Трябва ми джипка за шосе и малко за ивън пътя и сняг. Спрял съм се на новия Форестър и Кашкай. Нуждая се от съвет.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Какво да избера:Новия Форестър или Нисан Кашкай
Свий
Темата е затворена.
X
X
-
До: Какво да избера:Новия Форестър или Нисан Кашкай
Новият Форестър е много близо до "джиповете" точно, както Кашкая е много близо до обикновените леки коли! Категорично!
За Кашкая мнението е, че не препоръчително да се кара много на черно.
Форестъра има 21 см клиренс и не изглежда чак толкова много проходим, но когато го напънах по баирите, където преди минавах на бавни 4х4 с Рънъра, изобщо не се затрудни и замисли, което ме учуди и определено зарадва.
Става въпрос за 2.0 литров Форестър бензин с механична ск. кутия 150 коня, а Рънъра беше 3.0 ТД.
Така че, макар че, като цени са близки, в същност двете коли Форестъра и Кашкая са коренно различни.Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
Златомир Попов - Forry
Коментар
-
Понякога въпроса не е кога, а колко. Дизела на Форестър вече идва (месец-два), но ще струва 4к+ в левчета. Вярно, със 6-степенна СК, ама трябва доста км да навъртиш, за да си изплатиш инвестицията. Освен това с тия цени на горивата, не е ясно как ще се отнасят бензин и дизел след 1/2 година. Иначе каралите боксер дизела са много възхитени от вървежаПървоначално публикуван от Милен 69 Преглед на мнениеБлагодаря! Ще се взема Форестъра,но ми се иска да е дизел.Кой знае кога ще излезе!
Коментар
-
На година около 50000. Мисля , че за две години ще избия разликата. Нямам информация дали при дизела ще има ,,бавни,,.Друго ,което ме притеснява дали този дизел е надежден-върви все пак от една година и няма отзиви.
Коментар
-
Отзиви за цена поддръжка или проблеми няма, самия мотор е много нов и Субару не са имали подобен, за да има статистика.
При дизела няма да има бавни, също както няма на Форестър 2.5XT
При толкова много км скачай на дизела, струва си разликата
Коментар
-
Аз също мисля, че Субаруто е по-добрия вариант. Но може би трябва да се замислиш и за поддръжката му. В БГ няма сервиз на тази марка. Има няколко псевдо такива, но там положението е отчайващо. "Гаранционния" сервиз само ще ти сменят маслата и др. консумативи на космически цени, но дано не ти се наложи да ремонтираш нещо - най-вероятно няма да признаят или в по-добрия случай, ще трябва да чакаш с месеци за някоя част. Ако вземеш дизел - за сега се чуват само суперлативи. Но тъй като това е напълно нова концепция, не е изминало достатъчно време, за да се проявят евентуално някой слабости и фабрични дефекти.
Успех и дано вземеш правилното решение!
Коментар
-
Дизелът идва на много добра цена и в много добър пакет оборудване. Нещо към 46К май казаха, което е ок, спрямо цените на бензина. (42 е базата).
Форестъра е супер няма какво да му мислиш.
Коментар
-
Да се включа и аз в темата (то има няма месец от последното мнение
). В момента и аз съм изправен пред същия избор. При мен обаче се борят два фактора:Кашкая мога да го взема с 10-12 % надолу като ми го регистрират за тест драйв, докато за Форестъра не мога да се добера до такава оферта. Вътрешното ми усещане обаче е, че Форестъра ми допада повече.Някак "по мъжка" кола ми изглежда.Да не говорим за оф роуд качествата му.
Що се отнася до дизела ще бъде в три модификации
2.0TD X 6MT, вътрешно оборудване BR с цена 46740 лева
2.0TD XS 6MT, вътрешно оборудване VQ с цена 52784 лева и
2.0TD XS 6MT, вътрешно оборудване 2N с цена 57478 лева
Максимален въртящ момент 350 нм, 1998 куб.см., 147 к.с., смесен разход на гориво 6,3 на 100, просвет 215 см.,ВСИЧКО Е НА НЕРВНА ПОЧВА
LZ1YBB
Коментар
-
Сто пъти ходих Нисан - Субару и обратно и реших Субару. Гледах и Екстрейл , но много грозен.Насочих се към VQ оборудване. Струва ми се обаче че тия момчета на Симеоновско не са съмсем в час с нещата. Тоя дизел идва ,,следващия,, месец отпреди три месеца! Не можаха и онзиден 20 да ми кажат кога да си го поръчам.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на Вчера.
Коментар