Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Офроуд застраховка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Офроуд застраховка

Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнение
    Според мен, (предполагам) за да е в интерес за всички страни, дадена застрахователна компания, би могла да предложи, да застраховаме определен-и агрегати, възли, окачване, брони и т.н. а не общо по разбираеми причини обсъждани досега от по-горните постове, давам пример, моята джипка има слаб преден диф, при вкарване в гората и сериозни натоварвания има голяма вероятност да замине дифа, като знам това, бих застраховал съответно дифа, като застрахователя ще каже каква сума би дал при строшването й, спрямо сумата за самата застраховка за еди какъв си период от време.... как мислите колеги?
    Сигурно ще могат да ти направят застраховка и на дифа, ама най-вероятно ще ти е по-евтино, вместо да му плащаш застраховката, направо да си купиш резервен. Така ще си спестиш време и разправии ...
    Как ли изглежда през погледа на застрахователя следното: Дифът ми е слаб, поради което съм боднал едни 33-ки регенерат, дето тежат по 30 кила без джантата, но за сметка на това са със суперагресивна шарка. И с тази конфигурация се завирам в киреча, смачквам яко газта, за да излетя на баирчето, след което развъртяната гума тупва на земята и захапва яко ... Каква ли е вероятността дифът да остане цял?

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
    Абе вие сериозно ли?
    Секо нещо може да се застрахова.
    ...
    Естествено, че може! Само дето далеч не всеки ще може/иска да плати цената ...
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
      Естествено, че може! Само дето далеч не всеки ще може/иска да плати цената ...
      За пръв път чувам за задължителна застраховка.
      Затова и ГО не е застраховка де факто.
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

За пръв път чувам за задължителна застраховка.
        ...
        Кой говори за задължителна?!? Просто ще е безсмислена, защото ще е прекалено скъпа.
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Абе вие сериозно ли?
          Секо нещо може да се застрахова.
          Между застраховка и облог има една принципна разлика (принципна в житейски план, а не по теория на игрите).
          Застраховката се сключва така, че застрахованият да има интерес от не-настъпването на застрахователно събитие. Когато то се случи, губят и двете страни.
          Фючърсите са друго, а ти може би имаш предвид swaps, ама не всеки swap е застраховка (добре дошли в CDS кризата).

Коментар

Малко по-друга гледна точка:

Хишпотетично някоя фирма ще се навие да застрахова. Също хипотетично ще изкара някаква печалба.
            Съвсем не хипотетично и другите фирми ще започнат да правят офф застраховки, вследствие печалбата ще се разпределя между много фирми.
            Знаейки кой в България държи застрахователния бизнес, и слугинството на политиците(да, пак ще си изберем същите)-пак хипотетично ще въведат като задължителна още една застраховка-за извън пътя.
            Не вкарвайте вълка насила в кошарата.

Един кратък виц по темата
            Едно куче се разхожда из града, и зад една ограда вижда друго куче с лопата в ръка да риголва градината. Изумен пита:
            -Абе, как не те е срам, ти си куче, как така ще вършиш работата на човеците? Толкова векове се борим да сме независими от хората, ти сега ни предаде......
            -Не съм виновен, всичко започна когато стопанина ме научи да му нося чехлите, после вестника...
            Има ли желание-има и начин!

Коментар

А, това пък скъпо/евтино е толко относително, че съвсем е ирелевантно.

Интересното е друго. Каско трудно ще ти откажат заради щети на ливадата. Тва ако изобщо платят, нали ма тука е щото сме овце и не си гоним интереса. Та това нещо сега дето обсъждаме с наличните данни ми се види като някви дето искат да направят едни лесни пари.
              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                Сигурно ще могат да ти направят застраховка и на дифа, ама най-вероятно ще ти е по-евтино, вместо да му плащаш застраховката, направо да си купиш резервен. Така ще си спестиш време и разправии ...
                Как ли изглежда през погледа на застрахователя следното: Дифът ми е слаб, поради което съм боднал едни 33-ки регенерат, дето тежат по 30 кила без джантата, но за сметка на това са със суперагресивна шарка. И с тази конфигурация се завирам в киреча, смачквам яко газта, за да излетя на баирчето, след което развъртяната гума тупва на земята и захапва яко ... Каква ли е вероятността дифът да остане цял?
                Мдааа , въпреки че определено не става въпрос за злоупотребяване в случая както описа, доказването за това, ще си е невъзможно, освен ако не возим застрахователен агент по време на хард разходките

Коментар

Е как има застраховки за състезания и се плащат? Не мога да разбера защо ще е толкова скъпа? Ако машината е всеки ден от годината в гората, да. Обаче ако се измисли дневна или седмична, за моментите, когато се използва машината в предполагаеми трудни ситуации има смисъл. Не бих платил за цяла година огромна сума, но ако знам, че ще ходим да се каляме бих си закупил за въпросния ден или дни. Само така я виждам да сработи тази схема, ако сроковете могат да варират спрямо нуждите.

Коментар

http://profit.bg/news/Nyakoi-ot-naj-...nid-87345.html
                    ПП Ясене, слаб си икономика

Коментар

ПП Ясене, слаб си икономика
                      Пак ще говорим.

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
                      Е как има застраховки за състезания и се плащат?
                      Има. Застраховки злополука и ГО за състезание има и се плащат. Също и някои други рискове. Ако някой застрахова машините, това е нещо съвсем ново за мен. Но не съм състезател, може да съм пропуснал нещо.

Коментар

Добре де, какви застраховки плащат служебните коли на мобилните оператори, разните енергота, ВиК... Гледам доста пикапи с лебедки има по пътищата. А щом има лебедка-значи е предвидено използването по хард места. Каква застраховка плащат, и как си оправят отношенията със застрахователите? Как доказват, че потрошената част е счупена не умишлено?

И пак ви кавам-не викайте насила злото, че застрахователите това и чакат-да намерят нова ниша в застрахователния пазар. А намерят ли я, до задължителното е една малка крачка.
                        Да не стане така, че всяко 4х4 возило вместо да плаща 250 лева ГО(която освен, че е безумна, е и безумно скъпа)-да му искат и по още 50-100 лева за офф застраховка, само защото има възможност да се кара извън пътя.
                        Има ли желание-има и начин!

Коментар

Абе като ти се спука гума и излетиш от тъпя и се треснеш в дърво според вас не важи каското ли щото удара е извън пътната мрежа????

За капак нали знаем какво е път по смисъла на закона

Коментар

Няма смисъл да повтарям едно и също и го махам това мнение, ако някой модератор иска да го изтрие...

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                              Аз пък друго си мисля. ГО застраховката, важи ли извън асфалтовите пътища?
                              Ми не особено. Съгласно това (от Кодекса на застраховането):
                              Чл. 267. (1) Застрахователят по задължителна застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите покрива отговорността на застрахования за причинените на трети лица, в това число пешеходци, велосипедисти и други участници в движението по пътищата,........
                              В гората пътищата не са тези от закона мисля.
                              Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

§ 6. По смисъла на този закон:
                                1. "Път" е всяка земна площ или съоръжение, предназначени или обикновено използвани за движение на пътни превозни средства или на пешеходци. Към пътищата се приравняват и улиците.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X