Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фронтера ДБ 2.4 или Чероки 2.5 или 4.0

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Фронтера ДБ 2.4 или Чероки 2.5 или 4.0

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
    Ааа... тука вече не съм съгласен. И си противоречиш. С какво затвори и усили носачите отдолу? Да не говориме за Черока от снимките. Бая тел и електроди са изгорили по него.
    Нали правиш разлика между усилване на детайл, и конструиране на изцяло ново окачване с нови характеристики.
    На тоя миш-маш отдолу един размер като промениш, веднага трябва да промениш и още 10. А от тия десет поне пет не стават с флекс и електрожен. Трябват си изцяло нови детайли.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
      Нали правиш разлика между усилване на детайл, и конструиране на изцяло ново окачване с нови характеристики.
      На тоя миш-маш отдолу един размер като промениш, веднага трябва да промениш и още 10. А от тия десет поне пет не стават с флекс и електрожен. Трябват си изцяло нови детайли.
      Новите детаили са хубаво нещо, ако ги има. Като ги няма какво правиме? Не променяме нищо и си караме със стандартните машини? За мен, а и за много от колегите, автомобила е хоби. Голямо Лего, а частите са от железарията и моргите. Правиме един, или два пъти, ако трябва и три. Докато стане и ни устройва. Не ми казвай че с готовите детаили става подобрение от първия път. А разваление че става, да става. При всяко отклонение от оригиналната конструкция и задание, ще стане разваление. И като ги знаеш много добре тия работи що ни закачаш?

Коментар

Спора определено отиде в незнайна посока....и двете джипки са си коптори от всякъде...ся въпроса вече е на каква ще попаднеш, а знаеш, че кола и жена са си само на късмет...но все пак от гореупоменатите модели винаги бих избрал Фронта( и аз бях пред тая дилема преди време само, че за малко по нови модели и се радвам, че си избрах идиото устоичивия хлоптер).... Ае успех при избора и да се похвалиш к'ва талига си си взел....
        Nissan Navara D22 YD25 Double Cab

Коментар

.... Че ти крив носач, освен ако не е ударен в камък отдолу виждал ли си. При скок натоварването отива в пружината.
          Виждал съм и не само на Чероки.....

Вече имам подозрения че си гледал друг филм.
          Вътрешна и външна втулка са с различна дължина....
          Не са..... Абсолютно еднаква е. 100% съм сигурен.
          .........
          Аз да питам, това за носачите да не го чу от мен. Щото аз го казах в една друга тема, ама имах в предвид слабост когато джипа се подпре на носача. На камък или скала няква. За това и на Рубикона от снимката профила е затворен с шина. Да може да се подпира.
          Не съм чел темата, съвсем лично съм стигнал до това заключение.
          ..............
          Както ги описваш, избора май е между 20годишно Чероки и 10 годишна Фронтера. Тогава трябва да помисля повече.
          Дори и при такъв избор, пак бих избирал по други критерии, не по емблемата на капака. Не робувам на предразсъдъци и не съм казвал никога, че Фронтера/Исузу са върхът на сладоледа. Всъщност харесвам концепцията на Джийп за окачване, но не и изпълнението. Просто се опитвам да бъда обективен и ако трябваше отново да избирам между Чероки и Фронтера, пак бих избрал второто. Ако имах намерение да се занимавам с доработки за по-хард истории, бих взел Черока 4.0 по простата причина, че става по-лесно и по-евтино. Но бих заменил изцяло носачите с дебелостенни тръби, бих заварил в тях външните черупки на тампоните по размер, подходящ за поставяне на полиуретанови втулки с външен ръб като при ЛР... Само с полуосите не виждам как може да се подобрят нещата, но те не са болка за умиране въпреки, че при това изпълнение цялото аксиално натоварване го отнася дифа...
          Последно редактирано от kuzdov; 17-01-09, 11:42.
          "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
          Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
            Новите детаили са хубаво нещо, ако ги има. Като ги няма какво правиме? Не променяме нищо и си караме със стандартните машини? За мен, а и за много от колегите, автомобила е хоби. Голямо Лего, а частите са от железарията и моргите. Правиме един, или два пъти, ако трябва и три. Докато стане и ни устройва. Не ми казвай че с готовите детаили става подобрение от първия път. А разваление че става, да става. При всяко отклонение от оригиналната конструкция и задание, ще стане разваление. И като ги знаеш много добре тия работи що ни закачаш?
            Щот сте пълни аматьори. И като гледам как осакатявате джипките направо ми се плачи. Ама нали сте всичко знаещи, за това и чуждия опит го приемате като закачка.

С готови детайли които се продават като комлект, винаги става от първия път. Лошото е че почти винаги трябва да се добавят и други неща, защото комплектите не са пълни. Всъщност лошо е само за тези които не знаят как се прави.
            За Чероки готовите решения за промени по окачването са стотици. Проектирани, изпитани, работещи.
            За Фронтера колко са. Не питам за дебели щанги или подрожки, а за пружини, амортисьори и кардани. Или и тях ще си ги произвеждаме.

Коментар

Тук Джорджио е написал доста добра статия за окачванията. Всеки който се заема с тунинговане на неговото, няма да е никак зле да я прочете:
              http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=38878

Би трябвало да изчерпва всички въпроси.
              Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                Не са..... Абсолютно еднаква е. 100% съм сигурен.

Да ходя ли да ги снимам на джипа, да видиш че имат 2см разлика.

Коментар

Няма нужда. И от тези снимки се вижда, че не е 2 см разликата. Тези обаче са оригиналните и наистина вътрешните излизат по 1-2 мм, но я виж тези, които се продават тука .... Утре ще потърся да видя дали нямам някоя стара, останала за мостра и ще я снимам, за да не кажеш, че си измислям .... Колкото до лифтването, не бих казал, че съм аматьор, а по-скоро пълен лаик, защото никога не ме е вълнувало и нямам никакви амбиции в тази област ....
                  "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                  Неизвестен мъдрец

Коментар

Щот сте пълни аматьори. И като гледам как осакатявате джипките направо ми се плачи. Ама нали сте всичко знаещи, за това и чуждия опит го приемате като закачка.

С готови детайли които се продават като комлект, винаги става от първия път. Лошото е че почти винаги трябва да се добавят и други неща, защото комплектите не са пълни. Всъщност лошо е само за тези които не знаят как се прави.
                    За Чероки готовите решения за промени по окачването са стотици. Проектирани, изпитани, работещи.
                    За Фронтера колко са. Не питам за дебели щанги или подрожки, а за пружини, амортисьори и кардани. Или и тях ще си ги произвеждаме.
                    Това с "осакатяването" се казва на място и конкретно.
                    И понеже контекста са обиците на Фронтерата и ефтиния лифт с "флекс и електрожен", може ли да знам каква е разликата в готовите обици от другия край на света и тези произведени с "флекс и електрожен". Между другото, за да ги произведеш не са необходими тези инструменти.
                    А иначе, разбира се че сме аматьори. Професионалистите по цял ден са под, или върху колите. С омазани в масло до лактите ръце. И вечер като се приберът, не им е много до компа. Има и изключения и точно Митко Куздов е професионалист. И като каже нещо го приемам. Както бих приел съвет и от теб, и от всеки който има по голям опит.
                    Кардана няма да го произвеждаме. Ще го удължиме. Амортесьора е амортесьор. На него не пише Джип.

Коментар

Първоначално публикуван от gimax Преглед на мнение
                      Благодаря колеги за коментарите,значи чероки 2.5 отпада -оня ден карах едно на едно приятелче-вкарах го в едно баирче,нема душа както се казва,а и с включено 4х4 някакси странно завива.За 4литровото ме притеснява автомата,моля даите съвет.За фронтерата-като чета мненията е по-добра от черокито,я кажете как и е раздатката,скоростите -най-чести проблеми,какво да се гледа.
                      Насочил си се в правилна посока колега.
                      Първо нещо да ти се изясни оргинална фронтера е много по проходима от оргинално чероки!!
                      Второ фронтерата не гние за сметка на черокито
                      Трето сравнително евтини части от тези на черокито
                      Четвърто по малко се чупи от черокито
                      Пето много по икономична от черокито
                      За лифтване на фронтера съм изчел много,и толкова материал имам,че може свят да ти се завие!!Общо взето лифта е много елементарен.
                      Имам тестове с фронтера и чероки просто ако го пусна ще обидя много колеги каращи чероки,е можеби зад курмилното устройство но не съм убеден в това.Имаме едно момче което идваше с нас по разхоки беше с чероки нямам спомен да не сме го дърпали или да не се е чупело нещо по него. За фронтерата единственият и недостатък е,че не е с цял предн мост,раздатка скоростна кутия купе и особенно двигателя който е 2.0и,просто са железни.
                      За фронтерата също са стотици,изглежда не си запознат с тях ето и малко материал

OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

За жалост много колеги не желаят или не смеят да признаят,че "Фронтерата" е не лоша джипка!!!
                        Дай сега,като е "Фронтера" да е с кашкавалени карета и да се троши безкрайно!!!
                        Такъв филм няма.
                        А относно това дали е необходимо примерно задните обици да са никелирани и купени за ......лв.смятам,че който не може да си ги направи си ги набява по др.начин и е винаги с чисти ръце....И не на последно място ...всичко знае защото го е виждал при монтажа,ама как може да го направи сам .... ами просто не може!?

Коментар

Първоначално публикуван от MARINHAKER Преглед на мнение
                          Първо нещо да ти се изясни оргинална фронтера е много по проходима от оргинално чероки!!
                          За лифтване на фронтера съм изчел много,и толкова материал имам,че може свят да ти се завие!!Общо взето лифта е много елементарен.
                          Имам тестове с фронтера и чероки просто ако го пусна ще обидя много колеги каращи чероки,е можеби зад курмилното устройство но не съм убеден в това.Имаме едно момче което идваше с нас по разхоки беше с чероки нямам спомен да не сме го дърпали или да не се е чупело нещо по него. За фронтерата единственият и недостатък е,че не е с цял предн мост,раздатка скоростна кутия купе и особенно двигателя който е 2.0и,просто са железни.
                          1.Много може да се спори кое е по проходимо от двете.
                          2.Незнам Опел дето не гние,не съществува такъв.А за Чероки със сигорност гният по-малко дори и Чероки 1,а от 97 до 2001 са с обработени купета и не гният.
                          3.За евтините части също много може да се спори,защото на Черока са джобни пари.За Фронтера наистена не знам как са частите като стойност.
                          4.Колега как давъш мнение кое се чупи повече.Притежавъл ли си и двата автомобила от чисто нови и каръл ли си ги по едни и същи трасета,че да кажеш кое е по-здраво.Както казваш ти зад воланното устройство трябва да е същото стила на каране същия за да се направи сравнения.
                          5.Колега ако при оффроада гониш икономичност,по-добре се откажи.Както каза колегата Фанатик трябва да си пенсионер пенсиониран през 85 за да ти е достатачен този мотор.За големи баирчета нали знаеш трябват и големи моторчета защото другото си е чиста проба игра с живота си.
                          [U]Борис Найденов GSM:0888 433 804[/U]
                          [LEFT][U]0887 754 767[/U][/LEFT]
                          [LEFT][U]Jeep Cherokee XJ 4.0 Limited 2001 4.5" BFG A/T 32х9.5-16[/U][/LEFT]
                          [LEFT][U]Ford S-MAX 2.0 2009[/U][/LEFT]

Коментар

За фронтерата също са стотици,изглежда не си запознат с тях ето и малко материал
                            Е толкова безочлива лъжа отдавна не бях чел. Сега ако и тебе като Куздов трябва да те убеждавам че си гледал друг филм, ще загубя поне година време.
                            Верно с подобренията за Фронтера не съм запознат. Състезателна не съм виждал. Не съм виждал и подобрена. Виждал съм само развалени от палячо рейсинг, като тия дето показваш на снимките. С топки от теглич на бронята.
                            Няма лошо, подобри си я така щом ти харесва. Показваш ми два модела правени за без пари. Аз за готови решения говорех. А те се продават. Стига да има кой да ги купи разбира се.

Коментар

И аз като нов във форума взех че пуснах търсачката за подобрения по Фронтерата. Белким науча нещо ново.
                              И не щеш ли на какво се натъквам.

Каквото и да си пишем истината е както спомена и V93 се свежда до задкормилно устройство гуми и тн.Витарата за мен си е чиста лека кола 4х4 препочитам да си я взема за приятелката Фронтерата е среден вариянт за градко и оффроуд ,комфортна с по висок клиренс от витарата, чироки е по добро според мен но от към цени малко не се нарежда при фронтера и витара има толкова мнения и теми за тези трите че е излишно да се пише тук.
                              От тук.

Витара Фронтера или Чероки?

Ползвайте търсачката. Голям купон е.

Коментар

И аз като нов във форума взех че пуснах търсачката за подобрения по Фронтерата. Белким науча нещо ново.
                                И не щеш ли на какво се натъквам.

От тук.

Витара Фронтера или Чероки?

Ползвайте търсачката. Голям купон е.
                                Поста ми е от 14-09-07, 10:11,до сега знаеш ли колко вода е изтекла
                                Ако ме питат след три години може да съм на друго мнение
                                OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 18,038 в 21:09 на 10-02-26.

Зареждам...
                                X