Здравейте,реших се най накрая да скокна в 4х4.Спрял съм се на някой от посочените модели,но започвам да се чудя кой.Джипа за мен трябва да е бензинов,защото на старо дизел си е таралеж в гащите.Прочел съм целия форум,но никъде не открих пряко сравнение между посочените модели.Започвам с Фронтерата-според мен плюс е че е на рама,то и черокито има рама ама заварена за купето,подцинкована е а за черокито не знам.Не знам как е с предното окачване-все пак торсион ,докато черока е на пружини,като купе-може би фронтерата е по широчка вътре.Относно моторите-2.4 и 2.5-за 4.0 след малко-кой е по надежден и безпроблемен,на газ как са?И двата модела са парт тайм/нали така/,раздатките как са -коя е по здрава.Опела отпред е с хъбове,предполага се че при покупката ще бъде с автомати,които ще бъдат заменени с ръчни-чел съм за всичките неудобства на автомата.Не знам при спускане/без газ/ на опела май не му работи предното-говориме за 4х4.Дифовете как са-някой беше писал за преден диф на фронтера почти като консуматив.За черокито 2.5-как са дифовете,дават ли ядове.Не на последно място май за лифт черока е по лесен.Относно големия мотор/4.0/-хубаво/много хубаво/,раздатка-242-хубаво,ама автомата малко ме притеснява-споделете минуси и плюсове.А и да напиша за какво ще се ползва джипката. Все още има красиви и места по нашта България които са трудно достъпни за автомобили и е хубаво да се видят,а пък за сериозен offroad знае ли човек.Та молбата ми е помогнете малко с избора че съм на кантар.

Обява

Свий

Няма добавени обяви.

Фронтера ДБ 2.4 или Чероки 2.5 или 4.0

Свий

X
- 

До: Фронтера ДБ 2.4 или Чероки 2.5 или 4.0
2.5 бензин Фронтера няма. 2.4 е само дълга база, понася разкошно обикновенна газова. Предния диф е консуматив само и единствено при един единствен член на нашия форум. Но там проблема не е в дифа.Първоначално публикуван от gimax Преглед на мнениеЗдравейте,реших се най накрая да скокна в 4х4.Спрял съм се на някой от посочените модели,но започвам да се чудя кой.Джипа за мен трябва да е бензинов,защото на старо дизел си е таралеж в гащите.Прочел съм целия форум,но никъде не открих пряко сравнение между посочените модели.Започвам с Фронтерата-според мен плюс е че е на рама,то и черокито има рама ама заварена за купето,подцинкована е а за черокито не знам.Не знам как е с предното окачване-все пак торсион ,докато черока е на пружини,като купе-може би фронтерата е по широчка вътре.Относно моторите-2.4 и 2.5-за 4.0 след малко-кой е по надежден и безпроблемен,на газ как са?И двата модела са парт тайм/нали така/,раздатките как са -коя е по здрава.Опела отпред е с хъбове,предполага се че при покупката ще бъде с автомати,които ще бъдат заменени с ръчни-чел съм за всичките неудобства на автомата.Не знам при спускане/без газ/ на опела май не му работи предното-говориме за 4х4.Дифовете как са-някой беше писал за преден диф на фронтера почти като консуматив.За черокито 2.5-как са дифовете,дават ли ядове.Не на последно място май за лифт черока е по лесен.Относно големия мотор/4.0/-хубаво/много хубаво/,раздатка-242-хубаво,ама автомата малко ме притеснява-споделете минуси и плюсове.А и да напиша за какво ще се ползва джипката. Все още има красиви и места по нашта България които са трудно достъпни за автомобили и е хубаво да се видят,а пък за сериозен offroad знае ли човек.Та молбата ми е помогнете малко с избора че съм на кантар.

а в собстеника който си мрази фронтерата и я използва за трактор.
 Ръчните хубове са си добре стига да работят. Ако попаднеш на запазена и подържана ще ти служи дълго без проблеми. Чероците са като другите джипки, ако не е подържан е кофти. 4.0 е чудесен вечен мотор. 242 е най-добрата раздатка, можеш да си караш и само на задно. Обикновенно тия стари джипки страдат от лагери на мостовете и имат специфичен вой като на бесен тролей.
 Друго не се сещам пък гледам че и не си питал. 

no signature no problems
 - 

Аз, преди половин година минах през подобна дилема(даже трилема), та да споделя.
Сядаш в едно чероки и една фронтера и добиваш представа за комфорта, според мен черокито е с пъти по-грубо.
Като ги покараш ще добиеш представа и за возията.
Не на последно място бих отбелязал, че фронтерата е все по-масова а тези дни отминаха за черокито - това по отношение на евентуални рез. части.
Но в крайна сметка е въпрос на екземпляри, така че е възможно да попаднеш на хубави и от двете.
Коментар
 - 

дали фронтера или чероки не знам - коренно различни автомобили... но мога да ти кажа НЕ на чероки 2.5 - слаб и не толкова надежден двигател в комплектация с 231 раздатка
ако ще е Чероки, 4.0 с 242 раздатка и автомат.... иначе за какво ти е американски джийп, ако е ръчка

- 

Ами и аз да си кажа мнението!Карал съм и чероки карал съм и карам фронтера!За мен Фронтерата е много по комфортна от черокито а и много по голяма (говоря за дългата база).Черокито все ми даваше проблеми по ел. инсталацията а от тоци не разбирам и много ме дразнеше!Да можеби съм попаднал на такав екзепляр.Но за мен фронтерата е по добра!И като комфорт и като возия!
Успех при покупката и нека по добрия за теб да победи!

Range Rover P38 4,6 автомат 99г. (на въоръжение в момента),Опел Фронтера А КБ. 2.0 94г.(нов проект за гората.
LZ1NES
Коментар
 - 

Но само за комфорт и возия.Първоначално публикуван от neshko Преглед на мнениеАми и аз да си кажа мнението!Карал съм и чероки карал съм и карам фронтера!За мен Фронтерата е много по комфортна от черокито а и много по голяма (говоря за дългата база).Черокито все ми даваше проблеми по ел. инсталацията а от тоци не разбирам и много ме дразнеше!Да можеби съм попаднал на такав екзепляр.Но за мен фронтерата е по добра!И като комфорт и като возия!
Успех при покупката и нека по добрия за теб да победи!
[U]Борис Найденов GSM:0888 433 804[/U]
[LEFT][U]0887 754 767[/U][/LEFT]
[LEFT][U]Jeep Cherokee XJ 4.0 Limited 2001 4.5" BFG A/T 32х9.5-16[/U][/LEFT]
[LEFT][U]Ford S-MAX 2.0 2009[/U][/LEFT]
Коментар
 - 

Най важното е за какво смяташ да ползваш джипа. Ако не се заиграваш твърде много извън пътя Фронтерата е по-добре, по лесна за поддръжка в БГ и щом казват колегите по-комфортна, евентуално по-ниска цена при покупката. Това сравнено с Чероки 2.5, но Чероки 4.0 вече е друго, както каза ванката. Това е добра база, як двигател цял мост отпред (неограничени възможности). Но трябва да пробваш и двете и да прецениш, не робувай на марка или модел, конкретния екземпляр е по-важен.
Коментар
 - 

Да не се обиждат колегите с Чероки, ама с тия смешни ламаринени носачи и недомислени втулки, язък за целия преден мост и якия мотор (4.0). А и кормилната уредба не е от най-любимите ми. Не защото съм някакъв върл фен, но при така поставеното условие с две ръце гласувам за Фронтерата."Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
Неизвестен мъдрец
Коментар
 - 

Точно кормилната уредба е с стотици пъти по-здрава от на орлите.Тя е аналогична като на камионите,а нали се сещаш,че камионите колко малки товарчета превозват и колко малко е натоварена кормилната им уредба.А за тъй наречените носачи са си чисти гредички щамповани на определена матрица с извивки и точно определини дъги да издържа на усуквания.Просто и ясно с тази си форма натоварването и силите на усукване са разпределени в доста точици.И не съм чул някой да се оплаква от тях или нещо да се е случило с тях.[U]Борис Найденов GSM:0888 433 804[/U]
Коментар
 - 

е, носачите верно се кривят лесно при удар, но се сменят с по-добри за малко пари... дори могат да се направят
относно избора, всичко зависи за какво ще използва джипката и кое ще му допадне на сърцето

- 

Колега не се обиждай, ама се заяждаш като в детската градина.Първоначално публикуван от cyklon Преглед на мнениеТочно кормилната уредба е с стотици пъти по-здрава от на орлите.
Виждал ли си кормилна кутия на Фронтера? Карал ли си Фронтера? поправял ли си Фронтера? нататък няма да продължавам. А това, че при теб не е имало проблеми с носачи и кормилна уредба изключва ли ги като възел който процентно при Черокитата е слаб?
Да не превръщаме темата в "мойто гардже е най-хубаво" Излагайте технически проблемите не емоционално.
П.С. Куздов няма да каже подобно нещо ако не се е нагледал на един и същи проблем при няколко различни Черокита.

no signature no problems
Коментар
 - 

Поправка на предния ми пост.Това са мои виждания,през моите очи.Не се опитвам да се заяждам,ако някой го възприел по този начин извинявам се.Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнениеКолега не се обиждай, ама се заяждаш като в детската градина.
Виждал ли си кормилна кутия на Фронтера? Карал ли си Фронтера? поправял ли си Фронтера? нататък няма да продължавам. А това, че при теб не е имало проблеми с носачи и кормилна уредба изключва ли ги като възел който процентно при Черокитата е слаб?
Да не превръщаме темата в "мойто гардже е най-хубаво" Излагайте технически проблемите не емоционално.
П.С. Куздов няма да каже подобно нещо ако не се е нагледал на един и същи проблем при няколко различни Черокита.
[U]Борис Найденов GSM:0888 433 804[/U]
Коментар
 - 

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнениеДа не се обиждат колегите с Чероки, ама с тия смешни ламаринени носачи и недомислени втулки, язък за целия преден мост и якия мотор (4.0). А и кормилната уредба не е от най-любимите ми. Не защото съм някакъв върл фен, но при така поставеното условие с две ръце гласувам за Фронтерата.

Носачите наистина изглеждат смешни.
  ОБАЧЕ само ако ги разглеждаме в контекста на хард разходки. Защото ако джипа падне с цялата си тежест на носача той се криви. Това в никакъв случай не е болка за умиране. Няма заводски джип който без да го пипнеш да го запукаш на екстремен офроуд. Решението на така наречения проблем е супер просто. Или се заварят шини за да се затвори П образния профил или се слагат носачи проектирани за извращения. А заводските както си изглеждат едни смешни ламаринки, така и при нормална експлоатация, която включва и друсни полянка, карат по 200 000км. И сменяш тампоните и продължаваш. Да не говорим че цял носач с тампоните е 70лв. Нов разбира се.
Кормилната уредба пък защо не ти е любима. Всички с цял мост са така. Единствения недостатък на кормилната уредба е че не може да работи с ATF. И пишман майсторите като и сипят от онова универсалното масло, хидравликата се скапва.
Честно на мен ми е трудно да повярвам че сравнявате Фронтиера с нещо друго. Само Форд Бронко1 може да мине за по-лош.
В случая ако ги сложим на кантара с Чероки, единствено арматурното табло на Опела може да се приеме за по-приятно. Ма то въпрос на вкус. За всичко друго няма вкус. На бялото черно не може.
Коментар
 - 

Айдяяяяяяяяяяяяяяя,почнА се за найсти път...Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнениеЧестно на мен ми е трудно да повярвам че сравнявате Фронтиера с нещо друго. Само Форд Бронко1 може да мине за по-лош.
В случая ако ги сложим на кантара с Чероки, единствено арматурното табло на Опела може да се приеме за по-приятно. Ма то въпрос на вкус. За всичко друго няма вкус. На бялото черно не може.

Ш'го ориентираме новия колега,ама яката!
Се си мисля за конкретния екземпляр,по общата формула не мога да не оценя поцинкованото купе и дебелите греди на шасито при Фронтерите.
За възли и агрегати чисто проблемни,а не от мундарлък или душманлък също се напъвам да си спомня,но процентно не повече от на повечето жипки.
А,че Исузо са пълни безхаберници на тема офф-роуд таралясници спор няма...

Коментар
 - 

Ма те тия дебели греди на шасито са само за да тежи повече. От там да не върви и да харчи.Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнениеСе си мисля за конкретния екземпляр,по общата формула не мога да не оценя поцинкованото купе и дебелите греди на шасито при Фронтерите.
За възли и агрегати чисто проблемни,а не от мундарлък или душманлък също се напъвам да си спомня,но процентно не повече от на повечето жипки.
Купето на Черокито е галванизирано.
Верно е че много зависи от конкретния екземпляр. Ама това вече си зависи от купувача.
Добре, нека Фронтераджиите кажат какво са намерили в тая кола.
Аз виждам изцяло объркана концепция.
Асвалтово ориентиран заради А-рамената и торсиона, пък бавен и с 4х4 само по нанагорнище.
Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар