Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на седан до 15000 лева след 2003 година

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Избор на седан до 15000 лева след 2003 година

Имах лагуна-2,отвратителна твърда возия,иначе като динамика и разход е перфектна,и много сигурна-8 възд.възглавници...
    SUBARU FORESTER 2002g AWD LSD-DIF. Човек може да живее без храна 1 месец,без вода 1 седмица,без въздух 1 минута,а без акъл цял живот...

Коментар

Първоначално публикуван от BOBI_27M Преглед на мнение
      Имах лагуна-2,отвратителна твърда возия,иначе като динамика и разход е перфектна,и много сигурна-8 възд.възглавници...
      Само да не си имал англичанка, на тях пружини и амове са други спрямо тези за Бг.
      Возията е перфектна. Много стабилна, същевременно комфортна, малките неравности и дупки не ги усеща изобщо, мой поднат, който е сменил до сега лични автомобили за повече от 1 000 000 лв като го повозих сподели, че е уникално стабилна на пътя и вози по-добре от неговата S класа.
      Само заради кефа от возията и сега се замислям дали да не си взема тази пръчка.
      Уникално много върви за никакъв разход.
      Даваше ми средно 5 и малко нафта, но в Сф уйкенд ми даде 8.8. Зимата разхода е с 1 литър нагоре.
      След смяната на турбото се сбъгна нещо и взе да влиза в сервизен режим. Наложи се смяна на програмата, след което вече макс. скорост и обороти нямаха лимит, не отговаряше вече на евро4 и започна да гори още по-малко ако не я настъпвам естествено.
      Тази кола има най-добрата ESP система от всички, които съм карал.
      Задълбах се нещо в сантиментални спомени.
      Прикачени файлове
      Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Да,с десен волан беше,наистина много върви,с тези 6 скорости е трепач,ама возията на мояте беше отврат,дали щото слезох от Сафран преди нея...
        SUBARU FORESTER 2002g AWD LSD-DIF. Човек може да живее без храна 1 месец,без вода 1 седмица,без въздух 1 минута,а без акъл цял живот...

Коментар

За Мазда 6, някой може ли да сподели опит първа ръка? Гледам, че на тях цените им падат доста по-бързо отколкото на Акорда, а изглеждат добри машинки. Каква е горе долу ситуацията с частите, що се отнася до окачване - амортисьори, биалетки, шарнири, тампони, карета? Мерси.
          Vitara 2.0 V6
          Honda CRV (Gen 1)
          Honda CRV 2.2 I-CTDI (Gen 3)
          ВАЗ 2131

Коментар

в момента за 15 бона може да вземеш доста млада японка - тойота авенсис или мазда 6 са най-добрите варианти... да има ясна история - от първи собственик в БГ или Зап. Европа... ако ще се въртят повечко километри взимай дизел! доколкото си спомням колега от форума продаваше авенсиса на майка си за горе-долу тия пари... и на малко километри...

Вероятността да ти се наложи да сменящ части по окачването е доста малка... Брат ми направи доста километри на една мазда 626 и единствения ремонт, който се наложи беше нови дискове и накладки, акумулатор... а това са си консумативи... Баща ми кара авенсис вече 5-та година и няма никакви повреди...

Аз имам пасат 1.9ТДИ 131кс и е много приятен за каране, но двигателя си е бая шумен... Като надеждност и цени на частите има какво да се желае - дефектираха ми вече 2-3 неща, който просто няма как да се износят, нито повредят от лоши пътища - например охладител на маслото...

Най-важно според мен е кое ще ти пасне най-добре... Как караш - спортно или "предпазливо" и т.н.

Обикаляй вносителите и тествай всички възможни за теб модели - имат по много върнати коли и пазарлъка върви...
            помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/
              в момента за 15 бона може да вземеш доста млада японка - тойота авенсис или мазда 6 са най-добрите варианти... да има ясна история - от първи собственик в БГ или Зап. Европа...
              Напълно споделям мнението ти, че покупка от 1-ви собственик е доста добро решение. Поне познатите ми с нови коли в БГ много си ги обгрижват, а и местните дилъри гледат да се хванат и за най-дребното нарушение относно графика на обслужване, че да не признаят някому гаранцията.

Авенсис като визия нещо не ми харесва, но мазда 6 си е екстра. Изчетох доста за нея из мазда форума и ми се струва, че 1.8 бензин май ще ми пасне най-много. Ще я карам като лична и вероятно няма да въртя повече от 15000 км на година. "Проблемът" в момента е, че карам служебна кола и тя някак прави безмислена покупката на лична , та направо не знам дали да харча едни пари или да изчакам да взема нещо по-изгодно в бъдеще.
              Vitara 2.0 V6
              Honda CRV (Gen 1)
              Honda CRV 2.2 I-CTDI (Gen 3)
              ВАЗ 2131

Коментар

Първоначално публикуван от ixeos Преглед на мнение
                "Проблемът" в момента е, че карам служебна кола и тя някак прави безмислена покупката на лична , та направо не знам дали да харча едни пари или да изчакам да взема нещо по-изгодно в бъдеще.
                Ако можеш да ползваш служебния автомобил в извън-работно време, няма никакъв смисъл да купуваш собствен автомобил. В редките случаи в които няма да можеш да ползваш служебния или ще ти се налага да пътуваш на дълъг път с личен автомобил, можеш да ползваш ren-a-car. Спестяваш първоначално похарчените пари, обслужване, застраховки... а и ще оставиш свободно едно парко място

Коментар

Според двама мои приятели притежаващи сервизи, свястни коли след 97г няма.Пред мен стои същата дилема както при колегата и вече година и половина не мога да си харесам следващата кола.Пасата правил проблеми, мазда 6 била със пластмасова предница, лагуната..., а бе ....
                  Май започвам да си мисля че такава просто няма - хем много да върви, хем да не изразходва много гориво, поддръжката и да не е безбожно скъпа, да е надеждна , да не се чупи....., според съпругата и да е представителна.
                  Няма пълно щастие...
                  Затова нещатата клонят специално при мене към subaru forester -между 2002-2006-семейния автомобил, а малко по - нататъка нещо старо-примерно RR clasic или сузуки,било витара или самурай за лична консумация.

Коментар

С 15000 аз бих заложил на дизелово Бмв Е46 (3-та серия)

Коментар

Първоначално публикуван от ianakiev Преглед на мнение
                      А с какви аргументи за неговите качества го препоръчвате?
                      Защото аз се сещам за един "-" веднага ..Или поне за мен е минус и това е задното предаване което през зимата е по кофти(в зависимост от региона където живее човек)
                      И никой нищо не каза за Волво с40?Ако не ви допадат може да видите и волво с60...
                      Стандартна Витара c20ne с уазов мост...Изпълнение за България

Коментар

Първоначално публикуван от ianakiev Преглед на мнение
                        Това щях да предложа и аз .
                        Защо никой не предлага БМВ и Мерцедес . Какво лошо виждате в тези две марки ?
                        Моделите ли са лоши - огледайте се .
                        http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...141&f1=details
                        Двигателите ли са слаби - поразпитайте .
                        http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...789&f1=details
                        Разхода ли е голям - не сте карали значи .
                        Комфорта , представителност и возията - токова са много моделите , че само си изберете .
                        Всеки знае това което познава и кара . И аз така - БМВ .
                        И цените им са добри и поддръжката е по-евтина от Японка .
                        И вървежа и комфорта и возията са на ниво .
                        Огледайте се !
                        Успех !

Коментар

Във всеки случай внимавай с новите дизели /comon rail и т.н/,защото нафтата ни е отвратителна и само старовремските дизели я търпят!!
                          0899 шест5313нула
                          За всекиго по нещо

Коментар

Това, че старите коли и старите дизели са по-добри са пълни щуротии... новото си е ново! и като вървеж и като сигурност... Една кола, която почти не се разваля не може да се каже, че й е скъпа подръжката...

Моите уважения, но немските коли вече дават доста дефекти...

Действително, като има служебна кола на разположение, човек се замисля дали си заслужава купуването на лична...
                            помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Колега,изрично съм написал СТАРИТЕ ДИЗЕЛИ, а не коли!!!Искам да кажа,че не търпят кофти нафта,която у нас-бол!Не съм писал,че новите коли са по-несигурни или по-немощни от старите!Исках да кажа ,ако се избира дизел да е не толкоз придричив към нафтата,не случайно някои марки не предлагат някои от моделите си у нас,имайки предвид качеството на горивото!!Иди в някой голям сервиз,поразпитай и ще видиш за какво иде реч!!
                              0899 шест5313нула
                              За всекиго по нещо

Коментар

На скоро при разговор с познат държащ автокъща на въпроса каква кола препоръчва след 2000 год. отговора беше или Японска или Корейска защото Европейските са боклуци и частите им са скъпи а японските поне са по-здрави. А за корейските довода беше само цената нищо друго.
                                Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
                                Телефон - в профила!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X