Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Daihatsu Feroza или Suzuki samurai

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Daihatsu Feroza and Suzuki samurai

и разбира се това което е от съществена важност,
    а забравих да попитам-сервизирането и подръжката
    коя е по-здрава(при не екстрамно каране)-зная много добре че при покупка на евтина 2-ра употреба кола всичко си е малко или повече късмет......
    как стои въпорса с намирането на части за двете и съответно на какви цени
    независимо дали от България или по интернет
    Добри майстори(за София)
    като гледам везните май накланят към Фероза-та
    Cherokee WJ 4.0L- NP242
    Honda Africa Twin XRV 750

Коментар

Ферозата е с по-скъпи и по-труднонамираеми части, но според мен е по-здрава и по-надеждна. Ако погледнеш отдолу предницата - сам ще забележиш че за това тегло и габарити е здравата преоразмерена. Мойта е 89-та година и всичко по предницата си е оригинално. Да, вече има това-онова за сменяне, обаче в крайна сметка това са си 20 години.

Нещата, които евентуално може да се наложи да смениш са шарнири,накрайници,вискомуфа,термостат,радиатор, но това важи и за фронтерата, поне до колкото знам. Радиатор - само ако е запушен или зле като състояние - рядък случай. Малко по-чести са проблемите с виско муфа и термостат, като всичко е описано подробно в раздел DAIHATSU във форума.

Шарнири/накрайници - както дойде. Скъпи са, но надали ще ти се наложи след първата смяна да ги сменяш скоро пак - просто са силно преоразмерени за такъв род джипка, според мен.

По ферозата, като устройство, няма нищо екзотично и трудно за правене. Едновалка, 16 клапана, горен вал - регулира се като на жигула, Класически пълен инжекцион. С лекота се слага и обикновено газово, и газов инжекцион. Изобщо - нищо екзотично. Всеки що-годе кадърен майстор може да се справи с почти всичко по нея. За информация, скорости и раздатка съм свалял собственоръчно, с помощта на 2 крика и някое и друго трупче. В състояние съм да ги нося сам, хем минавам за кльощав.

Предимството на Фронтерата, кактои да го погледнеш, са евтините части. Опел е, в крайна сметка. Други подробности не мога да кажа. Известна оспорвана слабост е задния диференциал.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Гледам че в mobile.bg се появяват все повече екземпляри
        тоест стават доста популярни,също и доста които се продават за части
        а как стои въпорса с ръждата и гниенето
        четох,че това е основен проблем и освен ламарините,гние и рамата
        Cherokee WJ 4.0L- NP242

Коментар

Първоначално публикуван от kalinntv Преглед на мнение
          Искам и аз да почерпя малко информация от вас
          запитването ми е в тази тема,за да не отварям нова,каквито има стотици тук
          ства въпрос за избор на 4х4 за около 4000лв
          Окончателния избор,след много часове пред монитора е сведен до Фероза и Фронтера(и двете могат да се впишат в бюджета ми)
          Искам да е бензи(газ) да е къса база
          да мога да пътувам с него до морето и като сляза да не ми е бръмнала главата,
          да мога да го карам в София(предимно зимата, ще бъде единствен автомобил,освен мотора)
          и когато реша да отида на палатка или разходка в гората да не се притеснявам от лоши пътища
          Разбирам че за по-хард изпълнения са неподходящи във фабричния си вид
          Ферозата ми е много симпатична,само положителни мнения за нея
          но като че ли Фронтерата дава малко повече комфорт-не зная дали съм прав
          и освен положителните мнения на притежатели на такива
          като че ли останалите мнения за Опела са доста резервирани
          ако има някой,който има опит с двете марки моля за малко повече инфо
          Благодаря
          Хайде и ти скочи в невъзможен въпрос.Ако Ферозата и Фронтерата са в перфектно техническо състояние едната е 2 пъти по-скъпа от другата.За 5000 лв.взимаш перфектна фероза.За 5000 лв.перфектна Фронтера не знам да има.Ферозата е компромис за джип.Фронтерата също защото пък е два пъти по евтина от Паджерото,то от своя страна е по евтино от Г-класата.Ако имаш 5000 лв,купуваш Фероза,ако имаш над 7000 купуваш Фронтера,ако имаш 10000 купуваш Паджеро.Ако имаш над 13000 купуваш Мерцедес и т.н.Търсиш оптимален вариант и съотношение между цена и качество спрямо заделените пари.В твоя случай оптимума е Фероза и Витара,само се напъни за още 1000 лв...има разлика повярвай.

По темата залагам на Самурая,особено ако може да стане с Витаров двигател и пикап и с окачване....
          Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
          NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

Първоначално публикуван от adwokat Преглед на мнение
            Ферозата е компромис за джип.
            Щото?
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Благодаря че и ти се включи в дискусията,която предизвиках
              и се извинявам че се променя темата
              само да попитам всички ли Фронтери,които се продават в www.mobile.bg на цена до 5000лв са боклуци(защото има доста,пък и до преди известно време колега от форума-мисла от Добрич,продаваше неговата на цена около 3700,все си мисля че е била гледана за да я пусне да се продава между колеги)
              Cherokee WJ 4.0L- NP242

Коментар

Колега вземи Витара По евтени части по добре вози по хубава по здрава

п.п А ако Ферозата победи да е Италянка че шаситата свършиха
                Последно редактирано от Наско-Гумата; 09-10-09, 12:34.
                НАЙ-ГОЛЯМАТА ПРЕЧКА-СТРАХЪТ

Коментар

Първоначално публикуван от azd Преглед на мнение
                  Колега вземи Витара По евтени части по добре вози по хубава по здрава
                  това е единствената на която съм се возил-не ми допада-много малко вътрешно пространство(няма една палатка и една тента къде да сложиш,като че ли Ферозата е по-широка,а за Фронтерата да не говорим-това е лично мение разбира се,
                  но се радвам,че се заформи тази дискусия-ще ми помогне в избора
                  Cherokee WJ 4.0L- NP242

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                    Щото?
                    Аз съм написал защо,без да вкизам във всички детайли.Ти също ги знаеш.Фронтерата също е компромис за джип.За мен джиповете започват със Самурай,прескача се сегмента Фероза,Фронтера ,Терано и Витара и отиваме на Паджеро,Нисан,Тойота и Мерцедес.
                    Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.

Коментар

Аз съм написал защо,без да вкизам във всички детайли.Ти също ги знаеш.Фронтерата също е компромис за джип.За мен джиповете започват със Самурай,прескача се сегмента Фероза,Фронтера ,Терано и Витара и отиваме на Паджеро,Нисан,Тойота и Мерцедес.
                      Колега- аз написах по-горе за какво ще се ползва
                      мисля че моделите,на които съм се спрял са подходящи за това
                      а и както всички знаем-всеки се разполага според чергата си
                      просто ми е интересно освен офроуд качества
                      кое има по-голям комфорт
                      Cherokee WJ 4.0L- NP242

Коментар

[QUOTE=sparkybg;875666]Еми общо взето си прав, само че фронтерата за тия пари ще е в отчайващо състояние, и ще трябва да дадеш още едни пари да я стегнеш, докато за 4000-4500 може да се намери фероза в много добро състояние.

Спарки,може,може да се купи Фронтера и за 4000лв.,аз моята преди повече от месец я продадох за тези пари,макар че я бях пуснал за 5000 лв.,и явно тази криза си казва и цената.А както доста знаят тя е купувана от съфорумник от Стара Загора,имаше добри гуми,а и аз си я поддържах и беше в добро състояние.Но нещо което купиш на една цена после не можеш да го продадеш и на същата,така че сега съжелявам че съм я продал... но.... кризата и нас ни удари,просто трябваше да сменям доста неща по нея,а и гумите също. Така че се намира и за 4000лв..Всеки иска висока цена за неговата джипка,че сменял това - онова,но накрая отива за без пари.Но,това което не бих препоръчал на никого ако ще си купува било джип или лек автомобил е,да не се купува от авто къща.По добре е първо да прегледа обявите във форума и после да взима,аз на автокъщи вяра нямам.
                        (0+)
                        Единственото сигурно нещо е,че нищо не е сигурно.

Коментар

само да попитам всички ли Фронтери,които се продават в www.mobile.bg на цена до 5000лв са боклуци(защото има доста,пък и до преди известно време колега от форума-мисла от Добрич,продаваше неговата на цена около 3700,все си мисля че е била гледана за да я пусне да се продава между колеги)
                          Не ,не казвам че са буклуци,но влез в няколко и ги покарай и после ела да направиш едно кръгче с моята,тъкмо и кафе ще пием.За външен вид пък изобщо да не говорим.Освен техническо състояние един автомобил има и шумове и вибраций от старост,екстри ,интериор,екстериор,стойка и т.н. и т.н.Просто когато една кола е по-скъпа от друга си личи веднага още от вън.И не е вярно че като моята Фронтера струва над 12000 лв.ще я продам за 5000,заради кризата.Когато се изръсих с тези пари имаше Фронтери и по 5000 лв.Но след като видях "моята" в другите не пожелах и да влизам.Беше по-хубава.Лъскава,Лети джанти,вътре без забележки,и драскотини,ДВД,телевизор,климатик,ел.пакет на стъкла и огледала и много други.Знаете че пуснах обява за продажба.Нямаше интерес и се отказа да продавам(в моя случай да подарявам).Ще изчакам да заприлича на джип за 5000 лв. и тогава ще я продам за толкова.Но тогава ще се вижда че струва толкова,пак ще е хубава защото пазя колите си, но хубава за 5000 лв.

ПП:Специално за мобиле има пълни боклуци и с цени над 7000 лв.Мога даже да те водя да видиш такава Фронтера от новите,която не пали и лятото в жегите и се продава вече повече от година и половина.
                          Последно редактирано от adwokat; 09-10-09, 12:55.

Коментар

и отиваме на Паджеро,Нисан,Тойота и Мерцедес.
                            И кое е общото на Паджерото с Нисана,Тойотата,Мерцедеса
                            НАЙ-ГОЛЯМАТА ПРЕЧКА-СТРАХЪТ

Коментар

Извинявай колега,но не всички Фронтери са боклуци,а защо мислиш че са такива,защо не прочетеш за тях във форума,и после да пишеш че са били такива.За мене Фронтерата беше най добра,не гние,май на тебе ти трябва дълга база.
                              (0+)
                              Единственото сигурно нещо е,че нищо не е сигурно.

Коментар

Първоначално публикуван от kameloot Преглед на мнение
                                Извинявай колега,но не всички Фронтери са боклуци,а защо мислиш че са такива,защо не прочетеш за тях във форума,и после да пишеш че са били такива.За мене Фронтерата беше най добра,не гние,май на тебе ти трябва дълга база.
                                не си ме разбрал правилно
                                не искам да кажа,че Фронтерите са боклуци,след като правя планове да купувам такава,
                                просто попитах колегата дали тези които се продават за 3000-5000 са боклуци
                                защото има доста такива
                                а относно дългата база-да,хубва е
                                но ми е доста голяма-как се кара това из София
                                Cherokee WJ 4.0L- NP242

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X