Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ГТП и пътен данък.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
    Досадно е, но годишен разход по автомобила от порядъка на 50 лв. не би трябвало да е кой знае какъв харч.
    Това колко правеше в универсалната мерна единица "резервоари гориво", че нямам калкулатор пред мен за да го сметна?
    Въпросът е принципен, поне за мен. Не е до 50 лв разход...
    Но това е 100 % увеличение на услугата, като насреща няма абсолютно нищо.
    Да не говорим, че в много по-богати държави ГТП вече е по-евтин от колкото у нас..
    Който търси , намира !
    Човекът е човек, когато е на път !

Коментар

Уффф, периодично и в този форум, а и в държавата като цяло избухват оплаквания, как това или онова се е повишило. Само че това са сравнително нормални процеси свързани с възможноста на правителствата да печатат валути и желанието им да похарчат повече от това, което получават. Така е било преди 2000 г. така и ще бъде. Аз самия до преди години бях сред тези хора. Но се замислих (слава богу Господ ми е дал мозък) и намерих решение за себеси, което можа да утрои доходите ми. За разлика от повечето от вас за мен важат изключително много и тежки ограничения по отношение на това какво мога да правя и какво не.
      И успях. Сега имам законни и легални доходи, които не са в разрез с основното ми трудово правоотношение.
      Съответно никак не ми пука дали това или онова е поскъпнало и колко. Мога да си го позволя и не го мисля.
      Съзнавам, че мнозинството не е като мен, но тъй като не живея във вакуум забелязвам, че за мнозина е много по лесно да се оплакват вместо да се замислят и да намерят решение на проблемите си.

Какво ще получа за 50 или за 100 лв? Ми нищо повече от това да мога да притежавам и управлявам законно автомобил в страната. Това ми стига! Останалото са неща за, които не си заслужава да си разбивам нервите и да си причинявам болести.
      Трите О-та на неудачниците: Оплакване, Оправдаване, Обвиняване.

Коментар

• ИВАН НЕДОКЛАНОВ
        ИВАН НЕДОКЛАНОВ коментира
        Редактиране на коментар
        Ами сподели на хората , за да спрат да се оплакват и да утроят и те доходите си

• siem
        siem коментира
        Редактиране на коментар
        Да не би някой нещо да е споделил с мен? Или пък помогнал по някакъв начин за това? Не. Не се чувствам длъжен пред никого за нищо и въпреки това ето два жокера
        Самообразование в правилна посока.
        Максимално добра реализация на придобитите квалификации и.т.н. (без лафове от сорта: "вече ми е късно" и " при нас няма възможности")

Това не е "топлата вода" и всеки го знае, но далеч не всеки му стиска да го направи.
        Последно редактирано от siem; 25-04-24, 08:57.

Първоначално публикуван от cnc82 Преглед на мнение
      Въпросът е принципен, поне за мен. Не е до 50 лв разход...
      Но това е 100 % увеличение на услугата, като насреща няма абсолютно нищо....
      Като каза за принципните неща...
      Принципно нямам против горивата да са 12 стинки с ДДС литъра. А защо не и безплатни. Но няма. Цените са такива каквито са, и дори да започна да се оплаквам, те няма да се променят.

И не съм съгласен, че срещу увеличената цена не получаваш нищо. Получаваш услуга.
      Ама била същата като преди увеличението на цената и? Да, но ако изборът е между евтина услуга която никой не предлага защото не му е икономически изгодно или такава с по-висока цена, но реална услуга кое би избрал?

Или още по-готиния случай - за цяла София да има един единствен пункт за ГТП пред който има денонощна опашка и за преглед се чака 6 дни... Ама било на старите цени. Да, и?

Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Колкото и житейска мУдроС да извадите изпод нокИтЪт пак няма да е достатъчна.

Това една услуга да поскъпне със 100% (ако наистина са толкова, де) без да се промени най-малкото е смущаващо.
        Да не говорим, че е напълно куха спрямо нуждата, заради която би трябвало да съществува.
        Със същият успех може да бъде обединена с пътен данък например.

Да беха барем въвели нов, холаграмен 6D стикер, плазмено гравиран на лявото огледало.
        А защо не и на дясното?

Последно редактирано от Esper; 25-04-24, 01:55.
        Враг усраине

Коментар

Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение
          Това една услуга да поскъпне със 100% (ако наистина са толкова, де) без да се промени най-малкото е смущаващо.
          Толкова са, ето от сайта на СБА информация..

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Screenshot_2024-04-25-06-19-41-540_com.android.chrome.jpg
Прегледи:162
Размер:127.7 КБ
ID:6963581

Който търси , намира !

Коментар

Ако увелича цените на услугите със 100%, рязко ще остана без работа. И стотина души включително. И след някой месец- една работеща фирма по- малко. Говоря за производство. Но на търговия и услуги някак си по- лесно им се получават нещата.
            А относно дали пунктовете предлагат услуга или просто лепят стикери за 100 лв, то и преди ми сменяха крушки, вместо да не ме пуснат. Но в сервиз, с който работя от 15 години и ми поддържа автопарка.
            Марин Райковски

Коментар

Глобата за автомобил без ГТП е 50 лева
              Мен лично за последните 5 години са ме спряли 4 пъти и то по време на някакви акции. Та средно по веднъж на година Значи глобата е по-изгодна от прегледа
              Последно редактирано от ИВАН НЕДОКЛАНОВ; 25-04-24, 08:12.
              Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
              За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

Дори толкова да е риска при произшествие не е приемлив.
                Освен това в последно време "акциите" им зачестиха.

Реално СБА картите се оказват "оферта".
                70лв им е сребърна + карта която включвала безплатно ГТП.
                Това е по-малко от НАПЪЛНО БЕЗПОЛЕЗНИЯТ преглед.
                Дори само това е ОК към момента а тя включва и други услуги!

Сега погледнах, че Миркат с консервата са ми дали сребърна, която обаче дава само 20%.
                Мислех дали да не питам някой мога ли да си доплатя до сребърна + точно 25лв са уж.
                Обаче пък картите са за конкретно МПС и при мен се губи ползата от файдата.

Но като цяло членството в СБА изглежда изплува като една добра идея!!!
                Враг усраине

Коментар

• ИВАН НЕДОКЛАНОВ
                  ИВАН НЕДОКЛАНОВ коментира
                  Редактиране на коментар
                  Само дето там преглед се минава много трудно , освен ако не ти е нова колата . Аз ползвах сребърна + доста годин , но като почнаха да се заяждат за еконормите и спрях да ходя там .

Ще ми се да попитам - колко от всички нас сме успели да повишим дохада си за последните две-три години със 100%
                Аз не съм, за мой срам.
                Споделете и Вие. Не питам за конкретни суми а за процент. Не ме интересува кой колко изкарва
                Защото тази цена на "преглед" ми изглежда точно каквато е - извиване на ръцете
                Панайот Бърдарски
                0887 60 77 22

Коментар

• cnc82
                  cnc82 коментира
                  Редактиране на коментар
                  При мен доходите са същите каквито бяха преди 2, даже и преди 5 години.

Първоначално публикуван от cnc82 Преглед на мнение

Толкова са, ето от сайта на СБА информация..

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Screenshot_2024-04-25-06-19-41-540_com.android.chrome.jpg
Прегледи:162
Размер:127.7 КБ
ID:6963581

Това е цената в СБА само, или и в другите пунктове е същата?Защото може при тях да е по-скъпа, с цел да те изкушат да си вземеш карта?Демек, гледаш как правиш икономия

Коментар

Първоначално публикуван от krassitch Преглед на мнение

Това е цената в СБА само, или и в другите пунктове е същата?Защото може при тях да е по-скъпа, с цел да те изкушат да си вземеш карта?Демек, гледаш как правиш икономия
                  Това са цени за преглед в СБА Ямбол.
                  Преди малко проверих за други градове и на доста места са по "старите" цени.
                  Ама у наше село вече всички са на по стотак... Просто се развиваме много бързо и сме изпреварили повечето населени места.
                  Който търси , намира !

Коментар

Първоначално публикуван от pansim Преглед на мнение
                    Ще ми се да попитам - колко от всички нас сме успели да повишим дохада си за последните две-три години със 100%
                    Аз не съм, за мой срам.
                    Споделете и Вие. Не питам за конкретни суми а за процент. Не ме интересува кой колко изкарва
                    Защото тази цена на "преглед" ми изглежда точно каквато е - извиване на ръцете
                    Отново популизъм. Увеличението на ГТП с 50 пари, с колко процента увеличава годишните експлоатационна разходи по МПС? Питам за ВСИЧКИ разходи.
                    Със 100%, нали?

И коментаторите...

Коментар

Отново популизъм. Увеличението на ГТП с 50 пари, с колко процента увеличава годишните експлоатационна разходи по МПС? Питам за ВСИЧКИ разходи.
                      Със 100%, нали?
                      Ицо, Оти се правиш на улав ? 🙂
                      Според теб колко процента е инфлацията за последните 2-3 години, ама ей така общо за всичко ?
                      Който търси , намира !

Коментар

Първо, въпросът ми не беше отправен към теб.
                        Второ, не си му отговорил. Само общи приказки.
                        Трето, не знам колко е инфлацията. Мрънкалата и тия които циврят с повод и без такъв, нямат ли готов отговор, че ме питаш.
                        Четвърто, използвай подобен сленг когато комуникираш с близките си, а във форума използвай общоприетитя начин за изразяване.

Нещо друго?

И коментаторите...

Коментар

Със 100%, нали?
                          Едно от всичките повишения е. И разхода за автомобила пак е един от многото които са завишени. Говоря за ежедневни разходи, които няма как да избегна нито аз нито ти.
                          Та, ако смяташ че е популизъм - добре, няма да споря. Но си гледам джоба, и там се случват неща които не са в моя полза.
                          Панайот Бърдарски
                          0887 60 77 22

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X