Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Обезвлажнител ,влагоуловител,няколко въпроса към имащите такъв уред.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Обезвлажнител ,влагоуловител,няколко въпроса към имащите такъв уред.

Мисля да си взимам ,понеже в кухнята ни има много влага ,до сега не се е случвало да има,та пускам тази тема към потребителите,които имат такъв уред,дали си струва да се купува,има ли ефект?
    Надявам се да получа доста отговори...
    (0+)
    Единственото сигурно нещо е,че нищо не е сигурно.

От: Обезвлажнител ,влагоуловител,няколко въпроса към имащите такъв уред.

За кухня си трябва вентилация. Както и за баня. За предпочитане принудителна. Особено ако се готви често. Не, че няма да помогне, но не очаквай чудеса.

Коментар

Освен това охлажда въздуха, а през зимата надали е желателно.
      подаръци за мъже от FACOM
      промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Ефект има - достатъчен. Има го и съпътстващия, споменат от maystor.
        Но каква е причината за тази влага. Освен, ако не говорим за мазе, или "пресно" строителство - имаш сериозен проблем. По-добре се насочи към отстраняване на причината, а не игнориране на последствията.
        Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Купих го преди четири години.Включвам го заедно с климатиците октомври и го изключвам април.Върши си чудесно работата и няма влага.Дори и в най-големия студ отвън по стъклата на алуминиевата дограма отвътре почти не се образува конденз.В дъждовни или снежни дни събира около 2-4литра на денонощие.Имам аспиратор в кухнята и принудителна вентилация в банята ,освен това ползвам и таванен сушилник за дрехи в единия коридор.Моята препоръка е да си вземеш !
          Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
          Grand 3.1TD
          0898 620 306 Стоян

Коментар

Ако е подменена дограмата и направена изолация, е съвсем логично да се появи влага точно в кухнята и банята. При влажност на въздуха над 60%, отоплявано помещение и ниски външни температури влагата кондензира по стъклата и външните стени защото помещението вече е почти херметично затворено.Старите дограми позволяват естествена вентилация през зейналите луфтове В такива случаи редовното проветряване помага. Влагоуловителите също добре работят, събират доста вода.

Коментар

Машинката е супер,върши чудесна работа и зиме,и лете.Купи си някоя в ценови диапазон поне 200–250лв.Гледай да има копче(потенциометър) за настройване на процентите влажност,а не да е с автоматична настройка.Съда,който събира водата е добре да не е повече от 3–4литра.За да функционира нормално,температурата в помещението,трябва да е поне 5градуса.Ползвам такава машинка повече от 2 години и съм много доволен.
              Поздрав!

Коментар

...добра работа върши, по принцип...
                Стига да е достатъчно голям за помещението в което ще го ползваш, и да не ти пречи шума...
                И да не забравяш да изхвърлиш водата от резервоарчето, а и да не ти пречи охлаждащия ефект...

Коментар

Да хубаво е да има настройки за процента влагоулавяне и да има система за размръзяване(най добре работят от 5 до 30градуса),някой имат и йонизатор.Аз ползвам Делонги и съм мн.доволен а и когато имам възможност внасям от чужбина-сега имам около 10бр(не е реклама за модераторитебързо ги разхвърлям и не ми е нужна)--таа гледай да е наистина над 250лв(не тия от метро)-и тествай преди да плащаш.успех

Коментар

От няколко дни и аз ползвам такъв ( по препоръки от предишна тема - YL 2005 ), учудих се колко много вода събира за едно денонощие!
                    Охлаждащия ефект е съвсем незначителен, малко по-дразнещ е лекия шум от вентилатора ( е той и климатика ми "шуми" през лятото, но по-добре се чувствам с него, отколкото без него)!
                    Казано е:
                    -"Обичай ближния",
                    щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

Коментар

И аз си търся решение за влагата,но не за вкъщи,а за гараж,който е доста влажен.Освен с такава машинария с какво друго може да се бори влагата.Пояснявам че над гаража има плевня,а самия гараж е на по-ниско място от дворовете и къщите.Съседния има и канал,но той е пълен винаги с вода,какво може да се прави.Страхувам се че колата вътре ще изгние бързо заради влагата

Коментар

Прави се дренаж около гаража. Поне 40-50см. под нивото му. Метър е още по-добре.

Коментар

Здравейте! Един малко "лаишки" въпрос:
                          Водата, която се събира от влагоуловителя дали е дестилирана, т.е. може ли да се използва за доливане на акумулатора да речем?
                          Казано е:
                          -"Обичай ближния",

Коментар

Подобре непробвай на акумулатора.Тези дето са с таблетките -са с някакви соли дето улавят влагата.

Коментар

Първоначално публикуван от todor georgiev Преглед на мнение
                              Подобре непробвай на акумулатора.Тези дето са с таблетките -са с някакви соли дето улавят влагата.
                              С компресор си е - YL 2005. ( Събира около 2 л. вода за 1 денонощие. )
                              Последно редактирано от alex_serviz; 26-01-11, 17:23. Причина: Допълване
                              Казано е:
                              -"Обичай ближния",

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X