Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Банки

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
    Разбира се че не е реален случай, но ме заинтригува как се мяташ в конспиративните теории.
    От всички твои плащания както и всички плащания на другите клиенти на банката, КОМБИНИРАНО с плащанията от/към фирмите/магазините от които си пазарувал
    ТИ СЕ СЪСТАВЯ ДОСИЕ.
    Според това досие се решава :
    - каква да ти е таксата
    - дали да получиш някакви преференции или набутвации
    - дали и ПРИ КАКЪВ % да ти се отпусне кредит
    - дали и КАКЪВ индивидуален % за депозита ти да получиш

тоест имат огромен обем от данни трупани години наредм които се ползват в ТЕХЕН ИНТЕРЕС и в ТВОЙ УЩЪРБ.
    Анадън му?

И не забравяй, че тези твои данни 'се дават' на когото 'трябва' и на който си плати.

Коментар

• Първоначално публикуван от Гаврил Груев Хлътев Преглед на мнение
      ...Анадън му?...
      Кое? Тая станция българска ли е?
      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• Не искам да съм заядлив но темата банки е изключително важна.По рано (когато форума беше актуален) много банкери бяха членове тук и се обменяше изключително важна информация която беше сравнима с специализиран форум буквално...
        И сега не ми се ще да се слиза на махленско/клюкарско ниво... иска ми се да се обсъждат наистина важни неща/информация която буквално е ключова която буквално променя всичко...
        Например:
        Тази година за пръв път при международни разплащания към трети страни в долари - банките започнаха да задържат парите. Примерно плащаш фактура на Сингапур примерно която е в долари.И по традиция се минава през американска банка посредник. Е точно тя задържа парите с мотив проверка за ... абе за глупост защото имаш (поне при нас) сериозно основание : регулярно месечно плащане по фактура. Задържането на парите трае - 2-8 месеца... През това време - нищо не може да направиш.
        Много бяхме изненадани - големи караници бяха то заплахи то чудо.. И нищо - казаха че така ще бъде - щом искаме да ползваме долари - това е цената..Американците правят каквото си искат и няма къде да мърдаме...
        Е след месеци караници и изхабен сериозен ресурс - намери се начин - Съществува начин да се разплащаш директно в RMB примерно ... при това условията са невероятни (за нас) като: личен банкер който следи за проблеми по плащанията(хакери фалшиви сметки и прочие) отделно договаряш курс който е по изгоден и от ченчбюро и получаваш специално банково проследяване с UFTR код (важно е когато парите отиват на изток) и много други...
        И не на последно място - всичко това е с български айбан - това е изключително важно - заради НАП, митници, и осчетоводяване... Бюрокрацията върви...
        Има и недостатъци разбира се - но те се пренебрежими . Още ме е яд като се сетя за банковите курсове на обмен.Винаги 2 стинки отгоре - при 50 000 това са 1000 лв - ей така...

Не бих казал че българските банки са по зле от западните примерно.
        Преди -4-5 месеца имахме много интересен казус с HSBC в Хонконг - където преведохме пари и разполагаме с официален банков документ - и отговора на HSBC беше - не сме получили пари няма такъв превод... Стартира официално банково разследване - накрая парите се оказаха че наистина са в HSBC но се "намериха" след повече от 20 дни... Много нерви образуваха.

Ако държите по голяма сума в български банки - примерно над 150-200к - винаги има проблем дали ще си ги получите. Искат конкретен документ като основание за произход.Което е сериозен проблем - защото изисква допълнително нерви и ресурси...
        Вече избягваме да държим големи суми в банки - проблем става...

Не съм оптимист и привърженик на онлайн банкирането . Защото виждам непрекъснато нарастващи проблеми.
        Според мен - най добре е да ползваш и двата начина - онлайн банкирането е назаменимо при някои случаи но трябва задължително да имаш и пари в брой..
        И според ситуацията - всяко едно нещо да може да се плаща по двата начина и всеки си избира как да плати... и по този начин -таксите и условията буквално ще се саморегулират..Щото никой няма да посмее да вдигне таксата на нещо тъй като клиента ще предпочете другия начин....

Умишлено не споменавам имена на конкретни банки - защото админа ще ме набие...

Коментар

• Забравих да спомена един изключително любопитен казус с наш контрагент от Велико Търново...
          Все при него се получава
          Та плаща си човека фактурата онлайн го прави като парите са от фирмена сметка към друга фирмена (плащане на фактура)
          И... превода се бави - по 2 дни примерно...закъснява - парите не се "виждат"
          Стандартен превод с SWIFT код - та въпроса е къде по дяволите изчезват парите за един два дни?!? Няма ги в сметката на изпращача но не се виждат и при получателя...
          Някъде по трасето са което е необяснимо за мен...Не би трябвало да е възможно да се получава...

Коментар

• IvanIvanovi
            IvanIvanovi коментира
            Редактиране на коментар
            жокер: СПОТ вальор

• mishomishev
            mishomishev коментира
            Редактиране на коментар
            абе наистина спот вальора пише до два работни дни... не ми е напълно ясно...
            Как обаче при това положение на всички останали пристигат за часове? И това значи ли че като платиш получателя трябва да чака 2 дена?? Защото масова практика е даже да покажеш банково бордеро - пак не се вярва...защото може да се създаде лесно

• IvanIvanovi
            IvanIvanovi коментира
            Редактиране на коментар
            има различни канали за разплащане, съответно с различна скорост и различна цена.
            начина се избира от наредителя, има и суперекспресни преводи във валута.
            а парите "изчезват", защото някои банки ги преместват от сметката на наредителя /за да не ги изтегли в тия два дена до вальора/ в сметка "чакащи СПОТ вальора"

Кое? Тая станция българска ли е?
          когато нямаш какво да кажеш за фактите, разбира се хващаш се за шегата ....
          Приемам, че си съгласен с всичко останало, което съм написал.
          И също така оттеглям "разбираш ли" на турски и го заменям със "Сещ ли се ?"

Първоначално публикуван от Гаврил Груев Хлътев Преглед на мнение

От всички твои плащания както и всички плащания на другите клиенти на банката, КОМБИНИРАНО с плащанията от/към фирмите/магазините от които си пазарувал
          ТИ СЕ СЪСТАВЯ ДОСИЕ.
          Според това досие се решава :
          - каква да ти е таксата
          - дали да получиш някакви преференции или набутвации
          - дали и ПРИ КАКЪВ % да ти се отпусне кредит
          - дали и КАКЪВ индивидуален % за депозита ти да получиш

тоест имат огромен обем от данни трупани години наред, които се ползват в ТЕХЕН ИНТЕРЕС и в ТВОЙ УЩЪРБ.
          Сещ ли се?

И не забравяй, че тези твои данни 'се дават' на когото 'трябва' и на който си плати.
          Последно редактирано от Гаврил Груев Хлътев; 02-08-24, 09:38.

Коментар

• Не видях факти, а разсъждения и предположение.
            Искам да успокоя теб и Мишев, че умнофоните и умнотелевизорите които ползвате снасят на порадъци повече, и то по-полезна информация от картите за разплащане.
            Затова или спете спокойно и не ги мислете тия неща, или се връщайте в каменната ера. Друг начин няма.

Първоначално публикуван от Гаврил Груев Хлътев Преглед на мнение
            "Сещ ли се ?"
            По въпроса за сленга. Не знам какви цели мислиш че постигаш с него...
            Изкушавам се да ти отговоря нещо в стил: "ъмчи къ инъчи", но все едно не съм го споменавал...

И коментаторите...

Коментар

• USD не са ни задържали при доларови преводи към Азия, обикновено минават за 2 - 3 дни, колкото е срока. Да, банката иска декларация за суми над определено ниво.

Коментар

• mishomishev
                mishomishev коментира
                Редактиране на коментар
                Ами и аз мислех така... след години работа все си мислех че няма да ме засегне - дребен съм и не представлявам интерес но се случи.
                При това по изключително неприятен начин - беше наш постоянен дългогодишен партнор а стоката беше групаж но ценна и вече беше в пристанището и чакаше групаж. При това положение ни напред ни назад - всичко пада в канала...
                Банката беше ОББ/Райфайзен - стигнахме до най големия шеф - да не казвам имена - и се молеха по бързо да свърши проверката. Още щом стана ясно това Райфайзен започна веднага активна сериозна подкрепа (адски съм им благодарен) предоставиха всички документи и се обаждаха някъде си в Белгия за съдействие - и след 2 месеца освободиха парите...
                Докато ние се борихме - имаше още 2 русенски и 3 пловдивски фирми също с задържани пари.. и те ни ориентираха защото ние просто полудяхме - това буквално спира бизнеса - тръгнаха адвокати да събират документи за щети и прочие...
                Русенската фирма ни предупреди да не плащаме втори път макар и от друга сметка - те направили така и са им блокирали и второто плащане!

Ако не бяха хората на Райфайзен - парите щяха да седят 5-6 месеца...както на пловдивските фирми.Това буквално блокира всичко...Така че българските банкери направиха абсолютно всичко да защитят клиента си (мен).
                Искам да кажа че аз съм и човека дето се оплака на шефовете (преди година) че за всяко плащане в долари на нас ни струва изключително скъпо заради неизгодния банков курс който ни принуждават да ползваме. Отговора беше че съм скъперник габровец и да не се стискам...
                При новия банков начин - можем да купуваме долар или китайски юан по изключително изгодни пазарни курсове - ами то само от една фактура се спестява над 2000 лв а ние имаме всеки месец плащания...за година над 15 000 лева е разликата...
                Ако има плащания към Китай - далеч по изгодно е да плащаш директно в китайски юани. Курса е невероятен - причината е че ние сме в валутен борд и се прилага директно лев евро юан което е по изгодно... Допълнително - когато китай получи долари- той ги обръща в RMB - оттам губи допълнително...без да броим китайската бюрокрация (зависи коя провинция е)
                Ние сме стигали разлика 8-9% -- за нас това е изключително много..фактура от 50 000 става 46 000...
                Ако обаче плащанията са към Сингапур Тайван или Малаазия - там все още долара е водещ.
                П.П
                Забравих да кажа най важното - за всеки превод ни дават елементарно банково проследяване с UFTR код - това е един специален банков код - който като го дадеш на банката получател и тя веднага чрез него вижда къде и как се движат парите...

Не видях факти, а разсъждения и предположение.
              Искам да успокоя теб и Мишев, че умнофоните и умнотелевизорите които ползвате снасят на порадъци повече, и то по-полезна информация от картите за разплащане.
              Затова или спете спокойно и не ги мислете тия неща, или се връщайте в каменната ера. Друг начин няма. ..
              Това просто подкрепя всичко което съм написал за банките
              Иначе , лечението за изброените умнофони и умнотелевизори е:
              - guest отделна мрежа - има я във ВСЕКИ нормален рутер
              - 'санитарен' акаунт за умноТВ , който не дава инфо за Името и адреса ти

иначе ако се мине както си трябва се включват едни умни думички:
              ПиХоле, випиени, ТОРове и прочее.
              Освен това доста удобно е да имаш 'сигурен' умнофон само за важни неща и друг умнофон с акаунт на 'Иван Иванов' , където да шариш без притеснение

твоето оправдаване на овчото послушание към 'големите батковци' от банките и ИТ-гигантите ми прилича на двестакилограмовите дебелаци, които обясняват, че са болни и затова са дебели.
              АКО не ти пука, че ще се възползват от теб - 'те' се възползват от теб. Постоянно и с голям кеф ... за тях.

Коментар

• Ти да не би от общи приказки за общи положения да мина към мой персонален анализ?
                Накратко - мен не ме мисли. Оправям се чудесно с тоя тип техника. Няма повод за притеснения и тревоги.

Не виждам смисъл да коментирам останалото написано от теб.
                Някаква част от него не говори нищо на повечето потребители, което прави казаното от мен за умнофоните в предишното мнение вярно.
                От начина по който си формулирал написаното, ми се струва, че то не говори почти нищо и на теб. Което ако е така, си е твой проблем...

И коментаторите...

Коментар

Ти да не би от общи приказки за общи положения да мина към мой персонален анализ?
                  Накратко - мен не ме мисли. Оправям се чудесно с тоя тип техника. Няма повод за притеснения и тревоги.

Не виждам смисъл да коментирам останалото написано от теб.
                  Някаква част от него не говори нищо на повечето потребители, което прави казаното от мен за умнофоните в предишното мнение вярно.
                  От начина по който си формулирал написаното, ми се струва, че то не говори почти нищо и на теб. Което ако е така, си е твой проблем...
                  Благодаря - споделяш твърде много от проблемите си.

Коментар

Пак ли акъл ръсиш?
                    Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

• Първоначално публикуван от disko04 Преглед на мнение

Пак ли акъл ръсиш?
                      Човек вижда това, което иска да види.... когато не е наясно с този психологически механизъм.
                      Точно като теб.
                      Пиши си там, знаеш къде и се радвай на победата, която ще платят с живота си други хора .
                      Ти ще ги окуражаваш от клавиатурата си и ще бъдеш морален, принципен и Добър Човек, нали ?

Коментар

Не съм споменал и дума за мои проблеми.
                        Да не четеш нещо друго? Или да имаш ехо от такова, прочетено другаде?

И коментаторите...

Коментар

Не съм споменал и дума за мои проблеми.
                          Да не четеш нещо друго? Или да имаш ехо от такова, прочетено другаде?
                          "Не виждам смисъл" е само извадка от цялото излияние.
                          Което е доста интересно за всеки прочел повече от две книги по психология.
                          В това, че ме забавляваш не намирам нищо лошо, а ти?

Коментар

• О, сигурен съм че забавлението ти бледнее пред моето...

Доколкото разбирам горното мнение беше само за обща информация - за да подскажеш, че някъде имало начетени хора. От него се подразбира ти не влизаш в групата на тия "чели повече от две книги".

Ако знаеш и други номера, не се срамувай да ги покажеш.

И коментаторите...

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X