Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Покупка и внос на на автомобили след 01.01.2007

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

...

Ясно,мерси.
    SUBARU FORESTER 2002g AWD LSD-DIF. Човек може да живее без храна 1 месец,без вода 1 седмица,без въздух 1 минута,а без акъл цял живот...

Коментар

Държавата колега вече се е прекарала, в момента кокато отпуши безмитен и без ДДС внос от инвалиди.Тези пари от митни сборове са несъбираеми. Инвалидните коли се карат с пълномощни и тем подобни други документи.
      VITARA, SAMURAI
      FIAT PANDA 4x4 CABRIO
      RENAULT ESPACE QUADRA
      ...и едно сивикче за града...

Коментар

Ще видим, аз досега никога не съм виждал държавата да подарява пари на хората но може и да си прав.
        no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от samuraj
          Тези пари от митни сборове са несъбираеми. Инвалидните коли се карат с пълномощни и тем подобни други документи.
          Дали? Какво става като тръгнеш да я прехвърляш на свое име или да я продаваш и ти кажат, че няма да ти направят промяна в регистрацията, ако не представиш документ за платен ДДС?
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Тая тема много активна бе то като чат .Аз мисля че при пререгистрацията в КАТ не се интересуват от това какъв документ ще им занесеш - за платени митни сборове или за освободена кола от такива. Този документ се издава от митницата. Пак казвам инфото което имам е от митничар, затова съм склонен да вярвам. Пък на всичко отгоре и ми звучи логично. Може би има логига и в казаното за изравняване на ставката ДДС защото в различните стани от ЕС ставката е различна. Едно обаче съм сигурен - втора употреба цените на колите ще паднат доста по около 2000-2500 колкото е митото и ДДС то в момента щото тези цени които ги гледате в мобиле.де са с включено мерверщрое вътре. А като мина покрай Горубляне или Дупница и гледам колко коли висят внесени направо не ми се мисли кви загуби ще понесат импортьорите.
            VITARA, SAMURAI
            FIAT PANDA 4x4 CABRIO
            RENAULT ESPACE QUADRA
            ...и едно сивикче за града...

Коментар

Благодаря на всички изказали се колеги и ще съм благодарен и ако други напишат какво мислят защото още не мога да реша какво да правя
              Николай Папазов

Коментар

за разликите в % ДДС нещата стоят така: на стоката изпратена от Германия /примерно/ не се начислява ДДС там, а получателят декларира /ИНТРАСТАТ/ в местното поделение на НАП какво е получил и ДДС-то се начислява по нашата ставка...

Ако фирма Х от Германия продаде на БГ физ. лица стока за над 75000лв, тя трябва да се регистрира по ДДС в България... Ако фирма У от БГ продава на ФЛ в Германия стоки за над хххх евро /не знам точно колко е сумата/, тя трябва да се регистрира по ДДС в Германия...
                Термина е "дистанционни продажби"...

Ако аз си купя кола от Бай Ханс в Германия, не дължа ДДС нито там, нито в БГ... Ако купя от автокъща/фирма трябва да си платя тяхното ДДС, а у нас няма да плащам нищо... Ако обаче съм фирма ще мога там да си приспадна ДДС/16%/, но ще трябва да го платя в БГ/20%/...

Автокъщите внасят масово скъпи коли в момента, защото ги купуват от автокъщи в ЕС като са освободени от ДДС там, а в БГ плащат 2-3 хиляди лв на кола по сегашните измислени ставки... След нова година ще трябва да плащат ДДС 20% от Фактурната цена...
                помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Покупка и внос на на автомобили след 01.01.2007

Здравейте на всички,

Предварително се извинявам ако поставям темата на неподходящо място!

От доста време умувам:
                  1. каква джипка да си взема?
                  2. от къде да я взема БГ срещу Западна Европа?
                  3. Бензин или дизел 4х4? ( вече реших бензин над 2,5 литра )

Четох много из нета и ето до какво заключих:

1. След 01.01.2006 няма да плащаме ДДС, което са си няколко хиладарки в лева по-млко на държавата и които директно покачва покупателната ми/ни способност...
                  2. Засега не е отпаднала границата за акциза на возила с над 161 конски сили, тоест 4х4 160 кончета 0 акзиц а 162 5-6 000 лева а с повече кончета цифрите стават в няколо УАЗки пъти...

Сега ето и моите размисли(не претендирам да съм прав, просто мисля пред вас- бюджет около 10 000 лв.)

1. Искам Чероки над 4 литра най-добре 5 и нагоре но с тези 221 и нагоре кончета акциза който трябва да плятя е просто още 2 Черокита дарени на държавата, сори ама това още не мога да преглътна, и какво остава "слабичкото, несполучливо"2,5 дизел Чероки..май трябва да забравя Черокито
                  2. Тук се намесва българската вродена хитрина( все пак съм бил 3 години емигрант по Европата ) ами какво би станало ако си регистрирам фирма някъде из ЕО, и тогава си регистрирам возилото там, на тамошен адрес с тамошна минимална застраховка и си го карам в БГ ?
                  - много БГ застрахователи са ОК да застраховат чужди возила и цените никак не са високи
                  - малко се дублират разходите за застраховки+ данъци, но ако това ще ми позволи да карам Чероки 1997 година с 5 литров мотор една торба екстри, с други думи казано добър 4х4 ( без да обиждам другите марки, просто съм влюбен в Чероки) мисля е ОК за 1-2 години да дам 1-2 до към 3 000 лева в повече в застраховки и данъци за возилото отколкото да дам 15 000 в акциз на майка България която няма да ми бъде благодарна а дори напротив за този ми приход към хазната!
                  - остават малко ядове с чуждите номера, но си мисля, че и това ще стане нормална картинка, на Север това е съвсем често явление( полицаите малко ме притесняват с по-чести спирания за проверка)...
                  Не се сещам за други минуси, ако се сещате вие споделете моля ?

Моля да бъда разбран правилно, сменил съм няколко коли/ванове годините все се старая да карам по мощни такива, и вече минах на размер джип и над 150 коня, искам да карам нещо над 4 литра и поне 200 коня, но сами разбирате, че не мисе дават 10 -15 000 лв за някой чиреп от БГ който я е краден, я е съмнителен(инвалиден) или толкова сдухан, че после ще съжелявам задето съм станал шофьор, тук в БГ има немалко 4 и 5 литрови Черокита но за съжаление всички знаем за сериозните сервизни подръжки и съвест/морал на стопаните(не всички но достатчно голям процент от тях) и затова може би съм срещал десетки съвети от вас - "не кпувай от БГ, или е сдухано или е съмнително"... та моля подкрепете моите размисли?

Поздрави
                  Бъдете живи и здрави!

Коментар

Re: Покупка на 4х4 след 01.01.2007 - доста размисли...

Първоначално публикуван от BatGeorgeone
                    Не се сещам за други минуси, ако се сещате вие споделете моля ?
                    Разходи по регистрация и поддръжка на фирмата?
                    Разходи по минаването на предвидения в съответното законодателство задължителен технически преглед?
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

Мерси за идеите,

1. регистрация и подръжка на фирмата = нищожни, всичко може да се прави он лайн и може да влезе в рамките на 100тина евро.
                      2. техн прегледи, мисля се вместват в 50тина евро
                      Бъдете живи и здрави!

Коментар

Re:

Първоначално публикуван от BatGeorgeone
                        техн прегледи, мисля се вместват в 50тина евро
                        Нямах предвид цената на самия преглед, а това, че ще трябва да се търкаляш до страната "Х" и обратно заради него. Всяка година (в зависимост от законодателството) ...
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

Тук си прав, така е - мерси много и все пак това не е голяма болка за умирачка, болките почват ако има да се работи за да се мине прегледа )
                          Бъдете живи и здрави!

Коментар

Мога да ти предложа да погледнеш PATROL GR 4.2 D
                            125 к.с. но стигат - без турбо, на твое разположение са всичките по всяко време
                            Гледах в немското мобиле за около 10-16 000 ЕU много нови ('96+) и запазени, направо мечта.
                            п.с. Ако още искаш да покараме моя Патрол може да се чуем тази седмица (преди коледа)
                            Technical Rescue Direct - life lies in courage
                            http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

))

Мерси за живителното инфо

Патрола е другата ми любов ( моето сърце е като автобус - винаги има още 1 свободно място ) както бях казал колкото по голям, груб и ръбест толкова по ми ляга на сърцето )

Но 10 000 евро са ми малко над мизата за 1ви джип не, че не мога но не искам, все пак трябва и по жени и кръчми да пръскам малко, инак всичко ще отива за лизинга + текущи расходи

Поздрави
                              Бъдете живи и здрави!

Коментар

не би трябвало да има акциз изобщо,тък като акциза за коли е митнически сбор,оттам следва да се плати ддс и да се подаде митническа декларация,което пък противоречи на идеята за общи граници и една държава.говоря за коли от ЕС.все едно да купувате кола от пловдив и да я регистрирате в софия.нали така се ограничава и пазара на старите членове,един от големите кярове от новите страни членки.сега не казвайте че бг е малък пазар.да,но сложете десет такива новоприети държави и ето ти инересен пазар
                                В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X