Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Застраховка Автокаско.... доволни ли сте от вашата застр. компания и защо ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Застраховка Автокаско.... доволнили сте от вашата застр. компания и защо ?

Ужас!!!Малко преди коледа откраднаха Алфата на жена ми!Имаше пълно каско във "ВИКТОРИЯ" АД,минаха 3-те месеца на производството по издирване - няма кола!Всичко беше уредено,както му е реда,документи,пълномощни,колата вече беше собственност на застрахователя иииии....чакаме обезщетението!!!Да спомена,че директора (една много хубава и приятна дама) на централния офис тук ми е стара приятелка (затова и каското беше направено там).Преди седмица,получаваме писмо от главна агенция с окончателно решение от тяхна страна,да сме си изберели същата марка,модел и година от мобиле (имаше сканирани от тях 6 предложения) и те щели да ни я подарят - представяте ли си,ще подарят на клиента си,някаква кочина,само той да е доволен.И да,в ощите им условия това го пише - застрахователя сам решава дали да плати обезщетение или да въстанови някаква кола.Аз ще си разреша този случай,ще си взема сумата която сами са ми определили по "Швакето",но съвета ми е СТОЙТЕ НА РАЗСТОЯНИЕ от ВИКТОРИЯ АД...!!!

Коментар

И аз мисля, че да се застрахова човек през добър брокер е най-добре. Хората ти дават да си избираш застраховки в най изгодната компания за теб, комбинират най-добрата цена на ГО+каско, предлагат да ходят на огледи на щети вместо тебе, дават добри цени, отиваш с 5 различни щети по брони, калници, одрасквания, ожулвания събирани цяло лято, които обикновено една застрахователна компания не би завела наведнъж, но брокера познава хората, които правят огледите, и всички щети на момента се завеждат едновременно и без забавяне, имат информация за това кой от доверените сервизи е най-читав. Удобно си е.

Коментар

Мнението ми за застрахователите в БГ е крайно негативно. Всички до един са некоректни. Имат си "кадри" който да "пестят" парите на застрахователя по всячески начин. Осъдил съм вече Български имоти и Алиасн за не изплащане на щети по карго застраховки. Български имоти за 28к 6 години, а Алианс 4г за 12к. Най ми е любимия момент когато взема изпълнителния лист
        Имах щета с Авенсиса ми преди няколко години и добре че беше само задна броня одраскана и с полиране всичко се оправи. Тогава ми платиха 100лв. Ако недай боже се случи нещо сериозно съм заложил да се съдим. Не мога да посоча коректен застраховател, защото не познавам такъв (или винаги на такива попадам).

Коментар

Това с подаряването направо "утрепа рибата".
          „Дори водата придобива лош вкус, щом се взема по рецепта.“

Коментар

Първоначално публикуван от сиско Преглед на мнение
            .............окончателно решение от тяхна страна,да сме си изберели същата марка,модел и година от мобиле (имаше сканирани от тях 6 предложения) и те щели да ни я подарят - представяте ли си,ще подарят на клиента си,някаква кочина,само той да е доволен.И да,в ощите им условия това го пише - застрахователя сам решава дали да плати обезщетение или да въстанови някаква кола.Аз ще си разреша този случай,ще си взема сумата която сами са ми определили по "Швакето",но съвета ми е СТОЙТЕ НА РАЗСТОЯНИЕ от ВИКТОРИЯ АД...!!!
            След като това е залегнало в "Общите условия" на застрахователя (с които сте се съгласили с подпис), то тогава какво ви учудва? Значи Вие застраховате нещо, срещу което очаквате да получите повече пари от реалната стойност ли? С други думи. Ако Вие застраховате Автомобил, значи застрахователя при неговите условия също ще Ви върне автомобил, а не Кочина, както се изразявате.
            Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Когато застраховаш кола, плащаш застрахователната премия по шваке. Когато ти изплащат щета (в случая тотална), ти я изплащат по обяви в мобиле-то.
              Плащаш за банани, но ти дават бананови кори.

Ако аз си купя кочина за 1000 лева от мобиле-то и я направя кола за още 4000 лева? Да речем, че и цената й по шваке е 5000 лева. При тотална щета ще ми платят 1000 лева или ще ми дадат друга такава кочина и ще ме върнат в първи клас.

П.П. Едно е сигурно: Щом си се подписал под договора, значи си се съгласил с него. Чел или не чел - друг въпрос.
              Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Булстрад - добри - изплатиха ми 370 лева за одран калник който оправих за 90.
                Армеец - зле - изплатиха ми 160 лева за пукнат картер който трябваше да купя нов за 500 лева. Не смятам маслото за около 100. Извинението им беше че ми плащат колкото да си го купя втора ръка.

И аз препоръчвам да се използва брокер. 10-20 лева върху полицата могат да ви купят някоя връзка измежду познатите му когато се наложи.

Коментар

Преди 2 седмици в 22,30ч спуках в дупка на платното двете десни гуми на леката кола. Обаждане на деж телефон на застрахователя, снимки, телефон 112, протокол от КАТ. Летни гуми 215/55/16 с ДОТ около 2007 год, добър грайфер. Днес бяха превели към 270 лв. Доволно.

Коментар

Булстрад е крайно некоректна компания.Преди 2 месеца закупих автомобил с активна застраховка,,атокаско стандарт,,.След регистрация в КАТ отидох да ми бъде издаден добавък като нов собственик.В края на миналия месец ,една сутрин видях ,че автомобила ми е леко закачен отзад т.е одраскана задна броня и заден калник .Веднага се обадих на 080011111 да подам сигнал за застрахователно събитие и на следващия ден посетих пункта им за огледи в квартал Горубляне.Персонала на пункта беше много приятен и за 20мин. имах заведена щета.Понеже съм от провинцията им отказах ремонт в ,,доверен сервиз,, и предпочетох опция ,,по експертна оценка.След 15 дни отидох на информация и симпатична служителка любезно ми обясни че имам отказ подписан от Красимир Ушанов и В.Васев според които въпреки ,че имам добавък към автокаското Булстрад не дължи изплащане на обезщетение защото не е представен протокол за оглед а на мен никой не ми каза ,че трябва такъв.

Коментар

От няколко години застраховам колите в Дженерали. Впечатленията ми са от дребни инциденти, за които щетите се изплащат бързо и на средни пазарни цени, така че винаги съм на плюс. Други положителни явления-не се циганят за зелена карта, издава се заедно с полицата, има автоасистенс, който познати са ползвали и са доволни, пакетната застраховка ГО/АВТОКАСКО/ЗАСТАХОВКА НЕДВИЖИМО ИМУЩЕСТВО на практика означава плащаш две, получаваш три.

Коментар

Първоначално публикуван от Денислав Димитров Преглед на мнение
                        ....
                        Армеец - зле - изплатиха ми 160 лева за пукнат картер който трябваше да купя нов за 500 лева. Не смятам маслото за около 100. Извинението им беше че ми плащат колкото да си го купя втора ръка.
                        ....
                        Ми нема как се да сме тарикати дето да връткаме дявола във въздуха. Българина най го е страх да не настине и да не се мине. Един бивш колега (кат бях в ДЗИ) казваше, че хората дето си правят Автокаско си мислят, че всичко отива в една касичка от която после трябва да си приберат парите. Май прав ше излезе.
                        Първоначално публикуван от gkesov Преглед на мнение
                        ..., така че винаги съм на плюс. ....
                        По форумите четат и застрахователи. Не забравяйте това! Да не се чудите после що па вече не плащат повече отколкото е необходимо за възстановяването, и да ревете по форумите от "некоректно" отношение. Навремето един Убавец бая "доволен" остана при плащане на Втора щета. Хем колата "тотал" хем получи три пъти по-малко пари отколкото за два счупени фара. Хем и интернет нямаше кат' сега.
                        Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Армеец - зле - изплатиха ми 160 лева за пукнат картер който трябваше да купя нов за 500 лева. ...
                          E, тия 280 лв, дето си бил на далавера, са дошли от застраховката на някой, на когото са платили 160 вместо 500 ...

Досега, за по-дребни щети Армеец плащат общо взето 1:1 по експертна оценка. Лошото е, че при по-стари коли застрахователите обикновено плащат за най-евтиния вариант, който обаче далеч не винаги е добър. Примерно за подмяна на предно стъкло дават като за евтин китайски боклук, вместо за 3 пъти по-скъпия по-читав вариант.
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

Имам предвид това, че си оправям дребните бакии сам, като ползвам сервиз на приятели. Оставям само пръскането на тях. Иначе-щетите се оценяват на някаква осреднена пазарна цена.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X