Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Обезвлажнител ,влагоуловител,няколко въпроса към имащите такъв уред.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Обезвлажнител ,влагоуловител,няколко въпроса към имащите такъв уред.

Първоначално публикуван от alex_serviz Преглед на мнение
    С компресор си е - YL 2005. ( Събира около 2 л. вода за 1 денонощие. )
    И праха от въздуха събира!
    П.С. то бива криза...., ама пък чак толкоз?

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
      И праха от въздуха събира!
      П.С. то бива криза...., ама пък чак толкоз?
      За акумулатора си имам в гаража бутилка с дестилирана вода, закупена от бензиностанция. Просто ми беше любопитно дали е дестилирана, не че ще я използвам!
      Лека вечер на всички!
      Казано е:
      -"Обичай ближния",
      щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
        Освен това охлажда въздуха, а през зимата надали е желателно.
        Това не е вярно, все едно да кажете, че хладилник в стаята я охлажда. Напротив - нагрява я.
        Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 30-01-11, 20:59.

Коментар

Хладилникът охлажда вътрешното си пространство и загрява околното.
          Компресорният влагоуловител изстудява въздуха, за да кондензира влагата в него, но за разлика от хладилника - изстуденият въздух не бива затворен и изолиран, а циркулира в съответното помещение!
          Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Моля, влагоуловителят не изстудява изцяло въздуха в помещението. При този термодинамически цикъл се охлаждат тръбичките, по които тече фреона, точно като хладилника. Върху тези тръбички кондензира влагата от въздуха, точно както кондензира вътрешната влага в хладилника. Температурата върху тези тръбички е по-ниска от температурата на росата. Принципът на работа е един и същ, ако оставите вратата на хладилника отворена. При влагоуловителя въздушният поток преминава през въздушен филтър, след това през изпарителната част на охлаждата система, където изпарява фреона, но се охлажда под температурата на росата, влагата във въздуха кондензира и се стича във резервоара, след това въздушният поток преминава през кондензационната част на охлаждащата система, където се нагрява, кондензирайки фреона. Всички други ентропийни загуби /има процес на дроселиране на хреонав тази затворена термодинамическа система директно се превръщат в топлинен поток, толкова колкото е електрическата мощност на влагоуловителя, 120-240 вата за такъв с производителност 10-12 л на 24 часа. Ако има охлаждане през външните стени, то това не се дължи на работата на влагоуловителя на естествения топлинен поток, дължащ се на температурната разлика "вътре-вън". Разбира се през лятото този топлинен поток е насочен навътре, т.е. налице е процес на нагряване на стените, респ . на въздуха в помещението.

Коментар

И при преминаването през радиатора, въздухът не се охлажда?!!!
              Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Въздухът първо преминава през първия топлообменен апарат - изпарителя, където се охлажда под температурата на росата, за да кондензира влагата , съдържаща се във въздуха. Веднага след това преминава през втори топлообменен апарат - кондензатор на компресираните пари на фреона, където се нагрява. Естествено до по-ниска температура, отколкото е влязъл в първия топлообменник. Но влагоуловителят излъчва топлинен поток и през компресора, електродвигателя, корпуса като цяло, и това е простото преобразуване на електрическата енергия в топлинен поток. Топлинният баланс като цяло е положителен, т.е. отдава се топлинен поток към околния въздух, т.е. въздухът се нагрява.

Коментар

Ползвам един в офиса заради изискване да се поддържа постоянна влажност за една машина. За вилата взех след ремонта и оттогава го ползвам и в къщи. Вилата е в гората, влажно е, но вътре няма помен от влага. После като разбрах, че ми е полезно и за кръстчето си стои включен като стане влажно. В началото чак се учудваш колко вода събира- все едно, че е някакъв номер. Влагата не можеш да я усетиш с носа си. Само съпругата ми като си изправя косата
                  VW Touareg, Honda CBF 1000 ABS, NissanTerrano 33" , RIB390 20hp

Коментар

Първоначално публикуван от kekek Преглед на мнение
                    . Влагата не можеш да я усетиш с носа си. Само съпругата ми като си изправя косата
                    То, повечето влагомери, имат косъм вътре.

Коментар

Препоръчайте ми марка и модел домашен влагоуловител тих, икономичен.
                      Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

прозорец
                        When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Първоначално публикуван от persuader Преглед на мнение
                          прозорец
                          Цял ден ми е отворено, без тая машина не става. Влагата влиза отвън. Писах повече в темата "вътрешна топлоизолация на апартамент". Само вентилация без мисъл прави влага като наводнение, локви имам предвид. След спиране на вентилатора - изчезнаха, и влагата слезе с 20%.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                            То, повечето влагомери, имат косъм вътре.
                            Ма не мериносов!
                            А тези простотии се правят от името на всички ни.
                            Даника
                            Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Имам го от 5-6 години,но не го ползвам-виси си в кухнята като мебел.Може да регулира % на влажност-40,50,60,70-резервоарчето мисля че събира 4-5 литра.Охлажда допълнително помещението и прави "течение",но най-голямият проблем е шумът който създава-дразни много.Би могло да се изтърпи временно,за да изсъхне дадено помещение,но за постоянно...Разходът на час е 400 вата.Една от най-безсмислените ми покупки...и бих го продал

Коментар

Шумът е силен, пускам го като не съм в стаята. 500 вата зимата топли нормално докъм нула градуса отвън. Лятото на прозорец, но без принудителна вентилация. Да беше казал, че продаваш - преди да си купя. Мъкна конденз с тубата, ако имаше по-лесен и евтин вариант - ще се радвам. Влагата идва от въздуха отвън, проверих това поне 10 пъти.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X