Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За и против брачните договори

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: За и против брачните договори

http://www.offroad-bulgaria.com/show...EE%E2%EE%F0%E8

Коментар

Ееех, сякаш съм от вчера в този форум... Как не се сетих, че Вальо вече е пуснал такава тема.
      Ама без анкета

Неясните опции на анкетата се дължат на това,ч е първоначално бях дал като отговор"Да, нека да ги има" и Не, не са добро нещо" или нещо подобно, но реших, че с по-прости отговори е по-добре и забърсах обясненията. Останаха само тези "Да" и "Не".
      Нека модераторите да ги оправят съответно на "За" и "Против".
      И ако сметнат за нужно да слеят двете теми.

Иначе за моето мнение вече сте се досетили-твърдо против. Според мен да подписваш договор преди брака означава, че си почти сигурен, че няма да живееш дълго с този човек. А смисъла на брака е точно обратно-да живееш с човека с който сключваш брак доживот. Поне с такива намерения се жени човек.
      Ако си мислиш, че няма да живееш дълго с този човек-просто си живейте, правете си якия секс, но за бога не правете деца.
      За много от съвременните хора доживотния брак е отживелица, но съвсем не е така. Най-малкото така се гарантира спокойно израстване на децата в нормално семейство.
      Разбира се има добри примери и за двете тези, но за мен няма спор кое е правилното.
      Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Димитър Желязков Преглед на мнение
        ...Подписването на такъв договор за мен означава недоверие и несигурност в партньора.
        Моето мнение е, че ако не познаваш добре човека с който искаш да прекараш живота си, или не си сигурен в него, или имаш съмнения и опасения за евентуална бъдеща раздяла, или...
        ... значи това не е правилния човек.
        "Правилен Човек!".....А колата застраховаш ли си?....Нищо че е правилната.В БГ все още няма традиции в тази област.То и за това масово се отрича предбрачния договор.В САЩ го правят по ред причини и всички са финансови.И когато тук порастнат и узреят хората ще разберат и видят удобството на един такъв договор.Мога и жокер да дам от къде започва узряването-Елиминирай доверието за момент.Не да го загубиш за момент,а да го елиминираш...

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
          ...Иначе за моето мнение вече сте се досетили-твърдо против. Според мен да подписваш договор преди брака означава, че си почти сигурен, че няма да живееш дълго с този човек. А смисъла на брака е точно обратно-да живееш с човека с който сключваш брак доживот. Поне с такива намерения се жени човек.
          Ако си мислиш, че няма да живееш дълго с този човек-просто си живейте, правете си якия секс, но за бога не правете деца.
          За много от съвременните хора доживотния брак е отживелица, но съвсем не е така. Най-малкото така се гарантира спокойно израстване на децата в нормално семейство.
          Разбира се има добри примери и за двете тези, но за мен няма спор кое е правилното.
          Звучи страхотно!.....И романтично,НО!.....реалноста е друга,а именно че 2/3 от браковете през последните 20 години завършват с развод!А истинското влошаване на отношенията м-ду бившите съпрузи е именно по време на развода и "делбата"

Коментар

Нямам опит с брака-даже не го знам какво е.Имам партньор от 12 год,две деца,общо домакинство и каса.Имаме перфектен неписан бизнес договор ,който е конфиденциален,и е насочен само и единствено в полза на двете ни деца.Мисля че отношенията между двама съвместно същителстващи е динамично развиващ се и търпи постоянно развитие.Общовалидна рецепта няма и не може да има.Не виждам с какво ще допринесе един договор(условията могат да се променят неузнаваемо) за негласното споразумение за взаимопомощ и продължаване на рода.Хората се събират да живеят заедно за да си помагат да оцелеят в живота,те са социални животни и не оцеляват сами(и да се развиват).Ние копираме неща които сме видели и преживели(като се развиваме за добро или зло) с нашите родители-термина е импринтинг(копираме това което сме преживели в детството).Затова в едно здраво семейство(без пиянства ,изневери,скандали) се раждат,възпитават и отглеждат здрави и устойчиви в морално-етичен план деца.Има понятие рисково семейство и всичко което произведе то ,повтаря историята.Пример деца(момчета)отгледани и възпитани от самотни майки са склонни към хомосексуално поведение-просто не са могли да принтират някой поведенчески модели(не съм привърженик на генетичната теория на хомосексуализма).Деца отгледани в стресова среда имат по-често характеропатии,които се пренасят в новото семейство.Не малка роля за проблемите в брака(съжителството)имат и участниците от старото разширено семейство(тъщи,свекърви и др.)Двама души могат да се опознаят,сплотят и претеглят ако са оставени сами и без чужда помощ да плуват сами(стресова среда).А сега какво е?Купят им дом,обзаведат го,и деца им направят и а сега живейте.Ами те почват да се карат,защото нищо не са изстрадали сами,не са се лишавали и не могат да изпитат радостта и не могат да го опазят.Какво ще промени един договор?Нищо.Кой иска да сключва договор?Някой с нечисти намерения.Жената била дошла с един сак.Ами тоновете мръсни гащи които е изпрала,хектолитрите манджа дето е сготвила,салатите които е объркала в полунощ...нищо че и се спи(ние през това време сме ходили някъде да "кърмим"),стотиците безсънни нощи дето е преживяла с децата .И да не забравяме да споменем,че прекрасните ни съпруги и сподвижници в живота по презумпция работят на най-малко две места-до 17.00 часа на работа и след 17.00 в дома(кухня,пералня,спалня).Че мойта даже и парното пали като съм дежурен и като ме няма (обикновено съм някъде по Балканите).Ами да Ви кажа ,ако иска и слиповете да ми вземе като ме напусне пак няма копче да и кажа.И друго не забравяйте ,че мъжа не може да живее самостоятелно и винаги се проваля.Ние от раждането си до смърта сме зависими от жени-майки,съпруги,дъщери/снахи и трябва повече да ги уважаваме и ценим.
            МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Първоначално публикуван от goshko-loshko Преглед на мнение
              "Правилен Човек!".....А колата застраховаш ли си?....Нищо че е правилната.В БГ все още няма традиции в тази област.То и за това масово се отрича предбрачния договор.В САЩ го правят по ред причини и всички са финансови.И когато тук порастнат и узреят хората ще разберат и видят удобството на един такъв договор.Мога и жокер да дам от къде започва узряването-Елиминирай доверието за момент.Не да го загубиш за момент,а да го елиминираш...
              Интересно сравнение, но за мен не е точно.
              Не разбирам защо да елиминирам доверието, то според мен е основен градивен елемент в създаването на семейство или общо съжителство. Ако нямаш доверие на човека с който си, защо си с него? Защо губиш времето и на двама ви?

Звучи страхотно!.....И романтично,НО!.....реалноста е друга,а именно че 2/3 от браковете през последните 20 години завършват с развод!А истинското влошаване на отношенията м-ду бившите съпрузи е именно по време на развода и "делбата"
              Мисля, че влошаването на отношенията се заражда още с уговарянето на клаузите и подписването на договора. Ако тази статистиката е вярна, жалко!
              www.occ.bg - Преносими газови бойлери и Мобилна баня за къмпингуване
              0898777327

Коментар

Аз съм твърдо "За" брачния договор!
                Ситуации всякакви, хора също. Днес много се обичаме, утре жестоко се мразим. Много двойки не се женят точно заради разсъждението "тя/той да не ми открадне моето си", но и църковен брак не сключват. Защо ли? Кой не вярвал в Господ, за друг пък дадената дума била най- важна и т.н. Повтарям: хора, ситуации И разбирания всякакви. Живота се извъртя така, че материалното е на първо място. И точно за това с един предбрачен договор човек може да докаже на половинката си, че не се интересува от нищо материално, а само от любовта. За мен църковния брак е важен, не гражданския. Но закона е такъв, че трябва да си сключил първо граждански брак за да сключиш и църковен.

Коментар

Гласувах с „да“ без да прочета баш как трябва

„Не“ е правилния отговор.

Ако мислиш да се развеждаш не се жени.

И най важното отваряй си очите и помни поговорката„Каквато козата такова и ярето“
                  К мирной жизни не пригоден.
                  Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                  ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

.....

Моето мнение е, че ако не познаваш добре човека с който искаш да прекараш живота си, или не си сигурен в него, или имаш съмнения и опасения за евентуална бъдеща раздяла, или...... значи това не е правилния човек.
                    Историята изобилства и с обратния случай . .... а после в съда пак главоболия
                    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Интересно сравнение, но за мен не е точно.
                      Не разбирам защо да елиминирам доверието, то според мен е основен градивен елемент в създаването на семейство или общо съжителство. Ако нямаш доверие на човека с който си, защо си с него? Защо губиш времето и на двама ви?

Мисля, че влошаването на отношенията се заражда още с уговарянето на клаузите и подписването на договора. Ако тази статистиката е вярна, жалко!
                      Не разбираш защото не го елиминирашГоворя не за реално елиминиране,а да си го представиш.Естествено,че доверието е в основата!Това не го обсъждам изобщо.Но ако и ти успееш да разделиш доверието и предбрачния договор ще получиш триизмерна картинка и то цветна.Договора не е съмнение или липса на любов.Но развалянето на отношения понеже някоя страна не го иска е криво разбрано доверие и любоФФ.За мен най-ценна е индивидуалноста на личноста!ЛЮБОВТА Е СВОБОДА!!!(не свободия).Правиш си един предрбачен договор и го слагаш да си прашасва в някое чекмедже.Дано никога на никого не му су налага да избърсва прахта,но ако се наложи......Единственото сигурно нещо на този свят е ,че ще идем на "онзи"

Коментар

Първо да се оправдая, че ако слея темите, анкетата няма да остане.

Второ, по темата: всъщност, някой от всички разбира ли правния смисъл на брачния договор? Пишете странни глупости.

Коментар

Михов, евала за мнението ти, ама ей това откъде го "измисли" бе човек?
                          Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
                          ...Пример деца(момчета)отгледани и възпитани от самотни майки са склонни към хомосексуално поведение-просто не са могли да принтират някой поведенчески модели(не съм привърженик на генетичната теория на хомосексуализма)...
                          Чиста проба предрасъдък...

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                            Историята изобилства и с обратния случай . .... а после в съда пак главоболия
                            За съжаление, това е действителността. Ако осъзнаваш какво искаш да получиш в една връзка и даваш същото, то вероятността да се стигне до съда ще е по-малка. Но това си зависи от нас.

Не разбираш защото не го елиминирашГоворя не за реално елиминиране,а да си го представиш.Естествено,че доверието е в основата!Това не го обсъждам изобщо.Но ако и ти успееш да разделиш доверието и предбрачния договор ще получиш триизмерна картинка и то цветна.Договора не е съмнение или липса на любов.Но развалянето на отношения понеже някоя страна не го иска е криво разбрано доверие и любоФФ.За мен най-ценна е индивидуалноста на личноста!ЛЮБОВТА Е СВОБОДА!!!(не свободия).Правиш си един предрбачен договор и го слагаш да си прашасва в някое чекмедже.Дано никога на никого не му су налага да избърсва прахта,но ако се наложи......Единственото сигурно нещо на този свят е ,че ще идем на "онзи"
                            Ами явно аз съм моногамен и съм с убеждение, че живота трябва да се изживее заедно с някой който обичаш, затова и не разбирам това, което ми пишеш. За мен Любовта е себеотдаване и готовност да дадеш всичко за любимия си човек. Но това трябва да е взаимно, иначе не се получава. Аз не се страхувам, че ще ми вземат милионите

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                            Първо да се оправдая, че ако слея темите, анкетата няма да остане.

Второ, по темата: всъщност, някой от всички разбира ли правния смисъл на брачния договор? Пишете странни глупости.
                            Аз определено не го разбирам. Ще обясниш ли?
                            www.occ.bg - Преносими газови бойлери и Мобилна баня за къмпингуване
                            0898777327

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                              Второ, по темата: всъщност, някой от всички разбира ли правния смисъл на брачния договор? П...
                              Твоето мнение какво е?
                              Аз съм имал такъв договор и много главоболия,средства и време ми спести след 5 годишен брак с американка в САЩ.Там нещата са различни...

Коментар

Аз определено не го разбирам. Ще обясниш ли?
                                А тогава, защо го отричаш с непонятни аргументи? Ще се опитам да го обясня, по-късно.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X