Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За и против брачните договори

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
    Знам, че ще кажеш, че е изключение, ама да не ти дава Господ да попадаш на женския вариант на безотговорен пияница. Покрай промиването от рекламите - сякаш жените са по-малко резистентни. Пак ще кажа - ако не си виждал за какво става въпрос - си щастливец! Кошмара като се върнеш от работа и да те почват от вратата с безумни скандали - аз и в казарма съм ходил, и ми е било по-спокойно като сравнение със семейни скандали! По телевизията казали, и трябва да се тича да се купи... няма такава простотия!
    Виждал съм безотговорния пияница в женски вид, но това не го прави по-малко изключение.

И да, жените имат друго статистическо разпределение на IQ от мъжете, още по-друго след сватбата и съвсем трето след раждането на първото дете. Има си причини за това и те са в полза на децата. Ако те е нагазила статистиката и просто ти се струва, че жена ти е глупава - почваш да мислиш вместо нея или се примиряваш с решенията и. Иначе трябва да признаеш, че не си много по-умен от нея и тогава конфликтът не е за правилност на решенията, а за надмощие.

Първоначално публикуван от agogov Преглед на мнение
    ...Създава една клетка в обществото.
    Ами не. Клетката се създава от брачния договор (дори и подразбиращия се такъв), а не от брака. Каквото и да гласи рекламата му.

Коментар

• От: За и против брачните договори

Първоначално публикуван от agogov Преглед на мнение
      Не разбрах връзката на цитата с въпроса, но ще отговоря:

Вид договор ще да е, но както Ясен обяснява, третира отношенията по-скоро на брачната двойка(в нашия случай двойка) към обществото и обратното, а не отношенията между съпрузите и затова 'не пречи на прословутата "любов"' .Създава една клетка в обществото. Всеки сам решава влиза или не в тази 'клетка'-преносно или не. Никъде не твърдя, че самото 'подписване' е задължително!
      Брачният договор нагазва в личните отношения между съпрузите! Това, болднатото от цитата ти. Повече няма какво да кажа по въпроса, ако още на тази точка не сме наясно.
      Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      Виждал съм безотговорния пияница в женски вид, но това не го прави по-малко изключение.

И да, жените имат друго статистическо разпределение на IQ от мъжете, още по-друго след сватбата и съвсем трето след раждането на първото дете. Има си причини за това и те са в полза на децата. Ако те е нагазила статистиката и просто ти се струва, че жена ти е глупава - почваш да мислиш вместо нея или се примиряваш с решенията и. Иначе трябва да признаеш, че не си много по-умен от нея и тогава конфликтът не е за правилност на решенията, а за надмощие.
      Нали за това говоря - нямам шанса да мисля вместо нея, защото прословутата държава мисли за мен и в постелята. Ако не слушам. Закон! И на парче решава кое е правилно за мен, децата, вселената и всичко останало! Понякога екстраполирам със сравнението на мъжа с донор и се сещам за сравнението с домашно впрегатно животно. Имащо само задължения, и единственото право да се храни, с каквото му дадат. Ако се съглася с горецитираните от вас положения.
      Ще си позволя да обобщя още веднъж, че стана дълго:
      Промиването ми се налага със закон! Ако се поддам на сегашното класическо положение, което обществото е приело за естествено.
      Последно редактирано от Rabin; 05-03-11, 12:12.

Коментар

[QUOTE=Чавдар (V93);1462057]А бре, Кольо, на тия договори им викат ПРЕДбрачни. След 17-годишен брак май е малко късно човек да си кара половинката да подписва.
        ----------------------------------------------------
        Само едно малко пояснение. Договорът не е ПРЕДбрачен, а се нарича "Брачен договор". Ето и текста от кодекса:
        Брачен договор
        Чл. 37. (1) Встъпващите в брак могат да уредят имуществените отношения помежду си с брачен договор.
        (2) Брачен договор могат да сключат само дееспособни лица.
        (3) Брачен договор може да бъде сключен от съпрузите и по време на брака.
        Така че ако на някой му стиска, може да предложи такъв договор и след като вече е сключил брак.

Коментар

• Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
          Нали за това говоря - нямам шанса да мисля вместо нея, защото прословутата държава мисли за мен и в постелята.
          Ами! Преди да опреш до държавата да мисли вместо тебе и в постелята, трябва съвсем да оплескаш семейния си живот (разбирай - по-умният да не контролира действията на по-глупавия от двамата, независимо от разпределението на ролите в дадения момент). И аз съм го правил, но поне съм си извлякъл поука.

Първоначално публикуван от popov308 Преглед на мнение
          Така че ако на някой му стиска, може да предложи такъв договор и след като вече е сключил брак.
          В правото на това му викат официално анекс - договор има, но страните се договарят за изменения в него. А дали ще се договорят, ...

Коментар

Ами! Преди да опреш до държавата да мисли вместо тебе и в постелята, трябва съвсем да оплескаш семейния си живот (разбирай - по-умният да не контролира действията на по-глупавия от двамата, независимо от разпределението на ролите в дадения момент). И аз съм го правил, но поне съм си извлякъл поука.
            ...
            Туриш ли подписа в класическия вариант - обсъдихме го надълго и нашироко в кого са правата! Оттам нататък правото е на страната на държащия спусъка. Толкоз, и в природата, и във войната... Искаше ми се да го кажа по-директно, ама ще подходя с малко уважение!
            п.с. може да правим сравнения с природата и грижата на мъжките индивиди - след като ми покажете поне един глиган с 30 годишна ипотека!
            Последно редактирано от Rabin; 05-03-11, 12:50.

Коментар

Ами не. Клетката се създава от брачния договор (дори и подразбиращия се такъв), а не от брака. Каквото и да гласи рекламата му.
              Хем казваш същото, хем пишеш "ами не..."

Принципно всеки договор е вид клетка........
              Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

Явно не се разбираме. Ама тя терминологията е нарочно объркана.

Коментар

Явно не се разбираме. Ама тя терминологията е нарочно объркана.
                  Съгласен и съжалявам, че не можах да обясня моята, пък и разбера нечии позиции...Затова ще спра до тук по темата.
                  Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
                    Промиването ми се налага със закон! Ако се поддам на сегашното класическо положение, което обществото е приело за естествено.
                    А ако не се подадеш какво?....ставаш "черната овца"?....и какво от това!?!?....Отдавна съм разбрал,че овцата без значение от цвета,черна,бяла....зелена си остава ОВЦА!

Коментар

Първоначално публикуван от goshko-loshko Преглед на мнение
                      А ако не се подадеш какво?....ставаш "черната овца"?....и какво от това!?!?....Отдавна съм разбрал,че овцата без значение от цвета,черна,бяла....зелена си остава ОВЦА!
                      На кой му пука! Средновековието мина преди има - няма няколкостотин години!
                      Последно редактирано от Rabin; 05-03-11, 13:54.

Коментар

п.с. може да правим сравнения с природата и грижата на мъжките индивиди - след като ми покажете поне един глиган с 30 годишна ипотека!
                        Култово )

Коментар

Глупости! Не живеем в средновековието! Пет пари не давам кой какво щял да каже! Оправям се доволно при всякакви кризисни ситуации, родителите го видяха и дори те спряха да ми пилят. Останалите съвсем нямат значение!
                          Екстра!Не съм се съмнявал!Иначе нямаше да си позволя да го напиша!...И ето тук идва ред на "не ми пука" и " 5 пари не давам"...Всички,ама всички казват,че не им пука!В това число и аз,но всъшност не е така!Пука ни, и то повече от колкото предполагаме...От там идва и "овчия ефект!"....И с бракосъчетанието е така.Брак?-може!...Щото си е "нормално" от пам ти века.И всички са съгласни!(овчия ефект),но предбрачен договор!?!?...Ооооооо!Анатема!.....Как!?!? Не е прието!....Друг е въпроса,че българите имаме навика да отричаме нещо,което не разбираме.А когато сложиш кръст (отречеш)на нещо после е много трудно да кажеш,че не си прав..
                          Някъде в темата прочетох мнение-"... Не разбирам защо трябва да има такъв договор ако двама се обичат и т.н.....Аз съм против!".....Е как си против като не го разбираш???!!!

Коментар

Първоначално публикуван от popov308 Преглед на мнение
                            ... Така че ако на някой му стиска, може да предложи такъв договор и след като вече е сключил брак.
                            Ако му стиска ли?!? Не знам защо ама по време на немалкия си трудов стаж съм свикнал да подписвам договори (включително и такива, чиито условия не са ме кефели особено), защото това е било необходимо по една или друга причина. Нямам спомени да съм присъствал на подписване на договор, единствената причина за което е някой да демонстрира, че е куражлия.

За мен брачният договор има място като опция за предварително уреждане на материалните взаимоотношения между партньори, които не се познават достатъчно, поради което биха искали да се подсигурят. За чий ми е тепърва да сключвам със задна дата договор с човек, с когото сме заедно от близо 2 десетилетия, през които сме изяли някоя и друга торба сол и отдавна си знаем всичките номера?!?
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

Сватбите трябва да са само по любов. Брачният договор е доказателство за това и е висша форма на доверие.
                              ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                                Ако му стиска ли?!? Не знам защо ама по време на немалкия си трудов стаж съм свикнал да подписвам договори (включително и такива, чиито условия не са ме кефели особено), защото това е било необходимо по една или друга причина. Нямам спомени да съм присъствал на подписване на договор, единствената причина за което е някой да демонстрира, че е куражлия.

За мен брачният договор има място като опция за предварително уреждане на материалните взаимоотношения между партньори, които не се познават достатъчно, поради което биха искали да се подсигурят. За чий ми е тепърва да сключвам със задна дата договор с човек, с когото сме заедно от близо 2 десетилетия, през които сме изяли някоя и друга торба сол и отдавна си знаем всичките номера?!?
                                Прав си, колега. Станат ли децата на 18, това пресича желанието и възможностите на жената за хитруване. А и да си иде на тия години....добре дошло......Шега, разбира се. Договора е смислен само преди брака. Със задна дата е повод за скандал.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X