А Кой е твоят отговор?
А за конкретиката има конкретни модели, но за сега ми е интересно Средно статистическото положение - кое е има превес Сърцето или Разума?
В такъв случай - отговор: 3.7 бензин V6 275 k.с.
Така или иначе, в момента имам ежедневен работен кон, който (за щастие), не е "членът на семейството", с най-големи разходи . Така че, екзотиката на мощния бензинов агрегат е моят избор.
На мен пък, въпросът въобще ми звучи странно....
Бих избрал...16 цилиндъра и 1500 кс...ама нямам пари нито да го купя, нито да го експлоатирам и поддържам...ми к'во да избирам тогава???
Принципно: мощната кола върви и бързо и бавно - никога не е излишно да имаш мощност в запас, т.е. що да не, ако мога да си го позволя...
Избрах SUV, което според мен е напълно достатъчно за ежедневна експлоатация. По -голяма мощност, освен за перчене и изкуствено повишаване на самочувствието - друго за какво е необходима.
Наскоро имах подобен казус за лек автомобил. Изборът беше между 163 к.с. дизел и 231 к.с. бензин. Избрах бензина. Няма нищо по-хубаво от мощен бензинов двигател!
Ей, време за живот не остана. Дори и де се стигне до момент (не дай си боже) да нямам ресурс за бензин, ще карам по-малко, но ще изпитвам удоволствие. Малко останаха удоволствията в последно време.
Избрах SUV, което според мен е напълно достатъчно за ежедневна експлоатация. По -голяма мощност, освен за перчене и изкуствено повишаване на самочувствието - друго за какво е необходима.
Например при Изпреварване (забелязал съм че колкото и бавно да карам все има някой по-бавен от мен на пътя), колкото е по-пъргав автомобила - толкова е по-БЕЗОПАСЕН за пътниците и за останалите участни в движението
А Кефа въобще не го обсъждам
Няма лошо! Всеки си избира според желанието и възможностите. Аз Както вече написах също взех сравнително Икономичен СУВ (8 на сто), Но когато пробвах "забраненият плод" и вече не съм спал от две-три седмици, само мисля КАК да го откъсна и да оставя настрана "Здравият разум" и да се отдам на Удоволствието
Интересен резултат до тук? Очаквах МНОГО повече гласували за дизела, но пък това ме радва, не съм само аз Откаченият
Например при Изпреварване (забелязал съм че колкото и бавно да карам все има някой по-бавен от мен на пътя), колкото е по-пъргав автомобила - толкова е по-БЕЗОПАСЕН за пътниците и за останалите участни в движението
А Кефа въобще не го обсъждам
+1
А до Гъзарията или кефа, мисля че със по мощен автомобил на пътя изобщо не значи че си гъзар.
П.П Няма значение каква кола караш, важното е да си грижовен към участниците на пътната настилка.БЕЗАПАСЕН!!!
Гласувах за "Здравият разум"макар да мога да си позволя и "неикономичният вариант"Предпочитам да го дам този "излишък" на жена ми и щерката да ги пропилеят по МОЛовете,отколкото да ги прекарам през ауспуха!
Коментар