Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Застраховка Автокаско.... доволни ли сте от вашата застр. компания и защо ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Застраховка Автокаско.... доволни ли сте от вашата застр. компания и защо ?

Пускам тази тема с молба да споделите мнение относно каското. Доволни ли сте от застрахователят ви и какво ви задържа в дадената застрахователна компания.
    Идеята на тази тема е хора като мен, който трябва да се презастраховат да можем по лесно да си изберем компания. Досега колите ми за последните 10-тина години съм си ги застраховал в булинс но не съм особенно доволен и си мисля за алтернатива. Когато имам някоя дребна щета ( слава богу едри не съм имал ) цялата процедура по оформянето на документите, огледът и тн... е доста тегава бавна и винаги при огледът гледат на теб като на измамник. Това определено ме дразни.
    LZ1RED

До: Застраховка Автокаско.... доволнили сте от вашата застр. компания и защо ?

Евроинс - при дребна щета - количеството документи е приемливо. Ходил съм само за паркинг щети(ожулени и вдлъбнати врати). Огледа минава бързо и не се заяждат. Когато колата е оценена на над 10 000 лева можеш да ползваш техен сервиз. Тогава ти връчват веднага възлагателен протокол и дори не чакаш за решение. Сервиза обаче е натоварен и си записваш час за след доста време. Иначе по ламарини работят добре и екзотичната ми боя я докарват 1:1. Не съм пробвал варянта да взимам пари, някои съм чувал да се оплакват от него... Иначе за горната процедура може да се каже, че съм доволен от тях.
    Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Аз имам наблюдения върху Булинс основно от служебни коли (3-4 години 5-6 автомобила) и определено бях доволен от тях. Наистина са малко простаци, но винаги са изплащали добри обезщетения, без да се заяждат и бързо.
      Сега съм застраховал и джипа там, но като плащам аз, а не фирмата ми направи впечетление че е доста по скъпо от някои конкурентни компании които също имат добра слава. Добри неща съм чувал за Армеец, но никога не съм им бил клиент. Лоши неща (и от опит и от слухове) бих казал за Спартак, Виктория, Български имоти
      Technical Rescue Direct - life lies in courage
      http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Аз също съм доволен от булинс.Дори направо учуден от коректната работа.
        В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...

Коментар

Първоначално публикуван от redair Преглед на мнение
          Когато имам някоя дребна щета ( слава богу едри не съм имал ) цялата процедура по оформянето на документите, огледът и тн... е доста тегава бавна и винаги при огледът гледат на теб като на измамник. Това определено ме дразни.
          Аз имам такива впечатления от Армеец.Преди 2 -3години се опитаха да крадат джипа.Бяха изрязали всички възможни кабели под волана и таблото,но не бяха успяли да запалят.Колата имаше пълно каско и както си му е редът ,я закарах на крака при застрахователя ,независимо ,че не палеше.Предложиха ми .....12лв за окабеляване.Не е майтап .Те плащали и вкарвали коли в техни сервизи ,коли, за да ги правят ,които били над 15000лв. Осъдих ги.В техен сервиз ,както на мен ми отърва.Имам чисто нова кабелна инсталация.
          B+

Коментар

Първоначално публикуван от vokel Преглед на мнение
            Аз имам такива впечатления от Армеец.Преди 2 -3години се опитаха да крадат джипа.Бяха изрязали всички възможни кабели под волана и таблото,но не бяха успяли да запалят.Колата имаше пълно каско и както си му е редът ,я закарах на крака при застрахователя ,независимо ,че не палеше.Предложиха ми .....12лв за окабеляване.Не е майтап .Те плащали и вкарвали коли в техни сервизи ,коли, за да ги правят ,които били над 15000лв. Осъдих ги.В техен сервиз ,както на мен ми отърва.Имам чисто нова кабелна инсталация.
            Лесно ти е на теб ти си адвокат, ами аз като знам какви разправии са призовки и т.н и не ми се занимава изобщо, а от булинс съм много недоволен, техен клиент съм бил 6 или 7 години и няколкото случая които имах за изплащане бяха абсолютно подигравантели, след удар отзад на ауди 80 ми се беше изкривила задна греда и врата на багажник и ми дадоха 60 лв. за смачкан преден капак 36 за крив калник 7 лв. и т.н. Вече не съм при тях а при "Витоша" засега е добре.
            no signature no problems

Коментар

имам пряко наблюдение от виктория.преди три месеца си смазах колата деу есперо.98година 11месец.три месеца чаках за щетата и сега получих пари.2980 лева.колата е застрахована за 7000 лева.тотална щета е автомобила.в документа който получих от тях пише че при направената справка в деу моторс по номера на купето е излязло че автомобила е бил 95 г.и затова е имало така наречено от тях презастраховане.и затова немогат да ми я платят на застрахователната цена от застраховката.ама ми ззеха като я застраховах сума за 7000 лв май беше 480 лв.и сега ще се съдим ама големи мошенници от виктория.четери пъти идваха да гледат колата.първо незнаеха къде е номера на купето после нещо друго и така нататък.
              Прикачени файлове
              Последно редактирано от koko11; 14-06-07, 07:35. Причина: данни

Коментар

Аз съм доволен от Лев Инс за сега имат мобилна група на която звъниш и идват да се разправят с КАТ при ПТП ,снимат си хората, идват за около 10-20 мин доста по бързо от катаджийте.Огледа става за около 20 мин.Засега са били коректни.Работят със добри външни сервизи за които дават възлагателно писмо и не се занимаваш с пари.
                Гледал съм кола след ремонт от сервиза на БУЛ ИНС - "ТАНДЕР" в Бояна толкова мърлява и бавна работа не съм виждал да не говорим за осталите липси по колата докато е била в сервиза.

Коментар

В Армеец съм бил преди около 4 години. За една щета ми платиха по-малко, отколкото ми излезе ремонта при познат майстор, който принципно ми взе по-малко...
                  Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от koko11 Преглед на мнение
                    имам пряко наблюдение от виктория.преди три месеца си смазах колата деу есперо.98година 11месец.три месеца чаках за щетата и сега получих пари.2980 лева.колата е застрахована за 7000 лева.тотална щета е автомобила.в документа който получих от тях пише че при направената справка в деу моторс по номера на купето е излязло че автомобила е бил 95 г.и затова е имало така наречено от тях презастраховане.и затова немогат да ми я платят на застрахователната цена от застраховката.ама ми ззеха като я застраховах сума за 7000 лв май беше 480 лв.и сега ще се съдим ама големи мошенници от виктория.четери пъти идваха да гледат колата.първо незнаеха къде е номера на купето после нещо друго и така нататък.
                    Леле леле, ти добре че си оцелял след тази катастрофа. Като я гледам колата и се чудя как си се разминал. Втори живот живееш ей !
                    VW Touareg V10, 5000cc

Коментар

Иначе и аз да споделя - клиент бях на ДЗИ и съм като цяло недоволен. Процедурата отнема стотици години, вечно са недоволни и те гледат накриво. Накрая ми отказаха да ми оправят двигателя заради неразбории със София Франс Ауто - това беше върха. Та си платих сам ремонт за 4 000 лв.

Сега съм при Булинс и нещата изглеждат топ. НО, а има голямо но - много е важен застрахователния брокер. Сега съм при ВИП брокер, който се занимава с абсолютно всичко. Аз дори не ги знам как изглеждат от Булинс. Давам му колата на човека на брокера - той си я закарва до булинс, попълва си документите, оправя се бурокрацията, пише си случаи, ако трябва.. Изобщо номер 1.

Сега ме няма 2 седмици - дойде човека на брокера, взе колата от пред нас и ми се обади вчера, че всички щети са описани и вече оправени - мога да си получа колата като се върна само да се обадя.

Е това е обслужване. Чувствата ми към тях са същите като към сервиза на Влади - много топли

Поуката в случая е - обръщайте повече внимание при кого се застраховате не само като компания, а най-вече като брокер, защото услугите зависят от този, който ви обслужва вас, а не от лелката, която ще ви погледне документите. Много по-лесно могат да ви отcвирят вас, ако нещо не им хареса щетата ви, от колкото да отcвирят добър и ценен за тях брокер.
                      VW Touareg V10, 5000cc

Коментар

Аз имам много добри впечатления от Булстрад от преди 2 (може би повече) години. Рейс на СКГТ ме удари отзад (зимата, поледица..). Ремонта по колата беше около 750лв. (платени от мен), застрахователя ми изплати (месец по-късно) 870лв. (без левчета) от ГО-то на рейса.

Коментар

И нашия опит сочи че е най-добре да се работи не директно със застрахователя а през качествен брокер. В тази ситуация всички застрахователи са добри защото брокера се оправя с възможните проблеми...
                          VPetrov.photography

Коментар

Аз съм към Аркус,много съм доволен,процедурата е лесна учтиви служители,имах щета за преден прозорец и за 2часа минах оглед и ми дадоха парите,препоръчаха ми сервиз,и даже ми останаха към 15лв,сега се ударих с колата и не можех да я мръдна заради радиатора,обадих им се и същият ден дойдоха и направиха оглед на място,парите 2 седмици по-късно защото за суми над 1000лв не дават на ръка трябва по банков път.
                            Иначе като начало съм доволен направиха 35% отстъпка от каското защото си направих и гражданската и още 5% за това че платих кеш,и така платих 470лв за всичко.
                            Много съм доволен от тях.
                            MG RACING

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                              И нашия опит сочи че е най-добре да се работи не директно със застрахователя а през качествен брокер. В тази ситуация всички застрахователи са добри защото брокера се оправя с възможните проблеми...
                              Абсолютно подкрепям с двете ръце. Тогава и щетите се завеждат правилно и се изплащат нормално, и отстъпките са по-големи и още сто трика
                              Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X