Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ГТП и пътен данък.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: ГТП и пътен данък.

Понеже първия преглед на мой автомобил беше през далечната 1983г. , когато на преглед се минаваше само на каналите на КАТ, мога да кажа, че тогава наистина трябваше да отстраниш евентуалните неизправности преди да ти дадат заветната кръгла лепенка. Не че и тогава срещу връзването на 2 бойлера не си осигурих безпрепятствено минаване на преглед поне докато "моя човек" на каналите не се пенсионира.
    Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
    Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от Tihomir(imageo) Преглед на мнение
      От друга страна - доста удобно. За тези, които си плащат данъците по интернет(като мен). Така няма да ми се налага да ходя излишно до общината/банката за самата хартийка, че съм платил, което е леко идиотско. Дано да се въведе навсякъде това.

А иначе за смисъла на данъка - ако не си платил данък, то един вид караш колата незаконно(след като данъка е задължителен), съответно защо да минава ГТП тогава... Не разбирам защо плащането на данък се приема като нещо пожелателно все още. Колко ли време ще отнеме да се промени мисленето в тази посока... То идеалния случай е да има връзка и с КАТ, и всичко да си се случва в реално време - проверка за регистрация, данъци, такси... Вместо да ходи човек на 3 места да събира документи.
      Аз изобщо не пожелавам плащането на данъци като пожелателно. Даже много бих се радвал, ако общините вземат някакви адекватни мерки и повишат събираемостта на местните данъци и такси. Това ще е полезно, защото тези средства ще (би трябвало да) отидат за благоустойството на населеното място, в което живея.
      Общините трябва да си събират данъците сами. При натрупване на джакпот си има механизъм: Покана за плащане - може пък да е забравил човекът... или пък да е умрял и да няма наследници... Ако нещата не се оправят с добро - ЧСИ.
      Ама да прехвърлят топката към частни фирми за ГТП да проверяват дали съм платил данък... Е, няма как да се съглася, че това е нормално.
      Данъкът си е данък и няма нищо общо със техническото състояние на МПС-то.
      Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Както каза Tihomir(imagio), интернет е гоУема работа!
        Аз бих добавил и телефона.

От тук следва и другото - връзка в реално време (Тихомир каза) между съответните институции, и всеки да си събира данни за моята вина, а не аз да тичам, и да доказвам, колко съм невинен

п.п. Съпругата ми ражда в Англия, секцио. Съответно няма право да кара кола следващите 6 месеца. Малко след това си смених колата. Обаждам се на застрахователя, да ми промени полицата:
        -Един момент.
        След един момент (по-малко от минута слушане на Моцарт):
        -Готово ... ама нали знаете, че съпругата Ви няма право да кара кола в момента (а тя е втори шофьор в моята полица)?!

Тааа ... тетака ... всичко се знае от когото трябва!
        Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
        Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
        Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

Онлайн проверката е само за автомобили регистрирани в София, понеже само софийска община е синхронизирала базата си с ДАИ. За останалите общини положението си е старото - пожелателно е да се носи бележка за платен данък при минаване на ГТП.
          [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
            Посочи един автомобил, без значение в какво състояние, с купе или без,има няма или изобщо не съществува, има само талон,и срещу 35 лв. ще се сдобие с истински талон и протокол за преглед,повдигам също въпроса, кому е нужно това....
            ДообрЕ!? Я да задам един риторичен въпрос. Като не съм си платил данъка на жилището (моето си, дет съм си го купил надлежно), имам ли аджеба право да живея в него?
            Що ше ми обвързват правото да си ползвам собствеността със задължението да си плащам данъка? Сега! Не ме разбирайте погрешно. Аз съм ЗА плащането на данъците, ама да си намерят друг начин!!
            Относно минаването на преглед САМО с документи. Няма да издам никаква тайна, ако кажа, че тук всичко е възможно, но със сигурност цената няма да е 35лв.
            И най-на края! Никой НЕ може да ме задължи да си мина автомобила на ГТП в района по местоживеене!
            Поне за сега нещата изглеждат така.
            Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Пак е по-добре от нищо. Значи началото е положено!
              Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Първоначално публикуван от Alexfield Преглед на мнение
                ... Данъкът си е данък и няма нищо общо със техническото състояние на МПС-то.
                Същото се отнася и за искането да се представя и полицата за ГО. Просто смотаната държава е неспособна да си върши работата и прехвърля несвойствени задължения на частни фирми, каквито са сервизите за ГТП.
                Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение
                  Относно минаването на преглед САМО с документи. Няма да издам никаква тайна, ако кажа, че тук всичко е възможно, но със сигурност цената няма да е 35лв.
                  Толкоз е!
                  Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                  Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                  Анатолий Пейчинов o8875о9815
                  https://dvrbg.com/

Коментар

Абе , пичове само да ви питам акцизите от горивата за кво се ползват че и данък да им плащам за КВО БЕ.....
                    А тези с Кайените плащат ли?
                    It's too bad that everyone who has a solution on everything is at home commenting on the internet.

Коментар

Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение
                      И най-на края! Никой НЕ може да ме задължи да си мина автомобила на ГТП в района по местоживеене!
                      Че кой те кара да го минаваш по местоживеене?!! Можеш навсякъде да минеш!
                      יעבור
                      «И това ще мине»

Коментар

Така е, можеш навсякъде да минеш, както и други неща... Затова тази наш'та страна е толкова прекрасна за живеене... Карах камион със заверен тахограф, някъде си в друго населено място, където той въобще не е ходил, автобус, на който ми носеха бележките за ГТП докато бях по редовна линия на столичния градски транспорт(където пък постоянно ме следят къде съм бил съвсем официално)... Ето че ние все пак живеем в страната на неограничените възможности, а не онези там отвъд Голямата вода!!!
                        И както и да решат да си събират париците тия държавните чукундури, винаги можем да им кажем, че не е този начина, и че нЕкъде си е по друг начин. Иначе всички искаме да си плащаме съвестно, да минаваме съвестно на прегледи, ама ако може ние да им кажем по какъв начин... А каква е разликата дали парите ще ми ги взима съдия-изпълнител, или нЕкой друг, като така или иначе е трябвало да ги дам. Ма едното нЕмало общо с другото, и какво ли не, от девет кладенеца вода за оправдания...
                        Като не ви кефят тия данъци, ходете и скандирайте да остане само акциза на горивото. До тогава трябва да се плащат, и кой ще ви принуди да го правите няма никаква разлика за вас, нито за държавата. Така че стига глупости от сорта "Искам да платя, ма те не знаят как трябва да си ги вземат..." Знаят, не знаят, ще си ги вземат, или няма да карате и това е справедливо, па нищо че не е спазена нечия стереотипна логика за прилагане на законодателството и при тези вземания.

ПП: И не е проблема да се инвестират едни парици, та полицаите да знаят кои документи нямаш, кои данъци и такси не си си платил, още преди да са те спрели... Проблема е, че с такива закони се губят гласове, а за това никога не е момента за никоя управляваща партия.
                        Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Да ползвам темата и да не отварям нова...

Предполагам всички сте разбрали, че от няколко дни вдигнаха цените на ГТП и вече са 100-110 лв.
                          Като до преди това цената беше на половина. Обяснението на пунктовете е, че защото била вдигната МРЗ и били им се увеличили разходите..
                          Как аджаба им се вдигнаха разходите, та да вдигнат цената двойно ?
                          Аз за себе си имам обяснение и то е, че тихомълком се разбраха помежду си и баам двойни цени !

Защо пък не !?
                          Държава няма и до колкото знам няма закон, който да ги контролира каква цена да искат за услугата.
                          Поредното доене на хората... 😡
                          Който търси , намира !
                          Човекът е човек, когато е на път !

Коментар

• Еделвайс
                            Еделвайс коментира
                            Редактиране на коментар
                            За съжаление и по-зле ще става, то кое ли вече не поскъпна двойно, тройно и повече...

• Esper
                            Esper коментира
                            Редактиране на коментар
                            Чух, бях сигурен, че щом се словоблудства ще стане.
                            Но не знаех, че е станало.
                            Бог да ги убие, чумата да ги тръшне!

Не се изказа само думата КАРТЕЛ, но си е това.
                          Но е факт, че намирането на квалифицирани работници става все по- трудно. Не ме питайте откъде знам- не работя дори в този бранш, но навсякъде е плачевно. Постоянно търся хора за работа, смея да твърдя, че е доста високо заплащането, но няма амбициозни и сериозни МЛАДИ хора.
                          Марин Райковски

Коментар

• Esper
                            Esper коментира
                            Редактиране на коментар
                            Това със стърчащите от гъза ръце тепърва ще става проблем.
                            Не че сега не е но това е само началото

• cnc82
                            cnc82 коментира
                            Редактиране на коментар
                            Проблем с кадрите има и ще се задълбочава, две мнения няма по въпроса.
                            Но съм почти убеден, че на повечето служители в пунктовете заплатите им няма да бъдат увеличени или ако има увеличение ще е минимално.

Първоначално публикуван от cnc82 Преглед на мнение
                          ...Предполагам всички сте разбрали, че от няколко дни вдигнаха цените на ГТП и вече са 100-110 лв.
                          Като до преди това цената беше на половина. Обяснението на пунктовете е, че защото била вдигната МРЗ и били им се увеличили разходите..
                          Как аджаба им се вдигнаха разходите, та да вдигнат цената двойно ?
                          Аз за себе си имам обяснение и то е, че тихомълком се разбраха помежду си и баам двойни цени...
                          Досадно е, но годишен разход по автомобила от порядъка на 50 лв. не би трябвало да е кой знае какъв харч.
                          Това колко правеше в универсалната мерна единица "резервоари гориво", че нямам калкулатор пред мен за да го сметна?
                          Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Въпросът е, че е преди и след това от този дейност следва… Нищо.
                            Точно както въпросът какво ли прави HR специалист след пенсия.
                            Много ясно: пак нищо!
                            Враг усраине

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X