Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Обезвлажнител ,влагоуловител,няколко въпроса към имащите такъв уред.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Обезвлажнител ,влагоуловител,няколко въпроса към имащите такъв уред.

Първоначално публикуван от Toni69 Преглед на мнение
    Вече е решено-ще се взима обезвлажнител ,мои познати използват и казват че има ефект голям.ОБЕЗВЛАЖНИТЕЛ TWE DYD-E12A
    Имам го същия, работи перфектно. Събира по няколко литра вода на ден. Работи всеки ден (или почти всеки )от средата на Октомври насам. Вземай няма да сбъркаш!
    Недостатък е че се чува и трудно се спи в същата стая.
    42

Коментар

Мо то с всичи компресорни е така...
      Еле пък ако човек не обича нещо да му бръмчи докато спи.
      Аз и климатик не понасям та какво остава за абсорбатор.
      Иначе са като бибо - помпят яко.
      Враг усраине

Коментар

Първоначално публикуван от slaf4u Преглед на мнение
        Имам го същия, работи перфектно. Събира по няколко литра вода на ден. Работи всеки ден (или почти всеки )от средата на Октомври насам. Вземай няма да сбъркаш!
        Недостатък е че се чува и трудно се спи в същата стая.
        Така е ,страхотна работа върши /
        ОБЕЗВЛАЖНИТЕЛ YL-2110AP /.

Вчера го купихме и само за четири часа работа се напълни с вода,но ефектът и голям.
        (0+)
        Единственото сигурно нещо е,че нищо не е сигурно.

Коментар

Въздуха в помещението става друг.
          42

Коментар

Като бръмчи толкова много и за десетина часа изкарва 2 л. вода, след малко време влажността не се ли възстановява, каквато е била преди? Трябва ли да е постоянно включен или може през ден-два? Питам, защото от вчера имам влагоуловител, въпреки всичките ми протести за безсмислена покупка.

Коментар

Задай му 60% например и го остави да си се включва сам. При мен миналата година на 65% не спираше почти,тази на 60 още не съм го чул да сработва. Мерих влажността-толкова си е. Непонятно за мен.
              Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Благодаря, така ще направя. Ако го оставя да работи в коридора през нощта ще има ли някакъв ефект? Т.е. има ли смисъл или по-добре да го включвам само в стаите?

Коментар

В коридора през нощта ще обезвлажнява ...коридора. Ти си решаваш.
                  Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Принципно нуждата е да се обезвлажнява или да се поддържа в някакви рамки помещението, което се обитава/спи.
                    Стига да е възможно подобно нещо заради шума.
                    Аз например не го понасям и за мен възможността това нещо да работи в стаята, в която съм не съществува.
                    А тази обезвлажнителя да работи докато спя е просто абсурдна.
                    Тези неща са малко индивидиални но не мисли, че нещото ще върши работа през една стая.
                    Никакъв шансТ. Върши си работа в помещението, в което е.
                    Враг усраине

Коментар

Има и тоя вариант-пускаш на макс в някоя стая в която няма никои ,после проветряваш и си лягаш. Идеята е да изсмуче просмуканата влага от стените и т.н.
                      Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Повечето си имaт режимни нaстройки по процент влaжност или чaсови.Нaистинa имa шумни ,но имa и тaкивa които почти не се чувaт ,имaт и режим зa освежaвaне нa въздухa .Зaсегa отлaгaм купувaнето ,но aко се нaложи се чудя дaли дa не е по добре сушилня нa женa ми ,зaщото в къщи от прaнето идвa основният проблем +жегaтa от пaрното ,изолaция,догрaмa и ефектa е известен.Aко купувaм влaгоуловител ще е от тихите.
                        Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Аз като търсех преди около 3 години тихи не успях да открия.
                          А търсех такива, защото знам, че дори климатика ме дразни като шум.
                          Тихи бяха не-компресорните.
                          Сега кои модели са тихи?
                          Враг усраине

Коментар

Първоначално публикуван от faster Преглед на мнение
                            ...но aко се нaложи се чудя дaли дa не е по добре сушилня ....
                            Купих сушилня, сложих абсорбатор в кухнята и вентилатор в банята, но все е влажно и избива мухъл. Но това е при условие, че се отоплявам с климатици. Ако си с парно, мисля, че няма смисъл и от сушилня и влагоуловител. Едното е напълно достатъчно, защото парното отоплява и изсушава равномерно всички стени. Не е като климатика - топли въздуха и където не циркулира се появява конденз.

Коментар

Малко инфо и от мене по въпроса. Вкъщи влагата която идва от кухня, баня, пране и т.н. винаги е била проблем и от години ползваме уловители.
                              Много съм доволен от новия тип влагоуловители без компресор - Meaco ddl8.
                              На ниска степен на работа събира о/у 3 пъти по бързо от предишния компресорен модел който имахме - Ebac Powerpac 21.
                              Работи без проблем дори при 1 градус температура, за разлика от компресорния който почти нищо не събира под 10 градуса, това позволява употреба в гараж примерно.
                              Но е важно да се отбележи консумацията на енегргия, на ниска степен е 300W, а на висока 600W, но употребата на висока степен не е препоръчителна тъй като значително намалява живота на уреда.

Коментар

Не е точно тaкa .В къщи съм с локaлно пaрно и пaнелни големи рaдиaтори,въртят циркулaция все едно под тях имa вентилaтор,топло е кaто зa фaнелкa,мухъл нямa никъде ,но от сушенето нa дрехите си остaвa влaгa зa зaдържaнето и помaгaт и aлуминиевите щори,стъклопaкетите сa с aргон ,мa все тaя.Инaче относно влaгоуловителите могa дa видя мaркaтa нa 4ти ,когaто съм нa рaботa ,рaботиме и предлaгaме нa клиентите тaкaвa техникa ,върши рaботa при вътрешни бaсейни и сa достa тихи.Последният дето зaкaрaх нa клиент ме учуди с опростенaтa си нaстройкa и тихa рaботa ,трябвaше дa нaдaм ухо ,въпреки че тaблото си стaртирa и индикирa стaрт,не помня мaркaтa,имaше и функция зa освежaвaне нa въздухa. Дa не се рaзбирa кaто реклaмa ,ще видя сaмо мaрките ,aко имa интереси всеки може дa го купи откъдето реши,мa поне ще знaе дa търси нещо което не бучи кaто хлaдилник "Мрaз"от преди 90годинa.
                                Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X