Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Застраховка Автокаско.... доволни ли сте от вашата застр. компания и защо ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Застраховка Автокаско.... доволнили сте от вашата застр. компания и защо ?

Първоначално публикуван от ira Преглед на мнение
    ... Остава само да проверим.

Е, проверихме. На 2 пъти. Не съм във възторг, меко казано.

Първа проба: Търси се "Автокаско". Любезно обещание да са готови с оферта на следващия ден. Обадиха се след ... 4 (четири) дни.

Втора проба: Търси се застраховка "Злополука". Казват ми, че могат да ми предложат еди какво си, на еди каква си сума. Отивам да си направя застраховката. Девойката, с която съм говорил, в момента отсъства от офиса. Любезно ми предлагат да оставя данните, защото "Така или иначе тези полици не се пишат тук. Ще бъдат готови утре и ще Ви се обадим."

Неколкократно питам дали със сигурност застраховките ще са готови "утре", като обяснявам, че ако не могат да станат за следващия ден - цялото упражнение се обезсмисля. Ама разбира се, че ще са готови. Оставете телефон - ще Ви се обадим.

Идва утрето, до към обед никой не се обажда. Звъня контролно да видя какво става. Девойката била заета с друг клиент, не може да говори в момента, но чрез тази на телефона предава каква е точната сума и да чакам обаждане, когато са готови полиците. Работният ден изтече. Обаждане нямаше ...

Тъпо! Би било редно, ако по някаква причина не са успели да свършат работа, поне да звъннат един телефон след като са поели ангажимент пред клиента. Най-малкото за да се извинят за несвършената работа.

Ако пък са от***ли въпросния ангажимент поради ниската му стойност в полза на други клиенти, от които ще изкарат повече пари, то по-добре да не бяха поемали ангажимент. Едно елементарно "За съжаление, не можем да Ви предложим това, което търсите." щеше да свърши работа.

При всички положения 2 проби са достатъчни. Изводът е - ако нямате за застраховане скъпо возило или фирмен автопарк, то много вероятно този застрахователен брокер не е за вас ...
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Да споделя и аз - от 2001 г. съм клиент на Интерамерикан, там са застраховани всякакви автомобили - стари, по-млади, чисто нови, леки, товарни, камиони и коли, лични и не. До сега нямам сериозни оплаквания - огледи, оценки, ремонти и плащане се извършват бързо, без излишна бюрокрация. Понякога даже не разбирам кога е минал оглед по щета.Имат т. нар,. Асистанс - едни симпатични Тойоти те прибират ако някъде закъсаш - пробвано е два пъти, първият чаках точно 35 мин, вторият около 40 мин, в чертите на града. За изплащане на щета пример - преди време спраскахме преден мигач на Тойотата (вече 18 годишна), оригинален струва 150 лв (цената е твърде висока), платиха го след като и аз, и те не намерихме по-евтин, без никакви проблеми. Така е и с други, макар и малко, щети.

Поздрави
      Последно редактирано от T.T; 30-04-08, 20:44. Причина: редакция
      Тодор Томов
      =============================
      Не е страшно да се родиш тъп,страшно е да си умреш тъп!!
      Toyota LJ70, 1KZ,+++, pics TУK

Коментар

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
        Изводът е - ако нямате за застраховане скъпо возило или фирмен автопарк, то много вероятно този застрахователен брокер не е за вас ...
        Не мога да се съглася, имам и кола с ниска застрахователна стойност при тях - обслужването винаги е било на ниво. Но аз вече мнението си го изказах и преди. Жалко, че са се изложили пред теб.
        VW Touareg V10, 5000cc

Коментар

Здравейте, искам да Ви споделя какво ми се случи. Купих си кола, но вече 2 месец не съм ч прехвърлила, още си е на стария собственик на име, но продължих да си плащам разсроченото от него автокаско, на негово име разбира се . Стана каквото стана, мина месец и аз реших да отида да провера дали са превели по сметката на стария собственик парите от щетата но служителката там не иска да ми даде никава информация. Представяте ли си, служебната бележка от издадена ми от полицията е на мое име, обяснението за щетата пак аз го написах пред нея. Знаете ли какво ми каза, като и казах, че ще се обадя на медийте да я снимат. МАРШ, МАРШ ОТ ТУКА,МАРШ ОТ ОФИСА МИ ДА НЕ СИ ДОШЛА ТУКА. Представяте ли си да имате такъв служител....... а аз само исках информация за личния си автомобил. ТУК ВЪВ ВРАЦА ВЪВ ЗАСТР. ДРУЖ. ВИКТОРИЯ НЕ ХОДЕТЕ. СЛУЖИТЕЛКАТА МНОГО СЕ ЯДОСВА, ЧЕ НЕ МОЖЕ ДА СИ ПУШИ НА СПОКОЙСТВИЕ.

Коментар

Това, че не сте си прехвърлила полицата на ваше име си е изцяло ваша грешка! В общите условия е записано, че в 14 дневен срок (обикновено е толкова) от промяната на собствеността сте длъжна да уведомите компанията, която от своя страна издава напълно безплатно добавък, с който правата по полицата са на ваше име. Не виждам какво ще им направят медиите, след като вие сте в нарушение?
            А отношението е съвсем друго нещо-него не искам да го коментирам, това е до възпитание, която явно при тази госпожа липсва!
            LZ1PER

Коментар

Пепи, то май цялата кола не е прехвърлена, така че няма как и застраховката да се прехвърли

На служителката мога да кажа само браво. Така и трябва. Информация да се дава само на собственика или на лице с нотариално пълномощно. Не и срещу някакви бележки.
              Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от ДМН Преглед на мнение
                ... Купих си кола, но вече 2 месец не съм прехвърлила, още си е на стария собственик на име
                ...
                ... аз само исках информация за личния си автомобил ...
                Откъде се разбира, че автомобилът е Ваш?!?
                Ние не сме неутрални!

Коментар

Собствеността се доказва с договор за покупко-продажба. Никой не може да ви задължи да минете през кат (е, теоретично има глоба). Застрахователите още по-малко могат да ви принудят да си смените талона. При тях се отива с договора и стария талон и така. Тествано е.
                  И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Наистина договорът за покупко-продажба е документ за собственост, но в Закона за движение по пътищата е изрично казано, че в двуседмичен /или 15 дневен/ срок, новозакупеният автомобил трябва да се декларира, пререгистрира или нещо такова /не ми се рови в Закона/...
                    Двумесечен е срокът за деклариране на автомобила пред данъчните....
                    15 са гратисните дни за прехвърляне/заплащане на вноска след закупуване или изтичане на срока на вноска по застраховка...

Коментар

Първоначално публикуван от peppy Преглед на мнение
                      Това, че не сте си прехвърлила полицата на ваше име си е изцяло ваша грешка! В общите условия е записано, че в 14 дневен срок (обикновено е толкова) от промяната на собствеността сте длъжна да уведомите компанията, която от своя страна издава напълно безплатно добавък, с който правата по полицата са на ваше име. Не виждам какво ще им направят медиите, след като вие сте в нарушение?
                      А отношението е съвсем друго нещо-него не искам да го коментирам, това е до възпитание, която явно при тази госпожа липсва!
                      Неправилно съм разбрал, за което се извинявам. Както каза Тошко, от къде на къде ще ви дават информация, след като никъде не фигурира името ви!
                      LZ1PER

Коментар

Да аз отидох с документа за покупко-продажба, талон всичко, даже тя ме помни, но такова държание....
                        Аз хода да пия кафе често на ОМВ-то и тя беше там. Така просташки се държеше и с управителката на бензиностанцията...
                        Не мога да повярвам хораааа, аз такова държание не съм си и помисляла, че ..... незнам
                        На кой да се оплачеш от това обслужване?....

Коментар

Първоначално публикуван от ДМН Преглед на мнение
                          Да аз отидох с документа за покупко-продажба, талон всичко, даже тя ме помни, но такова държание....
                          Аз хода да пия кафе често на ОМВ-то и тя беше там. Така просташки се държеше и с управителката на бензиностанцията...
                          Не мога да повярвам хораааа, аз такова държание не съм си и помисляла, че ..... незнам
                          На кой да се оплачеш от това обслужване?....
                          Ама вие защо не вземете да си прочетете общите условия. Договора за покупко-продажба ги интересува КАТ и данъчните. Застрахователя пише полицата по талон. До колкото помня договора също има срок в който трябва да прехвърлите автомобила, той изтекъл ли е? За да нямата разправии, прехвърлете колата на ваше име, сменете собствеността и на полицата и тогава няма да ви откажат информация!
                          LZ1PER

Коментар

Е да ще я прехвиля тия дни.

Коментар

От: До: Застраховка Автокаско.... доволнили сте от вашата застр. компания и защо ?

Пазете се от ЗАД "Виктория"!!! Не че другите са много по-добри, но тези са си откровени крадци. При това на ниво изълнителен директор.

Коментар

От: Застраховка Автокаско.... доволнили сте от вашата застр. компания и защо ?

По темата: Евроброкер, от 7год.
                                При инцидент, оставям моя автомобил пред офиса им и се мятам на оборотен(без такси, взимаш с пълен резервоар и така го и връщаш). Като го оправят отново смяна.
                                Миналата година даже не си бях взел полицата от офиса им, което ни най-малко не влоши обслужването им.
                                Това което ме спечели за дълго бе при смяната на номерата, когато хората спяха на опашката пред КАТ, те се занимаха с операцията, за половин ден, срещу заплащане ... от 30лв.

П.П.Сега като се замисля в 30лв. влизаха и номерата...не помня точно.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X