Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Колеги, хайде да се обединим за контейнер от САЩ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Колеги, хайде да се обединим за контейнер от САЩ

Бе малко са големшки (цели 15"Х10") ама дано ги набутаме някак...
    Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

За да избегнем последващите въпроси - смятате грубо обема на желаните от вас стоки, изчислявате го процентно от обема на контейнера и от там получавате процента, който ще заплатите от крайната транспортна цена. Обема на контейнера зависи от това какво ще транспортираме и колко човека ще участват. Има малък и двоен контейнер. От големината му зависи и цената на транспорта. Излишно е да казвам, че големия излиза по-изгодно.

Коментар

Понеже не знам как да ги сметна тез неща, кажи едно АТВ колко излиза. И като цена и като сума за достака. Така ще добием най-добра представа.

Коментар

Първоначално публикуван от kolonal Преглед на мнение
          Понеже не знам как да ги сметна тез неща, кажи едно АТВ колко излиза. И като цена и като сума за достака. Така ще добием най-добра представа.
          Колеги, айде по-сериозно, а! Сега какво, да хвърлям боб какво АТВ искаш, да гадая за колко ще го намериш в Ебей, да предположа колко човека ще се съберем и какъв контейнер ще трябва, и въз основа на тея ясновидения да ти сметна какво ще трябва да платиш!

Коментар

Севдо, не ме разбирай погрешно. Скаран съм с английския и то доста. Сега ще разгледам в Е-Бей и ще ти кажа на какво съм се спрял. После ще го обсъдим.

Коментар

А, така е друго!
              След като си харесаш нещото, питай чичко Гугъл за технически характеристики, умножи височината по широчината по дължината и ще получиш обема.

Коментар

Първоначално публикуван от uazik Преглед на мнение
                И аз съм навит но кой ще агентира контейнера.

Отдавна го мислим.
                Всички участници плащат доставката до склад на спедиторска фирма в САЩ. Оттам, спедиторите консолидират пратката и я натоварват на контейнера. За около 2 месеца пристига в Бургас или Варна (в зависимост от контейнерната линия). Може и до Солун, даже е малко по-евтино, но проблемите с освобождаването са по-големи.

Има няколко важни момента:

1. Контейнера трябва да се фрахтова DDU (София, Пловдив или друг удобен на участниците град). Иначе излизат разни терминални, коносаментни и прочие такси, които са "скрити разходи". Плюс допълнителната гаранция за вътрешния транспорт.

2. Освобождаването трябва да става в един град, щото иначе тръгват едни цесии и допълнителни гаранции, което значи още пари.

3. ДДС-то и в Африка е ДДС - няма как да избягаш от него.

4. Ако решите да го правите в София или Бургас, мога да помогна с митническите формалности - тарифата ще е по едно кръгче на всяко освободено АТВ, за джантите ще се договаряме отделно

Коментар

ако някой помага за пазаруването (хич не разбирам как става) аз ще се включа с дребни нещица..... ново окачване, перка,карета..... все ще се намери място в ъгъла, надявам се

Коментар

Първоначално публикуван от Tougi Преглед на мнение
                    Всички участници плащат доставката до склад на спедиторска фирма в САЩ. Оттам, спедиторите консолидират пратката и я натоварват на контейнера. За около 2 месеца пристига в Бургас или Варна (в зависимост от контейнерната линия). Може и до Солун, даже е малко по-евтино, но проблемите с освобождаването са по-големи.

Има няколко важни момента:

1. Контейнера трябва да се фрахтова DDU (София, Пловдив или друг удобен на участниците град). Иначе излизат разни терминални, коносаментни и прочие такси, които са "скрити разходи". Плюс допълнителната гаранция за вътрешния транспорт.

2. Освобождаването трябва да става в един град, щото иначе тръгват едни цесии и допълнителни гаранции, което значи още пари.

3. ДДС-то и в Африка е ДДС - няма как да избягаш от него.

4. Ако решите да го правите в София или Бургас, мога да помогна с митническите формалности - тарифата ще е по едно кръгче на всяко освободено АТВ, за джантите ще се договаряме отделно
                    Обмислям покупката на едно Калмини 6" и се чудя колко пари ще ми бъде ДДС, Мито и доставка.Цената е около 1000 $ за окачването и боди лифт.
                    DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Първоначално публикуван от PACH Преглед на мнение
                      Обмислям покупката на едно Калмини 6" и се чудя колко пари ще ми бъде ДДС, Мито и доставка.Цената е около 1000 $ за окачването и боди лифт.
                      Най-грубо, смятай мито 4.5%, ДДС - 20% (върху стойността плюс транспорта), сигурно ще има и такса опаковка (5-10 лева максимум).

Колко ще струва транспорта, няма как да ти кажа - за тегло от 20 кг, смятай от около 200 до 700 долара (първото е ако някой ти занесе пратката до летището и я качи на самолета, второто е ако използваш UPS или DHL).

Коментар

Първоначално публикуван от Tougi Преглед на мнение
                        Най-грубо, смятай мито 4.5%, ДДС - 20% (върху стойността плюс транспорта), сигурно ще има и такса опаковка (5-10 лева максимум).

Колко ще струва транспорта, няма как да ти кажа - за тегло от 20 кг, смятай от около 200 до 700 долара (първото е ако някой ти занесе пратката до летището и я качи на самолета, второто е ако използваш UPS или DHL).

Доставката си мисля да е с контейнера Какви 200-700$ целия контейнер е към 500$ шипинга.Иначе 1000$ с мито и ддс = 1245$
                        Ако се вземе от европа излиза към 1000 лв. отгоре
                        Грубо с опаковката е към 50 кг.

CALMINI 3" Suspension System + 3" Body Lift 48.00 кг.

Коментар

къде го тоз контейнер за 500 долара???

АТV-тата трябва или да са сложени в сандък за да се товарят по няколко едно в/у друго или се губи място в контейнера...

Работата въобще не е толкова проста и ако се съберете 10 човека, но на един от вас документите не са ОК, може да откарате дъъ-ъълго време на митница...

Нормалният начин да се свърши работата е всичко да пристигне на името на 1 получател и той да препродаде стоката на останалите...

освено това, ако АТV-тата и др употребявани стоки не се огледат преди покупката от е-бей е твърде вероятно да получите нещо неизползваемо...
                          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                            къде го тоз контейнер за 500 долара???
                            Имам приятел който работи на пристанището,цената за контейнер от Америка до България е между 500-600$.Това е проверена информация.

Коментар

И аз ще се включа. С лебедка и джанти евентуално. Може и гуми. Тия дни ще погледна какво-що.

А още по-добре ще е да вземем да се съберем за контейнер от Китай/Хонгконг. Ама там с пазаруването е мътна и кървава...
                              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от PACH Преглед на мнение
                                Имам приятел който работи на пристанището,цената за контейнер от Америка до България е между 500-600$.Това е проверена информация.
                                щом приятелят ти казва така, няма да спориме... Но в интерес на истината сигурно е изпуснал 1 нула...
                                помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X