира
                        О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
                          На Канарите и местните и туристите пият само студена вода. За 9 години не видях един да колабира
                          Е те не са на юг от средиземно или бъркам?

Така или иначе тва съм видял, тва споделям.
                          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                            Местните пият чай, топъл, или вода (по-рядко) ама с температура на околната среда.
                            Имаше някаква теория за това, но лично за мен не мога да намеря логика.
                            Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
                            „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
                            LZ1EMS

Коментар

Първоначално публикуван от порчо Преглед на мнение
                              Аз си пия структурирана вода и нямам никакви проблеми с водата и е много вкусна!!!
                              Какво е това?

Коментар

Какво е това?
                                Много е за писане...за това който се интересува-отваря в чичко гугъл "Силициеви камъни" там е описано подробно...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X