Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Toyota 4Runner vs Land Rover Discоvery

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Toyota 4Runner vs Land Rover Discоvery

Първоначално публикуван от wolf70 Преглед на мнение
    "Yaro" много ти благодаря. Имах нужда да "чуя" добра дума, защото много съм му навит на това Диско. Доколкото съм разбрал Дискавъри превъзхожда по комфорт Дифендъра. Знам, че пълно щастие няма, но търсейки го според мен, Диското е т.н. "компромис".
    "всички Ленд Ровъри след Сериите насам???" - какво означава това.
    Още веднъж благодаря
    Разбери ме правилно, не те 'накланям' в посока на Дискавъри-то. Аз бих го взел определено пред 4Рънера (особено ако последния е с 2.5), но много бих се замислил ако насреща е друга тойота...

Дифендъра превъзхожда твърде малко коли като комфорт... Но се кара със сърце и любов

"От Сериите насам", значи от края на производството на Land Rover Series насам, което е началото на 80-те на миналия век.

Коментар

Колега wolf70,

След като Yaro се е произнесъл, трудно се намират допълнителни аргументи. Той е Гуру!!!

Сега - въпреки, че съм го писал поне 10 пъти:

Имаме 2 (два) броя Дисковери 300Tdi и 2 (два) броя Дифендър TD5.

Всичките са над 200'000 и работят ден и нощ. Да, има ремонти и проблеми, но и Вие да работите непрекъснато ще Ви се изкълчи я става, я мускулна връзка (това е шега).

След влизането в EU, обслужването стана песен. Проверени on-line магазини като paddockspares реагират бързо и обикновенно в пъти по-евтино.

А като си сложите и расово окачване - TJM от братя Петрови си решавате и много проблеми с българските пътища.

Успех с избора!

Т.
      Good guys drive Land Rovers!

Коментар

Здравейте
        Търсих в сайта на фирма "Ликон" лифтово окачване за Дискавъри, но не намерих. Има само "Трайл Мастер" за различни видове Нисани. Не видях нито телефон за контакти, нито адрес за да попитам. Затова питам вас - продават ли във въпросната фирма лифтово окачване за Диско 1994-1999 година дизел? Колко инча и какви пари е? TJM - или някакво друго. Има ли колеги сложили подобно окачване? Знам, че цените за труд/смяна на окачването/ са въпрос на договорка, но горе долу може да се каже в какви граници варирит.
        Бъдете здрави
        Nissan Pathfinder 2.5 dci

Коментар

За контакт във фирма Ликон търси Пламен Петров - 0878 456690.
          Някои от окачванията, които предлагат са на TrailMaster, TJM, Dobinson, Lovells и други.

Освен при тях, можеш да намериш окачване и на OME - Градиатор Офроуд Техник - Пловдив.

Твърди се, че има представители и на Scorpion Racing за България, които са най-квалитетната английска фирма, специлизирана в тунинг (и окачване) конкретно за Ленд Ровър.

Освен всички тези варианти има и не малко бюджетни варианти за окачване за Ленд Ровър по UK-ските онлайн магазини, на разни OEM производители.

Остава да избереш.

Коментар

До коя година Дискавъри е с два цели моста?

Коментар

Първоначално публикуван от wolf70 Преглед на мнение
              До коя година Дискавъри е с два цели моста?
              До Дискавъри 3, което излиза 2005г.

Коментар

Много благодаря!

Коментар

Според "Насов" - "По-новите /след 200х година/ са с изкормен блокаж"
                  За Диско 3 ли става въпрос или има и Диско 2 без блокаж на междинния диф. Кое е по-доброто? Според мен да има блокаж на този диф и по-добре.
                  Последно редактирано от wolf70; 18-10-08, 22:10.

Коментар

"Изкормен" е лостовия механизъм. След 2003г е възстановен фабрично. А блокажа си е там където трябва - в раздатката на всички Диско 2

Коментар

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
                      "Изкормен" е лостовия механизъм. След 2003г е възстановен фабрично. А блокажа си е там където трябва - в раздатката на всички Диско 2
                      не е съвсем така ... от 1999 до към началото на 2001 - имат блокаж на МД но нямат лоста за включването му, между 2001 и 2003-та няма нито блокаж,нито лост - някъде от средата на 2003-та си имат и лост и блокаж (за това от кой до кой VIN са с/без блокаж и/или лост има инфо из нет-а)

...за диско 2 говорим...
                      LR Disco II, Td5

Коментар

Е да де, за диско 2 говорим. Раздатката е една и съща за всички модели Д2 и съответно блокажа си стои там.

Коментар

не всички имат CDL а и раздатките са доста повече - прочети тук Лазаре...
                          LR Disco II, Td5

Коментар

Че са доста повече не бих казал в никакъв случай, щото ако гледаме индексите, ще се окаже, че всъщност са стотици принципно различни, а те не са, ама изобщо Относно муфата която заключва дифа - да, наистина отсъства в няколко от серийните номера, но пък те са монтирани толкова рядко в периода 2001-2002, че преспокойно може да се игнорира. В същия период са монтирани предимно по-ранните модификациите без лостовия механизъм, а тия без едното и другото са 'къстъм' и доста рядко срещани, за да се нарекат серийни. Не, че не е възможно да попаднеш на такъв модел, де

Понякога източниците от нета не са достатъчни...
                            Последно редактирано от Lazar; 18-10-08, 23:44. Причина: допълнение

Коментар

Първоначално публикуван от damyan_rm Преглед на мнение
                              не всички имат CDL а и раздатките са доста повече - прочети тук Лазаре...
                              Не е съвсем така (за това, че раздатките са доста). По-скоро Лазар е прав. Раздатките за Д1 и Д2 са си все LT230*, като *-то е различни индекси.

Коментар

До колегата волф70:

Виж, недей да изпадаш чак в такива технически подробности, има ли блокаж, няма ли. Например, блокажа на Диското ми се е налагало да го включвам само 3 пъти: когато бях качил предния мост на една скала, веднъж теглих един камион от кална ливада и когато карах без преден кардан...това е.

Пак повтарям, вземи и покарай и четирите които си избрал. Просто всички модели си имат и предимства и недостатъци, но по-важното е колата да ти пасне...не знам дали ме разбираш. Нещо от сорта, като се качиш и покараш, да почувстваш, че все едно цял живот си я карал. Сякаш ти е правена по-мярка...нещо такова

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X