Привет!
Коле, ами бих се зарадвал бъдещата ми съпруга да ми предложи да го сключим тоя брачен договор...
Абе момчета що се коркате...Чавдар ви го е казал в пост 118...
Зора е да си свикнете на номерата...
Брака или съвместното съжителство е елементарно нещо...
Зора е ти да и свикнеш на номерата и тя да ти свикне на боя...елементарно...шегувам се естествено...
Длъжен съм да ви кажа, че аз до сега жена не съм удрял...и аз не мога да отговоря защо...сигурно ми е гадно да бия по слабите, а и не чувствам такава необходимост...насила хубост не става...
Спомням си един случай на село...аз съм на около десет години...комшиите се дерат...ама бой...Мохамед Али и Джо Фрейзър ряпа да ядат...дядо ходи да ги озапти...едър мъж та затова всички имаха респект от него...
След като се успокоиха съседите...седнали сме аз и дядо на малката сайвана...няма да забравя никога думите на дядоми...
-Няма по грозно нещо сине от това мъж да бие жена си...аз сине никога не съм удрял бабати, но и тя не е правила никога за бой.
Те това ми се е набило в детската глава...насилието над жена е гадно нещо...
Нека и дамите да се замислят над това...особенно над думите изречени от моя дядо...
Успех...
Последно редактирано от hun_ter; 05-03-11, 22:52.
Причина: Допълнение...
Историята на цивилизацията може да се опише с шест думи: колкото повече знаеш, толкова повече можеш.
.................................................................................................
Е. Абу
Явно това е една от много редките ситуации, когато е по-добре да си беден. Нека и богатите да поплачат малко. Дет се вика нулата не можеш я раздели дори и да искаш, като у наше село. За имуществото придобито по време на брака/съжителството вече става интересно.
За мен нормалната практика би била, който реши да излезе от брака/съжителството трябва да направи повече отстъпки, едни вид неустойки. Не се и съмнявам, че и в този случай ще има ситуации, когато това не е най-справедливото решение.
Никой обаче не може да ме убеди, че няма признаци за това с какъв човек се събираш и какво можеш да очакваш ако нещата загрубеят. Колкото и да е артистичен и прикрит (или може би именно заради това), никой не може да остане в образ 24/7 в продължение на месеци или години. Дет се вика вторичните белези остават, а четенето между редовете помага. Тези, които се женят след запознанство от няколко седмици или месец-два явно имат по-сериозни проблеми от подписването на предбрачен договор.
...За мен нормалната практика би била, който реши да излезе от брака/съжителството трябва да направи повече отстъпки...
Решението да се излезе от Б/С се взима когато има причина за това.Това решение само по себе си вече Е повече отстъпки.И какво значи "трябва"?С договора доста от нещата които "трябва" се заменят с " ако искам".Естествено всичко е субективно.
Привет!
След като се успокоиха съседите...седнали сме аз и дядо на малката сайвана...няма да забравя никога думите на дядоми...
-Няма по грозно нещо сине от това мъж да бие жена си...аз сине никога не съм удрял бабати, но и тя не е правила никога за бой.
Те това ми се е набило в детската глава...насилието над жена е гадно нещо...
Нека и дамите да се замислят над това...особенно над думите изречени от моя дядо...
Успех...
Какво ще рече, но и тя не е правила никага за бой? Когато на мъжа нещо не му изнася......жената е за бой, така ли!? А когато на жената не и изнася......?
Мъжете все от вашата камбанария си гледате. А да ви го кажа погледнато и от една женска камбанария.
Все жената е такава, жената онакава.....Жената гледа да си защитава децата!
Никога няма да съм сигурна в мъжа си, за това, че никога няма да ме набие. Както и никога няма да съм сигурна в това, че няма да се залюби с някоя млада сладурана , без стрии и увиснала кожа, защото не е родила 3-те му деца!
Колкото и да познаваш човека до теб, с течение на времето и обстоятелствата той се променя.
Ако започваме живота си от нулата, то предбрачен договор не ни е нужен. Закона достатъчно ще защити децата ни, да не останат на улицата.
Но, ако някой от двама ни има имущество преди брака.....бих подписала предбрачен договор. Договор, който е съставен изцяло в полза на децата. Защо трябва да сключим брачен договор?
1.Притежавате значително повече имущество от партньора си. Брачният договор ще ви даде увереност, че вашият партньор сключва брак с вас заради това, което сте и не заради парите ви. 2.Печелите много повече от партньора си. Брачният договор може да бъде основание за определяне на разумен размер на издръжката, дължима след прекратяване на брака. 3.Вашият партньор има голям кредит или други финансови задължения. В този случай е добре с брачния договор да уговорите собствеността върху новопридобитото от вас имущество, както и да осигурите неприкосновенност на имуществото си спрямо кредиторите на съпруга. 4. Имате собствен бизнес или притежавате дял от дружество. Брачният договор може да ви даде сигурност, че при прекратяване на брака вашият съпруг няма да се превърне принудително във ваш бизнес-партньор.В същото време брачният договор може да предпази партньора ви и неговото имущество от претенциите на кредитори на предприятието ви. 5. Вие сте много по-беден от партньора си. Точно както брачният договор може да се използва д а защити съпруга, който разполага с повече имущество, така може и да осигури на по-слабия икономически партньор защита и финансова сигурност. 6.Планирате да напуснете работа и да отглеждате деца. Напускането на работа ще се отрази негативно на вашето състояние. Брачният договор може да ви осигури стабилност и сигурност, че финансовото бреме по отглеждане на децата ще бъде честно поделено между съпрузите. 7. Не сте в добри отношения с роднини на партньора си. Роднините на съпруга ви биха могли да получат в наследство дял от общопридобитото от вас имущество. По този начин биха се превърнали в нежелани съсобственици или бизнес партньори в съвместното ви предприятие. Брачният договор може да ограничи този ефект. 8. Партньорът ви води съдебен спор. Без значение дали партньорът ви е ишец или ответник съществува възможност имушеството му да бъде с основание или без, предмет на запор и възбрана, както и на принудително изпълнение в случай, че изгуби делото. В тази хипотеза брачният договор може да осигури неприкосновеност на имуществото на другия съпруг.
... Договор, който е съставен изцяло в полза на децата. 6.Планирате да напуснете работа и да отглеждате деца. Напускането на работа ще се отрази негативно на вашето състояние. Брачният договор може да ви осигури стабилност и сигурност, че финансовото бреме по отглеждане на децата ще бъде честно поделено между съпрузите.
Ей тия неща нямат никакво отношение към брачния/предбрачния договор.
В полза на децата е бракът сам по себе си. Клаузите в него (по СК) осигуряват максимално интересите на децата и не могат да се променят.
Ако започваме живота си от нулата, то предбрачен договор не ни е нужен. Закона достатъчно ще защити децата ни, да не останат на улицата.
На това му се казва говорене на различни езици! Децата няма да останат на улицата.
Българският език прави разлика между причина и повод.
След 7 изписани страници правим опит да се върнем на в началото, на повода. Причината е друга. В подписа ти има нещо за оправданието, за това ли говорим?
Колеее, ами ако си отиде любовта? При двамата или само при единият...какво правим?
Те и затова стават брачните договори, да защитят интересите на всички участници в семейството.
А не да воюват години след като са се разделили реално...знаеш, не всеки приема достойно загубата.
Щом си толкова отворен - подкрепи тезата си с реални аргументи , ако можеш...Подпиши такъв договор с партньорката си !
Или само ще разлайваме кучетата тук?
Стиска ли ти?!?
Гласувах със "ЗА" с уговорката, че за мен това е личен въпрос - ако евентуалната ми половинка поиска такъв за мен е без значение - ако я харесвам и ценя точно брачният договор не е това, което ще ме откаже. Разбира се ако каже "не, не искам да подписваме" също ще се съглася. Нямам някакви невероятни богатства и нищо не ме спира
Темата, гледам, здраво е набъбнала. За съжаление вече нищо ново не се казва в нея. Според мен, след всички тези писания, би трябвало да е станало ясно на колегите, че брачният договор не им решава проблемите с това на кого ще бъдат определени родителските права, нито пък ги застрахова срещу несполучлива връзка. Единственото, което може да бъде облекчено с него е подялбата на имуществото. И така, в мен възниква един справедлив въпрос - интересното е всъщност кой от вас има подобен договор? И ако има - как го сключи? В смисъл - предложихте на половинката подписването заедно с цветя, или й го изпратихте по пощата, или пък я привика вашия адвокат, или пък го обсъдихте в спалнята?...Варианти много, нюанси също. Ще е от полза да се разбере как точно се преглъща това хапче? Защото пред компютъра и аз мога да защитавам правата на тюлените, но няма да се вдигна да ходя до Аляска и да мръзна там заради тази кауза /примерно/.))
Със същият успех можем да сложим темата на една друга, но близка плоскост.
Младите, освен че сключват/или не/ предбрачни договори, масово не желаят да сключват и брачни такива.
Съпоставям притеснението от каквато и да била законова обвързаност, с тенденцията, ако нещо се обърка, кой от където е.
Второто е по-нелицеприятно/или по-точно липсата му/, понеже при него хладилника не играе, но играещия малък папардак играе.
А, след 20 години брак ми е малко конфузно да предложа на половинката предбрачен договор.Не че няма да подпише, иначе няма да я взема за риба...
Няма нищо лошо при двустранно желание нещата да са семпли и ясни, еуфорията е с по-кратък живот от човешкия.
maxxx кажи ми защо да сключвам брак? Какво точно ми дава брака? А какво ми взима? Като теглиш чертата става един интересен отговор, който не е точно за тук.
Общо взето, нищо конкретно.
Писмен ангажимент, явно толкова тегав, колкото и имущественото споразумение преди него.
Прав си, бракът взима/много/, въпроса е готов ли си да го дадеш, с всички произтичащи последствия от това.
Темата, гледам, здраво е набъбнала. За съжаление вече нищо ново не се казва в нея. Според мен, след всички тези писания, би трябвало да е станало ясно на колегите, че брачният договор не им решава проблемите с това на кого ще бъдат определени родителските права, нито пък ги застрахова срещу несполучлива връзка. Единственото, което може да бъде облекчено с него е подялбата на имуществото. И така, в мен възниква един справедлив въпрос - интересното е всъщност кой от вас има подобен договор? И ако има - как го сключи?...
1. Темата е набъбнала,но ти явно не я четеш.Отговор на справедливия ти въпрос е даден в пост номер 98.
2.Според теб на колегите ТРЯБВА( грозна дума)да им е станало ясно какво?.....Аз оставам с впечатлението,че ти не разбираш значението и смисъла на този договор,но и не се опитваш да го разбереш.За втори път в темата ще задам въпроса и този път конкретно на теб-ЗАЩО ОТРИЧАШ НЕЩО,КОЕТО НЕ РАЗБИРАШ?....разбери го, проумей го и после режи.
3.Децата НЕ са предмет на договаряне в такъв договор!!! Точка!!!НЕ се обсъждат децата в тази тема.Тя НЕ е за тях.
4.Казваш,че не е застраховка против несполучлив брак.Така е,но е ОГРОМНО облекчение при един евентуален такъв.
5.Имуществото не е единственото облекчение.Ако думата "облекчение"изобщо е подходяща за целта и т.н.
Колега, първо - по-кротко с тона! Аз не съм бившата ти жена! Коментирам по ред забележките ти:
В пост № 98 /писан от теб/ отговаряш само ти, а моят въпрос е към останалите участници, освен това включва не само дали имат подобен договор, а и как са се уговорили за подписването му /това може да изглежда маловажно, но само на пръв поглед/;
1. Не само чета, но даже си водя записки, приготвям тезиси един вид));
2. След като са се изписали 7 страници, и то - основно с оплаквания, явно думата "трябва" е на място; дали аз го разбирам не е интересно, важното е да го разберат тези, на които евентуално им предстои; не го отричам по принцип, само казвам, че на мен лично не ми харесва - все пак темата е за това и всеки има право на лично мнение, нали?; може пък, докато я чета, да си променя мнението, ако сте достатъчно убедителни;
3, 4 и 5 - без коментар, повтарят това, което съм написала.
Все още очаквам отговори по същество, а не плюене по жените по принцип.
Коментар