Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво да избера:Новия Форестър или Нисан Кашкай

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Какво да избера:Новия Форестър или Нисан Кашкай

И в Бургас е така. Ахха да дойде и го нема.Взех ценовата листа от автосалона във Варна.
    ВСИЧКО Е НА НЕРВНА ПОЧВА
    LZ1YBB

Коментар

От две седмици си карам Кашкая - усещането е върховно. Не се хващайте на въдицата за "джипката" - никой не дава 60 бона, за да влезе с тях в гората. Хоризонталният двигател на Субару е технология отпреди половин век (буталата са хоризонтално, за да не се налага маслото да се "изкачва"). Отдавна е разработен далеч по-съвършения V образен двигател. А двигателите на Нисан поддържат върхово качество постоянно от 1995 год. - вж. http://www.rs-auto.bg/greatest/artic...B8%D0%B5-ward/
      Вземеш ли Субару - то е вечно твое. Един приятел вече шест месеца се опитва да продаде една тяхна лимузина с кожен салон, и нищо...

Коментар

Все пак в момента не караш ли Кашкая с двг на Рено?

Коментар

Първоначално публикуван от geolexbg Преглед на мнение
          От две седмици си карам Кашкая - усещането е върховно. Не се хващайте на въдицата за "джипката" - никой не дава 60 бона, за да влезе с тях в гората. Хоризонталният двигател на Субару е технология отпреди половин век (буталата са хоризонтално, за да не се налага маслото да се "изкачва"). Отдавна е разработен далеч по-съвършения V образен двигател. А двигателите на Нисан поддържат върхово качество постоянно от 1995 год. - вж. http://www.rs-auto.bg/greatest/artic...B8%D0%B5-ward/
          Вземеш ли Субару - то е вечно твое. Един приятел вече шест месеца се опитва да продаде една тяхна лимузина с кожен салон, и нищо...
          Някои вкарват няколко пъти по 60к в гората.
          Боксера е толкова старомоден и остарял като технология, че Порше го ползват в най-добрите си спортни модели и днес

Коментар

От две седмици си карам Кашкая - усещането е върховно. Не се хващайте на въдицата за "джипката" - никой не дава 60 бона, за да влезе с тях в гората. Хоризонталният двигател на Субару е технология отпреди половин век (буталата са хоризонтално, за да не се налага маслото да се "изкачва"). Отдавна е разработен далеч по-съвършения V образен двигател. А двигателите на Нисан поддържат върхово качество постоянно от 1995 год. - вж..
            Кашкавалчето, миличкото то, и от други старомодни технологии е лишено, като например истинско 4х4 .

Но прав си, да караш вдигнато тико, и да ти опира главата в тавана е незабравимо усещане....

Коментар

Първоначално публикуван от jimmy Преглед на мнение
              Кашкавалчето, миличкото то, и от други старомодни технологии е лишено, като например истинско 4х4 .

Но прав си, да караш вдигнато тико, и да ти опира главата в тавана е незабравимо усещане....
              Познанията ти са бедни, като възприятията. Кашкая си има абсолютно истинско 4х4 + блокаж на междинен диференциал, който се самоизключва над 30 км., за да не си преХХХш колата от неграмотност.
              Тавана ми е стъклен и ти никога няма да изпиташ удоволствието от това. Що се отнася до "кашкавалчето", всеобщо известно е, че някои животински видове, надарени с малко разум (кучето), не могат да запомнят името си, ако в него няма буквата "р" - Шаро, Рекс и т.н. В това сходство съм се уверил и при ползувателите на т.нар. "джипки" - Чероки, Патрол, Круизер и т.н. Но ... природа, какво да направиш.
              На въпроса за двигателя на Рено - модификацията с двигател 1, 6 наистина е от Рено.
              Последно редактирано от kinex; 25-09-08, 08:27. Причина: цензурирано

Коментар

Познанията ти са бедни, като възприятията. Кашкая си има абсолютно истинско 4х4 + блокаж на междинен диференциал, който се самоизключва над 30 км., за да не си преХХХш колата от неграмотност.
                Тавана ми е стъклен и ти никога няма да изпиташ удоволствието от това. Що се отнася до "кашкавалчето", всеобщо известно е, че някои животински видове, надарени с малко разум (кучето), не могат да запомнят името си, ако в него няма буквата "р" - Шаро, Рекс и т.н. В това сходство съм се уверил и при ползувателите на т.нар. "джипки" - Чероки, Патрол, Круизер и т.н. Но ... природа, какво да направиш.
                На въпроса за двигателя на Рено - модификацията с двигател 1, 6 наистина е от Рено.
                Личните квалификации към участниците не придават никаква тежест на аргументите, даже точно обратното - създавате лошо име за себе си и за тезата си.
                Вече имате две предупреждения. При следващо нарушение относно добрия тон, ще ви бъде ограничен достъпът!!!

Кажи за системата 4х4 че ми стана интересно.
                Какво е устройството на раздатката.

п.с. И за 260 000 се вкарват в гората, стига да ги имаш.
                Последно редактирано от kinex; 25-09-08, 08:28.

Коментар

От две седмици си карам Кашкая - усещането е върховно.
                  ...
                  Честито за Кашкая!
                  Правиш ми впечетление на интелигентен тип, с добро чуство за хумор. Харесва ми и стила ти на писане. Обаче в някои случаи малко прекаляваш с индиректни лични квалификации. Досега никой от колегите не е обидил лично теб, само не харесват колата ти. Прави го и ти така, аргументирай се с технически данни, предимства и недостатъци за целите за които използваме автомобилите си. Вкарвай и доброто чуство за хумор което имаш (без него е скучно), но без да прекрачваш границата на добрия тон.
                  Казвам ти го с най добри чуства, за да останеш да се забавляваме заедно.

Коментар

Kinex, знаеш, че много мразя някой да прави опити да се подиграва, като, освен това, даже не е и оригинален. Иначе на оригиналните шеги съм фен - приветствувам винаги различното, нетипично мислене, щото е рядкост...
                    Раздатката, доколкото знам, е електомеханическа многодискова, силно усъвършенствувана при този нов модел, така че няма големи разлики с електрохидравлическите. За някакво мнение относно цялостното представяне на модела вж. - http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=362008&regime=1

Коментар

Първоначално публикуван от Andro_Pajero Преглед на мнение
                      Честито за Кашкая!
                      Прави го и ти така, аргументирай се с технически данни, предимства и недостатъци за целите за които използваме автомобилите си.
                      Ей, Андро, аз докато пишех на kinex, и ти си се включил. Много се радвам на твоята поява в тоз нов форум за Кашкай. Винаги си уважавал другия избор, за което се иска доста сила. Кажи ми като пич, как бе, братле, да подмина "кашкавала"? Това "технически" аргумент ли е? Какво да сторя? Ти как би постъпил? И накрая пак само аз ям бой от някой модератор, щото ... и той не обича модела по може би известни на мене причини... но нали трябва да го превъзмогне - да бъде безпристрастен.

Коментар

Подигравка е предизвикана и базирана на това, което написа. Ако продължаваш да пишеш такива неща, най-вероятно ще продължим да се подиграваме.

Ако темата е само за Нисанчето, пишете си каквото искате, но тъй като се прави опит за сравнение с друг автомобил, трябва да има поне малко обективност.

Твърдиш, че боксера е стара технология, за някакви масла се говори и прочие. Съжелявам, но звучи като измислено от "компетентен" дилър на Нисан. Просто няма как тези боксери да са стара технология, при положение, че и бензиновия и дизеловия 2.0 превъзхождат по почти всички параметри 2.0 моторите слагани в Кашкая. Отделно намесването, на V-образния 3.5 пък е съвсем излишно, понеже такъв мотор като гледам не се слага изобщо на въпросната кола.

За 60,000лв. твърдението, явно пак не е базирано на факти, понеже доста хора са вкарали в гората доста повече пари в тоя форум, включително и аз.

Твърдението: "Кашкая си има абсолютно истинско 4х4 + блокаж на междинен диференциал, който се самоизключва над 30 км., за да не си преХХХш колата от неграмотност" също е невярно по две причини. В каталога на въпросното автомобилче, пише:
                        "Електронно управляема NISSAN 4x4 система, предно основно предаване, автоматично прехвърляне на усилието на задните колела до 50/50, Блокаж на междинния диференциал,"
                        , с което невярвам някой да се сългаси тук, че е "абсолютно истинско 4х4".
                        А и повечето джипове не се преХХват като ги караш на блокаж с над 30км/ч, нито такова шофиране може да се определи като некадърност в редица ситуации.

Иначе не виждам, как да съм пристрастен, като в момента нямам Субару, а една от колите в семейството даже е и Нисан Навара.

Коментар

Здравейте
                          Новото кашкавалче +2 е много подходящ избор, по-дълъго с по-висок таван. Няма да има и голяма разлика в цената, а и в двата случая ще се чакат месеци да дойде поръчката. Другия плюс на кашкавалчето е LOCK режима на кутията, липсва при субару.
                          Субарото имаше страхотна кутия на стария форестър с бавни с всичко.
                          За мене избора е Екстрейл, кола която може много в калта, много повече от субарото и кашкая, всякакви системи които работят "изпробвано" и най-важното не са правили нов модел а са подобрили стария, няма опастност от глупави дефекти. 150коня за екслюклузив НВ 62 700 лв е много добра цена.
                          Ако ще вземаш субару си вземи 2.5 от щатите на половин цена и си го карай като пич, 230 коня, 7.1 за 100 км/ч и над 200 макс. Не се излагай с малките дизели, градско е 12-13 извънградско 10 ама разликата е огромна.
                          Pardo
                          Мълчанието не доказва наличието на ум, но доказва липсата на глупост.

Коментар

... Кажи ми като пич, как бе, братле, да подмина "кашкавала"? Това "технически" аргумент ли е? Какво да сторя? Ти как би постъпил? И накрая пак само аз ям бой от някой модератор, щото ... и той не обича модела по може би известни на мене причини... но нали трябва да го превъзмогне - да бъде безпристрастен.
                            Съвсем заслужено ще ядеш бой дотогава, докогато в отговор на неласкави определения за колата ти ръсиш обиди по адрес на хора. При това обидите ти не са насочени само по адрес на този, който е имал неблагоразумието да не ти хареса Кашкая, а са безогледно хвърлени по цели групи участници във форума. Последната ти изява е чудесен пример ...

... Що се отнася до "кашкавалчето", всеобщо известно е, че някои животински видове, надарени с малко разум (кучето), не могат да запомнят името си, ако в него няма буквата "р" - Шаро, Рекс и т.н. В това сходство съм се уверил и при ползувателите на т.нар. "джипки" - Чероки, Патрол, Круизер и т.н. Но ... природа, какво да направиш.
                            Доколкото ми е известно, колегата, на когото уж отговаряш, не е сред притежателите на нито една от споменатите марки.

Що се отнася до поредния опит да уязвиш опонента си на тема "материално благосъстояние" ...

... Тавана ми е стъклен и ти никога няма да изпиташ удоволствието от това.
                            то просто ще се въздържа от друг коментар освен този, че много си сбъркал форума. Вероятно "надцакването" с финансови възможности ще върви на места, където се събира друга публика, но пък се опасявам, че там с кола като Кашкай може да се окажеш сред "социално слабите" ...
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

Ей, Андро, аз докато пишех на kinex, и ти си се включил. Много се радвам на твоята поява в тоз нов форум за Кашкай. Винаги си уважавал другия избор, за което се иска доста сила. Кажи ми като пич, как бе, братле, да подмина "кашкавала"? Това "технически" аргумент ли е? Какво да сторя? Ти как би постъпил? И накрая пак само аз ям бой от някой модератор, щото ... и той не обича модела по може би известни на мене причини... но нали трябва да го превъзмогне - да бъде безпристрастен.
                              Виж сега, уважавам избора ти. Преди всичко защото за същите пари можеше да си купиш някой имиджов автомобил втора употреба и с мутренско излъчване. И тогава да почнеш да обясняваш колко голям офроудър е. Е тогава всички щяхя да те разкъсат. Смятам че и колегите трябва да оценят това.
                              Онова с питбулите, булдоците и БТРите беше забавно и не вярвам някой да се е засегнал, даже обратното. Малко силно беше изказването за "нов офроудър", но това беше закачка и тя доведе до следващите закачки. Но само това, напълно нормално и нищо лошо.
                              Така че не ги приемай толкова навътре нещата.

Коментар

Колеги, а до коя година Форестъра е с бавни?
                                Че съм си харесал един в Германия!
                                יעבור
                                «И това ще мине»

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X