Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кола за подарък от UK

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Кола за подарък от UK

Първоначално публикуван от Anika681 Преглед на мнение
    ...
    Как ви звучи??
    Приййказка

... ти къде си?
    200 и нещо мили югозападно - Exeter, Devon.
    Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
    Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
    Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

Брейййй, много си пош, бре, как се уреди там?

Ние сме повече чав тук, доста индийци, малко пакистанци и мнооого италианци, тук Бедфорд е малката Италия на UK. Близо е до Лондон, има живот, ама не и много работа, сравнително добре е на пари, де. Малко е като Ихтиман за София, ама с по-бързи връзки от тия в БГ, 30 мин ми е влака до St.Панкрас, в София от Младост не можех до центъра да стигна за толкова. Moжe сега да се стига де, не съм ходила в БГ от близо 7 години.

Ти как се влюби в тия Хонди? За Хонда не съм мислила, ама ще ги видя и тях какви са, аз все Фордове карам,поне 4 съм сменила до сега, 1-2 Пежа, едно Деу Матиз имам сега,продавам го, че взех пак един Форд Фокус комби, ама Хонда не съм карала.

Коментар

Ето една статийка за колите втора ръка - http://offnews.offroad-bulgaria.com/...vtora-upotreba
        Незнам защо си мисля, че вместо комби, по-добрия вариант ще е миниван(не харесвам комбита), но незнам дали разликата в цената няма да е фрапираша...

Успех!

Коментар

Моя пост може да се изтрие, щото не помага много за темата...ама няма да мога да спя, ако не си кажа
          Според мен да подариш кола с десен волан на хора, които живеят и ще я ползват в страна, където нормално са с ляв волан... е като да подариш на дама мъжки слипове, без да знаеш дори кой цвят харесва.
          Кат' шЪ даваш кинтите, давай като хората. И да си я купят от континента с нормалния волан и каквато те си харесват. Иначе тия въпроси за застраховки и думите "да съм спокойна за тях" не ми се връзват с каране на кола с десен волан през цяла Европа и после за постоянно в България.
          Не се засягай, нищо лично, но аз поне така ги виждам нещата и мисля, че има логика в това което казвам.
          Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

И си прав, но аз не посмях да го напиша.
            Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Теми за или против десния волан бол,така че не обърквайте жената повече !
              Сега по темата. Най-добре да се направи 3-4 дневна застраховка..мани тея пълни,че после кансел и т.н.Пробвай из нета-все ще намериш.Последно правих в esure.co.uk 4-дневна беше около 70 паунда,но може и да са скочили.
              Гледай колата да е с изтичащи роад такси-винетки дет им викаш,може и с изтекли даже щото е по евтина ,но задължително с МОТ..може и изтичащ,но след регистрацията в БГ.
              Моя съвет е не взимай Фокус..въобще английска марка.Заложи на японските-даже няма кво да ги проверяваш в гараж,пък в БГ ще си ги обслужат..
              Те така..

krasi-mir тая Хонда май ми я позната..Не идва ли на гости на Ванката пожарникаря май-юни в Лондон?!?!
              Последно редактирано от peterbg1; 22-08-12, 00:06.
              [SIGPIC][/SIGPIC]0877368068 Зарие Дестанофф
              Всеки ден гледам "Отечествен фронт"...макар,че не го дават всеки ден...хъ-хъ.:|

Коментар

Първоначално публикуван от peterbg1 Преглед на мнение
                ...Не идва ли на гости на Ванката пожарникаря май-юни в Лондон?!?!
                Не съм аз, някой друг ще да е бил, с някоя друга Хонда

Коментар

Не се сърдя за мненията, нали за това идвам- да искам мнения ! Казвайте кой каквото мисли спокойно!

Сега- именно за кинтите- аз да ги дам, да си купят там, ама знаете ли как не го обичам това, имах един съпруг такъв- за всеки празник ми казваше- ето, знаеш къде са парите, купи си каквото ти се иска...приятелки ми казваха- абе , нали ти дава, в края на краищата...обаче аз си знам как се чуствах...

Та така - moжe мотива ми да не идеалния и достатъчно извинение за десен волан кола, ха-ха, ама знам това- покажи на човека лично отношение, като даваш- давай от сърце, направи си труда да разгледаш, да избереш, пари така- лесно се дават, ще вземат някоя немска на 10 години, вкарана и оскъпена, ама готова там за вземане...къде е моето участие, като те ще правят сметка на парите - колко да дадат и колко да оставят...и то ще стане чак като се приберат в БГ, а ако минат с кола по Европа, и то кола, дето не са дали 1 st. за нея,- ще им е емоция за цял живот!

Не знам, moжe и да сте прави...казвайте, ще обсъдим...

Ще помисля, ще попитам и сестра ми,но за мен беше важното да знам как става , ако реша от тука да взема и да им я дам.

Някой попита за колко съм приготвила за цялата далавера- ами има някакви числа ми се мотаят като около 2 000 паунда или наоколо тая цифра.

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
                    Моя пост може да се изтрие, щото не помага много за темата...ама няма да мога да спя, ако не си кажа
                    Според мен да подариш кола с десен волан на хора, които живеят и ще я ползват в страна, където нормално са с ляв волан... е като да подариш на дама мъжки слипове, без да знаеш дори кой цвят харесва.
                    Кат' шЪ даваш кинтите, давай като хората. И да си я купят от континента с нормалния волан и каквато те си харесват. Иначе тия въпроси за застраховки и думите "да съм спокойна за тях" не ми се връзват с каране на кола с десен волан през цяла Европа и после за постоянно в България.
                    Не се засягай, нищо лично, но аз поне така ги виждам нещата и мисля, че има логика в това което казвам.
                    Наистина има логика... Вярно, че англичанките са малко по евтини, но като се сложат всички такси, застраховки + горивото за предвижване на колата на собствен ход, маи цената ще се избие. Още нещо, как ще тръгнат да прекосяват половин европа с кола, която не е проверена, обслужена?! Ами ако някъде по средата на пътя се скапа...
                    А иначе за кола една Honda CRV като на аватара на колегата, но с нормален волан, мисля ще им дойде много по-добре от комби...

Коментар

Напълно подкрепям идеята ти, ако съм я разбрал правилно. Планът явно е бил сватбено пътешествие до Лондон, а изненадата от теб - пътешествие из Европа, с кола подарък!

Но, в БГ ще се намерят няколко човека, които да кажат - "За тия пари щяхте да си купите перфектен автомобил с ляв волан!". И ще са прави, но се губи тръпката от изживяването. 2000 паунда не са малко пари за подарък, и дори да е глупаво да ги дадеш за кола с десен волан, по-важен е подаръкът и идеята му. Така че, кой какво казал, или помислил, изобщо да не ти пука. Дори и да я продадат в БГ, ще им останат спомените.

Значи, до 2000 паунда можеш да вземеш всякаква кола, само моля те да не е Форд, Опел, и френска. Единственото нещо, за тия пари, което ще си ползват с кеф в България е Honda CR-V. За тия пари ще е 1-ва генерация, до '02-а, като моята, но за още малко може да се намери и следващата '02-'06.

Коментар

Много вотове за тая Хонда, le-le...да взема да ги погледна аз...ок, разбрах, доста хора вече казват за тая Хонда, не moжe да се игнорира такова единодушие.

За това да я продадат в БГ- не съм се сетила , добре, че ме подсетихте, ше им дам пълен кърт-бланш да я правят каквото искат, а не да си мислят, че понеже аз съм я купила- не moжe да се продава ( като килимите на мама за момата на времето, сега колата от сестрата, ха-ха...) Мерси, че казвате такива неща, не всичко се сеща човек сам...

Аз ходя на един сайт за стари коли, купих си от там моя нов Фокус ( какво се дърпате на тия Фокуси постоянно не разбирам, на мен си ми харесват, здрава кола, кара се леко,) ама като като сте рекли с тая Хонда- добре, ще рискувам, на ваша отговорност, щото аз не съм карала такава. Ще погледна и ще питам тия цени добре ли са, като дойде малко по-близко времето за случката. Сега само ще ги разгледам.

krasi-mir - бях ти написала един по-преден пост, за да ти опиша къде живея,понеже ме пита,
                        не отбеляза да си го забелязал, погледни го, като можеш.

Glow - аз казах в един преден пост, че искам да и направя пълен сервиз, преди да им я да, и ще им напълня и резервоара.

Коментар

Не се сърдя за мненията, нали за това идвам- да искам мнения ! Казвайте кой каквото мисли спокойно!
                          Щом се престраших да кажа едно, ще кажа и две...
                          ВЕрно е това с личното отношение, и че е нещо повече от пари. Обаче лично отношение може да се покаже по различен начин и с различно количество пари. Вариантите са много. Може да им избереш други подаръци за дребна сума, а останалите пари в кеш. Според мен трябва първо да се консултираш със сестра си, колкото и да искаш да е изненада. Понякога големите подаръци могат да обидят човека или най-малкото да го накарат да се чувства неудобно и един вид задължен... Но всичко си е индивидуално и е хубаво да се съобразиш с тези неща. Още повече, че вероятно не познаваш добре съпруга на сестра си и може да се получи кофти ситуация. Ако обаче всичко по този въпрос е ОК, и няма такива проблеми за такъв подарък, имаш вариант да прескочиш за ден(вероятно ще можеш да отделиш толкова, а и ще покажеш достатъчно лично отношение) до континента заедно с тях и там да направите покупката. После, кой от къде е...
                          Има един колега във Форума от Франция(Мишоци) и май точно с коли се занимава. Та той може да помогне най-малкото с информация за цени и процедури от там. А вероятно може да предложи и конкретни оферти. Ако чете темата, вероятно би се включил.

ПП: Не казвам нищо против десния волан. Не го дискутираме това. Само казвам, че трябва да е личен избор на човека който ще я кара. Може хората да са предубедени по този въпрос и въобще да не им допадне.
                          А и тайно се надявам да са по-малко колите с десен волан из България, щото особено откакто сме на фарове.... Абе, странно им светят фаровете...
                          Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Нали много бавно пишеш, за малко да пропусна това
                            1-во -Брейййй, много си пош, бре
                            ...
                            2-ро - Малко е като Ихтиман
                            ...
                            3-то - Ти как се влюби в тия Хонди? ...
                            1-во - Бвееейййййй, и в Бедфорд сте чували за английската "Ривиера"! Преместихме се от Единбург (за което, можеби, ще съжаляваме един ден).

2-ро - Да не чувам лошо за Ихтиман! Нали знаеш, "Откъде жената, оттам и родата!". Често пътувам до Лутън, и до Ихтиман и знам, за какво говориш!

3-то - Още с първата Хонда Сивик, '93-а на съпругата ми. Аз тогава карах втория, от 3, Ровър 400, което си е Хонда Сивик, ако изключим английския бензинов шит, наречен двигател! А и вече осма година правя МОТ, та затова с чиста съвест казвам - Колата, с главно "К", на около, и над 10 г. е само ЯПОНСКА

п.п.Не мога да не се съглася с всичко, казано от Цецо, прав е! Е, за фаровете може да поспорим ... но това е друга тема

п.п.п. Единият от Ровърите ми, 420 SDi saloon, още се мотае в Ихтиман, ако не са го продали, че го видях случайно в Мобиле преди 1 месец. Иначе и аз се мотая там, ама с Пинина от подписа.
                            Последно редактирано от krasi-mir; 22-08-12, 12:50.

Коментар

И аз съм съгласна , Цецо, благодаря ти за мнението, дайте да го видим този французин какво може да предложи, не е проблем да отидем до Кале, да я срещнем колата и да ги изпратя по живо, по здраво за БГ. Дайте да комбинираме съветите и да го питаме този Мишоци да намери една Хонда CR-V.

Имам такъв форумен проблем- като напиша нещо - трябва да чакам по 2-3 часа да ми го публикуват, не мога да участвам активно така, какво да направя, за да променя това?

Коментар

И аз съм за варианта с пликчето. А за вояажа - рент а кар и няма черни мисли.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X