Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Вода за всеки

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Вода за всеки

Това означава ли, технически погледнато, че компресорните диспенсери стоплят/охлаждат водата без излишно забавяне

Освен това, предполагам, че енергийната им консумацията е значително по-ниска

Намеквате за проблем с почистването - какъв е той

Имало ли е някакви аварии до момента
    Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
    „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
    LZ1EMS

Коментар

Диспенсера е удобен за промишлено зареждане, специализирана доставка. За домашно ползване, жените и децата само могат да гледат пълната бутилка на земята - все пак 20 килограма е.
      Вече има много хладилници с диспенсери,в които може да се налива вода за охлаждане. За затоплянето има кани, стоплят необходимото количество бързо.

Има и алтернативен вариант, който ползвам за пречистване на питейна вода, ако водопроводната е със сравнително добри качества. Филтърната система е с два държателя за филтри (като буркани), свързани последователно. В първия съм сложил влакнест филтър 10 микрона ( ако налягането е добро може и 5 микрона), втория е с патрон активен въглен.
      Водата става идеална на вкус, няма дъх и частици - филтрите премахват всички миризми и неприятен вкус.
      Държателите са към 30 лева всеки, влакнестия филтър е 9 лева, въгленовия 14 лева. Изкарват с месеци, при добра консумация на вода. Като дебита намалее силно или се появи мирис - сменям ги.
      Ако водата има бактерии и др. патогени (след като се изследва в коя да е медицинска лаборатория) може да се добави ултравиолетов облъчвател, допълнителни филтри и т.н.

Мисълта ми е, че с малка инвестиция може да имаме постоянно чиста и вкусна вода. В крайна сметка изворната вода се филтрира по естествен начин в природата, и е по-полезна за ежедневна консумация от минералната.
      Show must go on!
      LZ1VES

Коментар

Компресорните модели охлаждат по-бързо и по-добре, другите след няколко чаши, източени една след друга почват да пълнят чашата с нормална вода от тубата, демек със стайна температура.

Почистването на затворени пространства винаги е под въпрос, а то има канали, каналченца и тем подобни.

Аварии няколко пъти, носят ми заместител докато отстранят повредата.

Коментар

Ето какво си купихме в общежитието http://www.filter.ru/index.php?act=show&prod_id=82 . 25 човека сме и ни стига за 6 месеца (или 4 000литра) с един комплект филтри. Готиното е, че се вързва към системата и нямаш грижи до следващата смяна на филтрите. Топлата вода си я правим с чайник.
          В деканата имаме апарат за топла и студена вода, но дава дефект- често вместо студена вода пуска топла. Ремонта помогна за няколко дена. Друго неудобство е смяната на бутилките.
          HONDA XL650

Коментар

Преди няколко години ходех да си наливам вода от една чешма(дето му е близо на Иван Жоров), и поради вродения ми мързел гледах да пълня колкото може повече литри за да ходя по-рядко. Впечатление-за 10-12 дни водата зеленясва, и не е приятно да виждаш какво пиеш... Иначе от тази чешма водата е много приятна за пиене.
            Та ако някой знае как се решава проблема със зеленясването да каже. Начина с по-често и по малко зареждане го знам-не ми харесва.

Иначе и аз от няколко години искам да си сложа машинка за охлаждане на вода, ама както вече казах-спира ме цената на заредената бутилка.

А има ли възможност да се слагат обикновените 10-11 литрови бутилки на обикновена машинка? По-горе казаха, че имало накрайници за други видове бутилки?
            Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
              Преди няколко години ходех да си наливам вода от една чешма(дето му е близо на Иван Жоров), и поради вродения ми мързел гледах да пълня колкото може повече литри за да ходя по-рядко. Впечатление-за 10-12 дни водата зеленясва, и не е приятно да виждаш какво пиеш... Иначе от тази чешма водата е много приятна за пиене.
              Та ако някой знае как се решава проблема със зеленясването да каже. Начина с по-често и по малко зареждане го знам-не ми харесва.

Иначе и аз от няколко години искам да си сложа машинка за охлаждане на вода, ама както вече казах-спира ме цената на заредената бутилка.

А има ли възможност да се слагат обикновените 10-11 литрови бутилки на обикновена машинка? По-горе казаха, че имало накрайници за други видове бутилки?
              След 10-я ден от конкретната чешма наистина леко зеленясва, но за стане на 10 дни вкъщи трябва да сме напълнили към 70 литра. Баща ми пълни от тази до пътя за Дивдядово, от там минава по няколко пъти седмично и винаги пълни по няколко туби, тя не зеленясва толкова бързо, но оставя лека утайка по стените на бутилките като седи по-дълго. И зелена да е я предпочитам пред тази дето тече от чешмата вкъщи.
              Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
              Телефон - в профила!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение

Да, не само 10-11л, но може да сложиш и 5 л бутилка дали ще е купена или пълнена е без значение .
                Прикачени файлове
                Последно редактирано от mimi77; 24-06-12, 12:46. Причина: снимка

Коментар

Първоначално публикуван от emanuilis Преглед на мнение
                  ...Изпитвам донякъде ирационалната необходимост от апарат за студена/топла вода у дома...
                  А всъщност - като лекар - препоръчаш ли да се пие охладена вода?
                  Не съм сигурен точно откъде, но в съзнанието ми се е вбила някакква максима, че водата (и пр. течности) е най-добре да се приемат с околната температура. Това от здравословна гледна точка, не като въпрос на вкус.
                  Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от mimi77 Преглед на мнение
                    Да, не само 10-11л, но може да сложиш и 5 л бутилка дали ще е купена или пълнена е без значение .
                    При този модел, конкретно, веднага ли започва да тече студена вода и приблизително с каква температура

Аналогичен въпрос и за горещата.
                    LZ1EMS

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                      А всъщност - като лекар - препоръчаш ли да се пие охладена вода?
                      Не съм сигурен точно откъде, но в съзнанието ми се е вбила някакква максима, че водата (и пр. течности) е най-добре да се приемат с околната температура. Това от здравословна гледна точка, не като въпрос на вкус.
                      Околната температура в момента е около 28-30 градуса по Целзий, през зимата да не говорим...
                      LZ1EMS

Коментар

Околната температура в момента е около 28-30 градуса по Целзий...
                        Е, и как седи въпросът? Питам съвсем рационално.
                        Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                          Е, и как седи въпросът? Питам съвсем рационално.
                          Предполагам под околна температура,следва в случая да се приема оптималната за организма в жилищно помещение 18-22 градуса.На обикновен език-хладка вода.

Коментар

Има хигиенни норми за температура на поеманите течности и храни - не ги помня в детайли.

При всички случаи 14-16 градуса по Целзий е ОК за вода, при тези атмосферни условия.
                            LZ1EMS

Коментар

Има хигиенни норми за температура на поеманите течности и храни - не ги помня в детайли.

При всички случаи 14-16 градуса по Целзий е ОК за вода, при тези атмосферни условия.
                              Понеже въпроса е за здравословна температура,то тези градуси клонят повече към вкус.Колкото по ниска е температурата, повече енергия се отделя за уеднаквяване на температури вода-тяло.Като ми препоръчаха по здравен проблем сутрин на гладно да се пие вода,изрично бе казано да е с поне 20 гр. от гастроентеролозите.

Коментар

5 градуса е температурата. Другото е топла бира.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X