Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ГТП и пътен данък.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от pansim Преглед на мнение
    Едно от всичките повишения е. И разхода за автомобила пак е един от многото които са завишени. Говоря за ежедневни разходи, които няма как да избегна нито аз нито ти.
    Та, ако смяташ че е популизъм - добре, няма да споря. Но си гледам джоба, и там се случват неща които не са в моя полза.
    Така е. Същото важи и за моят джоб, но подобни промени са закономерни и не намирам повод да се стига до публичното им обсъждане. Да не говорим, че не виждам и смисъл.
    И киселото мляко е поскъпнало. Що няма нарочна тема?

Отделно от доста време съм извадил голямата секира, и директно режа от глезените. Който намира услугите ми или продуктите които произвеждам за скъпи, може да потърси алтернативи. Нито ще му се разсърдя, нито го гледам "лошо".
    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
      ...
      И киселото мляко е поскъпнало. Що няма нарочна тема?
      ...

Поскъпнало ама не х2 за нула време.
      Освен това има скъпо и евтино млеко пък и не е задължително да го ядеш да го ядеш.
      Едва ли ще има скъп и евтин прегледа а той е задължителен.
      И накрая едното е реален продукт а другото - услуга.
      Ако искате да гледате на услугата като на продукт - ваша воля.
      За мен не е а това даже не е услуга!
      Изобщо - ебаси сравнението
      Враг усраине

Коментар

• pansim
        pansim коментира
        Редактиране на коментар
        +1
        Мисля точно по същия начин.

Притежанието на превозно средство също не е задължително...

И коментаторите...

Коментар

• ИВАН НЕДОКЛАНОВ
        ИВАН НЕДОКЛАНОВ коментира
        Редактиране на коментар
        Не е задължотелно,а е наложително , след като властта е абдикирала и не е осигурила обществен транспорт.

Иначе си прав за процентното съотношение спрямо годишния разход, но недоволството не е от процента а от факта ,че се налага "насилствено" нещо задължително. Например и Застраховката не е голям процент от годишния разход за автомобила , ама ако ти я вдигнат двойно от утре , пак ли ще кажеш ,че няма проблеми ?

Разбирам , че си си навил на масрафа и парите не ги цениш и плащаш всико което си решиш че искаш да платиш , но приеми , че има хора , които не са като теб и точно те недоволстват , когато насилствено ги правят по-бедни.
        Последно редактирано от ИВАН НЕДОКЛАНОВ; 25-04-24, 10:50.

И после кой говори за популизъм!
      Но да - прав си.
      Не е.
      Враг усраине

Коментар

Не, говоря за цивренето. Непрекъснатото циврене с повод, и най-вече без...
        Не разбрах, тия 50 пари с колко процента увеличиха годишните разходи около МПС?
        Вашите доходи промениха ли се за тоя период, и ако да, в каква посока?

Някой дали си дава сметка, че времето отделено за цялото това циврене като човекочасове струва повече? Много повече.
        Всъщност, вие да не крадете "работно време" от работодателя си пишейки тук, сега?

И коментаторите...

Коментар

Всъщност, вие да не крадете "работно време" от работодателя си пишейки тук, сега?
          Крада от себе си. А ти?
          И ако за даден продукт има обективни причини той да поскъпне, то никаква реална причина за 100% увеличение аз не виждам за "прегледа"
          Може би ако се позовем на поскъпване издръжката на живота, ще има оправдание за едни 15-20% увеличение, ама ...ай приятен ден. Излишно е.

Панайот Бърдарски
          0887 60 77 22

Коментар

Нищо не струва понеже няма и услуга.
            А тук има доста теми, които не променят нищо.
            И не са в разрез на никакви правила.
            Враг усраине

Коментар

Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение
              Нищо не струва понеже няма и услуга.
              Тая ти теза все още не ми е ясна. Какво значи, че не е услуга?

И коментаторите...

Коментар

Не, говоря за цивренето. Непрекъснатото циврене с повод, и най-вече без...
                Не разбрах, тия 50 пари с колко процента увеличиха годишните разходи около МПС?
                Вашите доходи промениха ли се за тоя период, и ако да, в каква посока?
                Моите доходи не са се променили, същите са си. Но това си е мой проблем.

Относно 50-то лв за които цивря...
                Нямаше да е за мен проблем, ако цената на прегледите постепенно се беше вдигнала до 100 лв и то на пазарен принцип. Но тук става въпрос за съвсем друго нещо, картел му казват и договорки под масата.
                И пак повтарям, защото явно някой не е разбрал. Не са проблем парите като сума, а това, че има увеличение на 100 %, за нещо което грам няма да се промени след вдигането на цената.
                Който търси , намира !
                Човекът е човек, когато е на път !

Коментар

Отново популизъм. Увеличението на ГТП с 50 пари, с колко процента увеличава годишните експлоатационна разходи по МПС? Питам за ВСИЧКИ разходи.
                  Със 100%, нали?
                  Я ми кажи , когато си на ръба и зпалтата ти покрива само режийните , без непредвидените разходи , има ли значени , с колко ще ти увелича нещо от режийните , дали с 1 % или 30 % .. все си на минус .
                  Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
                  За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

Първоначално публикуван от ИВАН НЕДОКЛАНОВ Преглед на мнение
                    Я ми кажи , когато си на ръба и зпалтата ти покрива само режийните , без непредвидените разходи , има ли значени , с колко ще ти увелича нещо от режийните , дали с 1 % или 30 % .. все си на минус .
                    Наясно съм, че има и финансово притеснени хора.
                    Въпросът ти ме провокира да повдигна един друг въпрос който умишлено спестих. Ако някой действително е сериозно притеснен финансово, и ГОДИШЕН разход от 50 лв. сериознзо обърква бюджета му (4 пари и малко месечно), такъв човек как би поддържал автомобил. Явно не се очаква да купи нови гуми или комплект накладки и дискове.
                    От това следват още няколко въпроса които отново ще спестя, засега.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от cnc82 Преглед на мнение

Това са цени за преглед в СБА Ямбол.
                      Преди малко проверих за други градове и на доста места са по "старите" цени.
                      Ама у наше село вече всички са на по стотак... Просто се развиваме много бързо и сме изпреварили повечето населени места.
                      Наговорили са се за еднаква цена, ако са примерно 7-8 пункта, става по-лесно.Всеки натиска да печели повече, когато клиентът няма, или почти няма алтернатива е по-лесно...Например мобилните оператори...А и не е задължително да се минава преглед по местоживеене, може да се направи и в друг град.Всеки е прав да си гони интереса

Коментар

Има една тенденция да се вдигат цените на всякакви стоки и услуги. И това не зависи от минимална заплата , ами от това че скоро се очаква да минем на Евро. Финансистите от екрана убеждават, че няма да има съществена разлика в цените при промяната и обмяната ще е по курса , съответно и цените. Да но търговците вдигат предварително цените на всичко, така че като обърнем на Евро цените ще станат като преди увеличенията , но вече в Евро. Получава се вместо еврото да струва 2лв, за търговците вече ще е 1лв, т.е. само ще сменят валутата.Само дето приходите ни ще станат наполовина. Спомнете си преди година-две какви бяха цените и сега какви са, а и продължават да растат. Дали стандарта на живот се е повишил еднакво с настоящите цени - определено не.

Коментар

Наясно съм, че има и финансово притеснени хора.
                          Въпросът ти ме провокира да повдигна един друг въпрос който умишлено спестих. Ако някой действително е сериозно притеснен финансово, и ГОДИШЕН разход от 50 лв. сериознзо обърква бюджета му (4 пари и малко месечно), такъв човек как би поддържал автомобил. Явно не се очаква да купи нови гуми или комплект накладки и дискове.
                          От това следват още няколко въпроса които отново ще спестя, засега.
                          Мисля , че те разбирам . Сега ще се опитам да ме разбереш и ти . Има хора , които не живеят в пълна нищета, но си знаят разходите за годината, знаят си приходите и си правят сметката. Например , летните месеци , когато сметките са по-ниски , спестяват , за да могат да си плащат сметките зимата , или да си платят предвиденото обслужване , застраховката на колата , застраховката на къщата, таксите за детските занимания и т.н. Постигнали са някакъв баланс , борят се с инфлацията , защото знаем , че заплатите не се увеличават със същите темпове и това , че минималната заплата се вдига, не означава , че всеки работодадет увеличава заплатите на работниците си . Та точно на тези хора , една променлива да се увеличи в техните сметки е тежка задача, за решаване , а променливите обикновенно се менят по няколко наведнъж. Това според мен е проблема . Сега , дали повдигналия темата е точно от тези хора не знам . Много искам да са малцинство , но си мисля ,че са повече от половината работещи .
                          Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
                          За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

Разбирам те.
                            Но... Има някаква тенденция да се мрънка по подразбиране. Колко зле било... нещо...
                            През летния сезон няма излизане от софето в посока "некоя локва". През деня трафик, няма минаване наникъде. И това при не особено евтини горива, автомобили, че и ГТП струващ 100 пари.
                            Но е зле. Си таковало онаковата...
                            Ако около коледа или черния петък застанеш пред някой техномагазин и се загледаш в какви обеми се пазаруват 50" - 80" телевизори от първа необхосимост и животоспасяващи умнофони също ще останеш замислен.
                            То да е само това де...

Та... Да, има хора които са затруднени, но основният поток мрънкане е, е така - за да се мрънка. Вероятно защото и другите мрънкат. Или пък е станало модерно. Което всъщност е доста досадно...

И коментаторите...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X