Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Вода за всеки

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Вода за всеки

Първоначално публикуван от порчо Преглед на мнение
    Аз си пия структурирана вода и нямам никакви проблеми с водата и е много вкусна!!!
    Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    Какво е това?
    Замразена и току размразяваща се - май. Имаше някаква теория и в тази връзка.
    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

А, бълбукатор. Разбрах.

Друго ако не, силициеви камъни лесно се намират. Около 90% от земната кора са все такива. Лично аз, предпочитам водата, която пия, да е минала през 10-20км варовик, ама не всеки може да си го позволи.

А с размразяващата се наистина има една хитрина, ама още не знам какво и е значението за организма.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        Какво е това?
        Почти същото като леенето на куршум
        О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Док, да вземем да спазарим един диспенсер с две празни 19 литрови бутилки - ти ми даваш кана за топла вода - аз диспенсера с бутилките, че студена не пия , я топлата я ползвам само за кафе - две чаши на ден. Не ми се връзва а и заема място. Предложението е съвсем сериозно, но от утре ме няма до Джулая, отивам на брега.
          подаръци за мъже от FACOM
          промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от emanuilis Преглед на мнение
            Имаше някаква теория за това, но лично за мен не мога да намеря логика.
            Това което аз знам е, че като пием студена вода охлаждаме вътрешността на тялото и разликата с температурата на околната среда се засилва, от там и усещането за жега. Като имаме предвид, че телесната температура е 36-37 градуса, ако околната температура е по-висока има някаква логика при поемане на студени течности да се засилва усещането за жега от рязкото охлаждане на вътрешността на тялото спрямо повърхността му и околната среда. Това при температури по-високи от 36-37 градуса, при по-ниски не намирам логика.
            Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
            Телефон - в профила!

Коментар

Имам приятел в Мароко, той твърди , че цяло лято жулят топъл чай от джоджен. Аз разбира се предпочитам джоджена с агнешко или поне с боб.
              подаръци за мъже от FACOM
              промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от Danika Преглед на мнение
                Мога да споделя опит за студената вода.
                Хладилникът ни е с 4.5 литров диспенсер. Пълним го с вода от Горна Баня. За вода ходим 1 път в месеца в удобно за нас време. Като бяха малки децата (тогава нямахме диспенсер), ходехме през нощта, след като ги приспим. Изворите в Горна Баня са достъпни по всяко време, но в събота и неделя има опашки. Има достатъчно място за паркиране.
                Ползваме 4 бр. туби по 25 литра. Избрала съм ги да са с удобни дръжки. Почистването им е много лесно, а и се ползват само за минерална вода.
                Виждала съм на извора и хора, които пълнят от големите бутилки за апарат. Аз не бих могла да пренеса такава бутилка до колата . Туба с дръжка - мога.
                Може и да си внушавам, но водата която наливам от извора и тази, която си купувам на работа, се различават по вкус.

Така е, и на мен вкусът на водата която наливам от извора и тази, която си купувам ми се струва различен !

Коментар

Задавали ли сте си въпроса, колко е полезна минералната вода, откакто се роди наследника откачих на тая тема.
                  Колкото и да е, за мен е много повече вредна. Филтрирана вода от чешмата е в пъти по полезна от която и да е минерална.
                  Води като Девин, Хисаря, Михалково, Ком/ Бързия/ и др. са с високо съдържание на флуор, вещество, което се е продавало в миналото като отрова за мишки.
                  Класацията за Софийските минерални извори е Княжево/ тази в градинката на банята/, Горна баня и Банкя.
                  Тази до някогашния ЦУМ съм чел, че е радиационна, то май всички са, но тази е върха.
                  Другото, в какви бутилки съхранявате водата? Цифрата в знака за рециклиране говори ясно с какво си имаме работа. Но каквато и да е, малко или много всички съдържат бисфенол А,вещество виновно за някои видове рак,особено на простатата при мъжете, честито. Няма страшно, има го навсякъде, дори и във фотополимерните пломби.
                  Диспенсерите се нуждаят от често и старателно почистване, иначе микробите са навсякъде.

Коментар

Ужас. Човече, вместо да откачаш на тая тема вземи се ограмоти малко.

Флуор: важен микроелемент за човешкия организъм, вреден е както недостиг, така и излишък от него (и двете водят до разрушаване на зъбите). На води с прекалено високо съдържание е четливо написано че не са за ежедневна консумация. За сметка на това питейната вода в чешмите в някои наши градове (Варна и Бургас примерно) често има проблем с него. И да, флуор се съдържа в някои отрови, същото може да се каже за всички останали химични елементи.

Водата до някогашния ЦУМ не е радиационна, а е радиоактивна, съдържа радон. Впрочем такива са всички топли извори, както и някои от студените. Че това е известен риск за здравето няма спор, но по-голяма експозиция към това вещество можеш да получиш просто като живееш в някои околософийски селища.

Бисфенол-А отделя една единствена пластмаса, а именно поликарбонатът. В останалите от които се правят бутилки (полиетилен, полипропилен) много няма откъде да се вземе. Отделно че здравните му рискове са минимум спорни.

Коментар

Първоначално публикуван от SGG1975 Преглед на мнение
                      Така е, и на мен вкусът на водата която наливам от извора и тази, която си купувам ми се струва различен !
                      Вкусът на водата Горна баня специално се различава от бутилка и от чешмите до банята по причина че в бутилките водата е смес от два извора - този до банята и от Домус дере, а тази втората е с по кофти вкус за пиене, макар че каптажа е правен още от германците.

Коментар

През лятото само топла вода ,а когато ме гони голяма жажда почти гореща /оставям я на таблото в колата/,от време на време разтварям сол и малко сода за хляб!Спира потенето и утолява жаждата,няма загуби ,няма дехидратация!Понякога като се закрепиме на някой покрив посред лято с монтаж на колектори,без водна стратегия не става,мое си припаднеш ,няма да могат да те свалят от там!
                        Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Ясене, не съм съгласен с поста ти. Объркал съм единствено радиоактивна с радиационна. Флуора в организма при недостиг се набавя с малко чай и консумация на плодове. Всичко останало като флуориране на вода, добавянето му в пастите за зъби и т.н.т. води до устойчиво отравяне във времето. Флуора в една голяма паста за зъби е достатъчен да те отрови , ако се приеме наведнъж, по канцерогенен е от оловото.
                          Минералните води, на които пише, че не са подходящи за ежедневна употреба съдържат не само флуор над нормите, а и други, не по малко вредни вещества.
                          Това за бисфенол А, че го отделяла само една пластмаса,и спорните му здравни рискове, няма да го коментирам въобще. Само като информация, преди няколко години, при изследване на бебешките бутилчици се откри съдържание на ВРА. Същият е продукт, който се използва в направата на различните пластмаси като подобрител за еластичност и здравина, така че, има откъде да се вземе. Написал съм по горе, малко или много всички съдържат. Години наред това ми е била работата. Познанията ти по темата са от стари източници.

Коментар

Първоначално публикуван от emanuilis Преглед на мнение
                            В жегите трябва да се пие много, поне 2 литра вода на ден...
                            Прав си ама не може ли поне биричка
                            К мирной жизни не пригоден.
                            Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                            ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение
                              Прав си ама не може ли поне биричка
                              Що да не може, тя бирата е 90% вода. Даже и да има флуор, нема се пуашим - той е отрова за мишки, пък ние ще се запишем човеци.

пп
                              Снощи ми се щеше да пием по една, ма онова шиле финтирА ситуацията.
                              Последно редактирано от davc; 23-03-15, 11:45. Причина: изел бех „о"-то на флуора, ма съм жив
                              Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Стига си мрънкал, ще те водя при Стария другата седмица.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X