Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Днес в моя мравкариум...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Днес в моя мравкариум...

Имам чувството, че и за домашни мухи да разказваш, пак ще следя темата с интерес. Който си го може ...

Относно "топките" - имаше един пчеларски учебник, писан от невероятната "знаменитост" в бранша, някой си Бижо Бижев, зав. катедра, и още доста буквички след името. Не, не се майтапя, ако баща ми не го е изхвърлил, ще го снимам.
    Та в това гениално творение, човека напълно сериозно обясняваше, че като тръгне да се рои кошера, само трябвало да издебнете кротко царицата на прелката, да я хванете леко с два пръста и да я приберете в кибритена кутийка.
    Едно бързо пояснение за незапознатите - говорим си за примерно 20 000 пчели, които се изнасят от кошера в рамките на 2 минути, през отвор около 5 квадратни сантиметра, при това не са в особено добро настроение. Цифрите не са съвсем точни, но за ориентация стават.
    В сравнение с това упражнение, проверката на мравешките топки си е направо детска играчка
    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Вкарай 2-3 бройки от друг мравуняк от научна гледна точка... Дали ще има конкуренция?
      Публикувайте отговор

Коментар

Първоначално публикуван от p-pleven Преглед на мнение
        Вкарай 2-3 бройки от друг мравуняк от научна гледна точка... Дали ще има конкуренция?
        Що си мисля че ще има мравчена световна война.
        „Дори водата придобива лош вкус, щом се взема по рецепта.“

Коментар

Първоначално публикуван от tiramisu Преглед на мнение
          Що си мисля че ще има мравчена световна война.
          Залагам бира и кюфте, че война няма да има!

Прави ми впечатление, че двете основни дупки са доста отдалечени една от друга - в двата края на нещото. Друго, което ми прави впечатление е, че се събират "на торба" и поне по снимките ти, стоят предимно там. Значи ли това, че повечето време са неактивни или, че предпочитат да "се греят", отколкото да се разхождат? Според теб празната голяма яма повече на тоалетна ли прилича или на столова? Пробва ли вече да им пуснеш муха, пеперуда или друг "враг"? Ами друг вид храна? И последно, можеш ли да кажеш колко обитатели са останали?
          Последно редактирано от upi; 13-04-11, 13:17.
          Ако не свършва добре, значи не е свършило!
          0888 315 794
          LZ1UPI
          A1 (Rh+)

Коментар

А аз залагам двуседмична почивка-медитация в Шангри-ла, че по-големите мравоци ще изплющят по-малките за нула време!

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
              А аз залагам двуседмична почивка-медитация в Шангри-ла, че по-големите мравоци ще изплющят по-малките за нула време!
              Май работата върви към организиране на гладиаторски борби В името на нАуката... и сеирджиите.

Коментар

Първоначално публикуван от komisar Преглед на мнение
                Май работата върви към организиране на гладиаторски борби В името на нАуката... и сеирджиите.
                Ave Caesar, morituri te salutant!

Коментар

Първоначално публикуван от komisar Преглед на мнение
                  Ако съм на мястото на адаша, бих ги поръсил със светена вода от Фукошима. Тогава борбите ще да по интересни. Може да се наложи само мравкариумът да е с бронрани стъкла
                  "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Как ли би изглеждала идеалната среда за човек в аквариум?
                    Публикувайте отговор

Коментар

Първоначално публикуван от p-pleven Преглед на мнение
                      Как ли би изглеждала идеалната среда за човек в аквариум?
                      Аквариум с пълен до половината с бира

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                        Аквариум с пълен до половината с бира
                        И в нея плуват русалки...
                        Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
                        Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
                        ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Първоначално публикуван от musovir Преглед на мнение
                          И в нея плуват русалки...
                          Кофти е ако излязат анадолски русалки (отгоре риба, отдолу мъж) ))

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                            Кофти е ако излязат анадолски русалки (отгоре риба, отдолу мъж) ))
                            Те не умеят да плуват в бира, няма страшно.

Коментар

Върти ми се в главата и един "подбирен" риф от кИфтета и пРУжоли.
                              „Дори водата придобива лош вкус, щом се взема по рецепта.“

Коментар

Май тук борбата ще е в две категории - "най-успамена тема на годината" и "екологията и хуманност - имат ли те почва у нас?"!
                                Ако не свършва добре, значи не е свършило!
                                0888 315 794
                                LZ1UPI
                                A1 (Rh+)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X