Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Покупка и внос на на автомобили след 01.01.2007

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ако всичко, което Skorpion_BG казва, е вярно, ще черпя много, защото колата е Ланча Делта Интеграле, но не вярвам да ми се размине толкова лесно!
    Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

• Първоначално публикуван от bojitch
      Ако всичко, което Skorpion_BG казва, е вярно, ще черпя много, защото колата е Ланча Делта Интеграле, но не вярвам да ми се размине толкова лесно!
      Ако е повече от 120 киловата има и акциз!!
      А да - трябва да има и валиден преглед!! Това е новото!!!
      А другото наистина би трябвало да е така!!
      Вече няма митници на границата!!
      И там никой няма да се интересува от колата!!
      יעבור
      «И това ще мине»

Коментар

• Ами, разбира се, че е повече! 210 к.с. Има и тунинг, а англичаните обичат да си пишат това в документите. Иначе, има всичко, защото там е в движение. Май ще си остане с английската регистрация, докато не настъпят по-добри времена!

Коментар

• Първоначално публикуван от братчеда Преглед на мнение
          не би трябвало да има акциз изобщо,тък като акциза за коли е митнически сбор,оттам следва да се плати ддс и да се подаде митническа декларация,което пък противоречи на идеята за общи граници и една държава.говоря за коли от ЕС.все едно да купувате кола от пловдив и да я регистрирате в софия.нали така се ограничава и пазара на старите членове,един от големите кярове от новите страни членки.сега не казвайте че бг е малък пазар.да,но сложете десет такива новоприети държави и ето ти инересен пазар
          Не е баш така.И не е все едно като да купуваш в Пловдив и продаваш в София (макар, че има доста общо). Отпадането (до колкото има такова) на ДДС се базира на небезизвестната Шеста директива на ЕК. При акцизите обаче Шеста директива не важи (между другото от скоро тя има ново име). Въз основа на същата тази директива думичките износ и внос се заменят вътрешнообщностна доставка и вътрешнообщностно придобиване.
          Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

• Мисля, че няма причина цените на старите коли да спаднат много - ако форд на 10 години се е продавал за 5000 лв. преди Нова година, то означава, че пазарната му цена е 5000 лв и нищо не пречи търговеце пак да ти го пробута на тази цена и да си прибере предишното ДДС като печалба. Въпрос на установени пазарни цени.

Коментар

• онзи ден имаше интервю с председателя на АВА
              и той каза нещо за което аз лично не се бях сетил

след покупката на автомобила от търговеца в чужбина, независимо дали
              е с ДДС или без такова, при продажбата и в България той трябва да начисли ДДС. Освен разбира се ако не е данъчно регистириран.
              LR RR Classic VM2.5

Коментар

• Ако автомобилът е купен от частно лице в чужбина и то нее регистрирано по ДДС, българския търговец начислява ДДС само върху разликата между покупната и продажната цена, защото ДДС-то на автомобила вече е начислено при първоначалната му продажба като нов автомобил в чуждата държава.При сделки между физически лица, които не са регистрирани по ДДС, такъв данък не се дължи.

Коментар

• с това не съм съвсем съгласен

колата е стока
                  в момента в България ако търговец регистиран по ДДС, купи една стока на цена Х, от търговец който не е регистриран по закона за ДДС,
                  и я продадеш на цена Y (като разбира се Y>X), то при продажбата търговеца начислява ДДС 20% от стойноста Y
                  LR RR Classic VM2.5

Коментар

• Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                    не се заблуждавайте, че колите на лизинг са по-евтини - те ВИНАГИ са по-скъпи от платените кеш!
                    Точно!!! Правил съм сметки, няма по-скъпо от новия автомобил, макар и на лизинг, за фирма. Всичко останало е по- на далавера!!!

Коментар

• доколкото разбрах, в КАТ искат да подпишеш декларация, че ще платиш евентуални такси за регистрация.../които още не са определени.../
                      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

• Шегуваш ли се? Да им обещая да платя колкото и когато кажат? Или аз нещо не разбрах?

Коментар

• Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                          ако си регистриран, че живееш в съответната държава, няма проблем... само трябва да си правеиш преглед и застраховка там... за евтина кола няма сметка...
                          E то за акцизна ми е идеята.
                          Това поражда следните върпоси:
                          1. Българските застрахователи ще откажат ли да направят застраховката (каско и ГО) на автомобил с чуждия номер?
                          2. Прегледа, не може ли да бъде извършен в България по общия ред.
                          След като е с чужд номер, би трябвало да попада под изискванията за извършен технически преглед, но не попада под изискванията за "стикер, удостоверяващ..."

Коментар

• Първоначално публикуван от DemonS Преглед на мнение
                            Българските застрахователи ще откажат ли да направят застраховката (каско и ГО) на автомобил с чуждия номер?

Не няма да откажат 100% съм сигурен, може евентуално да е малко по-скъпо с немските номера или каквито са там, но това зависи кой ти застрахова колата може и да няма оскъпяване
                            LZ1PER

Коментар

• Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
                              Моят случай:
                              Работиш в чужбина и имаш кола на твое име. Връщаш се в България с колата. Какво трябва за регистрация на автомобила тук? Този въпрос зададох по телефона на служител в нашата митница. Отговори ми, че трябва да притежаваш колата минимум 6 месеца и ще можеш да я внесеш и регистрираш в България, без никакви данъци, такси и акцизи. Единствен проблем (според него) било, че на границата трябва да се внесат някакви такси, които после се връщали. Ако не разполагаш с пари, имало фирми, които срещу комисиона, уреждали всички въпроси с вноса и регистрацията.
                              Някой знае ли нещо по въпроса?
                              П.С. С митничара? говорих в началото на Октомври м.г.
                              Да знам, минах точно по този път преди няколко месеца. Ужас ! Освен това не е точно както са ти го казали. Това важи за коли до 150 конски сили. Над тази мощност - не минаваш по този параграф. Тоест акциз така или иначе няма, пада ти обаче мито и ддс. ДДС-то и митото отпаднаха вече така или иначе - демек далавера нулева. Колата ако е акцизна - плащаш си като пич и това е.

А колко документа ти трябват за да минеш по онзи параграф, просто ти е бедна фантазията, никой нищо не ти казва, мен с връзки ме връщаха примерно 6-7 пъти. Започнах от 3-4 документа и накрая имах 17 или 18, като за да разбера кои точно вече бях с митническа полиция там (познат), който натисна да ми снесат инфото, иначе просто ти отказват вноса по тази алиения от закона.
                              VW Touareg V10, 5000cc

Коментар

• Бедна ни е фантазията да си представим, колко време е нужно да се оправят нещата, в тази държава.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X