Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Офроуд застраховка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Офроуд застраховка

Дрането в дърво доста прилича в дрането по нещо друго, точно такова едно дране в бетонна колона ми го платиха без да ме питат дори. Но виж останалото си е по-трудно да мине метъра. Пак зависи от застрахователите, сякаш преди години беше по-лесно да изплатят щета. Инак аз с протокол съм ходил само като мен ме удариха. Падна ми задното гърне, но пък ситроенчето се беше смляло в рамата. Та от неговата гражданска ми платиха 18.79 и ми казаха да ида на заварчик . Баш от армеец, пълна гавра. То аз сипах повече пари за нафта само за да ида два пъти до тях. Бих плащал такава застраховка само ако е нещо от типа на дневна или седмична винетка. Примерно отиваме на разходка за ден два, плащаш си 10-20 кинта ако искаш и така. За цяла година или няма да се навият или ще искат х2 или х3 на нормалното каско, а после ще има едно сукане и увъртане за да не се плати...

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
      Дрането в дърво доста прилича в дрането по нещо друго, точно такова едно дране в бетонна колона ми го платиха без да ме питат дори. Но виж останалото си е по-трудно да мине метъра. Пак зависи от застрахователите, сякаш преди години беше по-лесно да изплатят щета. Инак аз с протокол съм ходил само като мен ме удариха. Падна ми задното гърне, но пък ситроенчето се беше смляло в рамата. Та от неговата гражданска ми платиха 18.79 и ми казаха да ида на заварчик . Баш от армеец, пълна гавра. То аз сипах повече пари за нафта само за да ида два пъти до тях. Бих плащал такава застраховка само ако е нещо от типа на дневна или седмична винетка. Примерно отиваме на разходка за ден два, плащаш си 10-20 кинта ако искаш и така. За цяла година или няма да се навият или ще искат х2 или х3 на нормалното каско, а после ще има едно сукане и увъртане за да не се плати...
      Темата се измества от замисъла си Не е номера да си бай Ганьо и да хитруваш, а да им кажеш директно, че си се влачил на лебедка покрай дърво( за кеф при това) и да е ОК със застрахователя. Представих си го за момент и да ти кажа такава застрахователна ситуация не е ОК за мен, а да не говорим за застраховател, който в най-добрия случай под офроуд разбира да мине с РАВ4 през "Манастирски ливади"....
      П.П. Смятам , че дебати и опити за офф застраховане са блян и загубена кауза.

Коментар

Първоначално публикуван от goshko-loshko Преглед на мнение
        ........И не е нужно да казваш "една компания"! Компанията е АРМЕЕЦ, и припомням случката с теб. Апелирам да НЕ се застрахова при тях!.....
        Не платиха. Не съм се и опитвал да се разправям. Просто престанах да работя с мУшенници. От тогава до сега са пропуснали повече от колкото трябваше да платят. Веселото е, че в акта който ми написаха полицаите, дори не се споменава, че свидетелството ми е изтекло.

ПП Владо, за коя компаия говорим? Да не са същите тарикати, решили, че след като са прееб@ли един оффроудър могат да прекарат още няколко.
        Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
        Вальо. О888 557Ч7Ч
        Silverado 1.3 i

Коментар

Я? Па на мене ми е интересно за какви точно МПС-та се иска такъв тип застраховка? Щото, ако е някое "лъскаво" возило к'во аджеба прави в гората? А ако е като на повечето (и моето до някъде) преправени возила последното нещо, което ме интересува е боята примерно. Щом съм в гората съвсем ми е ясно, че риска си е мой. Никой не е длъжен да плаща собствените ми щуротии. Ако все пак има някой желание да си прави подобна застраховка, то застрахователната премия трябва да е поне около 20-тина процента, че и повече даже (за сведение нормално "Каско" е от 4% до 8%). Та с две думи! Не разбрах кой проявява подобен интерес (не застрахователната компания разбира се)?
          Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Първоначално публикуван от goshko-loshko Преглед на мнение
            ... да им кажеш директно, че си се влачил на лебедка покрай дърво( за кеф при това) ...
            Чак за кеф едва ли някой прави такива номера. Но понякога просто има ситуации, в които имаш два варианта - или оставяш колата в гората, докато калта изсъхне, или натискаш копчето и се опитваш да се абстрахираш от шума на мачкащи се ламарини ...

Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение
            ... Ако все пак има някой желание да си прави подобна застраховка, то застрахователната премия трябва да е поне около 20-тина процента, че и повече даже (за сведение нормално "Каско" е от 4% до 8%). ...
            За илюстрация, който иска може да хване един онлайн калкулатор за застраховка ГО и да проиграе варианти за една и съща кола с опции "лично ползване" и "състезателен автомобил". Във втория случай при някои застрахователи цената на застраховката скача над 5 пъти. От там нататък си правете сметката ...

Изводът, който се налага е, че за инцидентни щети по паркетника извън асфалта би трябвало да върши работа читаво пълно каско. За другото, дори и да се намери застраховател, който да предлага някакъв продукт за джипове, по които няма здраво място, то едва ли ще са много мераклиите да заплатят цената на такава застраховка.
            Ние не сме неутрални!

Коментар

"Каско на офроуд джипка", като бизнес кейс за застрахователя е като "застраховка живот за камикадзе".
              "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Реално за това си мисля, че единствено възможно е да става за ден, не за година. Като за състезание реално, но все пак с по-малко риск уж /макар и най-големите сакатлъци често да са баш по разходки/. Сумата ще е поносима за плащане. Все пак камикадзето е фира 100% гаранция, пък определено повечето машини излизат от гората здрави. Също така може да се разчлени застраховката по части, както в момента има частично каско само за брони и огледала примерно. Не е загубена кауза, но не е лошо компанията да понапише малко условия и възможности за да не блуждаем и витаем, а нещата да са конкретни и ясни... та то още не се знае името им.

Коментар

Условията няма да харесат на нито една от страните. А и вече сме го дъвкали. Незнам на Владо как му се занимава.
                  "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Аз пък друго си мисля. ГО застраховката, важи ли извън асфалтовите пътища?

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                      Аз пък друго си мисля. ГО застраховката, важи ли извън асфалтовите пътища?
                      Принципно няма причина да не важи. Друг въпрос е колко причини ще могат да си измислят за да не платят.
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

Просто нямам документите пред себе си. Пише ли нещо или не, това е въпросът, иначе те и изобщо може да не платят, на основание че не искат.
                        Същият въпрос се отнася и за застраховките срещу злополука - някои застрахователи ги комбинират и почти винаги ми измъкват 10-20-30 лева допълнително.

Прочее, това са изобщо двата вида застраховки, директно допустими в офроуда, като бизнес-модел.

Каско в офроуда, извън нечие измамническо мислене, предполага сериозно ограничаване на покриваните щети, за да има елементарно съответствие между интересите на застрахования, застрахователя и останалите застраховани. Такива неща като лакобояджийско покритие, салон или даже ламарини просто няма как да са обект на претенция и застраховката да работи.

Коментар

Според мен, (предполагам) за да е в интерес за всички страни, дадена застрахователна компания, би могла да предложи, да застраховаме определен-и агрегати, възли, окачване, брони и т.н. а не общо по разбираеми причини обсъждани досега от по-горните постове, давам пример, моята джипка има слаб преден диф, при вкарване в гората и сериозни натоварвания има голяма вероятност да замине дифа, като знам това, бих застраховал съответно дифа, като застрахователя ще каже каква сума би дал при строшването й, спрямо сумата за самата застраховка за еди какъв си период от време.... как мислите колеги?

Коментар

Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнение
                            моята джипка има слаб преден диф, при вкарване в гората и сериозни натоварвания има голяма вероятност да замине дифа, като знам това, бих застраховал съответно дифа, като застрахователя ще каже каква сума би дал при строшването й, спрямо сумата за самата застраховка за еди какъв си период от време.... как мислите колеги?
                            Ето това имах предвид под измамническо мислене.

Коментар

Абе вие сериозно ли?
                              Секо нещо може да се застрахова.
                              Лойд нали знаем кво е и как е почнал?
                              Ам то си е чист облог тва бе.
                              Или фючърс
                              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                                Ето това имах предвид под измамническо мислене.
                                Така е Ясене, и не само това, основен проблем ще е как биха се признавали щетите, дали са от гората или както се изрази ... измамническото мислене... въпреки че застрахователят ще е наясно, щом застраховам в случая дифа, та това ще е най-големия проблем?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X