Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кола за подарък от UK

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Кола за подарък от UK

Относно форумния "проблем"!
    Сядаш и в следващите 20 минути праскаш 10-ина мнения, в други теми, от сорта на "Много добра машина" "Страхотна идея" и т.н. До 2-3 часа ще имаш пълно право постовете ти да излизат веднага

Шегувам се!
    Ако искаш и утре да пишеш във форума, НЕ го прави това

Не помня, след колко мнения, 20 или 50, ще започнат да те публикуват веднага. Имай малко търпение, всички сме били така
    Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
    Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
    Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

А ето ти и профила на Мишо http://www.offroad-bulgaria.com/member.php?u=63767. Сега вероятно няма да можеш да го отвориш, а чак когато започнат да ти излизат веднага мненията. Демек трябва да минат няколко дни от регистрацията ти, а ако пишеш нещо смислено ще стане и по-бързо(мисля че след 20 поста, а ти имаш около 10). Тогава цвета на ника ти ще стане син(доколкото помня). По принцип всички тези неща са описани много подробно в правилата на Форума и може да се прочетат, ако искаш да си запозната точно(че ние така по памет...може и да бъркаме). Като станеш пълноправен участник(звучи плашещо, ама е въпрос на няколко дни или няколко поста), ще имаш право и да пращаш и получаваш лични съобщения във Форума, но тъй като за сега нямаш това право, аз ще пиша на Мишо ЛС, да погледне темата и да пише. Но тъй като сега е малко отпускарски месец, може и да е някъде на почивка, че не съм го засичал из Форума в скоро време...
      Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

То е близко до акъла, но ако бях аз, щях да кажа на сестра ми какво съм намислил и да ги включа в избора (даже най-добре в огледа и т.н.). Вие си знаете какви са ви отношенията, но аз примерно съм фен на италианските коли, а зетя на немските, т.е. ако му подаря Фиат или Алфа може и да не е във възторг, особено пък ако вземе да се счупи нещо

Коментар

Сетих се нещо друго, което можеби ще наклони везните към купуване на кола от Европа.

Антикорозионната защита на някои марки коли в Англия не е предвидена за лютата европейска зима. Не знам, сигурно целта е била по-ниска себестойност при производството.
          Изпатих това с Пинина. Когато го купувах беше 10 годишен, и единственото ръждясало нещо отдплу бяха 2 спирачни тръбички. Ела да го видиш след 2 зими в България. За разлика от Ровъра. Продадохме го след 3 зими в БГ (13 годишен), без грам ръжда.

Не казвам, че Хонда не гният, просто имай едно на ум при огледа.

Коментар

Първоначално публикуван от krasi-mir Преглед на мнение
            Сетих се нещо друго, което можеби ще наклони везните към купуване на кола от Европа.

Антикорозионната защита на някои марки коли в Англия не е предвидена за лютата европейска зима. Не знам, сигурно целта е била по-ниска себестойност при производството.
            Изпатих това с Пинина. Когато го купувах беше 10 годишен, и единственото ръждясало нещо отдплу бяха 2 спирачни тръбички. Ела да го видиш след 2 зими в България. За разлика от Ровъра. Продадохме го след 3 зими в БГ (13 годишен), без грам ръжда.

Не казвам, че Хонда не гният, просто имай едно на ум при огледа.

От кога го разправям това, на лудналите по еФтини ингилизки! Ама не слушат.

Коментар

Всичко това- добре, ама все пак да се вкарам в някакъв бюджет, ако ще се ходи до Франция, намемане на рен-а кар до там, и т.н, плюс трябва да разчитам на мнението да друг човек за избора, защото аз няма да мога да седя, да обикаяме и да харесваме. Не че не вярвам на човека, ама все пак нали да видя и аз...така че не ми е много ясно как ще стане това с кола от Франция...но да опитаме, де, аз съм отворена към всякакви предложения.

След това- за тия зими в БГ- Ровър няма да купувам, не. Ставаше въпрос да им взема нещо по-различно от тъжната Корса на 14-15 години на сестра ми, а момчето май кара някаква изморена до немай-къде малка Мазда ( не съм сигурна).

Разбирам това да ги питам, и аз я питах сестра ми, но генерално те нямат кой-знае какъв опит с мнооого коли, а и мисля, че ще са шастливи просто да им се даде ключа на каквато и да е по-голяма и по-нова кола.

Ще взема тяхното мнение под внимание, но мисля, че ще взема вашето повече при избора и решението какво да правя. Човек си променя вкусовете и предпочитанията с времето и опита, така че и да не харесват нещо ( което не ми се струва), може да го харесат като го покарат. Я ме вижте аз с моя Матиз, срам- не срам, купих го преди 4 години от немай-къде, и не ми се слиза сега от него...не ми дава сърце да го продам, ама не мога да угаждам на 2 коли на тоя етап, ех...

Коментар

Първоначално публикуван от Anika681 Преглед на мнение
                И аз съм съгласна , Цецо, благодаря ти за мнението, дайте да го видим този французин какво може да предложи, не е проблем да отидем до Кале, да я срещнем колата и да ги изпратя по живо, по здраво за БГ. Дайте да комбинираме съветите и да го питаме този Мишоци да намери една Хонда CR-V.

Имам такъв форумен проблем- като напиша нещо - трябва да чакам по 2-3 часа да ми го публикуват, не мога да участвам активно така, какво да направя, за да променя това?
                Сега чети внимателно!
                Има едно CR-V тук наблизо - отлично, пушка, кожи, клими, нови гуми, бежов металик ................... Утре ще се обадя да питам дали още го има, щото не беше вчера все пак. Цената му беше смешна, далеч под 1000 /хиляда/ евро. Работата е там, че французите се ужасяват от бензинов и олеле японски автомобил. 80/100 от колите тук са дизел /евала за което/ - официална статистика. А пък японските са с кошмарно скъпи части и застраховки, поради което.
                В края на 2007 год. при мен дойде един бай Димитър от В. Търново, купи доста коли, една от които беше /ВНИМАВАЙ !/ Гранд Витара, 1-ва рег. 10/2004, 74 000 км. бяла кожа, клима, елс, 2,0i мотор, лдж Сузуки, пали като кибрит, отлично, само имаше пукната задна броня. Цена 2300 евро /две хиляди и триста евро/ .
                Е? Как си? 3-годишна Гранд Витара на 74 000 км с милион екстри за 2300 кинта .............
                Тва е, брат, японско и бензин тук са за без пари.
                А! М/у другото, който не вярва за Витарата ще сканирам фактурата /дано да я намеря/ и ще я пусна ТУК.
                Доколкото знам, тая Витара бай Димитър я е продал на някакво момиче в Търново.
                Ако колегите от региона го познават могат да потвърдят. Самия бай Д има сервиз в някакво село близо до ВТ в сградата на бившето ТКЗС.
                Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
                Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

Еи ти приключение. Свадбено пътешествие до Париж, и между другото хубава и евтина Японска кола... Дано все още да я има

Коментар

А бе къде я пращате жената..Тя е от 10 год в Англия и там не е наясно с нещата,пък как си я представяте да тръгне по Европата да търси кола.Само докато я търси ще похарчи половината кола плюс загуби от пропуските в работата..
                    мишоци,Витарата преди 3 год. е струвала 2300 евро-сега колко струва същата ? Щото в Англия тогава беше по-евтина от 2300 евро..
                    [SIGPIC][/SIGPIC]0877368068 Зарие Дестанофф
                    Всеки ден гледам "Отечествен фронт"...макар,че не го дават всеки ден...хъ-хъ.:|

Коментар

аз като един заклет нисанаджия да си кажа моите виждания относно ЦРВ-то 1-во поколение(в смисъл нямам пристрастия),през ръцете са ми минали 5-6 бройки за потдръжка като две от тях на брат ми.за следващите нямам опит,не съм официално автомонтьор макар че доста често с това се занимавам

специално първото поколение се предлага само с 2000куб.бензинов мотор,до 98г.(по спомен)е 126-128к.с. след това е около 147к.с..двигателя е еднакъв и в двете версии с леки разлики да не изпадам в подробности
                      личната ми констатация е че с по малкото коне е по пъргав и особено автоматика колкото и да е абсурдно факт,също така съм ги тествал при всички възможни условия(асвалт,лятно и зимно време;в гората//тук да уточня НЕ СТАВА ДУМА ЗА ОФРОУДСКИ ИЗДЕВАТЕЛСТВА//на сухо,на калчица,на сняг)

ЦРВ-то си е високо-проходим лек автомобил(комби),окачването и всичко останало си е на лек автомобил(смисъл няма нищо усилено).резултата е стабилно поведение на асвалт позволява и по високи скорости в завой за разлика от истински джип.при зимни условия на асвалт дори и с по-слаби гуми има перфектно поведение това може да се приеме като +

от към двигател също не мога да кажа нищо лошо,ако се сменят консумативи на време трябва да попадне при някой богопомазан талант за да го умори дет се вика. това също може да се приеме като +

като удобство за пътуване също не мога да кажа нищо лошо(първото ЦРВ на брат ми го прибирах от лувърхемптън до бг или 3300км за малко по-малко от 2 дни и ни болки ни схващания). за мен това си е голям +

друг плюс е и сравнително малкия разход на гориво,също и не е капризна към газифициране
                      останалите плюсове са че подръжката му е като на обикновен лек автомобил(евтина спрямо джип)
                      с плюсовете общо взето до тук

колата става за изледи и леки разходки в гората,но при по-зачестени лоши горски пътища слабото окачване си казва думата. -

за кални горски пътища изобщо няма смисъл и да се говори.за не отъпкан сняг с хубави гуми не повече от 30-35см това извън пътя върви ама мъка -

моите изисквания от висок ЛЕК АВТОМОБИЛ общо взето са тези и според мен си струва,минусите идват предимно от това че предразполага за шофирае на джип,а поведението е на лека кола и не можеш да се отпуснеш със забежките в гората за които ти се изка да изпиташ с едно 4х4 това и при зимни условия

надявам се да ти е от полза

Коментар

мишоци - благодаря за съдействието, но аз дойдох само да попитам на този етап, да се поинтересувам, а не да купувам още. Франция ми е малко далече за сега да идвам и да вземам кола, какво да я правя? Tе не са тръгнали да идват още. Но ще имам пред вид, че имаш възможност там да ми уредиш кола и ще се възползвам, ако се наложи,благодаря ти.

peterbg1- така е, 10 години съм тука, смених 5 коли до сега, но никога не съм изкарвала кола от UK, не съм наясно изобщо, не съм в този бранш и го правя само сега, само за подарък.

akxel -обяснението ти ме зашемети, ще те излъжа, ако ти кажа, че разбах и половината. Kакто казват тука- bottom line , демек- ако ударим чертата под сметката- да вземам Хонда CRV, така ли? Много вотове се събраха за нея, май натам ще клоня и аз, ще рискувам на ваша отговорност ( с мои пари, хаха), защото явно си заслужава.
                        Последно редактирано от Anika681; 23-08-12, 10:34.

Коментар

Да взема аз да прескоча до Франция

Мишоци силно ме заинтригува с тва CR-V!

Коментар

Първоначално публикуван от krasi-mir Преглед на мнение
                            Да взема аз да прескоча до Франция

Мишоци силно ме заинтригува с тва CR-V!
                            То май няма да си само ти... CR-V и то запазено за 2000 лв. Гледам в мобилето цените започват от 4000 и нагоре за първа генерация....

Коментар

Разглеждам тия Хонди- изглеждат като нещо, което млад мъж би искал да кара, да. Дано са и надеждни. Ще видим като наближи времето, ще разгледам по-подробно, ще споделя, а ако мишоци има и тогава една свестна от континента- ги грабвам младоженците и айде - Франция. Ще видим.

Може би не е тук мястото, но се сетих да питам- имам том-том, но с много стара карта, от както го купих преди 5 години. Не го ползвах много до сега, но сега май се отваря ползване и ще ми трябва. Отивам да видя да обновя картата- 74.95 паунда на сайта им ми искат??? ВЕрно ли?

https://www.tomtom.com/en_gb/shop/mapupdateservice/

Та питането ми е - има ли начин от някъде да мина тънкана, или трябва от смарт-фона да разчитам на картата? Аз си харесвах Том-тома...по- ми е цветен и съм му свикнала.

Ако не е за тука това- моля за извинение модератора, но не съм ходила много по тоя форум ( нямам време, сори) и не знаех къде да го сложа.

Коментар

значи избора си е ваш или твой,както се разберете.питаш за конкретния модел просто това са ми отзивите за колата,по моите критерии това е добър избор

НО. има едно но,ако са младо семейство и както си описала по-горе е твърде вероятно с тяхния скромен опит да им хареса и да си я оставят.от тук обаче ще почнат да мислят за смяна на волана.Е ТУКА ОБАЧЕ ФИЛМА Е ГОЛЯМ.
                                като казвам че е голям ще се обоснова.за да се обърне волана им трябва още една за донор,защото при повечето хонди почни нищо не можеш да ползваш от деснярка за ляв волан(табла и кормилни уредби)дори и някои други елементи.спецялно при ЦРВ-то се сменя ламарината която отделя двигателния отсег с купето със всички пастмаси покрай предното стъкло и чистачки механизми и прочие,освен тях се сменя магарето(това е желязото което държи предното окачване)защото реиката(това е механизма за завиване на предните колела)минава през това магаре и няма как да се сложи рейка от ляв волан.
                                покрай двгателния отсег и кормилната уредба общо взето е това.
                                вътре по интериора като цяло си трябва само таблото.копчета и уреди могат да се ползват и от денярката като има разлика в корите на предните врати но може да се направи компромис,защото копчетата за ел. стъклата са на таблото.единствено ако е японско изпълнение копчето за отваряне на багажника е на предна дясна врата,а на европейката си е на таблото.ако е с климатик от деснярка може да се ползва само компресора и външния радиатор всичко останало се взима от левичарката.ел инсталацията също е добре да се смени с от левичарка,макар че може и да се преправи(аз лично втория вариант не го харесвам)
                                освен тези по-фрапиращи елементи изкачат доста дреболии за които докато не се сблъскаш с тях няма как да разбереш какво ще ти трябва,поради тази причина си трябва донор ако иска човек да стане както трябва

е сега май те хвърлих в тъч.ама това са неща които теб лично не те касаят ,но като твои близки можеш да ги запознаеш след като ще се консултираш с тях и нямат опит,това важи и за почти всички коли с леки разлики разбира се.просто да го имат на предвид

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X