Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво да избера:Новия Форестър или Нисан Кашкай

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Какво да избера:Новия Форестър или Нисан Кашкай

Първоначално публикуван от Гълъбин Колев Преглед на мнение
    Не мога да разбера защо го отписвате така Кашкая.И аз мисля да взема един за жена ми-гледах,четох и не видях по добро дамско 4х4 в тоя клас
    Платформата не е лоша за кросоувър... ама къщичката отгоре... на твое място, ако вече си се спрял на Кашкая, бих погледнал Рено Колеос. Напрактика е съвсем същата кола, но с по-добро купе.
    Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от geolexbg Преглед на мнение
      Наистина в този клас няма по-добро - Форестърът с изкопаемия се хоризонтален двигател и липсата на иновативни екстри изобщо не може да е база за сравнение, което се опитвам да обясня. Иначе - кажи за "мъжкото" - то по-четвъртито ли е някак? И "голямата" кал дали има също значение? После кой да обяснява, че римските легиони първо правили пътища и някак си не щели да газят в калта. Ма женчовци, то затова империята пропадна. Пък нас от едно време си ни е било хубаво в калта (като на онова животно, дето по Коледа...).
      Римските легиони са тропали пеша по готините пътища .
      А "коледното животно" ако си е на свобода похапва Трюфели и Жълъди и никога не ака там където нанка.
      Ти кого наричаш Женчовци и опитваш ли се да обидиш пещерняците?
      Това покрива да е стъклен не означава ли , че докато си в задръстване - слънцето ти пече директно на главата през лятото докато наблюдаваш всичко що чайките са изцвъкали ?
      Последно редактирано от iai-bg; 29-09-08, 11:26.
      Мария Стоева 0889 82 51 и 87.

Коментар

Голяма караница настана...

Аз чакам своето Субару Форестер, може да им премерим карданите с Кашкай-я на geolexbg когато пристигне.

Кашкай отсега има предимство от 2.5cm -- 1cm за безконтакното отключване/палене, 1cm за великолепния му двигател (превъзхождащ атмосферния 2.5l H4) и 5mm за стъкления покрив (Форестер-а има само панорамен люк)

Коментар

Кашкай има максималните 5 звезди по системата за безопасност на EuroNCar. Освен това Нисан са тествували по тази програма общо 11 автомобила, а Субаро - САМО 1 и той не е Форестър. Всеки сам да си прави изводите - вж.http://www.euroncap.com/carsearch.as...0-105388f93ad4

Коментар

Без да се намесвам в съдържателният спор, само ще добавя че Камазите нямат нито една звезда по NCAP... ама ви съветвам да ги избягвате... колкото и звезди да имате...
            VPetrov.photography

Коментар

Кашкай има максималните 5 звезди по системата за безопасност на EuroNCar ...
              Лелеее, на тия от EuroNCap няма ли кой да им каже, че кашкайчето е сред "най-великите офроудъри на нашето време" та са го сложили в раздел "Small family CAR".

Ние не сме неутрални!

Коментар

Много нещо (къде съдържателно и къде не) се изписа в тази тема, която чета просто защото притежавам един такъв архаично скроен Форестър и донякъде ме интересува какво уважаваните от мен участници във форума ще кажат относно моята машина, в конкретния случай в сравнение с друга от подобен клас.
                Не искам да изказвам моето мнение, защото то няма да е обективно, първо защото имам Форестър и го харесвам; и второ, защото Кешкай не съм карал да направя разлика.
                Не мога да разбера защо колегата @geolexbg толкова яростно защитава своя избор, без да е изпробвал другата машина?
                Нека има повече толератност и обективност!

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                  Без да се намесвам в съдържателният спор, само ще добавя че Камазите нямат нито една звезда по NCAP... ама ви съветвам да ги избягвате... колкото и звезди да имате...
                  Това беше добро!!!!!!!!!!!!!! Най-после читаво попадение, без злоба. Аз не споря, че големината "има значение", ама всичко се мери в категорията си. Нама как боксьорчето Петров в радел "петли" да се бие със свръхтежките.
                  Що се отнася до Smal family car - хората са прави! Но там ще бъде и Форестър, ако Субару някога се престрашат да го тестват. Ама не смеят - затова купувайте марковия Кашкай, той е на светло. Субаро са в тъмната сфера на возилата...

Коментар

Първоначално публикуван от lantov Преглед на мнение
                    ...Не искам да изказвам моето мнение, защото то няма да е обективно, първо защото имам Форестър и го харесвам; и второ, защото Кешкай не съм карал да направя разлика....
                    Карал съм няколко модела на Субару. Винаги съм се изненадвал приятно от поведението им на пътя... За съжаление, тоя тип автомобили не са за извън пътя, или по-скоро биха се справили някак си, ако инцидентно се наложи да се карат малко офроуд...
                    Първоначално публикуван от lantov Преглед на мнение
                    ...Не мога да разбера защо колегата @geolexbg толкова яростно защитава своя избор, без да е изпробвал другата машина?
                    Нека има повече толератност и обективност!
                    Причината е очевидна. Обсъждана е неведнъж в този форум... Някой си купува продукт, който е идеален, според неговите представи за предназначението му. Най-честа причина, за подобна постъпка. са некоректните реклами на търговците. После попадайки в различни среди, започва да разбира, че това, което си е купил е много далеч от това което е очаквал... До тук добре, всекиму се случво подобна ситуация в живота. Обаче страха, че се е минал с покупката и ще изглежда като будала в очите на останалите, го кара да защитава неудачната си покупка със зъби и нокти...
                    Последно редактирано от giorgio; 29-09-08, 13:55.
                    Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                    Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
                      Платформата не е лоша за кросоувър... ама къщичката отгоре... на твое място, ако вече си се спрял на Кашкая, бих погледнал Рено Колеос. Напрактика е съвсем същата кола, но с по-добро купе.
                      Колеос не съм гледал!Ще го погледна
                      offroad фен
                      1983 XL500R ->1996 XR600R ->2004 WR450F ->2008 KLX450R ->2009 BETA 450RR Factory ->2009 KTM 990 Adventure + 2013 Husaberg FE450
                      TOYOTA Hilux 3.0 D-4D

Коментар

Всичко казано до тук са само излишни емоции.Всеки да си кара това което го кефи.Човека пуснал темата искаше технически аргументи.Колегата с Кашкая,не натрапвайте Вашия избор,колкото велик и уникален да е той.И си останете уникален,сваляйте всички гаджета с...колата си.
                        Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от Милен 69 Преглед на мнение
                          Трябва ми джипка за шосе и малко за извън пътя и сняг. Спрял съм се на новия Форестър и Кашкай. Нуждая се от съвет.
                          Така е започната темата, така са формулирани потребностите и наистина двете машини удоволетворяват тези потребности. Точно, заради "малкото" извън пътя, се вземат тези автомобили. Поради което тезата по-долу:

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
                          За съжаление, тоя тип автомобили не са за извън пътя, или по-скоро бха се справили някак си, ако инцидентно се наложи да се карат малко офроуд...
                          Някой си купува продукт, който е идеален, според неговите представи за предназначението му. ... После попадайки в различни среди, започва да разбира, че това, което си е купил е много далеч от това което е очаквал...
                          показва недобре познаване на потребностите и търсенето на този вид купувачи. Ами аз се утрепах да търся нещо малко, за да го паркирам ежедневно в центъра, и същевеременно да си ходя до вилата по асфалт, без да се притеснявам особено от току що падналия снежец. Същевременно да е красиво, модерно и т.н. Това са "средите", за които Кашкая е готин... не, той е идеален, съвършен. После, засядам на ракийка и салатка и изобщо и през ум не ми минава да стана, да влеза в калта. Та това са очакванията за купувачите на Кашкай и той никога няма да бъде "много далеч от това".

Коментар

Колега geolexbg, страхувам се, че сте сбъркали форума. Огледайте се из нета, може би във форума на Фолксваген... там трябва да има раздел Голф...
                            Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                            Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
                              Колега geolexbg, страхувам се, че сте сбъркали форума. Огледайте се из нета, може би във форума на Фолксваген... там трябва да има раздел Голф...
                              Извинявай, включих се във вече открита тема, която може би не е за този форум, но не съм я задал аз. В крайна сметка тук би трябвало да се обсъждат качествата на два автомобила, без към тях да се прикачат нереалистични претенции и очаквания, каквито ползувателите на този вид автомобили по приницип нямат. Последното искам да подчертая, за да не си губим времето с обяснения кой калко гази в калта. За калта си има други теми...

Коментар

Всъщност, за да влезеш в "яката кал", трябва да си извън режима 4х4. За Кашкай правиш следното:
                                1. Минаваш в режим LOCK (блокаж на междинен диференциал);
                                2. Изключваш системата ESP - за да контролираш изцяло оборотите на двигателя.
                                3. Минаваш на ръчен режим на превключване на скоростите. И ... се ръгаш в яката кал (което, аз, разбира се, никога няма да направя).
                                Режим LOCK с блокаж на междуосовия "диференциал" (в кавички защото всъщност е полусъединител), е точно режим 4х4.
                                Аз обясних защо Кашкая е опасен за живота и здравето на пасажерите, ама май трябва по-просто.

Не говоря за офроуд, гори, блата, скали, и тем. подобни. Говоря за движение по пътната мрежа.

Ще тръгнеш зимата към някой планински курорт или към вилата където снегът не е почистен и неизбежно ще се сблъскаш с болката от контакта с реалността.
                                Първо режим AUTO изисква да пробуксуват предните колела за да започне да върти задните. С това предполагам криво ляво ще се справиш. Колкото се справя и Порше 911 4х4.
                                След няколко километра обаче, като стане всичко отдолу капсул от сняг и лед, електрониката ще изключи и ще останеш на предно. Няма лошо, ама пътните условия са такива че само с предно не можеш да мръднеш.
                                Тогава не ти остава нищо друго освен да включиш режим LOCK. Ще пъплиш с 20-30км докато осъзнаваш какви лъжи ти е наговорил дилъра, защото в режим LOCK Кашкая просто не ще да завива. Въртиш волана той си върви направо. Така до някоя канавка където ще се радваш на стъкления си покрив, през който ще виждаш как те затрупва снегът.
                                Това на асфалт. Ако до вилата е черен път става още по интересно. Щото по черните пътища чат пат има и странични наклони, а на страничен наклон в режим LOCK не тръгваш напред а директно настрани се свличаш по склона. И пак си в киреча.
                                При същите условия Субару-то ще кърти партините щото има истинско 4х4, на което може да се разчита че няма да те остави на произвола на съдбата.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X