Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Офроуд застраховка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Офроуд застраховка

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
    За пръв път чувам за задължителна застраховка.
    Затова и ГО не е застраховка де факто.
    Я па ти!? А тая наредба за к'во е? http://www.nbbaz.bg/Libraries/Norms/...2%84%9624.sflb, барабар с е тоя кодекс: http://www.lex.bg/bg/laws/ldoc/2135514184.
    Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Стоянчо, писал съм ти едно ЛС, виж го.
      А защо ГО не е застраховка, а данък е тема на отделен разговор
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
        Стоянчо, писал съм ти едно ЛС, виж го.
        А защо ГО не е застраховка, а данък е тема на отделен разговор
        Абе не знам ГО застраховка ли е данък ли е, ама се изисква според Закона за движение по пътищата. На 99,99% съм сигурен, че застраховател няма да изплати обезщетение за щети причинени извън Републиканска пътна мрежа, освен ако няма изрична договореност (примерно ГО за състезания).
        п.п. Аааа. И тая работа с офроуд застраховката не виждам как би могла да заработи някога. Както казваше един мой приятел, застрахования все едно си слага парите в касичка и се чувства задължен да си ги прибере един ден (разбира се преди да изтече застраховката). Е прав е човека! Поне тука за България е сигурно. Това го казвам, като бивш инспектор в "Ликвидация" от една голяма застрахователна компания.
        п.п.п.И между другото "Автомобилно застраховане" не е от най-печелившите за една застрахователна компания.
        Последно редактирано от Стоян Боюков-Sariones; 27-03-13, 15:22. Причина: сетих се нещо
        Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Аз съм на 75% сигурен, че застраховател няма да изплати и щети вътре в републиканската
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
            Малко по-друга гледна точка:

Хишпотетично някоя фирма ще се навие да застрахова. Също хипотетично ще изкара някаква печалба.
            Съвсем не хипотетично и другите фирми ще започнат да правят офф застраховки, вследствие печалбата ще се разпределя между много фирми.
            Знаейки кой в България държи застрахователния бизнес, и слугинството на политиците(да, пак ще си изберем същите)-пак хипотетично ще въведат като задължителна още една застраховка-за извън пътя.
            Не вкарвайте вълка насила в кошарата. ...
            Вечер проверяваш ли под леглото да няма някой? Хайде не се чудете от какво да се шашкате! Досега някой направил ли ти е каско-то задължително? Щото това, за което става дума в темата, е точно каско при по-нестандартни условия.

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
            Е как има застраховки за състезания и се плащат? Не мога да разбера защо ще е толкова скъпа? Ако машината е всеки ден от годината в гората, да. Обаче ако се измисли дневна или седмична, за моментите, когато се използва машината в предполагаеми трудни ситуации има смисъл. ...
            Насов, кой те излъга, че някой застрахова срещу щети състезателни автомобили в офроуда?!? Доколкото знам, преди години е имало някакъв еднократен опит и застрахователят повече не е повторил ...

Какво като са няколко дни в годината?!? За един състезателен ден се поемат много повече рискове, отколкото ти ще поемеш за цяла година разходки. Колеги най-редовно са хвърляли по един мотор или скоростна кутия на ден. Това счупени дифове, кардани, карета, полуоски, разни щанги, кормилни кутии, намачкани тенекии ...
            Последно редактирано от Чавдар (V93); 27-03-13, 18:00.
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Може и да бъркам за щетите по машините, но идеята ми е свързана с времето и по-високата цена. Все пак не говорим за състезания, по разходките трошенето за ден е по умерено, а доста хора гледат като цяло да си пазят машините. Има и такива, дето трошат къде нарочно, къде от не можене. Но то на запад и това го има, повече птп в историята и ти вдигат вноските. Освен на принципа на винетките не виждам как може да има приложима застраховка за риск в офроуд. Може би поне за спасителните акции да го има, както стана дума, щото там не е до кеф, не е състезание и от желание да направиш добро стават сакатлъци. При наводненията колегата с удавеното диско + ако не се лъжа пневмония или нещо подобно, не знам дали е имал каско и дали са му го покрили, но за това става дума. Не за цяла година, а за моментите, когато е ясно, че ще се ходи и прави нещо опасно. Аз и не защитавам тезата за тая застраховка, само разсъждавам и казвам, кое за мен изглежда що годе възможно. Но пак ще кажа, без участието на застрахователите в темата, просто обсъждаме нещо вече обсъдено и в общи линии ясно. Само те могат да вкарат нова светлина и да стане дискусията различна.

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
                ... но идеята ми е свързана с времето и по-високата цена. ...
                Цената е свързана със степента на риска. Като имаш завишен риск каква да е цената? Вземи най-елементарния случай - софт разходка по черни пътища без абсолютно никакви рискови изпълнения. Просто е достатъчно да има повечко клони и колата може да се докара до цялостно пребоядисване в рамките на 1 ден ...
                Ние не сме неутрални!

Коментар

Това е точно така. За това смятам, че е добре да се намеси застраховател в дискусията, щото инак е безсмислено. Една такава полица може да включва и ще се наложи да включва всевъзможни уточнения. Примерно застраховането на боята би следвало да е изключено от офертата или да се плаща допълнително. Но боята не е толкова важна, колкото застраховането на машината за тотална щета, основни агрегати и т.н., като не става дума за прегрял двигател примерно . Може да включва преобръщане и търкаляне през покрив, удари и по-сериозни щети. Но пък цялата работа ми се струва особена, щото и сега чувам за хора, които си трошат колата за да и вземат парите, вместо да я продават, то при офроуд ще е почти не доказуемо дали нарочно не си я сипал в дерето. Ако някой от въпросната компания не каже, какво биха могли да застраховат и как, просто си губим времето. А реално е ясно, че цената на застраховката ще е особено солена щото крие много риск, та за да е продаваема за повече от малцина хора с бая пара, не виждам начин да не се прави за кратки срокове, инак би била непосилна сума надскачаща стойността на машините...

Коментар

"Каско на офроуд джипка", като бизнес кейс за застрахователя е като "застраховка живот за камикадзе".
                    Тази сентенция на Джамбазов най-точно резюмира и мнението на застрахователната компания, която четеше темата. Днес се видяхме и се разбра, че няма да стане по този начин.
                    Предлагам да затворим темата.
                    www.offnews.bg

Коментар

"Пълното каско" покрива и щети извън пътя.Примерно Лада Нива на председателя на кооперация Х се преобръща през таван,докато председателя отива да види защо комбаина не жъне.Джипа е с регистрация,Г.О.,каско,и винетка."Шефа" не е пил,ама се е заблял и белата станала.Кажете ми как ще му откажат да платят застрахователите?На какво основание.Нали този автомобил е точно за нивите?!
                      Чавдар Владимиров
                      0887/912075
                      Ленд Ровър Диско 1
                      Самуад в проект

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                        Аз пък друго си мисля. ГО застраховката, важи ли извън асфалтовите пътища?
                        Не прочетох цялата тема ама това ми хареса.

Ясене, дори и да важи, дърветата още не са ни я искали. А ония които пресичат неправилно точно пред джипа, нямат гражданска. К'во дреме КАТ и горския...

Първоначално публикуван от чаро 4х4 Преглед на мнение
                        .......Кажете ми как ще му откажат да платят застрахователите?На какво основание.......
                        Не се притеснявай, има как. Моли се да не ти се случи. По времето когато КАТ не можеше да смогне с книжките и удължиха срока за ползване, на мен АРМЕЕЦ не ми платиха защото книжката ми е изтекла. Не ми е взета, имам точки, имам и медицинско. Ако бях успял да я сменя щяха друго да измислят. Дребния текст чел ли си го?

ПП Владо, не каза коя е компанията....или е тайна?
                        Последно редактирано от drukman; 27-03-13, 19:28.
                        Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                        Вальо. О888 557Ч7Ч
                        Silverado 1.3 i

Коментар

Нищо, че е свирено, аз все пак ще си кажа - по мое мнение няма принципна разлика между застраховката на "нормална кола" и обсъжданата за офроуд. Всичко което се изписа може да се перефразира веднага за пернишки голф - като подпише застрахователя полицата и айде с 200 в стената за кеф - нали друг ще плаща.... Е явно това не притеснява застрахователите дотолкова че да сменят бизнеса... Обратно - нов джип за 150 000 лв, дали защото имате каско ще го потрошите с кеф на първата разходка - някой може и да го направи, но застрахователите работят затова да печелят от статистика, а не от отделни случаи....
                          И застрахования е наясно, че по статистика губи от застраховката, само че от страх да не загуби много наведнъж си плаща. Та ако има пазар ще се намери и начин да се регулира - причината да не стане е в липсата на достатъчно голям пазар на услугата за да се гарантира добра статистика. Само това и нищо друго. Иначе на много места по света застраховат и алпинисти, нищо че в зависимост от статистиката която се гледа винаги са или на първо или на последно място в таблиците.
                          Technical Rescue Direct - life lies in courage
                          http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Днес говорих с един познат който кара пикап към някаква фирма. Май някакъв мобилен оператор беше, не съм сигурен.
                            Пикапа е купен нов, после е сложена лебедка, както казах-щом има лебедка значи е предвиден за каране по сериозни места.
                            Та застрахователната премия е почти 2000 лева. Застраховката уж покрива всякакви щети(каско), но май при иск срещу застрахователя не трябвало да казват, че повредата е при каране извън пътя.

Всеки да си прави сметката дали си заслужава. Според мен-не, ама аз съм си против всякакъв вид застраховки по принцип, та не ме бройте за меродавен.
                            Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от icerunner Преглед на мнение
                              липсата на достатъчно голям пазар на услугата за да се гарантира добра статистика
                              Повечето от активните офроудъри тук си унищожават машините за 2-3 години. Ако пазарът се състои главно от такива, статистиката далече няма да стигне.
                              Ако пък ги смесиш с такива, които не го правят, ще им вдигнеш цените до неконкурентност.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X