Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Toyota 4Runner vs Land Rover Discоvery

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Toyota 4Runner vs Land Rover Discоvery

малко спам по темата... да разведриме обстановката
    ето една КОЛА за риболов

помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
      А на завоите какво прави? Ако кара с 10-20 км/ч офроуд хубаво, ама ако иска да излезе към Велинград и трябва да кара поне с 60 или повече по асвалта, за да стигне за разумно време?...
      Ами не знам... На чист лед или добре утъпкан сняг аз бих внимавал и карал по-скоро по-бавно, отколкото да гоня 'разумно' време...

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
      ...Отделно тези 6 месеца най-вероятно включват и есента и пролетта, когато заледени са 10% от пътя, само по усойните завои, а тогава карането на 4х4 ще си е трошене на колата, а карането на заден мост риск от завъртане...
      За останалото си прав. Особено в подобни ситуации - full time-a е много по-голямо удобство...

Коментар

Е, точно за това става дума. Предполагам че под основна кола 6 месеца в годината се има предвид и излизане извън Банско, в посока съседните населени места, а там основните пътища все пак се подържат в някакво състояние да са проходими и за 4х2 лек автомобил, така че ситуацията да се налага да блокира централния диференциал би била по-скоро рядкост, за разлика от шофирането с по-висока от 20 км/ч скорост... което при машина със задно предаване и висок център на тежеста си е по-зле от лек автомобил с предно предаване.
        Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Здравейте всички. Цял ден съм на работа и чак сега сядам на компа. Благодаря Ви за чудесните мнения. Най-вероятно ще са ми от голяма полза за вземане на решението. Изненадан съм от клиренса на Диското. Колега "5-ракиев" специално благодарско за труда Тедо /LJ73/ идеята ти за риболовна кола е добра, но предпочитам палатката. Но по същество: РАВ 4, която карам като служебна с гуми Мишелин "Алпин" през зимата е бетон. Просто удоволствие да я караш. До преди това обаче в снега съм карал и Москвича /дванадесетак/ на баща ми. За по младите ще поясня, че той е "парт тайм", цял заден мост с ресори и няма тракшън-контрол. Дано не се надценявам, но мисля, че имам солиден опит в управлението на автомобил върху сняг и то със задно предаване. В този ред на мисли най-вероятно с джип парт тайм върху сняг ще се справя. Друг е въпроса, че като човек свикне на лесното и готиното, не иска вече друго.
          От анализа /а и от ограничения на 10к. бюджет/ до тук поне при мен везните наклониха към Диското + печка и възможно най-големия размер гуми, който понася без рязане и лифт. От прочетеното до сега в други теми съм останал с впечатлението, че въпросното Диско непрекъснато пропуска масло от всевъзможни пролуки / били те фабрични или от естествен тунинг/. Затова ще помоля накои от вас с преки впечатления да споделят нещо по въпроса. В смисъл дали е болка за умиране.
          Nissan Pathfinder 2.5 dci

Коментар

Първоначално публикуван от wolf70 Преглед на мнение
            ...От прочетеното до сега в други теми съм останал с впечатлението, че въпросното Диско непрекъснато пропуска масло от всевъзможни пролуки / били те фабрични или от естествен тунинг/. Затова ще помоля накои от вас с преки впечатления да споделят нещо по въпроса. В смисъл дали е болка за умиране.

Като изключим "парт тайма" на москвича, англичаните казват:
            "ако под ленд ровъра няма капки от масло, значи ви е свършило маслото."

Значи се отказа от рънъра за риболова? На мен все още ми липсва огромния багажник и падащия борд. Кофти е всеки път да си нося масичка.
            Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
            Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
            ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Колега "musovir" това, че везните клонят към Диското не означава категоричен отказ от другите. За Тойотата вече всички разбрахте, че съм пристрастен към нея. Ако си обърнал внимание, аз съм строго профилирал риболова - само на пъстърва. През живота си съм хванал не повече от 5 американки. Всичко друго е балканка и сивен, които живеят високо в планината и до там не може да се стигне с джип, какъвто и да е той. Просто съсяваш изминатото пеша разстояние. Преди няколко дена правих тест за около километър по асфалт на 4Рънер. Не друса и върви добре. Зо оффроуд възможности само съм чел.
              Поздрави на всички
              П.П. Какво те накара да замениш Тойотата с Гранд?

Коментар

Колега "musovir" това, че везните клонят към Диското не означава категоричен отказ от другите. За Тойотата вече всички разбрахте, че съм пристрастен към нея. Ако си обърнал внимание, аз съм строго профилирал риболова - само на пъстърва. През живота си съм хванал не повече от 5 американки. Всичко друго е балканка и сивен, които живеят високо в планината и до там не може да се стигне с джип, какъвто и да е той. Просто съсяваш изминатото пеша разстояние. Преди няколко дена правих тест за около километър по асфалт на 4Рънер. Не друса и върви добре. Зо оффроуд възможности само съм чел.
                Поздрави на всички
                П.П. Какво те накара сда замениш Тойотата с Гранд?
                За там дето ходиш пеша ти трябва Самурай. Иначе просто си взимаш по-комфортното и стабилно возило от всички. След като няма да го гониш на оффроуд търси стабилност на пътя - фул тайм, тих мотор и най-вече да седиш удобно - всичко да ти е на една ръка разстояние - таблото, бедрото на жената или сополивото носле на детето на задната седалка. Може и за Гранд Чероки да си помислиш. Аз съм доволен, като цяло до момента.

Смених си рънъра защото жената (нали тя го кара) каза категорично автоматик, спрях се на американец - форд експлорър или гранд чероки. А американец с дизелов мотор не ми е по вкуса. и понеже така се получи че жената даваше зор, а никой не искаше да даде пари за хубавата ми тойота, ми предложиха бартерче за гранд. След известен размисъл се навихме. Вероятно като пари съм се прекарал, но сега всички сме вече доволни. И на мен ми хареса да карам автоматик, но само багажника ми липсва, в този имам газова бутилка. Ще изчакам да видя докъде ще падне бензина и може и да изхвърля пропана.
                Последно редактирано от musovir; 06-10-08, 20:54. Причина: добавак отговор на въпрос
                Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
                Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
                ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

От анализа /а и от ограничения на 10к. бюджет/ до тук поне при мен везните наклониха към Диското + печка и възможно най-големия размер гуми, който понася без рязане и лифт. От прочетеното до сега в други теми съм останал с впечатлението, че въпросното Диско непрекъснато пропуска масло от всевъзможни пролуки / били те фабрични или от естествен тунинг/. Затова ще помоля накои от вас с преки впечатления да споделят нещо по въпроса. В смисъл дали е болка за умиране.
                  Ами не е болка за умиране.Аз от 6 месеца доливам масълце и си пеяА и един колега срещу 300 лв и каса кола(без две каси водка)обещава да го оправи.
                  Виден столичен ихтиолог

Коментар

За дискто, няма какво да се чудиш от просвета, то си е дифендър черупка на дискавъри. Максимален размер гуми без рязане и ала бала е 30-31", но не те съветвам да слагаш повече от стандартните заводкси 29" в размер 225/75/ R16.

Коментар

Поздрави на всички
                      П.П. Какво те накара да замениш Тойотата с Гранд?
                      Ако си се ориентирал към англичанина, хвърли едно око и на Range Rover-а. Гледам в нета едни цени около 9-10 хил. в момента.
                      Предимствата са му комфорта и багажника (@Musovir - борда пада като на 4Runner-а), а недостатък естествено е по-скъпата поддръжката (а може и да не е, зависи от предишния собств.).
                      Тука могат и още колеги да добавят вече, но аз съм доволен от възможностите на детевоз, още не е видял кал, но се надявам, че и да види няма да се уплаши

Коментар

Ето ме пак с въпроси. Поразпитах познати, които се занимават с внос на коли втора употреба. Всички са единодушни да не се занимавам с Ланд Ровър Дикавъри. Изтъкват следните аргументи:
                        1. Изключително скъпа и сложна поддръжка. Скъпи части, често дефектират, а и на всичко отгоре трябвало и специални "инчови" ключове дори и за най-елементарното нещо.
                        2. Не "държи цена".
                        3. В Италия ги намирали почти без пари но не ги внасят, защото няма пазар в България.
                        Искам да уточня, че става въпрос за Диско 3000 1994-1998 година.
                        Моля колегите, които имат такива джипове да коментират твърденията

Коментар

Ето ме пак с въпроси. Поразпитах познати, които се занимават с внос на коли втора употреба. Всички са единодушни да не се занимавам с Ланд Ровър Дикавъри. Изтъкват следните аргументи:
                          1. Изключително скъпа и сложна поддръжка. Скъпи части, често дефектират, а и на всичко отгоре трябвало и специални "инчови" ключове дори и за най-елементарното нещо.
                          2. Не "държи цена".
                          3. В Италия ги намирали почти без пари но не ги внасят, защото няма пазар в България.
                          Искам да уточня, че става въпрос за Диско 3000 1994-1998 година.
                          Моля колегите, които имат такива джипове да коментират твърденията
                          Твоите познати си личи, че познават задълбочено Диско "3000"...

1. Скъпа и сложна поддръжка... Нито в скъпа, нито е сложна. Освен Уаза и Ладата, не виждам кой друг джип е с по-евтина поддръжка в момента. Да, двигател на Тойота и Уаз се демонтира и монтира по-лесно, но... Интересно ми е кое се ремонтира с инчов ключ на всички Ленд Ровъри след Сериите насам???
                          2. Не държи цена. Ами много ясно - влез в мобиле.де и търси Дискавъри от тия години. 3 пъти повече от Патрул и Тойота от тези година. Следващите най-близки са Фронтера и т.н. Как искаш да държи цена. Ако държиш да си купиш Ленд Ровър, който си сигурен, че ще държи цена, дори и след като твоите познати се откажат от бизнеса, си вземи Дифендър.
                          3. Това не мога да го коментирам, но Диското е от малкото смислени оферти под 10.000лв.

Успех в избора!

Коментар

+1

Мамини златни съветници Като ги видиш следващия път ги почерпи по една "топла" бира.

А относно избора, не се ограничавай само с техническите подробности като поддръжка, внос, себестойност, ами вземи и покарай и двете! Щото може да се окаже, че "не те кефи", въпреки цените на рез.части и поддръжката. Тогава те няма да имат значение.

Коментар

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
                              ...А относно избора, не се ограничавай само с техническите подробности като поддръжка, внос, себестойност, ами вземи и покарай и двете!
                              Това е най-правилния избор за каквото и да било...

Коментар

"Yaro" много ти благодаря. Имах нужда да "чуя" добра дума, защото много съм му навит на това Диско. Доколкото съм разбрал Дискавъри превъзхожда по комфорт Дифендъра. Знам, че пълно щастие няма, но търсейки го според мен, Диското е т.н. "компромис".
                                "всички Ленд Ровъри след Сериите насам???" - какво означава това.
                                Още веднъж благодаря

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X