Обява
Свий
Няма добавени обяви.
За и против брачните договори
Свий
X
-
От: За и против брачните договори
Ееех, сякаш съм от вчера в този форум... Как не се сетих, че Вальо вече е пуснал такава тема.
Ама без анкета
Неясните опции на анкетата се дължат на това,ч е първоначално бях дал като отговор"Да, нека да ги има" и Не, не са добро нещо" или нещо подобно, но реших, че с по-прости отговори е по-добре и забърсах обясненията. Останаха само тези "Да" и "Не".
Нека модераторите да ги оправят съответно на "За" и "Против".
И ако сметнат за нужно да слеят двете теми.
Иначе за моето мнение вече сте се досетили-твърдо против. Според мен да подписваш договор преди брака означава, че си почти сигурен, че няма да живееш дълго с този човек. А смисъла на брака е точно обратно-да живееш с човека с който сключваш брак доживот. Поне с такива намерения се жени човек.
Ако си мислиш, че няма да живееш дълго с този човек-просто си живейте, правете си якия секс, но за бога не правете деца.
За много от съвременните хора доживотния брак е отживелица, но съвсем не е така. Най-малкото така се гарантира спокойно израстване на децата в нормално семейство.
Разбира се има добри примери и за двете тези, но за мен няма спор кое е правилното.Има ли желание-има и начин!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Димитър Желязков Преглед на мнение...Подписването на такъв договор за мен означава недоверие и несигурност в партньора.
Моето мнение е, че ако не познаваш добре човека с който искаш да прекараш живота си, или не си сигурен в него, или имаш съмнения и опасения за евентуална бъдеща раздяла, или...
... значи това не е правилния човек.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение...Иначе за моето мнение вече сте се досетили-твърдо против. Според мен да подписваш договор преди брака означава, че си почти сигурен, че няма да живееш дълго с този човек. А смисъла на брака е точно обратно-да живееш с човека с който сключваш брак доживот. Поне с такива намерения се жени човек.
Ако си мислиш, че няма да живееш дълго с този човек-просто си живейте, правете си якия секс, но за бога не правете деца.
За много от съвременните хора доживотния брак е отживелица, но съвсем не е така. Най-малкото така се гарантира спокойно израстване на децата в нормално семейство.
Разбира се има добри примери и за двете тези, но за мен няма спор кое е правилното.
Коментар
-
Нямам опит с брака-даже не го знам какво е.Имам партньор от 12 год,две деца,общо домакинство и каса.Имаме перфектен неписан бизнес договор ,който е конфиденциален,и е насочен само и единствено в полза на двете ни деца.Мисля че отношенията между двама съвместно същителстващи е динамично развиващ се и търпи постоянно развитие.Общовалидна рецепта няма и не може да има.Не виждам с какво ще допринесе един договор(условията могат да се променят неузнаваемо) за негласното споразумение за взаимопомощ и продължаване на рода.Хората се събират да живеят заедно за да си помагат да оцелеят в живота,те са социални животни и не оцеляват сами(и да се развиват).Ние копираме неща които сме видели и преживели(като се развиваме за добро или зло) с нашите родители-термина е импринтинг(копираме това което сме преживели в детството).Затова в едно здраво семейство(без пиянства ,изневери,скандали) се раждат,възпитават и отглеждат здрави и устойчиви в морално-етичен план деца.Има понятие рисково семейство и всичко което произведе то ,повтаря историята.Пример деца(момчета)отгледани и възпитани от самотни майки са склонни към хомосексуално поведение-просто не са могли да принтират някой поведенчески модели(не съм привърженик на генетичната теория на хомосексуализма).Деца отгледани в стресова среда имат по-често характеропатии,които се пренасят в новото семейство.Не малка роля за проблемите в брака(съжителството)имат и участниците от старото разширено семейство(тъщи,свекърви и др.)Двама души могат да се опознаят,сплотят и претеглят ако са оставени сами и без чужда помощ да плуват сами(стресова среда).А сега какво е?Купят им дом,обзаведат го,и деца им направят и а сега живейте.Ами те почват да се карат,защото нищо не са изстрадали сами,не са се лишавали и не могат да изпитат радостта и не могат да го опазят.Какво ще промени един договор?Нищо.Кой иска да сключва договор?Някой с нечисти намерения.Жената била дошла с един сак.Ами тоновете мръсни гащи които е изпрала,хектолитрите манджа дето е сготвила,салатите които е объркала в полунощ...нищо че и се спи(ние през това време сме ходили някъде да "кърмим"),стотиците безсънни нощи дето е преживяла с децата .И да не забравяме да споменем,че прекрасните ни съпруги и сподвижници в живота по презумпция работят на най-малко две места-до 17.00 часа на работа и след 17.00 в дома(кухня,пералня,спалня).Че мойта даже и парното пали като съм дежурен и като ме няма (обикновено съм някъде по Балканите).Ами да Ви кажа ,ако иска и слиповете да ми вземе като ме напусне пак няма копче да и кажа.И друго не забравяйте ,че мъжа не може да живее самостоятелно и винаги се проваля.Ние от раждането си до смърта сме зависими от жени-майки,съпруги,дъщери/снахи и трябва повече да ги уважаваме и ценим.МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!
Коментар
-
Първоначално публикуван от goshko-loshko Преглед на мнение"Правилен Човек!".....А колата застраховаш ли си?....Нищо че е правилната.В БГ все още няма традиции в тази област.То и за това масово се отрича предбрачния договор.В САЩ го правят по ред причини и всички са финансови.И когато тук порастнат и узреят хората ще разберат и видят удобството на един такъв договор.Мога и жокер да дам от къде започва узряването-Елиминирай доверието за момент.Не да го загубиш за момент,а да го елиминираш...
Не разбирам защо да елиминирам доверието, то според мен е основен градивен елемент в създаването на семейство или общо съжителство. Ако нямаш доверие на човека с който си, защо си с него? Защо губиш времето и на двама ви?
Първоначално публикуван от goshko-loshko Преглед на мнениеЗвучи страхотно!.....И романтично,НО!.....реалноста е друга,а именно че 2/3 от браковете през последните 20 години завършват с развод!А истинското влошаване на отношенията м-ду бившите съпрузи е именно по време на развода и "делбата"
Коментар
-
Аз съм твърдо "За" брачния договор!
Ситуации всякакви, хора също. Днес много се обичаме, утре жестоко се мразим. Много двойки не се женят точно заради разсъждението "тя/той да не ми открадне моето си", но и църковен брак не сключват. Защо ли? Кой не вярвал в Господ, за друг пък дадената дума била най- важна и т.н. Повтарям: хора, ситуации И разбирания всякакви. Живота се извъртя така, че материалното е на първо място. И точно за това с един предбрачен договор човек може да докаже на половинката си, че не се интересува от нищо материално, а само от любовта. За мен църковния брак е важен, не гражданския. Но закона е такъв, че трябва да си сключил първо граждански брак за да сключиш и църковен.
Коментар
-
Гласувах с „да“ без да прочета баш как трябва
„Не“ е правилния отговор.
Ако мислиш да се развеждаш не се жени.
И най важното отваряй си очите и помни поговорката„Каквато козата такова и ярето“
К мирной жизни не пригоден.
Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157
Коментар
-
Първоначално публикуван от Димитър Желязков Преглед на мнение.....
Моето мнение е, че ако не познаваш добре човека с който искаш да прекараш живота си, или не си сигурен в него, или имаш съмнения и опасения за евентуална бъдеща раздяла, или...... значи това не е правилния човек.Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Димитър Желязков Преглед на мнениеИнтересно сравнение, но за мен не е точно.
Не разбирам защо да елиминирам доверието, то според мен е основен градивен елемент в създаването на семейство или общо съжителство. Ако нямаш доверие на човека с който си, защо си с него? Защо губиш времето и на двама ви?
Мисля, че влошаването на отношенията се заражда още с уговарянето на клаузите и подписването на договора. Ако тази статистиката е вярна, жалко!Говоря не за реално елиминиране,а да си го представиш.Естествено,че доверието е в основата!Това не го обсъждам изобщо.Но ако и ти успееш да разделиш доверието и предбрачния договор ще получиш триизмерна картинка и то цветна.Договора не е съмнение или липса на любов.Но развалянето на отношения понеже някоя страна не го иска е криво разбрано доверие и любоФФ.За мен най-ценна е индивидуалноста на личноста!ЛЮБОВТА Е СВОБОДА!!!(не свободия).Правиш си един предрбачен договор и го слагаш да си прашасва в някое чекмедже.Дано никога на никого не му су налага да избърсва прахта,но ако се наложи......Единственото сигурно нещо на този свят е ,че ще идем на "онзи"
Коментар
-
Първо да се оправдая, че ако слея темите, анкетата няма да остане.
Второ, по темата: всъщност, някой от всички разбира ли правния смисъл на брачния договор? Пишете странни глупости.
Коментар
-
Михов, евала за мнението ти, ама ей това откъде го "измисли" бе човек?
Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение...Пример деца(момчета)отгледани и възпитани от самотни майки са склонни към хомосексуално поведение-просто не са могли да принтират някой поведенчески модели(не съм привърженик на генетичната теория на хомосексуализма)...
Коментар
-
Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнениеИсторията изобилства и с обратния случай . .... а после в съда пак главоболия
Първоначално публикуван от goshko-loshko Преглед на мнениеНе разбираш защото не го елиминирашГоворя не за реално елиминиране,а да си го представиш.Естествено,че доверието е в основата!Това не го обсъждам изобщо.Но ако и ти успееш да разделиш доверието и предбрачния договор ще получиш триизмерна картинка и то цветна.Договора не е съмнение или липса на любов.Но развалянето на отношения понеже някоя страна не го иска е криво разбрано доверие и любоФФ.За мен най-ценна е индивидуалноста на личноста!ЛЮБОВТА Е СВОБОДА!!!(не свободия).Правиш си един предрбачен договор и го слагаш да си прашасва в някое чекмедже.Дано никога на никого не му су налага да избърсва прахта,но ако се наложи......Единственото сигурно нещо на този свят е ,че ще идем на "онзи"
Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнениеПърво да се оправдая, че ако слея темите, анкетата няма да остане.
Второ, по темата: всъщност, някой от всички разбира ли правния смисъл на брачния договор? Пишете странни глупости.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнениеВторо, по темата: всъщност, някой от всички разбира ли правния смисъл на брачния договор? П...
Аз съм имал такъв договор и много главоболия,средства и време ми спести след 5 годишен брак с американка в САЩ.Там нещата са различни...
Коментар
-
Първоначално публикуван от Димитър Желязков Преглед на мнениеАз определено не го разбирам. Ще обясниш ли?
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар