Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дайте съвсем различно мнение по дилемата ми.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Дайте съвсем различно мнение по дилемата ми.

Абсолщтно поддържам последното мнение. Ежедневната кола гледай да е читава, нова или почти нова, за да нямаш проблеми, да събира семейството и да има динамика. А за джипа - там кеф цена няма, само дето опираш до проблема разискван често тук - за под 10К трудно ще намериш читав екземпляр, освен ако мебелите не идат бадева....
    Прецени си, то е и според потребностите. Аз например в града карам един Ярис, вече стана 5-год. но ми е супер удобно, малък, икономичен и паркирам лесно. А и жена ми си го прибира като имам по-до късно работа, и двамата работим в центъра. Иначе извън града пътувам с 203-ка, стига ни с двете деца, 220 ЦДИ е, верно каза колегата, изпреварваш тировете без грижи в тая лудница. И сега пролетта ми изпадна един Галопер къса база, взех го на майтап, ама като го стегнах и се качих нависоко и мен ме хвана познатата болест и се кефя страхотно като излизам с него, но е ламя, V6 3.0. Ама го товаря до вилата и минавам навсякъде а ремонти не съм правил особени след първоначалното стягане, а частите му са без пари...
    И ТЛК да бях взел, на мен щеше да ми върши същата работа, затова казвам, човек сам преценя за какво взима колата...
    Успех...
    Galoper Exceed V6 3.0 1998 къса база

Коментар

Далком, днес се опитах да пусна подобно на твоето запитване в този форум, но или модератора нещо не ме хареса или още чакам за одобрение..., Въпреки, че на мен колата ми трябва за друго, критериите ми са близки до твоите. Тук явно тръпката и манията вземат връх и малко ме съмнява хора като теб и мен (незаклети офф- роудъри) да получат полезна информация. Ще ти споделя какво ДА НЕ СИ КУПУВАШ. Оня ден ми се наложи да карам една КИА Соренто от Измир- Бурса- Ялова, ферибот, Истамбул- Капитан Андреево (ме возиха), Свиленград- Пловдив (пак карах аз). На ферибота беше добре... Човече, тая кола вози като каруца. Всяка неравност при 120-140 км./ч. може да те изхвърли от пътя. Може би критерият ми е малко не за тука (колата, която карам в момента е Мазда 5). От място набира малко по- зле от "Алеко" въпреки, че е 2,5 комон рейл, HDi, или както там се води. Хидравликата на волана е ПРЕКАЛЕНО добра. Дори и на място се върти с един пръст, абе все едно си на лед. Може би просто аз предпочитам да "усетя" пътя... не знам. В интерес на истината петата скорост е добра. От 60 км./ч. нагоре показва няква динамика. Просто на тая кола й липсва шеста предавка или просто не са "сметнати" както трябва предавателните отношения. За офф- роуд качествата не мога да кажа, но с това голямо междуосие и висок център на тежестта...
      Напоследък се заглеждам по някво Субару Трибека... Ще трябва да намеря начин да го покарам. Малко ми е свръх паричките, дето съм предвидил, ама...
      Айде със здраве и пиши кво си избрал и какви са ти впечатленията.
      Последно редактирано от Тропчо; 11-09-08, 21:04.
      Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Вземи си Субару Форестър или Субару Аутбек на старо. Стават и за асфалт и за риба. На вода, кал и сняг са непобедими. Не люлеят. Карат се като леки коли. Но не са за големи препятствия.

Имат само бързи/бавни при ръчните скоростни кутии и режим "hold" на автоматика, ако видиш зор.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X