Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Toyota 4Runner vs Land Rover Discоvery

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Toyota 4Runner vs Land Rover Discоvery

Привет на всички !
    Искам да задам и аз въпрос на всички от форума, за да реша задаващата се пред мен дилема. От година време чета форума почти всяка вечер. Колкото повече чета, толкова повече се обърквам. Занимавам се активно с риболов - само на пъстърва. Живея в район, в който зимата и заснежените пътища са около шест месеца в годината. Искам да закупя джип, който да отговаря на следните изисквания:
    1. Да е комфортен и да не друса много. През зимата ще бъде използван като основна кола. Да се държи добре на сняг.
    2. Да бъде що годе икономичен /доколкото може да бъде един джип разбира се/. Това предполага, че ще бъде дизел.
    3. През лятото ще се кара предимно по лоши и много лоши пътища. Калта е почти изключена.
    4. Покупната цена на возилото да не надвишана 10 хил.лв.

След всичко изчетено съм се спрял на следните няколко варианта:
    1. Toyota 4Runner 3.0 дизел.
    2. Land Rover Discovery 1 - 2,5 дизел, произведен в периода 94/98 година.
    3. Nissan Patrol Y60 2,8 дизел къса база.
    4. Mitsubishi Pajero ІІ 94/99 год. 2,8 дизел.

За Тойотата знам, че е парттайм, отпред торсионна греда отзад цял мост. Имам известни притеснения относно поведението и на сняг. Влюбен съм в нея.
    За Диксото знам, че е с два цели моста и е фултайм. Притеснява ме поведението му извън асфалта и по точно преодоляването на тесни участъци. Може би най комфотрния автомобил от изброените.
    Нисана- парт тайм с два цели моста. Сигурно е най здравия, но пък сигурно му куцат комфорта и возия.
    Паджерото е "почти" фултайм с цял заден мост. От прочетеното тук мисля, че този джип е най- не икономичен от към разход на гориво.
    Опита ми с автомобили 4Х4 се изчерпва с една служебна Тойота РАВ 4 и Дайхацу Роки на приятел риболовец. Не съм включил Дайхацуто в желанията си, защото друса много.
    Моля дайте препоръки на полуделия човек
    Nissan Pathfinder 2.5 dci

До: Toyota 4Runner vs Land Rover Discivery

Какво те притеснява в поведението на Диското извън пътя?
    Виден столичен ихтиолог

Коментар

Притеснява ме на първо място фабричния му клиренс. И на второ обема му. Все пак е дълга база.

Коментар

До: Toyota 4Runner vs Land Rover Discоvery

Нали знаеш, че пълно щастие няма?

Откъм возия по принцип трябва да са най-добре джипките с независимо окачване отпред Тойотата и Паджерото. Това обаче е доста относително, защото зависи от това с какво окачване са. Примерно едно Паджеро с по-твърдо окачване може да друса по-неприятно от един Патрул.

За снега е за предпочитане джип с фултайм, а за "много лоши пътища" - такъв с цели мостове и здрава ходова част. За последното приложение безспорен фаворит, според мен, е Патрулът, който обаче наистина не е от най-комфортните.

Май трябва да си избереш кое ти е по-важно.
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Хм,

Shortlist-a e интересен.
          При всички положения и четирите имат силни достойнства, както и някои слаби страни.

Две от посочените са с независимо окачване отпред (по-добра возия на пътя, но по-'капризни' ако мога така да кажа извън). Две са с по две врати (къси бази), другите две - дълги. При Дискавъри няма къса и дълга база. Другото важно разделение, върху което трябва да се замислиш е вида на трансмисията - part time <-> full time. Особено ако става дума за по-общо ползване, аз определено бих избрал фул-тайма.

И четирите джипки са с доста добри дизели, при Тойота и Паджеро с по-добрите, от възможните за модела.

Моето субективно мнение (ако трябва аз да избирам):
          Тойотата много ми харесва с този двигател, не ми допада лично на мен независимото окачване. Тойотовия мотор, както и този на Нисана имат склонност да греят. Нисана е доста корава техника, но не бих взел 'малкия' 2.8тд (да не се обиждат колегите). За Паджерото не мога да кажа нищо, освен, че всички твърдят, че 2.8 дизела е супер. Диско-то е доста приятно, със сигурност най-евтиното за поддръжка от всички останали и на доста прилична първоначална цена (за това, което получаваш). Икономично, с прилична возия и обем. Проблема при него е, че не е сглобен от японци (също да не се обиждат колегите) и някои други дребни - леко тропмав, но доста здрав дизел, лошо парно, малки гуми, иска доста доработки за да 'стане за гората' и т.н.

Успех в избора и да се похвалиш!

Коментар

Първоначално публикуван от wolf70 Преглед на мнение
            Притеснява ме на първо място фабричния му клиренс. И на второ обема му. Все пак е дълга база.
            Както писах по-горе, при Discovery няма дълг аи къса база (не слушай джамбазите, които ще ти кажат и, че е със всички блокажи... ). Имам просто 3 и 5 врати на едно и също междуосие и купе.

Клиренса му е напълно стандартен за бранша, какво имаш предвид?

Коментар

Ако ще се ползва 6 месеца като основна кола, предимно в сняг и лед. То имай предвид, че задното окачване, особено на къса база(с лека задница), не е много добра идея, а парт тайм с включен 4х4 още по-лоша. Оглеждай се задължително за фул тайм. Паджерота има и парт и фул тайм, ако ще взимаш такова гледай да е със Суперселект.
              Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
                ... Нисана е доста корава техника, но не бих взел 'малкия' 2.8тд ...
                То хубаво да не е малкия двигател, ама от примерно от 558 оферти за Патрул в мобиле.де по-малко от 100 са за Y60, и от тях няма ни една с друг двигател ...
                Ние не сме неутрални!

Коментар

Ей, вие всички сте страхотни
                  Благодаря Ви за хубавите и насочвощи отговори. Тъкмо везните бяха започнали да клонят към Диското и хоп намал добро парно. Това е от изключително значение за мен, защото ще возя малкото съкровище на градина и не бива да му е студено.
                  Относно клиренса на Диското съм имал предвид, че след като е дълга база ще има нужда от по голям такъв. Засега доработки по окачването т.н. лифт не се предвиждат.
                  Моля Ви кажете добра дума за Тойотата.

Коментар

Първоначално публикуван от wolf70 Преглед на мнение
                    ... Моля Ви кажете добра дума за Тойотата.
                    Аз пък ти се чудя какво си седнал да питаш за други марки, след като си "влюбен в нея" ...
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

Чавдаре, извинявам се че се обръщам на малко име, но след толкова четене на форума имам чувството че Ви познавам всички. Т.е чувствам се един от вас. Уверявам Ви страхотно е. В моите предпочитания Патрола е ровнопоставен с Тойтата. Даже е по красив от нея.Престаших се да попитам защото както казах вече , колкото повече чета, толкова повече се обърквам.
                      Желая Ви здраве

Коментар

м-даа... и парното й е супер...
                        само трябва хубави зимни гуми да си вземеш...
                        помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                          То хубаво да не е малкия двигател, ама от примерно от 558 оферти за Патрул в мобиле.де по-малко от 100 са за Y60, и от тях няма ни една с друг двигател ...
                          Айде бе... Проблема е в твоя телевизор (select).

Едно.

Две.

Три.

Айде и за малко цвят - с десен волан...
                          Четири.

Пет.

Още?
                          Последно редактирано от Yaro; 07-10-08, 08:00.

Коментар

Мдаа, ти разтръска кошера...
                            Според мен, ако не влизаш в гората вземи Тойотата, но ако аз бях на твое място, бих избрал Нисана, по-здрав е!
                            П.П.
                            Защо не помислиш за Кия Спортидж-бензин,след 98г.
                            Поздрави!
                            Ferrum dum ignis candet cudendum est.

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
                              Айде бе... Пробмела е в твоя телевизор (select).
                              Може, ама съм писал за mobile.de, а не за autoscout24 ...
                              Последно редактирано от Чавдар (V93); 05-10-08, 20:33.
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X