Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Toyota 4Runner vs Land Rover Discоvery

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Toyota 4Runner vs Land Rover Discоvery

Офтопик

Първоначално публикуван от damyan_rm Преглед на мнение
    не всички имат CDL а и раздатките са доста повече - прочети тук Лазаре...
    Между другото, струва ми се, че нещо заядливи нотки долавям.
    Не мислиш ли, че е малко смешно да ми даваш линк към страницата от която съм превеждал информация точно за раздатката на Диското?
    При това няколко месеца преди да си купиш машината т.е. може би по времето когато изобщо не си и мислел, че ще имаш ЛР.

А темата е тук. Или може би все още не си я прочел?
    Каквото повикало, такова се обадило, Дамяне. Извинявай ако съм ти разбрал поста неправилно.

И един съвет. Не се разчитай само на техническите детайли(VIN, серийни номера и т.н.) Поинтересувай се малко и от историята на модела. Също и от докладите на PR агентите за контактите им с клиентите и последвалите резултати в производството. Има архивни бюлетини на официалния сайт на ЛР, но ти трябва акаунт. Беше посочен точния брой Д2, които са излезли без блокаж на МД. Независимо от VIN номера. Разговори с хора, които работят в Солихъл, също дават полезна информация.

Хайде Мир, пък ще почерпиш като ти дам акаунта.

П.П.
    И за да е ясно за всички, аз съм ужасно любопитен и непрекъснато задавам въпроси.
    Винаги се радвам да науча нещо ново. Особено пък за Ленд Ровър.
    Последно редактирано от Lazar; 19-10-08, 04:14. Причина: допълнение

Коментар

То и аз малко подвеждащо съм го написал. Изкормени изцяло блокажи наистина няма много много, но все пак е добре да се провери какво се купува ако се взима точно Диско 2. Наличието на напълно окомплектовани модификации обаче, смятам тотално обезсмисля покупката на "осакатено" Диско2.

Коментар

Простете за невежеството, но пак имам въпрос Хвърлих доста усилия в разглеждане на ЛР Дискавъри. Ето какво ми направи впечатление по конкретно за Диско 2 ТД5. В годините от 1999 до 2002 на указателната табела пред малкия лост /за вкл на бързи и бавни/ ги няма стрелките наляво, които при Диско 1 и Диско 2 след 2003 година означават блокиране на междуосевия диф. Да не би да се блокира с бутон? Това се наблюдава при 100 процента от екземплярите от посочения период. Не става въпрос за изключение. Имаики предвид предходните ви постове въпроса ме заинтригува.
        п.п. Колега "Lazar" не се сърди, че питам преди да съм пробвал. Пусто любопитство
        Nissan Pathfinder 2.5 dci

Коментар

Първоначално публикуван от wolf70 Преглед на мнение
          Простете за невежеството, но пак имам въпрос Хвърлих доста усилия в разглеждане на ЛР Дискавъри. Ето какво ми направи впечатление по конкретно за Диско 2 ТД5. В годините от 1999 до 2002 на указателната табела пред малкия лост /за вкл на бързи и бавни/ ги няма стрелките наляво, които при Диско 1 и Диско 2 след 2003 година означават блокиране на междуосевия диф. Да не би да се блокира с бутон? Това се наблюдава при 100 процента от екземплярите от посочения период. Не става въпрос за изключение. Имаики предвид предходните ви постове въпроса ме заинтригува.
          п.п. Колега "Lazar" не се сърди, че питам преди да съм пробвал. Пусто любопитство
          Означава, че всъщност не се блокира. Блокажа си е там, лостчето си е там, но го няма механизма, който ги свързва. Сложили са тракшън контрол, който според тях би трябвало напълно да обезсмисли наличието на блокаж, т.е. той не позволява цялото усилие да отиде към единия мост. Дали е така на практика зависи от вида на изпозване... По принцип до колкото знам има начин блокажа да се свърже с лостчето, но за това трябва да се изкажат по-компетентни.
          Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Значи накратко.

Приеми, че моделите до 2003 нямат блокаж на междинния диференциал (МД). Вместо него имат системата 'тракшън контрол' .
            Обаче едновременната работа на системата 'тракшън контрол' (ТК) и блокаж на МД е нежелателна, освен чрез допълнително усложняване посредством въвеждане на система за независима работа на ТК и блокажа на МД. Такава система е въведена в моделите от 2003 и затова те имат и ТК и блокаж на МД. Като включиш блокажа, се изключва ТК. Това е в общи линии.

Съответно отговорът на твоя въпрос е:
            На моделите от 1999 до 2002 включително, няма как да включиш блокажа на МД, нито с лост, нито с бутон. Просто защото няма блокаж.

П.П.

Колега wolf70, понеже нещата вече нещата стигнаха до конкретна марка, препоръчвам да се зачетеш в под-форума на Ленд Ровър.
            Последно редактирано от Lazar; 22-10-08, 12:49. Причина: допълнение

Коментар

Попрочетох доста неща в подфорума Ланд Ровър, някои от които на руски. В крайна сметка решението е взето:
              Отивам да търся Диско 1- 300 ТДИ, мужду 1996 и 1998 година.
              За резултатаще бъдете уведомени.
              Бъдете здрави
              Nissan Pathfinder 2.5 dci

Коментар

А така! Успех с търсенето.

Коментар

абе и аз от няколко месеца се въртя и не мога да избера такъв тип кола.честно да ви кажа вече започнаха да ми харесват SUV-тата.висока кола(по-добра видимост за мене),по-голям клиренс(по-лесно катерене по бурдюрите при паркиране),двойно предаване(по-добра стабилност,повишени възможности на сняг),дългоходово окачване(по-лесно преодоляване на дупките).в момента разглеждам диско-3(клони повече към suv в сравнение с предишните) и туарег(да фолксваген!).за себе си вече съм решил че ще е фул-тайм защото ми предлага повече стабилност и в съчетание с големия клиренс и некое друго блокажче ще ми предлага достатъчна проходимост при мойте горски излети.а за по-нататък ако се запаля още,можеби lj70 леко "пипнат" за малко по-екстремни изпълнения.напоследък пробвам доста джипки и определено по-съвременните са по-удобни за всекидневно ползване,защото старите са наистина здрави,проходими и издръжливи,но са адски тромави,друсат и се клатят доста и не са особено комфортни.та сега избирам м/у тези хубавци:диско-3,туарег и ленд крузър.а пък ако нещата с парите не са успешни,директно се пренасочвам към ленд крузър за около 20-25к,с по-новия мотор.дано не ми "мине котка път"!

Коментар

Здравейте, темата и мненията са страхотни! Върнахте ме във времето, когато и аз правих своя избор, тогава жена ми каза "Слушай Тодоре, ако ще стигаме там, където и сега ходим с Жигулата, просто няма смисъл".Пълно щастие няма. За пътищата си има леки коли/ и SUV-ове де/, а за извън тях според мен вариантите не са много -G, дефендер, ТЛК и УАЗ.Поради финансови причини аз избрах LJ70. Ta искам да напомня на на тези които тепърва им предстои да решават - Жип такси няма. Радвам се за колегата вълк70, май маправи по-правилния избор
                    [IMG]http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg[/IMG]TLC LJ70 - първата любов

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X